Tko planira i radi na bebi ?

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    malo-sunce
    06. Svibanj 2016. 13:31

A probat ću se raspitati malo oko tog prebacivanja kod drugog doktora. Muž mi je isto kod nje, pa je zgodno kad smo oboje kod istog. A čula sam da baš moraš imati dobar razlog za prebacivanje kod drugog doktora, npr. preseljenje ili sl.
    Slažem se da ima zbilja jako dobrih doktora koji zbilja rade svoj posao predano, ali zbog nekoliko ovih loših dobije se loša slika o njima.
    Eto vidiš po tom primjeru da stvarno moraš na njih poluditi i vikati.

Sigurno tvoj mališan sad spava kad si aktivna na forumu, skužila sam da je ovo tvoje vrijeme, oko podne-1 sat heheh 

LuKi5
    06. Svibanj 2016. 21:01

malo-sunce

A probat ću se raspitati malo oko tog prebacivanja kod drugog doktora. Muž mi je isto kod nje, pa je zgodno kad smo oboje kod istog. A čula sam da baš moraš imati dobar razlog za prebacivanje kod drugog doktora, npr. preseljenje ili sl.
    Slažem se da ima zbilja jako dobrih doktora koji zbilja rade svoj posao predano, ali zbog nekoliko ovih loših dobije se loša slika o njima.
    Eto vidiš po tom primjeru da stvarno moraš na njih poluditi i vikati.

Sigurno tvoj mališan sad spava kad si aktivna na forumu, skužila sam da je ovo tvoje vrijeme, oko podne-1 sat heheh 

Hahaha da da, to je njegovo vrijeme za dnevno spavanje, budi se oko 5 ipo ili 6, I onda oko 11 ipo zaspe, nakon sto se uvjeri da sve zivotinje spavaju, obozava zivotinje I onda mu moram govoriti kako "papo"(tako zove biljke, zivotinje I druge bebe ) spavaju pa se I on namjesti I ode spavat. Odspava sat ipo max I onda hiperaktivnost se nastavlja do 8 navecer  Taman kad sam ti pisala proslu poruku se bio probudio. 

Draga, samo trazis ispis iz ordinacije, to sestra napravi, dobijes papir, navedes kao razlog nesto bezveze, odes kod doktora koji prima nove pacijente, tamo od sestre dobijes papir koji ti na hzzo-u pecatiraju, potpises par papira I odneses natrag u novu ordinaciju, I to je sve, samo ako znas nekog da ima provjerene info o novom doktoru kakav je da opet ne naletis na bisera kao sto je ova. Mislim da cak na net-u ima negdje popis doktora koji primaju nove pacijente I ocjene, preporuke. 
    Prakticnije je da kad ste skupa kod iste doktorice, ali ako se nemos pouzdat u nju, dzabe takve doktorice, samo otezava. 

14.06.2014. L ♥

Ivcy1306
    06. Svibanj 2016. 20:58

Luki, smanjile su se malo mucnine, hvala Bogu sad je vec izdrzljivije. Ono je bilo katastrofa! Htjela sam pitati, citam po netu da je jako bitan pregled u 12.tjednu medjutim ja ga nisam imala a sad sam vec usla u 14.tjedan pa sam malo i zabrinuta. Dali to ima kakve veze sto jos nisam imala pregled ili je to propust doktora? I da, do kad se obavlja vaginalni ultrazvuk? Kad krece onako preko trbuha? 
    Sve mi je ovo novo pa hrpu pitanja imam

LuKi5
    06. Svibanj 2016. 21:09

Ivcy1306

Luki, smanjile su se malo mucnine, hvala Bogu sad je vec izdrzljivije. Ono je bilo katastrofa! Htjela sam pitati, citam po netu da je jako bitan pregled u 12.tjednu medjutim ja ga nisam imala a sad sam vec usla u 14.tjedan pa sam malo i zabrinuta. Dali to ima kakve veze sto jos nisam imala pregled ili je to propust doktora? I da, do kad se obavlja vaginalni ultrazvuk? Kad krece onako preko trbuha? 
    Sve mi je ovo novo pa hrpu pitanja imam

E sad ce one postepeno biti sve manje I manje I onda ce I proci iznenada kako su I dosle. Drago mi je da su se smanjile. 
    Ovako, pregled u 12. tjednu smatraju "vaznim" jer se odredene pretrage koje nisu nuzne I opcionalne su rade se upravo tada, probir I taj dir pretraga, u 12. tjednu se moze najbolje viditi kolika je zapravo trudnoca, nije to nikakav propust, trudnice iznad 35 godina negdje cak I iznad 30, salju na te pretrage posto imaju veci rizik da dijete bude s down sindromom. 
    Nisam ni ja bila na pregledu u 12. tj. posto sam tek u 20. tjednu saznala za trudnocu, tako da mi je tada radila kompletan pregled, ako su svi organi na svom mjestu I sve kako treba. 

14.06.2014. L ♥

LuKi5
    06. Svibanj 2016. 21:27

Vaginalni ultrazvuk se radi samo u prvom tromjesecju, kasnije se ne smije da ne potakne otvaranje, kasnije jedino doli ginekoloski pregled radi utvrdivanja stanja cerviksa.

