Tko planira i radi na bebi ?

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    OhSoBoho
    12. Svibanj 2016. 14:38

Luki, draga, nikoga danas nema na temi ;)

svi spavaju, ko će drugačije po ovakvom (ne)vremenu :P

kako si ti, kako tvoj bebinjo?

baby, bravo za super nalaze! samo strpljivo naprijed 

meni danas 4 dpo, ulazim u onaj dio ciklusa di sam luda u iščekivanju...baš me ponekad živcira što se ne mogu opustiti i zaboraviti na dane, temperature, iscjedak...baš se znamo opteretiti bzvz...

sljedeća M treba stići 21.05. Dao Bog da se izgubila po putu 

Dadalina
    12. Svibanj 2016. 14:44

Pozdravčić :) evo da vam opišem moje stanje...moj ciklus traje cca 25 dana. Muž i ja ne pratimo plodne i neplodne dane i koristimo pull out metodu (da, da znam da je nepouzdana ali i da dođe do začeća bilo bi nam drago)..prije 5-7 dana, ne sjećam se baš, počeli su mi blagi bolovi u predjelu jajnika i maternice, nalik na menstrualne, mučnina i grooozna i jaka žgaravica. Posljednja 3 dana imam nervozna crijeva i želudac, praćenu sa osjetljivim grudima...danas, 24. dan ciklusa javio mi se svijetlo rozi iscjedak na toalet papiru, u jako malim količinama..stalno piškim i tog iscjetka nekad ima nekad nema, opet napominjem u malim količinama! Iskreno ja bih voljela da sam u drugom stanju ovako neplanski, nekako mi slađe :) a ne mogu da dočekam da mi izostane menga od uzbuđenja..a koliko sam upućena prerano mi je za test. Šta vi mislite, ima li nade?

Suncokretica
    12. Svibanj 2016. 19:17

Evo vratila se od ginekologice, svašta ona meni u jedno minuti ispriča, ne pohvatam pola toga pa joj zablokira komp pa joj dođem pred pauzu pa još gužvetina. Dakle sve je nabrzaka bilo 
    Uglavnom, jajnici su uredni, štitnjača ok, krvni nalaz super, ja sam napuhana jer menge dugo ne dolazi, taj osjećaj balona mi je već pod normalno. Glavni problem je hipofiza koja ne luči hormone pa nema ovulacije i svega što treba. Rekla mi je da muž napravi spermiogram i da ja odem u petrovu na odjel za humanu reprodukciju. Očito je problem malo veći nego što se mislilo...  Nadam se da se ne čeka jako dugo za preglede i sve ostalo. Preporučila mi je dr. Lanu Jeren. Pa će onda oni napraviti još testova i pregleda što bude trebalo i potaknuti ovulaciju i zadebljanje endometrija s nečim. Nije previše ulazila u to sve, nemam vremena pitat ju kak treba i porazgovarat, nadam se da će u Petrovoj biti nešto detaljniji i konkretniji... E sad koje će oni postupke upotrijebiti, to ćemo tek vidjeti. Došla sam doma tužna i ljuta na cijeli zdravstveni sustav i na svoj organizam . Još nam je na poslu ludnica i već lagano pucam, a tek smo krenuli u sve to... Al moram biti jaka i hrabra za svoju malu buduću mrvicu... 

Luki, javi kakvi su ti nalazi, držim fige!

OhSoBoho i ti nam javi šta kažu nalazi, bitno da ti možeš pratit ciklus i plodne dane, možda se samo treba opustit i ne mislit o tome pa će beba doć sama! 

Dadalina, pričekaj još malo da vidiš dal će doći menga, ako ne dođe napravi test i nadam se da će bit pozitivan! :)

malo-sunce
    13. Svibanj 2016. 11:07

Bok cure!
    Baby38 drago mi je da su ti nalazi štitnjače dobri, to i meni ulijeva nadu  sretno ti dalje!
    Suncokretica vjerujem da ćeš u Petrovoj uspijeti sve obaviti i da će se ciklus dovesti u red. Dobro je što je većina ovih pretraga koje si napravila (štitnjača, jajnici...) u redu. Zamisli da još i to moraš dovoditi u red. Sad ćeš ovako napraviti potrebne preglede za hipofizu i to riješiti. Držim ti fige i želim ti puno strpljenja s tim 
    Luki5 kakvi su tvoji nalazi? Nadam se da nećeš imati nekih problema sada 
    Dadalina dobro došla na ovaj forum ali čim prije i otišla s ove teme na trudničke teme  javljaj nam što kaže test, držim fige!
    OhSoBoho ja se isto nadam da se tvoja menga negdje po putu izgubila, ne gubi nadu draga 

A moja menga završila jučer, tako da već možemo u akciju. Uspjela sam dobiti uputnicu od doktorice za endokrinologiju, ali ovaj endokrinolog kod kojeg bih ja je jaaaako zauzet pa sam dobila termin tek u 9.mj  ali dobro, što sad, otići ću privatno, uglavnom ne želim kod one prve doktorice koja mi je dala prejaku terapiju.
    Eto 

