Ivy u ranoj trudnoći su najčešći pobačaji zbog toga što je bila loša jajna stanica ili spermij, nakon čega ne dolazi do pravilne podjele stanica ili genetskih abnormalnosti. Svakako bi bilo dobro napraviti kariogram, spermiogram, cijeli panel za trombofiliju, test za inzulinsku rezistenciju, GUK, d-vitamin, sve spolne hormone, štitnjaču.. svašta može biti problem, a eto neki imaju sve uredne nalaze i opet ponavljajuće pobačaje..
👩🏻90. 🧔🏼89. 👶🏻 19.
MTHFR homo, PAI 4G/5G heterozigot - clexan 0,4
Kariogrami uredni, MM 01/24 astenozoospermija
AMH 2,4 ng/ml, histeroskopija✅ ostali nalazi ok
12/22 blighed ov. 💔, 07/23 missed ab. 💔, 11/23 blighed ov. 💔, 6/24 pr. spontani 💔
........loading.......
Nisam vise nista radila od pretraga, cekam u lon se ginekolog vraca sa godisnjeg, pa cu vidjet dal ce mi jos dati da radim pretrage.
S ovim gore odradjenim si odradila samo jedno manje struganje debelog sloja.
Pored ovog sto ti je simbalija napisala, ja jos.preporucam 3d/4d uzv da se iskljuce neke eventualne anomalije maternice koje se ne vide obicnim uzv.
Ja sam dosl sve to odradila nakon isto 2 spontana, otkrivena blaza trombofilija i sad sam u trudnoci od starta pod terapijom :)
+ ❤️12.10.
It'a girl🩷
Nisam vise nista radila od pretraga, cekam u lon se ginekolog vraca sa godisnjeg, pa cu vidjet dal ce mi jos dati da radim pretrage.
Trebala bi ti dati da obavis sve. Medutim budi spremna da ce mozda biti sve u redu. Poradi malo i na prehrani, dodaj cajeve, vitamine, cure su tu pisale o catafertyl za nju i njega.
Pridružujem se teška srca i u nevjerici...jučer imala pregled sa punih 10tt i srce ne kuca..lijepo je tekla trudnoca,minimalne tegobe i baš sam mislila da sam sretnica, a ispada da ipak nisam...u ponedjeljak bolnica i tablete,zatim u srijedu...sa ljetnih beba sad sam ovdje.. porod je taman trebao biti uz lijepe datume vezane za najbliže pa nije ni to....moram javit na posao za bolovanje,a ne znam što rec...ko ljuska od oraha sam,tupa,prazna..
Znam jedino da imam dvorogu maternicu I to mi je bio naveo da moze biti problem, pa mi je rekao za neku operaciju ali to je rekao zadnje nakon svih kao pretraga...
Citala sam po forumima dosta zena to ima, pa I'm je trudnoca normalno tekla.
Ne znam vidjet cu, nadam se da ce se sve to srediti...
06.05.2023. 🤍🧸my little angel 😔💔 miss.ab.-11tj.
23.8.2023. ➕🌈❣5.9 💔
Znam jedino da imam dvorogu maternicu I to mi je bio naveo da moze biti problem, pa mi je rekao za neku operaciju ali to je rekao zadnje nakon svih kao pretraga…
Citala sam po forumima dosta zena to ima, pa I'm je trudnoca normalno tekla.
Ne znam vidjet cu, nadam se da ce se sve to srediti…
Dvoroga maternica je anomalija maternice koja moze biti realno uzrok tvojih spontanih.
Ima zena koje iznesu trudnoce bez pol frke, a ima zena koje imaju habitualne pobacaje..
+ ❤️12.10.
It'a girl🩷
Pridružujem se teška srca i u nevjerici…jučer imala pregled sa punih 10tt i srce ne kuca..lijepo je tekla trudnoca,minimalne tegobe i baš sam mislila da sam sretnica, a ispada da ipak nisam…u ponedjeljak bolnica i tablete,zatim u srijedu…sa ljetnih beba sad sam ovdje.. porod je taman trebao biti uz lijepe datume vezane za najbliže pa nije ni to….moram javit na posao za bolovanje,a ne znam što rec…ko ljuska od oraha sam,tupa,prazna..
Drzi se❤ trenutno si u najgorem periodu, pusti da ide sve svojim tokom. Meni je pomoglo sto sam se okruzila obavezama. Nevjerovatnonje sto sve zena moze. Glavu gore, ides dalje!
Pridružujem se teška srca i u nevjerici…jučer imala pregled sa punih 10tt i srce ne kuca..lijepo je tekla trudnoca,minimalne tegobe i baš sam mislila da sam sretnica, a ispada da ipak nisam…u ponedjeljak bolnica i tablete,zatim u srijedu…sa ljetnih beba sad sam ovdje.. porod je taman trebao biti uz lijepe datume vezane za najbliže pa nije ni to….moram javit na posao za bolovanje,a ne znam što rec…ko ljuska od oraha sam,tupa,prazna..
Suosjećam sa tobom! Puno pomaže razgovor, samo se okruži pozitivom i tebi dragim ljudima, nemoj se zatvoriti u sebe i u sobu.
Ako ti bude lakše piši ovdje ❤️
Sortiraj odgovore
Najstariji