Spontani pobačaj

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Hypnoticpoison
    18. Ožujak 2024. 07:55

sunce7

JojHypnoticpoison vama je iduci mj trebala bebi doci?😞
    Mislim da ce meni osmi mj isto tako biti najteži…
    Vidim u potpisu da IVF planirate opet uskoro?
    Nadam se najboljem.. 🥰

Sunce da, za mjesec dana nam je trebala stići bebica.😔🥺 I baš, baš se lomim zbog toga, a opet sa druge strane moram biti dobro zbog novog IVF-a. Baš sutra imamo konzultacije i pregled za novi IVF, tako da ćemo najvjerojatnije idući mjesec u treći postupak ako će biti sve u redu. Ovaj u prvom mjesecu nije dobro završio, od tri zrele jajne stanice, nijedna se nije oplodila i ni sami nisu znali zašto.😔🤷‍♀️ Hvala od ❤!😘😘 Također želim i vama da se oporavite i da Vam dođe dugina bebica, jer kao što kažu, nakon kiše dolazi sunce!🤗🙏🙏❤❤

🏥 Poliklinika IVF
    2023: 3X IUI : ❌️ ❌️ ❌️
    1.IVF: 07/23 ➕️ ❤ missed abortion 😭 💔 🤍 👼

2.IVF: 01/24 - 8 oocita -3 zrele, nije došlo do oplodnje ❌️
    3.IVF: 04/24 ➡️ ICSI ➡️ 1.beta 697 ; 2.beta 1313
    Veritas test - low risk, stiže princezica, naša dugica 🌈 👑💜 🙏

"Radujem se uspjehu drugih, jer uspjeha ima dovoljno za sve"!
    💪💪🤞🤞🍀🍀❤❤

Hypnoticpoison
    18. Ožujak 2024. 08:38

mayushka

HypnoticpoisonJoj tako mi je žao 🥺 ali moramo se pomiriti sa sudbinomda je moralo tako biti. Na kraju kraju krajeva, bolje i tako što se dogodilo jer očito nešto nije pasalo 🥺🤷🏻 nego da se takva trudnoća iznese do kraja pa onda da taj mali anđeo ima zdravstvene probleme cijeli život 🥺💔 tako vako ne zna se šta je gore, ali kad realno sagledamo situaciju i mogućnosti dešavanja opet je sve … ♥️

Samo hrabroo i bez odustajanja! Doći će nama naše bebice u naručje 🥺🌹🫂❣️

Da, slažem se s tobom, jer kod tako ranih spontanih najčešće je u pitanju kromosomska greška na što mi nažalost ne možemo utjecati. I ako je već moralo biti tako, bolje da je bilo u početku nego kasnije ili kao što kažeš da se takva trudnoća iznese do kraja, pa da onda mali anđeo ima cijeli život zdravstvene probleme.😔 Sada nas naši anđeleki čuvaju i oni će nam pomoći da nam nakon njih dođu dugine bebice 🌈🙏.❤ Nema odustajanja, na kraju će sve biti dobro, jer ako nije dobro, znači da još nije kraj!🙏🙏😘😘❤❤🫂

🏥 Poliklinika IVF
    2023: 3X IUI : ❌️ ❌️ ❌️
    1.IVF: 07/23 ➕️ ❤ missed abortion 😭 💔 🤍 👼

2.IVF: 01/24 - 8 oocita -3 zrele, nije došlo do oplodnje ❌️
    3.IVF: 04/24 ➡️ ICSI ➡️ 1.beta 697 ; 2.beta 1313
    Veritas test - low risk, stiže princezica, naša dugica 🌈 👑💜 🙏

"Radujem se uspjehu drugih, jer uspjeha ima dovoljno za sve"!
    💪💪🤞🤞🍀🍀❤❤

mayushka
    18. Ožujak 2024. 12:19

Curke moje, je li normalno da nakon medikamentoznog pobačaja još uvijek imam te kao menstrualne bolove, jučer je krvarenje opet malo počelo i u 2-3x ispalo je još onog sadržaja. Prestane, bude skroz svijetla krv -pa kao opet malo pojača. Ali ti bolovi ne znam jesu li okej... Još me kao i neki bol u želudcu tupao muči, kao da je neki mišić, ne znam... Bolnicu sam zvala da pitam, rekli su kao da je normalno ali ukoliko imam simptome gripe i groznicu da dođem a ja od dragog dobila grip tako vako 🤷🏻🤣 
    Baš sam nekako u banani

• Ivy1304
    25. Ožujak 2024. 21:08

Pozdrav drage, da se I ja malo javim, izgubljena trudnoca prva u 3mjesecu trudnoce 5.5.2023 I jos jedna u 9mj bila sam nekih mj dana samo trudna.spontani sve, obavila sam pretrage trombofilije sto mi je doso MTFHR C677T heterozigot I PAI-1 (4G/5G) isto heterozigot, na sve te nalaze sto sam napravila mi je rekla danas hematologinja da ovo skoro svi imaju I da se to ne priznaje I da nisam kandidat za heparin, nego da je vjv utjecala moja bolest stitnjace I dvoroga maternica. Znam neke zene kojima je odboren heparin sa istim tim mutacijama pa mi sad bas nije sve jasno... ima neka iskustva? I jos me je samo poslala vaditi koagulogram pv, aptv.
    Nemam vise snage za doktora, ovo je strasno...

