Tko planira i radi na bebi ?

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    OhSoBoho
    03. Svibanj 2016. 10:21

Luki, draga, hvala ti :) mi smo se jučer nekako suzdržali, valjda je dosta jedan dan prije bez odnosa .P
    jutros sam već sve obavila i odnijela briseve u lab, pa valjda bu sve ok :)
    ma baš mi je to na kraju dobro i ispalo, da sam briseve išla radit odmah iza M, bilo bi malo bzvz da smo se morali suzdržavati oko plodnih dana...mislim da onda svejedno ne bi preskakala odnose, pa kaj bude 

wannababy, ja sam isto forum pročitala od prve stranice, istina, dugo sam već i tu (iako se neko vrijeme nisam uključivala u teme) i ako se dobro sjećam plusići su full krenuli taman negdje u ovo vrijeme prošle godine, tako da samo POZITIVAAA 

ja si mantram da je ovo moj mjesec i da ću konačno ugledati plusek :)
    rođena sam u svibnju i ovo mi je najdraže doba godine, valjda će pozitivne vibre upalit :)

ufff što ga odužih... 

• baby38
    03. Svibanj 2016. 10:50

ajmooo curke ,uprimo da nam ovaj mjesec svibanj bude plodan sa plusićima ....

• baby38
    03. Svibanj 2016. 10:55

pitanjce ,
    jel vas dr.sam poslao na briseve ili ste morale same inzistirati na tome ??
    moj dr.se nekako slabo drži i stalno govori ima vremena još ćemo pričekaati s ovim ,pa s onim i tako prođe par mjeseci ..

Ja danas vadila krv , da vidimo kako radi štitnjača ,šta kažu hormoni  kako stojim sa antitjelima na štitnjaču ...

malo-sunce
    03. Svibanj 2016. 11:04

baby38

pitanjce ,
    jel vas dr.sam poslao na briseve ili ste morale same inzistirati na tome ??
    moj dr.se nekako slabo drži i stalno govori ima vremena još ćemo pričekaati s ovim ,pa s onim i tako prođe par mjeseci ..

Ja danas vadila krv , da vidimo kako radi štitnjača ,šta kažu hormoni  kako stojim sa antitjelima na štitnjaču …

Meni je moj ginekolog radio briseve odmah čim sam rekla da planiram trudnoću. To se mora napraviti čim se trudnoća planira kako bi se utvrdilo da nema nikakvih bakterija, upala i sl. jer za začeće uvjeti moraju biti idealni.
    Super da si krenula s pretragama hormona za štitnjaču koji isto mogu utjecati na začeće. Nadam se da je to ok kod tebe, javi nam se s nalazima :))

LuKi5
    03. Svibanj 2016. 11:09

OhSoBoho, draga, biti I ce I taj jedan dan dosta hihihi, ja sam te briseve I papu radila u trudnoci kada su me pucali oni najzesci hormoni pa mm-u nisam dala disati hahahaha Nije se bunio  Najbolje da si to sad odmahna pocetku obavila, pa da sad mozete u akciju, kada ce ti biti gotovi nalazi hormona? Drzim fige da budu svi kako treba, I ti brisevi takoder

Wannababy, u kojoj je fazi tvoja M, jos traje? Kako se ti osjecas, jesi jos onako umorna I s bolovima? 

baby38, sretno s nalazima za stitnjacu. Ja sam te briseve obavila u trudnoci, inace mi je sama ginekologinja prije trudnoce rekla da nabavim uputnice od svog soc. gin. pa da bi mi trebala napraviti te briseve (ona je privatnica, ali je sefica odjela u bolnici, zato sam mogla preko uputnica), ja sam to odlagala, nije mi se dalo, ali je u trudnoci bilo neizbjezno.

14.06.2014. L ♥

OhSoBoho
    03. Svibanj 2016. 12:18

Luki, sutra bi mi trebali hormoni svi biti gotovi...ful dugo čekam te nalaze, punih tjedan dana 
    u kojoj si ti fazi sada, kakvi su ti nalazi?

nama je sad skroz gust raspored s tim svim pretragama, malo mi već bed jer stalno ili kasnim na posao ili moram ranije izaći po nalaze...imam sreće pa šefovi imaju razumijevanja ali svejedno nadam se da ovo neće još dugo trajati . u petak slijedi folikulometrija, baš me zanima kak će to proći :)

baby38, mene je na briseve poslao specijalist sa humane u petrovoj. to je normalna procedura kada počnete raditi na bebi. ukoliko tvoj doktor to ne spominje ti spomeni da bi rado napravila briseve jer planirate trudnoću.

stvarno nas je malo aktivnih tu na ovom pdf-u, di ste trudilice? 

Zabica29
    03. Svibanj 2016. 23:13

OhSoBoho

stvarno nas je malo aktivnih tu na ovom pdf-u, di ste trudilice? 

Ja čitam, trudili se jesmo, sretnih vijesti nema... 
    Zapravo sam 19.dc dobila blijedo smečkarenje i iskreno se ponadala, još su me i grudi baš jako počele boliti. 20.dc mi je bilo jako loše, glavobolja s mučninama, malo pravog krvarenja i natrag na smeđe....  i tako još 6 dana. U međuvremenu sam napravila jedan test, čak mi se i pričinila pozitivna sjena, ali onda sam dobro razmislila, uvjerila se da mi se priviđa, .. i došla je prava vještica... 
    Čak sam došla na suludu teoriju da se tog 20.og dana ciklusa vodila bitka između mojeg oplođenog jajašca, i starog i bolesnog endometrija. Jaje izgubilo :(
    A mislila sam da će pravljenje bebe biti zabava, a ne toliki emocionalni rollercoaster. 
    Kad mi počinje menstruacija sva sam u nekoj psihozi da sam jako bolesna i da moram pod hitno na pregled, kad konačno počne onda sam zadovoljna da barem to funkcionira, i onda kad prestane, sva sam sretna i ushićena što je gotovo i što dolazi nova faza nadanja, da odlučim preskočit doktora i pružit sudbini još jednu šansu. Znam da je to loše i da trebam što prije otići doktoru, ali me zapravo muči dvojba kojem. Imam socijalnog doktora i čini mi se jako stručan, ali je hladan i neljubazan, i svaki put kad mu dođem s nečim što nije iz aviona očiti problem, postavi se tako da dobijem grižnju savjesti što mu oduzimam vrijeme. A kod privatnog doktora ne želim ići jer mi se čini da nisu ništa puno stručniji i da sa tih 500-tinjak kuna zapravo plaćam ljubaznost. Bila bih najsretnija da sama mogu odredit na koje pretrage želim ići, obavim ih i donesem socijalnom da mi da dijagnozu... ali onda se on drži uvrijeđeno što sam pretrage obavila kod privatnika. 
    Uh... oprostite što sam sad svoje frustracije tu istresla... 
    Želim vama svima što plodnije proljeće i ljeto    
    a ja ću se već urazumiti i skupiti hrabrosti otići socijanom...

[/url

wannababysomuch
    03. Svibanj 2016. 16:50

I kak idu ti brisevi i to..malo me strah..mlada sam neiskusna.. Luki,danas je zavrsila.. odlicno sam... navikla sam na svakodnevni posao pa mi je lakse..jesam iscrpljena al pocela sam neke vitamine piti pa mozda zato bolje funkcioniram..
    Luki vidim ti si tamo 2014 pisala vec.. nisam znala da si tumor imala..jel to sve sad ok.. taj dio msm

The desire to have a child never goes away. It grows,makes us to fight for our Precious gift from heaven.
    14.06.2015. M

LuKi5
    03. Svibanj 2016. 20:09

OhSoBoho, to cekanje nalaza se 
    cini kao vjecnost, moras I progesteron vaditi na 21.dc? Stvarno je tesko naci u danasnje vrijeme poslodavca koji ima razumijevanja, a sto je najgore od svega da izgubis jedan termin za pregled drugi moras cekati mjesecima, super je da su ti olaksali sve skupa I imaju razumjevanja. Meni je muz opet nezaposlen jer ovdje gdje je radio ne da su ga iskoristavali nego gore nego na golom otoku za crkavicu, s tim da bi morao poci na drugi kraj Hrvatske, raditi 4 mjeseca bez slobodnog dana od jutra do mraka, trazio je samo jedan dan mjesecno da moze doci vidit bebaca I sef mu je rekao da ga boli briga sto nece moci vidit dijete 4 mjeseca, pa mu je prekipilo I dao je otkaz.Sramota na koji se nacin sve odnose prema ljudima....Ja evo cekam pregled, sad mi je 16.5. kod endokrinologinje, garant mi je stitnjaca opet zasla u hiper, prestala sam uzimati kontracepcijske na svoju ruku, bas me zanima kada ce mi doci M I hoce li biti sto bolje s ciklusima. Na dane sam bas ko penzic  Kakvi ti se cine doktori u Petrovoj? Ja sam rodila tamo I lezala na odijelu u trudnoci. Trudnocu mi je vodila sefica odijela gdje sam bila PT1.Nadam se da ce ti olaksati put k bebici. 

Wannababy, brisevi ti idu brzinski, mislim da je meni ondakad sam Iih radila 4 brisa uzela, kao papa, sa stapicem uzme uzorak, brzinski gotovo, svaki stavi u tubu, oznaci za sto je, nalazee sam cekala isto kao Iza papu, 2 tjedna.
    Drago mi je da ti je bolje, jos sad prosla M, pa u akciju, kada moras opet na pregled?
    Kad radis tako svakodnevno padne imunitet, ja sam znala prije kada bi osjetila da cu se prehladiti, odmah vitamin C, znao je biti nekad od koristi.Drzim fige da ti bude sve ok na pregledu  Da, prvi tumor mi se pojavio s 18, operiran mi je kad sam imala 19, isla sam na hitnu operaciju jer je poceo brzinski rasti I vise se nije moglo cekati, morali su mi ukloniti dio jajnika koji je bio zahvacen, par mjeseci od operacije opet mi je dosao, na istom jajniku, ali tada nije rastao, u trudnoci isto nije rastao ali je nakon poroda naglopostao dupli tako da sam opet morala na operaciju. Oba tumora su dobrocudna, ovaj drugi je najrijedi, pojavljuje se u svega par posto slucajeva, ali su takvi da se vracaju I ako se ne uklone na vrijeme mogu se poceti siriti po okolnim organima I postat zlocudni, zatomoram te tor markere raditi dvaput godisnje, zez je u tome da dok god sam na kontracepciji ona uspjeva sprijeciti njihov nastanak, a velika je vjerojatnost da ce se opet vratiti. Ja samsad na svoju ruku prestala uzimati kontracepciju, Iiz razloga sto mi uopce nisu kontrolirali krvnu sliku, a zbog secera, stitnjace I tlaka mi se ne da jos igrati s tim. Sad cu pricekati par mjeseci, viditi sto ce biti s menstruacijom I nadati se da se nece opet stvoriti. Mene je u biti dosta zeznula gin. na hitnoj kad sam imala 15 godina koja mi je propisaa krivu terapiju bez pregleda bez icega I dovela me do anemije, zena mi je s 15 godina dala da pijem estrogen, zao mi je sto tada nisam bila upucenija u sve pa bi znala da nakon 2 mjeseca krvarenja estrogen ni u ludilu ne bi smjela piti.
    Opet sam pocela s romanima, covjek bi pomislio da sam frustrirana hahahaha 
    Je li ti sto spominjala gin. Uu vezi cista, kolike su, koliko ih je, na kojem jajniku? 

wannababysomuch
    03. Svibanj 2016. 20:49

LuKi5

cini kao vjecnost, moras I progesteron vaditi na 21.dc? Stvarno je tesko naci u danasnje vrijeme poslodavca koji ima razumijevanja, a sto je najgore od svega da izgubis jedan termin za pregled drugi moras cekati mjesecima, super je da su ti olaksali sve skupa I imaju razumjevanja. Meni je muz opet nezaposlen jer ovdje gdje je radio ne da su ga iskoristavali nego gore nego na golom otoku za crkavicu, s tim da bi morao poci na drugi kraj Hrvatske, raditi 4 mjeseca bez slobodnog dana od jutra do mraka, trazio je samo jedan dan mjesecno da moze doci vidit bebaca I sef mu je rekao da ga boli briga sto nece moci vidit dijete 4 mjeseca, pa mu je prekipilo I dao je otkaz.Sramota na koji se nacin sve odnose prema ljudima….Ja evo cekam pregled, sad mi je 16.5. kod endokrinologinje, garant mi je stitnjaca opet zasla u hiper, prestala sam uzimati kontracepcijske na svoju ruku, bas me zanima kada ce mi doci M I hoce li biti sto bolje s ciklusima. Na dane sam bas ko penzic  Kakvi ti se cine doktori u Petrovoj? Ja sam rodila tamo I lezala na odijelu u trudnoci. Trudnocu mi je vodila sefica odijela gdje sam bila PT1.Nadam se da ce ti olaksati put k bebici. 

Wannababy, brisevi ti idu brzinski, mislim da je meni ondakad sam Iih radila 4 brisa uzela, kao papa, sa stapicem uzme uzorak, brzinski gotovo, svaki stavi u tubu, oznaci za sto je, nalazee sam cekala isto kao Iza papu, 2 tjedna.
    Drago mi je da ti je bolje, jos sad prosla M, pa u akciju, kada moras opet na pregled?
    Kad radis tako svakodnevno padne imunitet, ja sam znala prije kada bi osjetila da cu se prehladiti, odmah vitamin C, znao je biti nekad od koristi.Drzim fige da ti bude sve ok na pregledu  Da, prvi tumor mi se pojavio s 18, operiran mi je kad sam imala 19, isla sam na hitnu operaciju jer je poceo brzinski rasti I vise se nije moglo cekati, morali su mi ukloniti dio jajnika koji je bio zahvacen, par mjeseci od operacije opet mi je dosao, na istom jajniku, ali tada nije rastao, u trudnoci isto nije rastao ali je nakon poroda naglopostao dupli tako da sam opet morala na operaciju. Oba tumora su dobrocudna, ovaj drugi je najrijedi, pojavljuje se u svega par posto slucajeva, ali su takvi da se vracaju I ako se ne uklone na vrijeme mogu se poceti siriti po okolnim organima I postat zlocudni, zatomoram te tor markere raditi dvaput godisnje, zez je u tome da dok god sam na kontracepciji ona uspjeva sprijeciti njihov nastanak, a velika je vjerojatnost da ce se opet vratiti. Ja samsad na svoju ruku prestala uzimati kontracepciju, Iiz razloga sto mi uopce nisu kontrolirali krvnu sliku, a zbog secera, stitnjace I tlaka mi se ne da jos igrati s tim. Sad cu pricekati par mjeseci, viditi sto ce biti s menstruacijom I nadati se da se nece opet stvoriti. Mene je u biti dosta zeznula gin. na hitnoj kad sam imala 15 godina koja mi je propisaa krivu terapiju bez pregleda bez icega I dovela me do anemije, zena mi je s 15 godina dala da pijem estrogen, zao mi je sto tada nisam bila upucenija u sve pa bi znala da nakon 2 mjeseca krvarenja estrogen ni u ludilu ne bi smjela piti.
    Je li ti sto spominjala gin. Uu vezi cista, kolike su, koliko ih je, na kojem jajniku? 

LuKi5

cini kao vjecnost, moras I progesteron vaditi na 21.dc? Stvarno je tesko naci u danasnje vrijeme poslodavca koji ima razumijevanja, a sto je najgore od svega da izgubis jedan termin za pregled drugi moras cekati mjesecima, super je da su ti olaksali sve skupa I imaju razumjevanja. Meni je muz opet nezaposlen jer ovdje gdje je radio ne da su ga iskoristavali nego gore nego na golom otoku za crkavicu, s tim da bi morao poci na drugi kraj Hrvatske, raditi 4 mjeseca bez slobodnog dana od jutra do mraka, trazio je samo jedan dan mjesecno da moze doci vidit bebaca I sef mu je rekao da ga boli briga sto nece moci vidit dijete 4 mjeseca, pa mu je prekipilo I dao je otkaz.Sramota na koji se nacin sve odnose prema ljudima….Ja evo cekam pregled, sad mi je 16.5. kod endokrinologinje, garant mi je stitnjaca opet zasla u hiper, prestala sam uzimati kontracepcijske na svoju ruku, bas me zanima kada ce mi doci M I hoce li biti sto bolje s ciklusima. Na dane sam bas ko penzic  Kakvi ti se cine doktori u Petrovoj? Ja sam rodila tamo I lezala na odijelu u trudnoci. Trudnocu mi je vodila sefica odijela gdje sam bila PT1.Nadam se da ce ti olaksati put k bebici. 

Joj sam nek si mi ti ok… da da sad ce akcija.. ok sad mi je lakse :) a za ciste pa neznam isto je onak na opip prek trbuha rekla .. jos nis neznam tocno..sad cu kad uhvatim slobodno otic vidit sto je

The desire to have a child never goes away. It grows,makes us to fight for our Precious gift from heaven.
    14.06.2015. M

14.06.2014. L ♥

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani

POVEZANI ČLANCI