pozdrav ženice! :)
Uglavnom već znate moju priču… Novosti su da smo imali odnos 29.3. 2 dana prije ovulacije, 31. na samu ovulaciju i dan poslije ovulacije… sve ležerno i opušteno.. mengu bi trebala dobit tamo 14.4. ali ja sada osjećam jako tupu bol u donjem dijelu trbuha kao dan pred menstruaciju… od čeg bi to moglo biti??? Tako je već 2 dana :(
<3
Majo, slazem se s tobom skroz, covjek je u tim trenucima najranjiviji, a neki ne znaju odvajat poslovni od osibnog zivota I onda eksplodiraju radi gluposti, strasno je sto se takve stvari toleriraju.
malosunce, hvala ti na lijepim rijecima, daleko sam ja od doktora, ali mi je itekako drago pomoci ako mogu sa savjetima kojima su doktori meni pomogli. Sto se tice onih simptoma
koje imas, vrlo je zeznuto sto mogu biti ili od PMS-a ili od trudnoce, ali I od stitnjace, bilo bi najljepse kada bi bili od trudnoce. Kada imas sljedecu kontrolu kod endokrinologa?
Majicka, ako si uistinu ugledala sjenu onda je to trudnoca u pitanju, samo vrlo mala da bi test mogao u potpunosti ocitati kako treba, strpi se jos par dana I ponovi test s prvim jutarnjim urinom posto je tada najpouzdaniji kad je razina beta hcg hormona jos relativno niska, bitno je da mokraca se nakuplja minimalno 4 sata, jer se onda I beta nakuplja I u vecoj je koncentraciji pa je s tim test pouzdaniji, inace testovi na trudnocu su u principu osjetljivi na razinu bete od 25 pa nadalje. Zelim ti puno srece I da je to uistinu trudnoca kod tebe . Javi rezultate testa ili pak ako si nestrpljiva onda mozes traziti vadenje bete, ona je ipak najpouzdanija. :)
Hvala puno i ja se nadam. Ja sam jutros ponovila test jer nisam mogla izdržati, opet isto, što je dobar znak. Prija je bila s menon i ona je vidila isto ☺☺ sad ću mirovat sa testovima do subote jer je tada očekivana m. Iako imam filing da ne bi trebala doc... Znam da sam rano napravila testove al sam prije nekoliko dana iz čista mira pojela jabuku a jabuku nikad znači nikad ne jedem i prva pomisao mi je bila trudnoća. ☺ javim svakako u subotu na čemu sam. Držite fige!

14.06.2014. L ♥
Luki, tek sam prije 2-3 tjedna počela piti tablete za štitnjaču, a sljedeći tjedan bi trebala ići na vađenje hormona da vidim kako tablete djeluju. Bila sam samo na prvom pregledu kod specijaliste, a u 6.mj mi je uzv štitnjače. Nekako se bojim da su mi možda dali prejaku terapiju, TSH je bio 7,4 i dali su mi tablete euthyrox 75, nije li to možda previše? Malo sam se raspitivala, neki ljudi su imali TSH viši od mog a piju slabije tablete. Kada sam bila na tom prvom pregledu, doktorica specijalist mi je rekla da mi čak ne bi dala terapiju da ja nisam spomenula da planiram trudnoću, zato se bojim da mi možda nije dala prejaku terapiju pa sam zbog tog imala jučer te simptome.
Joj kad bi bila trudnoća odlučila sam test napraviti petak ili subotu, pa kako bude.

Alooo zene...mene nema neko vrijeme! Pocela radit pa nisam ni stizala tu. Vidim ima i novih, dobrodosle! Meni je danas 10dpo....tako da jos 4 dana pa ce M ako bude srece zakasnit. Ja sam od onih sto piske testove ranije nego treba jos sam nabavila i one osjetljivije s ebaya al dobro :)

url=https://lilypie.com]
Majo mi smo jednake i meni je danas 10 dpo :)) i ja se nadam da nece doci ;)
The desire to have a child never goes away. It grows,makes us to fight for our Precious gift from heaven.
14.06.2015. M
malosunce, pa to je ogromna terapija za toliki TSH....Ne bi me cudilo da je otisla stitnjaca u hiper....Meni je bio oko 6 TSH, ne sicam se sad tocno posto je to bilo prije 4 godine kad mi je otkriven hashimoto I prva terapija mi je bila 12, 5 mcg, prvenstveno iz razloga sto do 10 I nije tako strasna hipotireoza I sto svaki organizam drugacije reagira na terapiju, nekome se brze pocne spustati, nekome sporije, a I dosta ostalih cimbenika djeluje pa ne mora znaciti da ako se jednom brze spustao da ce I drugi put. Ja sam trenutno na terapiji 75 mcg 5 puta tjedno I 50 mcg dvaput, prije toga sam bila na 50 jer sam otisla u hiper, posto su mi radi operaciji dali terapiju 100 mcg. Malo je to puno velika doza, pogotovo sto te prvi put stavljaju na terapiju. Pretpostavljam da je specijalist dao takvu terspiju jer radite na bebi pa da se cim brze spusti taj TSH I dace sad na kontroli ju smanjiti, ako nije posla u hiper stitnjaca ili skroz prekinuti.
Drzim ti fige da jeT u pitanju
Majo, kako je na poslu?
malosunce, pa to je ogromna terapija za toliki TSH….Ne bi me cudilo da je otisla stitnjaca u hiper….Meni je bio oko 6 TSH, ne sicam se sad tocno posto je to bilo prije 4 godine kad mi je otkriven hashimoto I prva terapija mi je bila 12, 5 mcg, prvenstveno iz razloga sto do 10 I nije tako strasna hipotireoza I sto svaki organizam drugacije reagira na terapiju, nekome se brze pocne spustati, nekome sporije, a I dosta ostalih cimbenika djeluje pa ne mora znaciti da ako se jednom brze spustao da ce I drugi put. Ja sam trenutno na terapiji 75 mcg 5 puta tjedno I 50 mcg dvaput, prije toga sam bila na 50 jer sam otisla u hiper, posto su mi radi operaciji dali terapiju 100 mcg. Malo je to puno velika doza, pogotovo sto te prvi put stavljaju na terapiju. Pretpostavljam da je specijalist dao takvu terspiju jer radite na bebi pa da se cim brze spusti taj TSH I dace sad na kontroli ju smanjiti, ako nije posla u hiper stitnjaca ili skroz prekinuti.
Drzim ti fige da jeT u pitanju
Majo, kako je na poslu?
Meni se isto čini da su malo pretjerali s tom terapijom, a doktorica specijalist mi je rekla da ne daju terapiju ako TSH nije blizu 10, a budući da planiram trudnoću onda mi je dala tablete da se TSH čim prije snizi, ali možda mi je mogla dati 25 ili 50 mikrograma, a ne 75. Sljedeći tjedan ću saznati o čemu se radi kad izvadim hormone. A nekako mi se čini da bih mogla procuriti ovih dana

14.06.2014. L ♥
Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji