PiaBuu
Joj, ja moram ici rano na preglede jer nemam jedan jajnik i jajovod (dermoid od 20cm😅, u mladosti haha)
Pa me strah uvijek vanmatericne u jajovodu...mrzim sto imam tu vrstu presinga i mjerenje te bete. Zasto ne mgu samo piskit na stapic i otic u 7,8tjednu kad je sve gotovo😐
Al ok, sve mi to mozemo izdrzat za svoju bebu💓
Odakle ste inace?
+ ❤️12.10.
It'a girl🩷
PBTAB, jako mi je zao, jako jako. Divim ti se, ljubomorna sam na tvoj stav i odlučnost, kad bih bar ja tako mogla zdravorazumski misliti. I ja sam prošla u godinu dana 3 spontana za redom, i prijeko mi je potreban predah, ali zbog godina mi je kaos u glavi. Razum kaže, pusti sve i živi ovo sto imaš ali srce mi je na drugoj planeti. Nemam nešto puno vremena za razmišljanje, i to je ono sto me muci. Tvoj plan je super i kad bih bar ja mogla tako. Drži se, bit će dobro sve. Nisam bas trenutno neka tjesilica ali dođi, ispričaj se s nama, lakše ćemo svi zajedno to proći.Hvala ti. I ja bih voljela imati dijete, ali glavom kroz zid ne ide. Moj problem je to sto opcija prirodnog začeća ne postoji, imam jos samo 3 zamrznuta embrija i moram jako dobro razmisliti kad nastaviti dalje i ne vracati u uvjete koji nisu dobri. Moje emocije su ljutnja i razočarenje. Zašto?, zato što i sada nakon 2 spontanog 5 razlicitih ginekologa govori, razlog spontanog su kromosomske greske. A ja u to vise ne vjerujem. Svaki puta kad ostanem u drugom stanju po nogama, na istim mjestima dobim masnice, doktor kaze lupila si se negdje, a ja znam da
Bas mi je zao, tek sam sad vidjela. Budi jaka.. Uzmi sebi vremena koliko ti treba. A za masnice i kod mene se to dešava i pred menstruaciju, zbog čega smo mislili da je u pitanju trombofilija, ali mi je moj privatni ginekologa rekao da u tako ranim trudnocama trombofilija nije uzrok pobacaja, i nalaz mi je došao uredan. Kod mene se i dalje ništa ne dešava, pa teorija mog ginekologa da je kontrast napravio prolaz kroz jajovode kao i jajna celija ne pije vodu. Sl mjesec me ceka laparoskopija pa da vidimo stvarno stanje. I djevojke da li vi imate bolove u donjem dijelu ledja pred menstruaciju danima, strasne. Kod mene od pobacaja bolovi su uzasni.
PBTAB,Uzasno mi je zao i tesko ovo citati jer sam i sama prosla kroz to sve.. ja sam se uspjela izboriti za heparin u iducoj trudnoci, iako nisu bila famozna "tri spontana" i isto imam kao blage mutacije (PAI I MTHFR) koje ne bi trebale biti uzrok ranih spontanih. Koje mutacije su kod vas u pitanju?Ali Bogu hvala, pa moja ginekologinja inzistira i bila sam na razgovoru sa hematologom i ukljucit ce mi se terapija u akobogda iducoj trudnoci..
Kod mene su u pitanju, mthfr hererozigot i pai 5g, ostalo sve uredno. 10 razlicitih ginekologa je vidjelo nalaz, bilo privatno ili soc.svi do jednog su rekli, ne treba heparin samo aktivna folna jer u tako ranim trudnocama nije do trombofilije vec krom.greske. Ali ja cu svakako ici na pregled kod hematologa da vidim sto ce on reci. I od svih nalaza jos je ostao kariogram, pa cu i to obaviti, iako, ako se nesto i pokaze jedino mogu ici van hr na pgd analizu ali to necu jer po embriju je 1000 eura.
Mala pauzica ce mi dobro doc i onda idemo dalje u nove pobjede.
