Tko planira i radi na bebi ?

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    LuKi5
    04. Svibanj 2016. 22:12

OhSoBoho, draga, jesam, probala sam s nekim biljnim mjesavinama od travara, nije imalo nikakav ucinak na sam tumor, ali je rijesilo veliku cistu na drugom jajniku, sto se tice prehrane, imam jako ogranicene 
    namirnice koje smijem konzumirati, secer I masno izbjegavam u sirokom luku, stvari koje sadrze secer koristim jedino kada mi padne secer, to su mi rekli da moram imati uz sebe za svaki slucaj ili kockicu secera ili cokoladicu, regulirala sam si bila secer prehranom, ali vise ni to ne uspjeva. Kod mene je najveci problem sto cekam da nesto se bas zakomplicira da dignem guzicu I odem doktoru, pored bebaca I svoje ravnodusnosti treba nesto otic kvragu da bi se natjerala da odem doktoru, imam osjecaj koliko sam vremena provela kod raznoraznih doktora da sam im se vec popela na glavu hahaha Mene u biti najvise taj stres unistava, sve drzim u sebi I onda kad se nakupi sam ko ris, a sto bi ja bez stresa, bilo bi mi dosadno haha 
    Ajme kad krenu te pretrage, vadikrv za ovo, za ono, mene jedna zena cijelim putem cudno gledala kada sam se vracala doma busom, bilo je ljeto, ja u kratkima, obe ruke izbodene od vadenja krvi, zena bice mislila da se drogiram  
    To je ludnica kad pocnu pucat ti hormoni I PMS, sve se cini puno gore nego sto doista jest, I onda jos ta menga dodatno zapapri sve, kad smo vec depra neka nas ta crvena vjestica izdeprimira do kraja. Menga je stvorena da cupa zivce zenama diljem svijeta u kojem god pogledu, nikad nije po volji, ili smo na iglama hoce li se pojaviti, ili se nadamo da nece.

Wannababy, sto ti nije UZV radila? Nadam se da ce ti to sve biti u redu :))

Sto se tice Vinogradske, za odredene pretrage, tipa reprodukcijskih hormona trebalo se narucivati, bar je tako bilo kad sam prije par godina bila tamo. To je u zasebnoj zgradi di su ambulante, ove ostale rutinske pretrage rade se u prizemlju, dobije se broj, razlicite boje, trudnice idu prve, nakon njih prednost imaju secerasi, tlakasi I umirovljenici, pa na kraju ostatak po vremenu dolaska. Dosta brzo ide sve skupa. Dobro su uhodani I po troje ulazi na vadenje.
    Ovdje u Zd-u u bolnici se ceka ful dugo za vadenje ali imam opciju vadenja krvi kod svoje dr opce prakse, za vecinu pretraga,tako da tamo cekam max. pola sata, a nalaz je gotov sutradan. U Petrovoj sam npr. za OGTT dobila nalaz isti dan. 
    U Vinogradskoj zna biti dana kad je skroz malo ljudi I onda je sve brzo gotovo, ali ima I dana kad je ludnica, kada dolaze ljudi s uputnicama za pretrage koje nisu u mogucnosti napraviti jer nemaju love za reagense, stvarno zna biti lutrija nekad. 

Nego, kako ste mi vi inace? Gdje nam je Sarajka?

Ivcy je imala pregled 2., nadam se da ce nam se ubrzo javiti I da je sve u redu. 

14.06.2014. L ♥

• maminosunce29
    04. Svibanj 2016. 23:00

bokic cure trenutno ne radimo na bebacu al pratim vase razgovore neko vrijeme i u potpunosti vas razumijem jer i ja se pet godina iz mj. u mj. razocarala svaki put kad vjestica dosla al eto trud i cekanje se isplatilo beba stigla stoga vam zelim puno srece i velike plusice uskoro

• maminosunce29
    05. Svibanj 2016. 07:53

sarajka nadam se da ce i svima vama uskoro bit plusevi evo malo ohrabrenja meni rekli da nikad necu imat bebu a mj. kasnije ostala trudna samo hrabro naprjed i ne odustat na kraju se isplati sretno svima

OhSoBoho
    05. Svibanj 2016. 08:12

Luki, stres i je početak svake bolesti. barem je to moje duboko uvjerenje. stil života se toliko promijenio i ubrzao zadnjih par desetljeća i naučeni smo da samo letimo od jedne obaveze prema drugoj a uopće pritom ne mislimo na vlastito dobro...iskreno, zato mi ovaj forum toliko pomaže jer imam ipak neki ljudski kontakt s vama curama ovdje...jedino ovdje nema tabu tema i čovjek se može skroz opustiti 
    ma puse vam svima 