06.05.2023. 🤍🧸my little angel 😔💔 miss.ab.-11tj.
    23.8.2023. ➕🌈❣- 5.9 💔
    👩 31
    👱‍♂️ 39

• ChaletPahulja
    21. Travanj 2024. 19:00

Pozdrav, ja isto nisam kandidat za bilo kakvu terapiju osim aktivne folne kiseline i aspirina. Kod mene je navodno problem nizak feritin koji mi je 7, a za uspješnu trudnoću treba biti preko 20! Pa prekontroliraj i njega 🤷‍♀️

Lota 🌼
    03. Svibanj 2024. 09:12

Evo moje iskustvo, pa da pomognem i doprinesem koliko mogu. 
    Imala sam 2 spontana, sve piše u opisu dole da ne ponavljam. Nakon drugog sam radila određene testove između ostalog za trombofiliju i utvrđeno mi je MTHFR i PAI (4G/4G= dakle oba mutirana što je gore od (4G/5G). 
    Ista stvar, bila na komisiji za heparin  odbijena, uveden aspirin i aktivna folna koju pijem preko Novalac prenatala. 
    Samo ću Vam reći da uz nenormalan strah i brigu ja sam rodila živu i zdravu curku u terminu i evo sada nam stiže pojačanje, dakle samo sam na aspirinu i novalacu. Očigledno je ili neki kromosomski problem ili moja štitna, s time da sam u prvoj pila eutyrox, a sada ne pijem. Eto. I da, radila sam i kariogram koji je Bogu hvala uredan. Tako da sretno svima i samo pozitivno, glava čuda radi. :D 

🧔 -32
    👩 -32
    ( prve trudnoce )
    06/2021 - spontani u 6tt 👼
    11/2021 - missed ab u 11tt 👼
    • Trombofilija (PAI 4G/4G + MTHFR) - Asp. + Noval.
    🌸 2/2023 - baby S 🌸
    🩵 11/2024 - [Qualified test - low risk] It's a boy 🩵

PiaBuu
    07. Svibanj 2024. 15:41

Lota, bas mi je drago da sam vidjela tebe da pišeš i da si ponovno trudna 🩷
    Ja sam došla nakon par mjeseci i začudila sam se koliko je aktivna stranica danas 😬😞
    Cure, zao mi je, budite snažne i hrabre, ništa nije nemoguce! 
    Uz sve šta sam prošla je sad uz mene jedan mali zvrkic :)

29👩🏻
    35👦🏻
    Mom of 3 angel in heaven
    Spontani 31.07.2021 - 10 tj
    Spontani 08.02.2022 - 9 tj
    04.01.2024, stigla mamina djevojčica 💜🌈👨‍👩‍👧
    23.5.2025- molarna trudnoca 7+3
    -Hashimoto, terapija 100 eurotirox
    PAI-1 heterozigot 4g/5g Aspirin 100
    God will carry you trought the storm 🌈

Dodo87
    18. Svibanj 2024. 21:08

Drage cure, bila sam na MPO temi pa sam se odvažila i na zimske bebe 24/25, toliko da sam si i trakicu stavila već sa 6tt.
    Imam curicu od 3 god., rođena iz zdrave trudnoće za poželjeti.
    Nažalost, u 8tt saznala sam da sam nedugo nakon 1. pregleda imala missed ab.
    Uvijek sam suosjećala sa ženama koje su ovo prošle, nisam nikad mislila da ću i ja biti jedna od, život je stvarno čudan.
    Malo je reći da sam doživjela šok, nisam znala što da radim, imam jako stresan i ozbiljan posao tako da sam nakon što sam se malo sabrala odmah s pregleda išla na posao obaviti što treba da se mogu maknuti.
    Odabrala sam vakuum aspiraciju kod Podobnika i sad čekam 29.5. da obavimo kontrolu i da mi kažu rezultate phd analize ploda.
    U međuvremenu sam se dosta informirala i spremna sam si platiti koje god pretrage treba jer mi je predugo čekati nečiju milost da mi da uputnicu, a pogotovo da dočekam 2. ili 3. ab da bi me onda uputili na pretrage.
    Početkom lipnja imam i sistematski preko posla pa ću ionako raditi standard krvne pretrage.
    Je li dovoljno za prvu ruku napraviti kariogram nas dvoje, test na trombofiliju, TORCH, feritin, test inzulinske rezistencije da imam s čime doći MPO doktoru na konzultacije (to će biti tek kolovoz/rujan), a i da sebe psihički smirim i zaokupim?
    Znam da bi i bilo dobro pričekati s odnosima neka 3 mj., pa bi me smirilo i da imam nalaze i ako se desi spontana trudnoća.
    Inače sam i HPV+, imam miom na maternici i često sam BHSB+, papa uvijek uredna i brisevi su naravno bili uredni dok smo kretali u MPO postupak.