14.06.2014. L ♥

wannababysomuch
    06. Svibanj 2016. 21:33

Da Luki kad sezona pocne svi odu na more pa ja imam manje posla..bit cu odmornija za radit bebaca ;)) oo ima dosta cokoladi i svega hehe danas mi je najdrazi gost(moj decko) hihi poklonio divan parfem. ❤❤ ja idem u pon na pregled i to sve

The desire to have a child never goes away. It grows,makes us to fight for our Precious gift from heaven.
    14.06.2015. M

Ivcy1306
    06. Svibanj 2016. 22:29

Oh Luki hvala ti! Mozda najbolje da se ne zamaram time hehe vjerujem da je sve ok! Sad sam bas znatizeljna kako ce me pregledat s obzirom na to da cu uci u 15.tt.. Ah toliko toga ima da sam se zaplela sva. 
    Sto reci kad mi dragi zeli vadit krvnu grupu i dok.njegova mi rekla da ona s tim nema nista, da ne moze dat uputnicu i uputi nas da ja trazim svog gin.normalno mi pojma nemmo pa se osramotili i na kraju cemo platit jer od njih nikakve koristi. Ja sam A negativ pa mi bitno da znam koja je on krvna gr.

LuKi5
    08. Svibanj 2016. 11:25

Wannababy, vjerujem da kad ti decko dode odmah posao postane laksi I vrijeme brze prode. Prekrasno od njega, vjerujem da te drzi ko kap vode na dlanu. Tako I treba. :))) Javi kako je prosao pregled u ponedjeljak. :) 

Ivcy, toliko je tih pregleda I cuda u trudnoci da ispadne da pola trudnoce ode na vadenje krvi I puste pretrage hehe Slobodno pitaj sto god te zanima, tu smo :))
    Sad kad stanu mucnine ce doci najljepsi dio trudnoce, ja sam seu tom drugom tromjesecju osjecala kao da sam na oblacima, bas je uzitak, malo zgaravica poremeti opci dojam, ali je stvarno najljepse razdoblje Pa uputnicu za vadenje krvne grupe moze dobiti jedino od svoje dr opce prakse, posto si negativna krvna grupa to bi bio veliki propust ne provjeriti, jer je izraziti bitno za sljedece trudnoce ako budete zelili jos djece. Samo tjeraju svojom nebrigom da puste solde se baca u vjetar na skupe pretrage kod privatnika, to su njihove mjere stednje, placaj dopunsko ali se lijeci privatno, uzas uzas. Nadam se da cete uspit to rijesitbez odlaska privatniku. 

14.06.2014. L ♥

Ivcy1306
    08. Svibanj 2016. 19:32

Luki, takvi su nasi dok..ja sam blizu plitvica i zbilja mi nije tako blizi ici za karlovac i vozikat se, pogotovo sto je i posao tu i za sad je dobro jer mi kolege toleriraju, mjenjaju me i sl.ali nece ni to vjecno moci jer i oni imaju obitelji i to potpuno razumijem! 
    Jeste pisale o tome kad ste osjetili bebu po prvi put? Ja sam malo zbunjena jer sam sad u 14.tjednu i navecer kad stavim ruke na trbuh znam nesto osjetit ali vise onako kao da mi srce kuca, nekako ugodan osjecaj ps nzn jesam li umislila da je to beba.

LuKi5
    08. Svibanj 2016. 19:51

Ivcy1306

Luki, takvi su nasi dok..ja sam blizu plitvica i zbilja mi nije tako blizi ici za karlovac i vozikat se, pogotovo sto je i posao tu i za sad je dobro jer mi kolege toleriraju, mjenjaju me i sl.ali nece ni to vjecno moci jer i oni imaju obitelji i to potpuno razumijem! 
    Jeste pisale o tome kad ste osjetili bebu po prvi put? Ja sam malo zbunjena jer sam sad u 14.tjednu i navecer kad stavim ruke na trbuh znam nesto osjetit ali vise onako kao da mi srce kuca, nekako ugodan osjecaj ps nzn jesam li umislila da je to beba.

To ti onda ode cijeli dan na vozikanje I cekanje. Svaka cast sto imas tako kolegijalnu radnu atmosferu I ljude koji razumiju. Tesko je opcenito igdje u drzavi naci ista sto funkcionira kako bi trebalo, ponajprije humano, a s tim dolazi I profesionalno. Svugdje samo prijete otkazima I rade od ljudi robove, jer mogu, a doktore uopce nije briga imas li ti sto drugo, daju termin I ako nee mozes onda sljedeci cekas mjesecima, a nije im uopce bitno zasto ne mozes. Opet samse raspisala. 

Draga, moguce je da osjetis udarce bebice, to ti dosta ovisi opolozaju maternice, tvojoj tjelesnoj konstituciji, najvise o polozaju. Kazu da zene kad Iim je prva trudnoca vecinom kasnije osjete otkucaje iako to nije pravilo kao ni ona da zene u svakoj sljedecoj trudnoci ranije osjete, to je sasvim individualno. Ja sam zvrka osjetila u 21. tjednu, kao neko skakljanje I onaj osjecaj kada crijeva rade. 

14.06.2014. L ♥

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani

POVEZANI ČLANCI