Pozdrav svima
Ja se ovih dana ne javljam jer sam bila u bolovima, uhvatila me očito neka crijevna viroza i povraćanje. Bila sam na bolovanju par dana i još nisam došla sebi, al moram ić radit pa sam sva još nikakva. Jedem par krekera dnevno i nadam se da će mučnine što prije proći. Kolegice mi vele da sam sigurno trudna, a ja nekako sumnjam s obzirom na status hormona i dugi nedolazak menstruacije čak ni nakon duphastona. Al eto s obzirom da nikad nemam takvih poteškoća i ne sjećam se kad sam zadnji put povraćala, ujutro ću napravit test, samo da sebi umirim dušu
Nakon samo tjedan dana stigao mi je nalaz hormona, bravo Vinogradska! Sutra popodne idem doktorici, kaže:
TSH 1,100
LH 0,3
FSH 4,2
ESTRADIOL <92
TESTOSTERON 0,5
DHEAS 5,58
PROLAKTIN 220
ANDROSTENDION 5,17
Koliko sam uspjela protumačiti, preniski su estradiol i LH. E sad ćemo vidjeti što i kako dalje
Pozdrav svima
Ja se ovih dana ne javljam jer sam bila u bolovima, uhvatila me očito neka crijevna viroza i povraćanje. Bila sam na bolovanju par dana i još nisam došla sebi, al moram ić radit pa sam sva još nikakva. Jedem par krekera dnevno i nadam se da će mučnine što prije proći. Kolegice mi vele da sam sigurno trudna, a ja nekako sumnjam s obzirom na status hormona i dugi nedolazak menstruacije čak ni nakon duphastona. Al eto s obzirom da nikad nemam takvih poteškoća i ne sjećam se kad sam zadnji put povraćala, ujutro ću napravit test, samo da sebi umirim dušu
Nakon samo tjedan dana stigao mi je nalaz hormona, bravo Vinogradska! Sutra popodne idem doktorici, kaže:
TSH 1,100
LH 0,3
FSH 4,2
ESTRADIOL <92
TESTOSTERON 0,5
DHEAS 5,58
PROLAKTIN 220
ANDROSTENDION 5,17
Koliko sam uspjela protumačiti, preniski su estradiol i LH. E sad ćemo vidjeti što i kako dalje
Koliko se sjecam ti si sad bila na hormonskoj terapiji duphastonom?
Hormonske tablete utjecu na nalaz reprodukcijskih hormona, na nacin da smanjuje vrijednosti lh I fsh, trebali su ti te hormone vaditi nakon odredene pauze od hormonske terapije da bi moglo se sa sigurnoscu reci ako su niski zbog tableta ili su opcenito
tako, vidim da ti je TSH savrsen I ostatak uredan. Inace treba odredeno vrijeme da se hormoni vrate u normalu nakon prestanka uzimanja pilula, pogotovo kad se duzi period uzimaju, takoder vadenje hormona reprodukcijskihpodh hormonskom terapijom I nije bas najpouzdanije.
Jesu li tebi I prije uzimanja pilula menstruacije bile neredovite?

14.06.2014. L ♥

Uvijek su bile neredovite, kao i sada bez tableta nikad nisu dolazile mjesecima... Tako da je definitivno očito manjak hormona. Trebala me doktorica slat nakon prestanka kontracepcijskih, al očito kao i uvijek štede na svemu. Sad me poslao ginekolog na zamjeni jer mi ne dolazi uz duphaston pa je posumnjao na veći problem hormona. E sad ja ne znam koliko je ovo puno ili malo odstupanje, očito najviše odstupaju ovi glavni hormoni koji proizvode jajne stanice, ne kužim se uopće u to sve, tek sam ušla u te analize, nešto sam nabrzaka na poslu uspjela pogledati. Nadam se da će se to moć riješit tabletama i da ćemo uspjet prirodno. Ako ne, uvijek postoji opcija umjetne oplodnje pa ćemo vidjeti što i kako. Sutra javljam izvještaj od doktorice...
Luki, svaka čast na znanju iz ovog područja, jesi ti studirala medicinu il nešto slično?
Uvijek su bile neredovite, kao i sada bez tableta nikad nisu dolazile mjesecima… Tako da je definitivno očito manjak hormona. Trebala me doktorica slat nakon prestanka kontracepcijskih, al očito kao i uvijek štede na svemu. Sad me poslao ginekolog na zamjeni jer mi ne dolazi uz duphaston pa je posumnjao na veći problem hormona. E sad ja ne znam koliko je ovo puno ili malo odstupanje, očito najviše odstupaju ovi glavni hormoni koji proizvode jajne stanice, ne kužim se uopće u to sve, tek sam ušla u te analize, nešto sam nabrzaka na poslu uspjela pogledati. Nadam se da će se to moć riješit tabletama i da ćemo uspjet prirodno. Ako ne, uvijek postoji opcija umjetne oplodnje pa ćemo vidjeti što i kako. Sutra javljam izvještaj od doktorice…
Luki, svaka čast na znanju iz ovog područja, jesi ti studirala medicinu il nešto slično?
Ma da, draga, stede na svemu I svacemu I onda rade pretrage kada iz pretraga ne mogu sa sigurnoscu vidit sto je I kako je, umjesto da izvade hormone pa onda daju tablete, rade obrnuto I onda se cude kako to magicno ne djeluju tablete na svih isto, ono, najlakse je napisat recept pa se kljukaj sa svim I svacim I nadaj da ti zbog propusta nece nanjet vecu stetu nego sto je.
Tako niski lh I fsh upucuju na problem s hipofizom, a moze na kraju znaciti da je sve uvredu s hipofizom I da je takav rezultat zbog hormonskih tableta. Jos k tome, reprodukcijski hormoni sepreporucuju vaditi na pocetku ciklusa 3. do 5. dan ciklusa jer tada miruju I najbolje se moze iscitati ako nesto nije u redu, ovako kad ne znas na cemu si posto M nema, dolazi do preskakanja ciklusa onda hormoni mogu biti svakakvi, iz dana u dan promjenjivi.
Jesu li ti bar jajnici ultrazvucno uredni kad te pregledavaju?
Javi kako je proslo kod doktorice? Nadam se da ce ti uspjeti naci rijesenje problema.
Hehehe daleko sam ja od medicine, samo sam stalno po bolnicama, raznorazni odjeli, puno savjeta od doktora iz raznoraznih podrucja, a I podosta iskustva na vlastitoj kozi
Kako se ti osjecas, je li ti dolje pritisak I napuhanost I dalje. Imas kakve bolove?

