ili da izmislim pa da mu kazem da baka mi ima trombofiliju I da bi htjela provjeriti posto moze bit nasljedna, da sam naknadnoo saznala….
Mozda bolje da kazete mama. Jer je meni moja gin rekla kao recite roditeljima za tu trombofiliju jer ste od njih sigurno naslijedili pa bi bilo ok da se kontroliraju vise..
+ ❤️12.10.
It'a girl🩷
PBTAB, jako mi je zao, jako jako. Divim ti se, ljubomorna sam na tvoj stav i odlučnost, kad bih bar ja tako mogla zdravorazumski misliti. I ja sam prošla u godinu dana 3 spontana za redom, i prijeko mi je potreban predah, ali zbog godina mi je kaos u glavi. Razum kaže, pusti sve i živi ovo sto imaš ali srce mi je na drugoj planeti. Nemam nešto puno vremena za razmišljanje, i to je ono sto me muci. Tvoj plan je super i kad bih bar ja mogla tako. Drži se, bit će dobro sve. Nisam bas trenutno neka tjesilica ali dođi, ispričaj se s nama, lakše ćemo svi zajedno to proći.
👼🏼 11tj, ❤️, ❤️, 👼🏼 7tj, 👼🏼 18tj, 👼🏼 18tj
Bože svrati pogled na mene…
PBTAB, jako mi je zao, jako jako. Divim ti se, ljubomorna sam na tvoj stav i odlučnost, kad bih bar ja tako mogla zdravorazumski misliti. I ja sam prošla u godinu dana 3 spontana za redom, i prijeko mi je potreban predah, ali zbog godina mi je kaos u glavi. Razum kaže, pusti sve i živi ovo sto imaš ali srce mi je na drugoj planeti. Nemam nešto puno vremena za razmišljanje, i to je ono sto me muci. Tvoj plan je super i kad bih bar ja mogla tako. Drži se, bit će dobro sve. Nisam bas trenutno neka tjesilica ali dođi, ispričaj se s nama, lakše ćemo svi zajedno to proći.
Hvala ti. I ja bih voljela imati dijete, ali glavom kroz zid ne ide. Moj problem je to sto opcija prirodnog začeća ne postoji, imam jos samo 3 zamrznuta embrija i moram jako dobro razmisliti kad nastaviti dalje i ne vracati u uvjete koji nisu dobri. Moje emocije su ljutnja i razočarenje. Zašto?, zato što i sada nakon 2 spontanog 5 razlicitih ginekologa govori, razlog spontanog su kromosomske greske. A ja u to vise ne vjerujem. Svaki puta kad ostanem u drugom stanju po nogama, na istim mjestima dobim masnice, doktor kaze lupila si se negdje, a ja znam da nisam. Na moj nalaz trombofilije svih 10 dr koji su ga vidjeli govore, sve je u redu, nalaz je uredan i za takav nalaz ne ide nikakva terapija. Imam mutaciju gdje moje tijelo ne moze samostalno iz folne napraviti aktivnu folnu i ja uvijek pijem samo aktivnu folnu, ocito nije dovoljno. Sad kad sam isla po medikamente da zavrsim ovu trudnocu, dr u bolnici mi govori, da bi Vam se od strane hematologa odobrio heparin na ovako malu mutaciju morate imati min 3 spontana, ja imam 2, znaci jos jedan i na konju smo. Užas!
Ja cu svakako prije sljedeceg pokusaja ici na pregled kod hemotologa, obaviti kariogram oba partnera jer to je jedino sto jos nismo obavili i vidjeti sto ce biti.
Nisam tuzna vec ljuta jer sustav se prema zenama ponasa kao da su rasplodne krave, isprike na izrazu i ne zna se vise do kad se to tako biti. Da je osoba koja je odredila min 3 spontana, prosla i jedan, ne bi tako razmisljala.
Zato sam odlucila uzeti pauzu jer ovo nema smisla, sve obavljam privatno, platim, nije problem, ali kao da se borim sa vjetrenjacama, i mi zene najbolje poznajemo svoje tijelo ali opet, mi smo laici i nitko nas nazalost ne sluša.
👩🦳32, AMH 25,4 sono hsg - jajovodi ❌
🧔🏻♂️44 normo ,🏩Repromed➖5 🐧
➖ 7.3.transfer 🙏🏻20.3. Beta ➡️448,58 Beta➡️ 912,7, UZV 4.4. 6+1 💓➡️UZV 17.4. 8+1 💓➡️ 10+2 miss.ab.😢💔➖21.6. FET 🙏🏻3.7.Beta 🤞➡️27.6.test➕➡️12.dpt beta 692➡️ 14.dpt 1368➡️ uzv 18.7.💓➡️2.8. 8+1 missed. 💔➖Clexane 💉✔️➖20.10.FET➖11dpt➖911.18➖13dpt➖2550➖17.11.uzv💓➖ Panorama 💙
PBTAB, potpisujem sve do rijeci! I ja sam se sama u zadnjih godinu dana osjećala doslovno kao sto kažeš kao rasplodna krava. Svaki put me isprate sa “bit će drugi put, probat ćemo s aspirinom preventivno”, “bit će drugi put, probat ćemo s utrogestanima”, “bit će drugi put, probat ćemo sa serklazom”. Do kada? Nitko ne pita koliko mogu podnijeti, da su sve to moja djeca, da sam ulagala u te trudnoce i brinula se i strepila, da sam svaki put imala snove i planove i onda se sve sruši u minuti. Do kada?? I sve sto kažeš, plaćamo sve , sve sto može bi platila, ali ni to mi nije pomoglo. Vise ne znam kome se obratiti, kome vjerovati, nikoga nije briga i to je prava istina, ostajem izgubljena u moru informacija, nalaza, mišljenja i sl. Najviše od svega me nervira sto kao da me ne uzimaju ozbiljno jer imam zdrave trudnoce iza sebe i čak sam dobila od doktorice u rađaoni” ma sto se mučite, kupite psa, imate već djecu”.
Place mi se. I plačem, svaki dan. I ljuta sam, bijesna sam. Nije fer.
👼🏼 11tj, ❤️, ❤️, 👼🏼 7tj, 👼🏼 18tj, 👼🏼 18tj
Bože svrati pogled na mene…
PBTAB, Uzasno mi je zao i tesko ovo citati jer sam i sama prosla kroz to sve.. ja sam se uspjela izboriti za heparin u iducoj trudnoci, iako nisu bila famozna "tri spontana" i isto imam kao blage mutacije (PAI I MTHFR) koje ne bi trebale biti uzrok ranih spontanih. Koje mutacije su kod vas u pitanju? Ali Bogu hvala, pa moja ginekologinja inzistira i bila sam na razgovoru sa hematologom i ukljucit ce mi se terapija u akobogda iducoj trudnoci..
+ ❤️12.10.
It'a girl🩷
Ja sam na novu trudnocu nakon dva spontana čekala godinu dana… em šta sam isla Radit na sebi i pustila sam da se zacijelim… boljelo je gledat druge kako ostaje trudne al rekla sam prvo ja.
Nakon dva spontana sam obavila sve pretrage koje su se dale obaviti 😅
Iskreno, kako sam prijavljena bila u bolnici sestra mi je dala sve i jedan nalaz koji sam tražila, govorila da me traži to imunolog pa hematolog i tako sam sve i jedan nalaz dobila, iza toga sam našla super doktoricu kojoj vjerujem i koja me prati..
moja preporuka ti je prvo pronaći dobrog ginekologa koji će bit za tebe.. kad sam imala obadva spontana možda su mi 10 ak njih rekli da me ne mogu pratiti i da sam ja poseban slučaj, koliko plaća radi toga.. al nisam se dala, digla sam se.
Onda, poradi na sebi, uzmi si vremena koliko ti treba, vježbaj, napravi nešto šta te veseli i šta nikada ne bi radila probaj to napraviti. Neću te lagat, ja nisam bila opuštena ali barem kad smo išli Pokušat na treću sreću, bila sam 100% sigurna to je to, idem pa šta bude :)
Šta se tiče svih pretraga, radila sam kariogram ( većinu slučajeva se pokaže uredu ), krvne grupe i kompatibilnost, RH faktori, štitnjaču komplet ( saznala sam ta hashimoto ) tsh,t3,t4,ft3,ft4,anti tg i anti tpo, trombofilija ( dobila sam aspirin ) mogla sam dobiti i heparin jer je ostavio ruke otvorenu ginekologu al sam koj rekla ajmo probat sa aspirinom ( pai 1 heterozigot 4g/5G sam ) moja preporuka ti je Goran rincic vinogradska
Isla sam i imunologu ( to sam isla privatno jer se čeka godinu dana ) i dobila sam od imunologa da radim neke nalaze, Ps ako ne možeš dobiti neko vađenje Odi kod privatnika i nek ti napise na papir i pokaži to soc dr i reci da si isla jer se lista čekanja duga i dobit ćeš sve i jedan nalaz… onda torch, hrpa briseva ( pronašli ureaplasmu ) pa sam pratila vitamin D,b12, i folat svakih 2/3 mj, Itd Itd… imaš kod cura na umjetnoj oplodnji na prvim stranama sve napisano pa pročitaj :) Ps, i ja sam pila i dečko je pio vitamine i sve i svašta ☺️
Imaj vjere, moli se i sve je moguće! Pokaži sebi da ništa nije nemoguce!
27👩🏻
33👦🏻
Mom of 2 angel in heaven
Spontani 31.07.2021 - 10 tj - emb 6+5👼🏻
Spontani 08.02.2022 - 9 tj - emb 7+5👼🏻
-Hashimoto, terapija 75/50 eurotirox
PAI-1 heterozigot 4g/5g
God will carry you trough the storm 🍀💪
Pregled 30.5 imamo ♥️
27.6.23-11+2 4.7 cm 🍀
14.7.23-13+5 7.55 cm 🌈
10.08.23- stiže mamina djevojčica 💜🌈👨👩👧
Ja sam na novu trudnocu nakon dva spontana čekala godinu dana… em šta sam isla Radit na sebi i pustila sam da se zacijelim… boljelo je gledat druge kako ostaje trudne al rekla sam prvo ja.
Nakon dva spontana sam obavila sve pretrage koje su se dale obaviti 😅
Iskreno, kako sam prijavljena bila u bolnici sestra mi je dala sve i jedan nalaz koji sam tražila, govorila da me traži to imunolog pa hematolog i tako sam sve i jedan nalaz dobila, iza toga sam našla super doktoricu kojoj vjerujem i koja me prati..
moja preporuka ti je prvo pronaći dobrog ginekologa koji će bit za tebe.. kad sam imala obadva spontana možda su mi 10 ak njih rekli da me ne mogu pratiti i da sam ja poseban slučaj, koliko plaća radi toga.. al nisam se dala, digla sam se.
Onda, poradi na sebi, uzmi si vremena koliko ti treba, vježbaj, napravi nešto šta te veseli i šta nikada ne bi radila probaj to napraviti. Neću te lagat, ja nisam bila opuštena ali barem kad smo išli Pokušat na treću sreću, bila sam 100% sigurna to je to, idem pa šta bude :)
Šta se tiče svih pretraga, radila sam kariogram ( većinu slučajeva se pokaže uredu ), krvne grupe i kompatibilnost, RH faktori, štitnjaču komplet ( saznala sam ta hashimoto ) tsh,t3,t4,ft3,ft4,anti tg i anti tpo, trombofilija ( dobila sam aspirin ) mogla sam dobiti i heparin jer je ostavio ruke otvorenu ginekologu al sam koj rekla ajmo probat sa aspirinom ( pai 1 heterozigot 4g/5G sam ) moja preporuka ti je Goran rincic vinogradska
Isla sam i imunologu ( to sam isla privatno jer se čeka godinu dana ) i dobila sam od imunologa da radim neke nalaze, Ps ako ne možeš dobiti neko vađenje Odi kod privatnika i nek ti napise na papir i pokaži to soc dr i reci da si isla jer se lista čekanja duga i dobit ćeš sve i jedan nalaz… onda torch, hrpa briseva ( pronašli ureaplasmu ) pa sam pratila vitamin D,b12, i folat svakih 2/3 mj, Itd Itd… imaš kod cura na umjetnoj oplodnji na prvim stranama sve napisano pa pročitaj :) Ps, i ja sam pila i dečko je pio vitamine i sve i svašta ☺️
Imaj vjere, moli se i sve je moguće! Pokaži sebi da ništa nije nemoguce!
Obzirom kako sam na potpomognutoj, i pratim tu temu na forumu vec duze vrijeme radila sam sve nalaze koje si navela, vec par puta, sve uredno, samo nismo kariogram, i izborit cu se za heparin. Imam super ginekologicu privatno koja me i uputila na obradu u dnevnu bolnicu, neke nalaze ne moram ponavljati, ali neke moram, popust briseva. Ali hvala ti na savjetu 🙂
👩🦳32, AMH 25,4 sono hsg - jajovodi ❌
🧔🏻♂️44 normo ,🏩Repromed➖5 🐧
➖ 7.3.transfer 🙏🏻20.3. Beta ➡️448,58 Beta➡️ 912,7, UZV 4.4. 6+1 💓➡️UZV 17.4. 8+1 💓➡️ 10+2 miss.ab.😢💔➖21.6. FET 🙏🏻3.7.Beta 🤞➡️27.6.test➕➡️12.dpt beta 692➡️ 14.dpt 1368➡️ uzv 18.7.💓➡️2.8. 8+1 missed. 💔➖Clexane 💉✔️➖20.10.FET➖11dpt➖911.18➖13dpt➖2550➖17.11.uzv💓➖ Panorama 💙
Martina,hvala ti puno! idemo na TI! :D
Znala sam da sam trudna prije nego sta sam radila test, najveci strah mi je bio napraviti test i vidjet te dvije crtice, nekako me to obiljezilo u prvim trudnocama... na pocetku mirno, rekla sam idemo polako, smirit cu se, pazit cu pa kako bude.. i rekla sam sta bude,bude, prepustam se u ruke Bozje :)
Cak nisam htjela na prvi pregled, odmah sam zvala dr cim sam uradila test i ona je rekla ako zelis mozes doci da provjerimo al tad sam bila negdje 5 tjedan i rekla sam joj da ipak pricekamo, u 6 tjednu sam otkazala termin jer nisam htjela ic pa sam na kraju isla sa 7+5 i sve se lijepo vidjelo i razveselilo me kada je dr rekla srce junacko
Da ti budem iskrena tj strah nikada ne prode ali prezivljavam svaki dan,neki je super dok je drugi koda je sve gotovo... al to ce te uvijek pratiti, nikada vise necemo imat bezbriznu trudnocu kao prvi put.. prva dva puta me boljelo i grcilo me, drugacije sam se osjecala i dalo mi je sigurnost sta ova treca trudnoca nisam osjecala apsolutno nista i nikakvu bol, cak nisam ni imala toliko mucnine pa me to prestrasilo jer su mi druge govorile kada je mucnina da je dobra trudnoca, uopce ne mora znaciti! Ja prezivljavam iz dana u dan, al sretna sam imam predivan trbuscic i mazim ga i pazim i bas sam sretnija iz dana u dan.. na pocetku sam govorila samo da prodem tj 8 tj, pa 10 pa 12, pa sve dalje i dalje i tako, korak po korak :) Ima svega tu.. Moji su mi non stop govorili, koliko si nalaza prosla,sta si sve prosla i sad si pod terapijom nema sta da pode po zlu, tako mi je i dr govorila i smirivala... ugl, bude svasta, ali nemoj se brinuti! ponovila bih sve to samo da imam to sta imam danas
U cetvrtak imam pregled i trenutacno mi je samo da prodem tj 18 tjedan al velim, opet ce biti samo da prodem tj 20 dok ne udem u neke " sigurnije " tjedne, evo decko mi se smije kada mu to pricam, smijesna sam i sama sebi, al potpora je bitna i da te ima tko smiriti :)
Svaka trudnoca je za sebe i drugacija ( to mi je bilo nepojmljivo za pomisliti sve dok se nisam uvjerila da se drugacije osjecam ovaj put )
Joj ja bi s vama svim najrade na kavu i toliko bih vas htjela sve bodrit, i dat vam nadu jer meni su cure isto ovdje dale nadu, i to me dosta drzalo.. i jedva cekam dan kada posaljem sliku bebice da ipak nista nije nemoguce i da vi/mi sve to mozemo! :)
27👩🏻
33👦🏻
Mom of 2 angel in heaven
PAI-1 heterozigot 4g/5g
Pregled 30.5 imamo ♥️
27.6.23-11+2 4.7 cm 🍀
14.7.23-13+5 7.55 cm 🌈
Pbtab, stvarno imam hrpu tih nalaza koje sam vadila, za neke dr nisu ni znali jer sam krenula izvlaciti neke histome i nukleosome, itd al nisam navela... kada budes spremna, pokusaj ponovno! Nadam se trecoj sreci! :) drzim ogromneeee fiiiiige da sve uspije! :)
27👩🏻
33👦🏻
Mom of 2 angel in heaven
PAI-1 heterozigot 4g/5g
Pregled 30.5 imamo ♥️
27.6.23-11+2 4.7 cm 🍀
14.7.23-13+5 7.55 cm 🌈