Luki, draga, sa stresom se moramo boriti svaki dan iznova. meni je ta borba već godinama prva stvar s kojom se budi (uz MM, naravno ). Inače patim od napada panike a zadnje vrijeme i laganih depresivnih perioda (vjerujem da je to zbog iščekivanja+) i znam da mi je najbitnije svako jutro posložit stvari u glavi i pomolit se Bogu da mi da snage. Da ne spominjem da tjelovježba čuda čini. Puno hodanja i joga koja me preporodila što se tiče stresa! Puno toga mi možemo samo kad odlučimo da su neke stvari vrijedne truda. A vlastito zdravlje, kako fizičko tako i psihičko, mora nam biti na 1. mjestu 

maminosunce, hvala ti na ohrabrenju i pozitivi, treba nam to na najjače 

Sarajka, bitno da je sve prošlo i da ste ponovno spremni za akciju! držimo palčeve 

ostale cure, di ste nam zapele? dođite na druženje 

malo-sunce
    05. Svibanj 2016. 08:25

Jutrooo drage moje!

Evo mene s mojom dijagnozom: jučer bila privatno na uzv štitnjače. Imam Hashimoto i smanjili su mi terpiju, sad sam na 50mcg. Začudili su se kad su vidjeli da sam prvi terapiju dobila 75 mcg i zato mi je TSH bio jako pao (0.03). Eto sad čekam ovih dana hoće M doći. Ne znam jel ovulacija bila, jer mi se sve pobrkalo odkad pijem ove Eutyrox tablete, bar mi se čini tako. Malo su me jučer ohrabrili u toj poliklinici vezano za trudnoću i moju štitnjaču, samo da TSH naštimam u normalne vrijednosti i nadam se dobrome 

Lijepo je ovdje na forumu pročitati nečiju priču o životu kako ipak sve dođe na svoje, samo se treba malo strpiti. Bude mi to veliko ohrabrenje 

Moram i ja priznati da se ovdje u ovoj temi već dugo ništa ne događa... Jedan period je stalno bilo iščekivanje plusića i bilo ih je dosta. U zadnje vrijeme ništa, nadam se da ćemo popraviti statistiku 

Šaljem vam 

wannababysomuch
    05. Svibanj 2016. 11:24

Luki nije radila UZV iduci tj idem... 
    ja sad nisam bila jer se proljepsalo vrijeme pa ima posla... ima i akcije hihi  😂😂
    pozz svima moramo se potrudit za plusice 😘😚😍

The desire to have a child never goes away. It grows,makes us to fight for our Precious gift from heaven.
    14.06.2015. M

LuKi5
    05. Svibanj 2016. 12:40

Sarajka, uf, crijevna viroza neka, uzasne su I jos raditi pokraj konstantnog trcanja na wc, nadam se da si se sad skroz oporavila. Ovo je vrijeme raj za viruse, jedan prode drugi dode. Pretpostavljam da ti je M bila obilnija s obzirom na kasnjenje?...Sada fino u akciju, I neka te te bolescuge Izbjegavaju.  Draga, pusa I tebi, drago mi je da si nam se javila 

OhSoBoho, draga, slazem se u potpunosti s tobom, genetika I stres su glavni krivci, a to sto kazes, stres je neizbjezan, I onda kad krene, samo se jedno veze na drugo. 
    Tuga je neizbjezna kada nesto silno zelimo, a nikako da dode, sto je najgore od svega zapravo najvise deprimira cinjenica da nemamo utjecaja, nego samo moramo cekati I nadati se najboljem. 

malo-sunce, nadam se da ce ti brzo ti hormoni doci u idealne vrijednosti, I da nam se uskoro javljas s plusicem. Kako si zadovoljna s pregledom u toj poliklinici?

Wannababy, poceli turisti dolaziti, vamo ih je vec krcato po gradu, mogu mislit kako ce tek biti kad bude spica sezone :)) Ma samo vi uzivajte jedno u drugom I kad stignes na pregledneka to sve bude dobro 

Ja danas bila kod doktorice, dobila antibiotik za bronhitis, neda mi disat, sljedeci tjedan vadenje krvi I onda 16. pregled kod endokrinologinje. 

maminosunce, cestitke od srca, ponekad je potreban negativni "samar", losa prognoza, da se tijelo pokrene i donese dugoocekivanu bebicu, drago mi je da ti se nakon toliko puno godina trudenja zrlja napokon ostvarila, neka ti prode sve u redu, i jos jednom, cestitke na maloj mrvi :)

Trudilice

14.06.2014. L ♥

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.