14.06.2014. L ♥

Gdje ste, cure? Kako ste?
Evo ja danas isla vaditi krv, secer, TSH I FT4, sutra popodne ce mi biti gotovi nalazi I onda u ponedjeljak kod endo.na pregled, bas me zanima ako ce se sitit da za ovaj secer mi moraju napraviti kompletnu obradu, nakon par godina, bit ce sad posla.

14.06.2014. L ♥
Luki, draga, nikoga danas nema na temi ;)
svi spavaju, ko će drugačije po ovakvom (ne)vremenu :P
kako si ti, kako tvoj bebinjo?
baby, bravo za super nalaze! samo strpljivo naprijed
meni danas 4 dpo, ulazim u onaj dio ciklusa di sam luda u iščekivanju...baš me ponekad živcira što se ne mogu opustiti i zaboraviti na dane, temperature, iscjedak...baš se znamo opteretiti bzvz...
sljedeća M treba stići 21.05. Dao Bog da se izgubila po putu
Pozdravčić :) evo da vam opišem moje stanje...moj ciklus traje cca 25 dana. Muž i ja ne pratimo plodne i neplodne dane i koristimo pull out metodu (da, da znam da je nepouzdana ali i da dođe do začeća bilo bi nam drago)..prije 5-7 dana, ne sjećam se baš, počeli su mi blagi bolovi u predjelu jajnika i maternice, nalik na menstrualne, mučnina i grooozna i jaka žgaravica. Posljednja 3 dana imam nervozna crijeva i želudac, praćenu sa osjetljivim grudima...danas, 24. dan ciklusa javio mi se svijetlo rozi iscjedak na toalet papiru, u jako malim količinama..stalno piškim i tog iscjetka nekad ima nekad nema, opet napominjem u malim količinama! Iskreno ja bih voljela da sam u drugom stanju ovako neplanski, nekako mi slađe :) a ne mogu da dočekam da mi izostane menga od uzbuđenja..a koliko sam upućena prerano mi je za test. Šta vi mislite, ima li nade?
Pozdravčić :) evo da vam opišem moje stanje…moj ciklus traje cca 25 dana. Muž i ja ne pratimo plodne i neplodne dane i koristimo pull out metodu (da, da znam da je nepouzdana ali i da dođe do začeća bilo bi nam drago)..prije 5-7 dana, ne sjećam se baš, počeli su mi blagi bolovi u predjelu jajnika i maternice, nalik na menstrualne, mučnina i grooozna i jaka žgaravica. Posljednja 3 dana imam nervozna crijeva i želudac, praćenu sa osjetljivim grudima…danas, 24. dan ciklusa javio mi se svijetlo rozi iscjedak na toalet papiru, u jako malim količinama..stalno piškim i tog iscjetka nekad ima nekad nema, opet napominjem u malim količinama! Iskreno ja bih voljela da sam u drugom stanju ovako neplanski, nekako mi slađe :) a ne mogu da dočekam da mi izostane menga od uzbuđenja..a koliko sam upućena prerano mi je za test. Šta vi mislite, ima li nade?
bok Dadalina :)
koliko sam shvatila, ciklus ti je 25 dana, znači sutra bi trebala dobiti?
mislim da već bez problema možeš pišnuti test
uvijek ima nade, simptomi su ti dobri :D
javi nam kad saznaš, fali nam koji plusić na ovom pdf-u ;)

Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji