Kod mene su u pitanju, mthfr hererozigot i pai 5g, ostalo sve uredno. 10 razlicitih ginekologa je vidjelo nalaz, bilo privatno ili soc.svi do jednog su rekli, ne treba heparin samo aktivna folna jer u tako ranim trudnocama nije do trombofilije vec krom.greske. Ali ja cu svakako ici na pregled kod hematologa da vidim sto ce on reci. I od svih nalaza jos je ostao kariogram, pa cu i to obaviti, iako, ako se nesto i pokaze jedino mogu ici van hr na pgd analizu ali to necu jer po embriju je 1000 eura.
Mala pauzica ce mi dobro doc i onda idemo dalje u nove pobjede.Nadam se da si dobro.. Meni je danas tek stigao nalaz nasljedne trombofilije i mislim da je kao i kod tebe, poslala sam mail doktorici pa ti javim sta su meni rekli. Uglavnom kod mene pise heterozigotni tip za mthfr i PAI insercijski polimorfizam 5g/5g, pa sta je sa sad to..Hej, super sam. Takav nalaz ima svaka druga osoba na planeti i nije dovoljno istražen. Postoje zene koje na taj nalaz primaju terapiju kad ostanu trudne a neke ne.
Ja sam se narucila u vinogradsku kod hematologa, idem u pon vec, obzirom kako sam u ivf postupku ocito nas malo preko reda stave jer mi je dr opce reko da je prvi slobodan termin tek 7.11. Svakako cu javiti sto ce mi reci hematolog i dali ce slati preporuku za terapiju na komisiju. Nadam se da cu uspjeti dobiti neke detaljnije info vezano za taj nalaz 🤞🤞Hej, samo da vidim kako je proslo kod hematologa. 😊Hej, odobren mi je fragmin. Moja mutacija nije velika i samo je 1% uzrok spontanih. No medutim kako sam ja imala vec 2 i kako bi napravili sve i izbjegli treci idemo preventivno sa fragminom. Krecem s pikanjem par dana prije transfera i nastavljam svaki dan prema uputi. Nadam se da ce ovog puta biti dobro do kraja 🤞
Sretno 🥰🥰 vjerujem da hoce ovaj put, nekad tako mala sitnica moze smetati. Kad ponovo kreces u postupak. Ja bih trebala izvaditi amh ali se ne usudjujem
Kod mene su u pitanju, mthfr hererozigot i pai 5g, ostalo sve uredno. 10 razlicitih ginekologa je vidjelo nalaz, bilo privatno ili soc.svi do jednog su rekli, ne treba heparin samo aktivna folna jer u tako ranim trudnocama nije do trombofilije vec krom.greske. Ali ja cu svakako ici na pregled kod hematologa da vidim sto ce on reci. I od svih nalaza jos je ostao kariogram, pa cu i to obaviti, iako, ako se nesto i pokaze jedino mogu ici van hr na pgd analizu ali to necu jer po embriju je 1000 eura.
Mala pauzica ce mi dobro doc i onda idemo dalje u nove pobjede.Nadam se da si dobro.. Meni je danas tek stigao nalaz nasljedne trombofilije i mislim da je kao i kod tebe, poslala sam mail doktorici pa ti javim sta su meni rekli. Uglavnom kod mene pise heterozigotni tip za mthfr i PAI insercijski polimorfizam 5g/5g, pa sta je sa sad to..Hej, super sam. Takav nalaz ima svaka druga osoba na planeti i nije dovoljno istražen. Postoje zene koje na taj nalaz primaju terapiju kad ostanu trudne a neke ne.
Ja sam se narucila u vinogradsku kod hematologa, idem u pon vec, obzirom kako sam u ivf postupku ocito nas malo preko reda stave jer mi je dr opce reko da je prvi slobodan termin tek 7.11. Svakako cu javiti sto ce mi reci hematolog i dali ce slati preporuku za terapiju na komisiju. Nadam se da cu uspjeti dobiti neke detaljnije info vezano za taj nalaz 🤞🤞Hej, samo da vidim kako je proslo kod hematologa. 😊Hej, odobren mi je fragmin. Moja mutacija nije velika i samo je 1% uzrok spontanih. No medutim kako sam ja imala vec 2 i kako bi napravili sve i izbjegli treci idemo preventivno sa fragminom. Krecem s pikanjem par dana prije transfera i nastavljam svaki dan prema uputi. Nadam se da ce ovog puta biti dobro do kraja 🤞Sretno 🥰🥰 vjerujem da hoce ovaj put, nekad tako mala sitnica moze smetati. Kad ponovo kreces u postupak. Ja bih trebala izvaditi amh ali se ne usudjujem
Jos sam na bolovanju, idem ovaj tj na pregled da vidimo dali je sve otislo i onda ce mi napraviti briseve i papu pa dok to dode i onda polako. Planirala sam 10,11 mj sve ovisi kako ce mi se dati. Baš uživam sada, pijem koliko hocu, jedem šta hocu i ne pazim na nista. Treba mi malo odmora od tog stanja dali se primilo i dali ce opstati, baš mi odgovara ovo bezbrižno stanje 😂
Ti si u mpo ili tek kreces?
👩🦳32, AMH 25,4 sono hsg - jajovodi ❌
🧔🏻♂️44 normo ,🏩Repromed➖5 🐧
➖ 7.3.transfer 🙏🏻20.3. Beta ➡️448,58 Beta➡️ 912,7, UZV 4.4. 6+1 💓➡️UZV 17.4. 8+1 💓➡️ 10+2 miss.ab.😢💔➖21.6. FET 🙏🏻3.7.Beta 🤞➡️27.6.test➕➡️12.dpt beta 692➡️ 14.dpt 1368➡️ uzv 18.7.💓➡️2.8. 8+1 missed. 💔➖Clexane 💉✔️➖20.10.FET➖11dpt➖911.18➖13dpt➖2550➖17.11.uzv💓➖ Panorama 💙
Drage žene, imala sam spontani u 11 tjednu. Plod je stao sa razvojem u 8+ tjednu. Odlucili smo se na medikamentozni pobacaj. Medutim, od prve tablete sam zavrsila na hitnoj kiretazi gdje lijecnik nije "postrugao" maternicu da se nebi previse ostetila.
Prvi dan sam nenormalno krvarila sa ugruscima pa je to stalo. Ali u maternici na uzv se pokazalo da je i dalje puna sadrzaja i ugrusaka pa su mi ponovno dali tablete. Ali za sada jos nije krenulo ciscenje. Panicno se bojim ponovno kiretaze.
Kako je kod vas proslo nakon kiretaze? Da li ste imale kakva krvarenja i dodatna ciscenja?
Ljubim vas sve❤️
🧏♀️31, 🧏♂️33
PCOS, endometrioza
Brisevi ✅️ papa✅️histeroskopija✅️ nk
stanice✅️ kariogram✅️
2024; AMH 13,5
Fet 6/23 👼 missed 11 tjedan💔
Fet 2/24👼missed 6 tjedan💔
Fet 6/2024 ⭐️ biokemijska💔
Fet 11/2024 ⭐️biokemijska 💔
Fet 12/2024 👼missed 7 tjedana💔
Drage žene, imala sam spontani u 11 tjednu. Plod je stao sa razvojem u 8+ tjednu. Odlucili smo se na medikamentozni pobacaj. Medutim, od prve tablete sam zavrsila na hitnoj kiretazi gdje lijecnik nije "postrugao" maternicu da se nebi previse ostetila.
Prvi dan sam nenormalno krvarila sa ugruscima pa je to stalo. Ali u maternici na uzv se pokazalo da je i dalje puna sadrzaja i ugrusaka pa su mi ponovno dali tablete. Ali za sada jos nije krenulo ciscenje. Panicno se bojim ponovno kiretaze.
Kako je kod vas proslo nakon kiretaze? Da li ste imale kakva krvarenja i dodatna ciscenja?
Ljubim vas sve❤️
Ak nije postrugao maternicu , sto je radio na kiretazi? Vakuum aspiraciju?
Nemam iskustva sa tabletama, nadam se da ce pomoc netko od cura.. s kiretazom sam bila brzo gotova. Na kontroli za 2 tjedna je sve bilo cisto vec😐
+ ❤️12.10.
It'a girl🩷
Ljubim vas sve❤️
Draga moja, žao mi je što si imala spontani i sto moras prolaziti kroz sve ovo 😔
Meni nije jasno kod kakvih mesara vi to idete, sve vise čujem da se zenama na kiretazi ne ocisti dobro i onda bolovi itd pa ponovna kiretaza. Jel to rade pedikeri ili ginekolozi! Jako mi je žao sto si to prosla.
I druga stvar, medijamentozni pobacaj ima neku svoju proceduru, jedna tableta se popije u bolnici, to samo dovede do pada progesterona i otvaranja. I sljedece 3 se piju doma ili pod nadzorom u bolnici. I kad se popiju te 3 ako se u roku 3 dana ne krene krvariti ide se u bolnicu.
Ja sam osobno prosla dva medikamentozna i nakon 14 dana je redovna kontrola i tada se gleda dali je sve otislo ili treba ici na kiretazu.
U kojoj si to bolnici pa ti proces nije objasnjen kako treba?
Tebi zelim snagu da prode sto bezbolnije, psihicki i fizicki ❤️
➖ 7.3.transfer 🙏🏻20.3. Beta ➡️448,58 Beta➡️ 912,7, UZV 4.4. 6+1 💓➡️UZV 17.4. 8+1 💓➡️ 10+2 miss.ab.😢💔➖21.6. FET 🙏🏻3.7.Beta 🤞➡️27.6.test➕➡️12.dpt beta 692➡️ 14.dpt 1368➡️ uzv 18.7.💓➡️2.8. 8+1 missed. 💔➖Clexane 💉✔️➖20.10.FET➖11dpt➖911.18➖13dpt➖2550➖17.11.uzv💓➖ Panorama 💙
*pbtab*, kako si ti? Glupo mi je i pitati, znam kako se osjecas…samo eto, jesi dosla sebi imalo nakon svega?🙁
Ej,nema ti sta biti glupo, super sam, bila sam odmah nakon par dana. Ja sam cudan tip osobe, tuga me brzo prođe jer si ja to protumacim na nacin da je tako moralo biti i nemam nista od plakanja vec uvijek nađem neku pozitivnu stvar u cijelom tom sranju, kao npr ovog puta, ajd bar se mogu vratit alkoholu 😂 i odmah prvu vecer smo se muz i ja napili 😂
Ako plod nije ni ovog puta bio dobar, bit ce sljedeci, jedan ce valjda biti 🤞
Sada cu se pikati fragminom u sljed postupku pa sam eliminirala odmah i trombofiliju kao razlog.
Kako si ti? 🙂
Ljubim vas sve❤️
Draga moja, žao mi je što si imala spontani i sto moras prolaziti kroz sve ovo 😔
Meni nije jasno kod kakvih mesara vi to idete, sve vise čujem da se zenama na kiretazi ne ocisti dobro i onda bolovi itd pa ponovna kiretaza. Jel to rade pedikeri ili ginekolozi! Jako mi je žao sto si to prosla.
I druga stvar, medijamentozni pobacaj ima neku svoju proceduru, jedna tableta se popije u bolnici, to samo dovede do pada progesterona i otvaranja. I sljedece 3 se piju doma ili pod nadzorom u bolnici. I kad se popiju te 3 ako se u roku 3 dana ne krene krvariti ide se u bolnicu.