👩🦳32, AMH 25,4 sono hsg - jajovodi ❌
🧔🏻♂️44 normo ,🏩Repromed➖5 🐧
➖ 7.3.transfer 🙏🏻20.3. Beta ➡️448,58 Beta➡️ 912,7, UZV 4.4. 6+1 💓➡️UZV 17.4. 8+1 💓➡️ 10+2 miss.ab.😢💔➖21.6. FET 🙏🏻3.7.Beta 🤞➡️27.6.test➕➡️12.dpt beta 692➡️ 14.dpt 1368➡️ uzv 18.7.💓➡️2.8. 8+1 missed. 💔➖Clexane 💉✔️➖20.10.FET➖11dpt➖911.18➖13dpt➖2550➖17.11.uzv💓➖ Panorama 💙
PBTAB,Uzasno mi je zao i tesko ovo citati jer sam i sama prosla kroz to sve.. ja sam se uspjela izboriti za heparin u iducoj trudnoci, iako nisu bila famozna "tri spontana" i isto imam kao blage mutacije (PAI I MTHFR) koje ne bi trebale biti uzrok ranih spontanih. Koje mutacije su kod vas u pitanju?Ali Bogu hvala, pa moja ginekologinja inzistira i bila sam na razgovoru sa hematologom i ukljucit ce mi se terapija u akobogda iducoj trudnoci..Kod mene su u pitanju, mthfr hererozigot i pai 5g, ostalo sve uredno. 10 razlicitih ginekologa je vidjelo nalaz, bilo privatno ili soc.svi do jednog su rekli, ne treba heparin samo aktivna folna jer u tako ranim trudnocama nije do trombofilije vec krom.greske. Ali ja cu svakako ici na pregled kod hematologa da vidim sto ce on reci. I od svih nalaza jos je ostao kariogram, pa cu i to obaviti, iako, ako se nesto i pokaze jedino mogu ici van hr na pgd analizu ali to necu jer po embriju je 1000 eura.
Mala pauzica ce mi dobro doc i onda idemo dalje u nove pobjede.
Aha, kod mene je pai 4g/5g. Ne razumijem se puno u to, pa ne mogu komentirati. Ali prvi hematolog kao i ginekolog koji je gledao nalaz je rekao da bi bilo uredu ukljuciti heparin na to a obzirom na biokem i missed ab 🤷♀️
Valjda oni znaju sta rade, bitno je naci nekoga kome stvarno vjerujemo.
Mi smo dobili uputnicu i za kariogram, idemo iduci tjedan ali za to se nadam da ce biti okej
+ ❤️12.10.
It'a girl🩷
PBTAB,Uzasno mi je zao i tesko ovo citati jer sam i sama prosla kroz to sve.. ja sam se uspjela izboriti za heparin u iducoj trudnoci, iako nisu bila famozna "tri spontana" i isto imam kao blage mutacije (PAI I MTHFR) koje ne bi trebale biti uzrok ranih spontanih. Koje mutacije su kod vas u pitanju?Ali Bogu hvala, pa moja ginekologinja inzistira i bila sam na razgovoru sa hematologom i ukljucit ce mi se terapija u akobogda iducoj trudnoci..Kod mene su u pitanju, mthfr hererozigot i pai 5g, ostalo sve uredno. 10 razlicitih ginekologa je vidjelo nalaz, bilo privatno ili soc.svi do jednog su rekli, ne treba heparin samo aktivna folna jer u tako ranim trudnocama nije do trombofilije vec krom.greske. Ali ja cu svakako ici na pregled kod hematologa da vidim sto ce on reci. I od svih nalaza jos je ostao kariogram, pa cu i to obaviti, iako, ako se nesto i pokaze jedino mogu ici van hr na pgd analizu ali to necu jer po embriju je 1000 eura.
Mala pauzica ce mi dobro doc i onda idemo dalje u nove pobjede.Aha, kod mene je pai 4g/5g. Ne razumijem se puno u to, pa ne mogu komentirati. Ali prvi hematolog kao i ginekolog koji je gledao nalaz je rekao da bi bilo uredu ukljuciti heparin na to a obzirom na biokem i missed ab 🤷♀️
Mi smo dobili uputnicu i za kariogram, idemo iduci tjedan ali za to se nadam da ce biti okej
Da, kad je 4g onda ide heparin. Drago mi je da ce ti ga ukljuciti i vjerujem da ce sljedeca trudnoca ici do kraja.
I sebi samoj zelim da se uspijem izboriti da neke stvari tamo da sljedeci put bude sve okej. Jer prolaziti ovo, piti te jake tablete za izazivanje spontanog, mene zeludac ubija jer mi se sluznica od toga svega unistila. Sve to nosi svoje nazalost.