👩1987, AMH 2.1 pmol/l, histero✅️, kariogrami✅️, MTHFR homoz., PAI1 heteroz.
    🧔‍♂️1987 sve OK
    Naš put počinje 2019. 🍀
    1. IVF 2020. ET - 👧💜
    2. i 3. FET 2023. ⛔️⛔️
    4. ET 2024. missed ab, 8tt. 💔
    5. i 6. ET 2024. ⛔️⛔️
    7. ET 2/2025, biokemijska ⛔️
    8. FET 4/2025, blighted ovum ⛔️
    dodo87.forum@gmail.com

Simbalija
    21. Svibanj 2024. 08:35

Dodo jako mi je žao što si izgubila bebicu.. napravi si i dvitamin, B12,  štitnjača cijeli panel (tsh, ft3, ft4, T3, T4, antitijela), spolne hormone i amh. 
    Nadam se da će ti brzo proći čekanje do konzultacija.

👩🏻90. 🧔🏼89. 👶🏻 19.
    MTHFR homo, PAI 4G/5G heterozigot - clexan 0,4
    Kariogrami uredni, MM 01/24 astenozoospermija
    AMH 2,4 ng/ml, histeroskopija✅ ostali nalazi ok
    12/22 blighed ov. 💔, 07/23 missed ab. 💔, 11/23 blighed ov. 💔, 6/24 pr. spontani 💔
    ........stigla 🌈 5.6.2025. ❤️❤️

Marina.25
    22. Svibanj 2024. 10:05

Dodo87

Drage cure, bila sam na MPO temi pa sam se odvažila i na zimske bebe 24/25, toliko da sam si i trakicu stavila već sa 6tt.
    Imam curicu od 3 god., rođena iz zdrave trudnoće za poželjeti.
    Nažalost, u 8tt saznala sam da sam nedugo nakon 1. pregleda imala missed ab.
    Uvijek sam suosjećala sa ženama koje su ovo prošle, nisam nikad mislila da ću i ja biti jedna od, život je stvarno čudan.
    Malo je reći da sam doživjela šok, nisam znala što da radim, imam jako stresan i ozbiljan posao tako da sam nakon što sam se malo sabrala odmah s pregleda išla na posao obaviti što treba da se mogu maknuti.
    Odabrala sam vakuum aspiraciju kod Podobnika i sad čekam 29.5. da obavimo kontrolu i da mi kažu rezultate phd analize ploda.
    U međuvremenu sam se dosta informirala i spremna sam si platiti koje god pretrage treba jer mi je predugo čekati nečiju milost da mi da uputnicu, a pogotovo da dočekam 2. ili 3. ab da bi me onda uputili na pretrage.
    Početkom lipnja imam i sistematski preko posla pa ću ionako raditi standard krvne pretrage.
    Je li dovoljno za prvu ruku napraviti kariogram nas dvoje, test na trombofiliju, TORCH, feritin, test inzulinske rezistencije da imam s čime doći MPO doktoru na konzultacije (to će biti tek kolovoz/rujan), a i da sebe psihički smirim i zaokupim?
    Znam da bi i bilo dobro pričekati s odnosima neka 3 mj., pa bi me smirilo i da imam nalaze i ako se desi spontana trudnoća.
    Inače sam i HPV+, imam miom na maternici i često sam BHSB+, papa uvijek uredna i brisevi su naravno bili uredni dok smo kretali u MPO postupak.

JAko mi je zao jer sam prosla to vec 3 puta i znam kako je. Za sve te nalaze pricekajte kontrolu i prvu mengu da prođe i da se hormoni svi smire jer vam nalazi nece piti relevantni. Bolje je cekati duze pa imati urednu sljedecu trudnoci, jer i meni su govorili da mogu nakon 3 mjeseca a tijelo ocito nije moglo cim se ponavljao missed. Dajte tijelu odmora i sretnooooo

01/23 - missed ab
    08/23 - missed ab
    02/24 - blighted
    Trombofilija (faktor V) ➕️
    IR ➕️
    08/25 Baby A 🩵

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani

POVEZANI ČLANCI