Ja sam osobno prosla dva medikamentozna i nakon 14 dana je redovna kontrola i tada se gleda dali je sve otislo ili treba ici na kiretazu.
U kojoj si to bolnici pa ti proces nije objasnjen kako treba?
Tebi zelim snagu da prode sto bezbolnije, psihicki i fizicki ❤️
Hvala ti draga❤️.
Ma ne znam sto da kazem. Bio mi je objasnjen proces za medikamentozno ali su mi dali prvu tbl.u nedjelju i trebala sam doci danas po ostatak, medutim sve je krenulo nizbrdo sa tom prvom jer sam se onesvijestila od bolova doma. A kiretaza je napravljena u dobroj namjeri kao necemo jako strugat da se sacuva cim vise endometrij, a s druge strane kasnije imas problem. Bit ce valjda dobro kroz koji dan. Ako sam dobro pohvatala i ti si imala spontani? Znam te sa grupe potpomognuta jer sam i ja u ivf-u.
Nadam se da budemo skupili hrabrosti i snage za dalje😔❤️
🧏♀️31, 🧏♂️33
PCOS, endometrioza
Brisevi ✅️ papa✅️histeroskopija✅️ nk
stanice✅️ kariogram✅️
2024; AMH 13,5
Fet 6/23 👼 missed 11 tjedan💔
Fet 2/24👼missed 6 tjedan💔
Fet 6/2024 ⭐️ biokemijska💔
Fet 11/2024 ⭐️biokemijska 💔
Fet 12/2024 👼missed 7 tjedana💔
*pbtab*, kako si ti? Glupo mi je i pitati, znam kako se osjecas…samo eto, jesi dosla sebi imalo nakon svega?🙁Ej,nema ti sta biti glupo, super sam, bila sam odmah nakon par dana. Ja sam cudan tip osobe, tuga me brzo prođe jer si ja to protumacim na nacin da je tako moralo biti i nemam nista od plakanja vec uvijek nađem neku pozitivnu stvar u cijelom tom sranju, kao npr ovog puta, ajd bar se mogu vratit alkoholu 😂 i odmah prvu vecer smo se muz i ja napili 😂
Ako plod nije ni ovog puta bio dobar, bit ce sljedeci, jedan ce valjda biti 🤞
Sada cu se pikati fragminom u sljed postupku pa sam eliminirala odmah i trombofiliju kao razlog.
Kako si ti? 🙂
Lijepo mi je vidjeti tako snaznu osobu, nisi cudna ..nego snazna😊 jako mi je drago sto su ti odobrili fragmin, dao Bog da je to bio razlog svega sta si prosla..
Ja sam ok, nekad boljih nekad losijih dana...pokusavam saznati razlog smedjarenja nakon ovulacije vec evo drugi ciklus. Pokusavamo opet, pa budemo vidjeli
+ ❤️12.10.
It'a girl🩷
Sunce12 Ja sam ti imala 2.5.jedan spontani i sada 2.8.drugi, u 9.tjednu oba. Oba su bila medikamentozni, prvi je bio gadan, bolilo je u pm, mislila sam da ce me tijelo izdati i da cu umrijeti, bez zajebancije, a ovaj drugi me nije boljelo bas, kombinirala sam normabel i ketonal i bilo je ok.
Ma bit ces dobro vidjet ces 🙂 Ocito geni nisu bili dobri i bolje da je zavrsilo sada nego ne daj boze kasnije ili roditi bolesno dijete.
Da, mi smo u mpo od 2 mj ove godine. Sad sam dobila odobrenje za fragmin, imam neku blagu mutaciju pa cemo vidjet hoce li to pomoci.
Imas li djece? 🙂
Martina a što kaze dr za to smeđarenje? U potpisu vidim da si bas mlada, ma samo pozitivno, ne gori ti pod petama 😂
Najbitnije je da si ti sretna i uzivas u zivotu, dijete ce doci jednog dana 🙏🏻❤️
Sortiraj odgovore
Najstariji