Ivcy1306
    13. Svibanj 2016. 11:49

Bok cure! Kako ste? 
    Evo ja sam jucer obavila treci pregled.. Dr nije puno pricao, beba je dosta aktivna pokazala nam stopalo. Prstici preslatki hehe 
    Na slicici pise da je 13tjedana a dr mi u knjizici napisao 14, pa se nadam da je to ok. Duga nam je 67.4mm, jedino sto me zabrinulo je to sto mi je rekap da mi tlak ne valja, bio mi je 120/90 pa sad nzn sto napravit da taj tlak dovedem u red i koliki mi uopce treba biti!? Dr mi bio skroz tih nekako, pa nzn sto da mislim. Rekao mi da mjerim svaki dan ujutro i popodne tlak i onda mu sljedeci tjedan moram odnijeti! 
    Kako ste vi?

LuKi5
    13. Svibanj 2016. 11:59

OhSoBoho, evo ja sam dobro, malo tlak zeza po ovom  nevremenu, ali nista strasno. Bebonja me zabrinjava, imam veelike probleme s njegovom dohranom, od pocetka ne jede na zlicu bas najsjajnije, ali uspjevali smo nekako, ali vec predugo traje, sad je dosao do toga da bi samo kruh I jogurt jeo I nema sanse ista drugo, vristi, cupa se, nece li ga nece, to su vec vise od godinu dana muke, taman je bio papao kako treba par dana I onda se razbolio I od tada cirkus, on je inace mrsavko, dugonja mrsavi, alo je krenuo padat na tezini, mislim se vodit ga pedijatrici da vidim od cega mu je taj poremecaj u prehrani, mozda sam ja kriva, mozda mu nesto smeta, sad je jos u mini pubertetu I to mu se sve smijesalo. Kako si ti draga? Nadam se da ce tvoja vjestica od menge doc k meni, a tebe docekat + 

Suncokretica, nazalost nam je zdravstvo tako u ku*cu, dodes na pregled I jos te vise zbune, umjesto da kazu konkretno sto I kako, sve se to moze reci na razumljiv I laicki nacin da ne moras imati nikakvog medicinskog predznanja, a mozes skuziti o cemu je rijec. Sretno u Petrovoj, nadam se da su ti hormoni niski zbog terapije, I da je s hipofizom ipak sve u redu, a ako I postoji neki problem sve se to da rijesiti, velika vecina toga ti je b.o. I neka ti to da motivaciju, znam da te to sad muci I frustrira, pogotovo sto si na taj pregled dugo cekala, a nikakav konktetni odgovor nisi dobila, ali pokusaj se usredotociyi na ostatak nalaza, na onu vecinu koja je uredna, I razmisljaj na nacin da postoji vjerojatnost I da ce s hipofizom biti sve u redu, jer bilo je stvarno slucajeva kada su zene imale nizak lh I fsh I da je ispalo da su samo zbog terapije koju su uzimale bili takvi hormoni, jos je jedna pozitivna stvar ta sto kod tih tvojih lh I fsh nema inverzije, sto je ohrabrujuce. Drzi se I pripremi na jos takvih zbunjujucih kaoticnih pregleda, nedaj da te to dira, jer ces samo izgubit zivce, pripremi ako ti je lakse unaprijed sva pitanja I pitaj, ne ustrucavaj se, posao im je dati odgovore na pitanja, o tvome se zdravlju radi. Sretno I znaj da se tebi to cini puuno puuno gore nego sto doista jest, I da nista nije konacno, doktor ce te uvijek pripremiti na najgore, a time se nadaj najboljem. Draga, svakako nam se javi sa svim novostima, zelim ti uskoro da malo srce kuca ispod tvog 

malo-sunce, bas su brzi sa kontrolom nema sto :P Oni ti na dan obrade 5-6 pacijenata, s tim da narucuju za pregled u uru kada doktori jos ni ne dodu u ambulantu, I onda obave pregled u tipa minuti I oni su za taj dan gotovi sto se tice pacijenata. Toliko o njihovoj guzvi, sve bi to funkcioniralo ok, da oni obave kvalitetan pregled, pa ajde 5-6 pacijenata taman stane u smjenu, ali rade pregled na nacin da se sto prije rijese svih koji su za taj dan naruceni I zaradili si oni dnevnicu 
    Iskreno se nadam da ce ti se isplatiti toliko cekanje na pregled I da ce odradit posao kako treba. Kad planiras ici privatno? 

Javim vam nalaze, rekla mi je sestra da zovnem poslije 15 h. 

Dobrodoslica Dadalina, javi rezultate testa kad ga napravis, najpouzdanija metoda je vadit krv I vidit razinu beta hcg, ako je preko 5 onda je trudnoca :)

14.06.2014. L ♥

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.