➖ 7.3.transfer 🙏🏻20.3. Beta ➡️448,58 Beta➡️ 912,7, UZV 4.4. 6+1 💓➡️UZV 17.4. 8+1 💓➡️ 10+2 miss.ab.😢💔➖21.6. FET 🙏🏻3.7.Beta 🤞➡️27.6.test➕➡️12.dpt beta 692➡️ 14.dpt 1368➡️ uzv 18.7.💓➡️2.8. 8+1 missed. 💔➖Clexane 💉✔️➖20.10.FET➖11dpt➖911.18➖13dpt➖2550➖17.11.uzv💓➖ Panorama 💙
Mala pauzica ce mi dobro doc i onda idemo dalje u nove pobjede.Aha, kod mene je pai 4g/5g. Ne razumijem se puno u to, pa ne mogu komentirati. Ali prvi hematolog kao i ginekolog koji je gledao nalaz je rekao da bi bilo uredu ukljuciti heparin na to a obzirom na biokem i missed ab 🤷♀️
Mi smo dobili uputnicu i za kariogram, idemo iduci tjedan ali za to se nadam da ce biti okejDa, kad je 4g onda ide heparin. Drago mi je da ce ti ga ukljuciti i vjerujem da ce sljedeca trudnoca ici do kraja.
I sebi samoj zelim da se uspijem izboriti da neke stvari tamo da sljedeci put bude sve okej. Jer prolaziti ovo, piti te jake tablete za izazivanje spontanog, mene zeludac ubija jer mi se sluznica od toga svega unistila. Sve to nosi svoje nazalost.
Znam sve, pretuzno je sve ovo sta prolazimo. Koliko se borimo za bebu, a onda vidis koliko pobacaja se dogadja.
Ali vjerujem da ce nam se svima ovo isplatiti, mora🤞
+ ❤️12.10.
It'a girl🩷
Cure, dal prisutnost bete znaci da je nešto još ostalo u maternici? Koliko brzo ona uopće pada? Ja i 4 tjedna nakon i dalje lagano krvarim. Ne znam jel normalno. Idem sutra vaditi betu opet. Zadnji put je bila 68 čini mi se pred tjedan dana. Bi li sad trebala biti već negativna? Sutra nakon nalaza se čujem s doktoricom pa ću vidjet sta kaže, ali pod stresom sam , bojim se kiretaze a bojim se i dugotrajnog krvarenja.
👼🏼 11tj, ❤️, ❤️, 👼🏼 7tj, 👼🏼 18tj, 👼🏼 18tj
Bože svrati pogled na mene…
Cure, dal prisutnost bete znaci da je nešto još ostalo u maternici? Koliko brzo ona uopće pada? Ja i 4 tjedna nakon i dalje lagano krvarim. Ne znam jel normalno. Idem sutra vaditi betu opet. Zadnji put je bila 68 čini mi se pred tjedan dana. Bi li sad trebala biti već negativna? Sutra nakon nalaza se čujem s doktoricom pa ću vidjet sta kaže, ali pod stresom sam , bojim se kiretaze a bojim se i dugotrajnog krvarenja.
Ako je beta prisutna znaci da jos uvijek ima nesto u maternici. Ali obzirom kako je tvoja trudnoca bila veca tako je samim time i beta bila velika i ne znam koliko joj vremenski treba da izade iz krvi. A sto se tice krvarenja, ne brini, kao sto sam ti i rekla, trudnoca je bila veća i krvarenje je dugotrajnije. Moje je prosli puta trajalo 17 dana a imala sam plod velicine 17 mm. Sve je to normalno. Ne brini. Sutra ces vidjeti sto ce ti dr reci i biti ces pametnija 🤞
Meni je beta negativna postala tek kroz mjesec ipol. Rekli su da je tako spori pad zbog blizanacke trudnoce. Ali naravno pogledali su me ultrazvucno vise puta u tom periodu pa smo znali da je maternica prazna
+ ❤️12.10.
It'a girl🩷
Hvala vam cure. I mene su gledali uzv, ali nije ništa rekla da je ostalo osim da ima ugrušaka dosta unutra. S tim da su mi rekli na porodu da je posteljica čitava, valjda je onda sve izašlo.
Vidjet ćemo sutra betu i sta kaže doc. Deprimira me to krvarenje, voljela bih završiti tu priču, a ovo me podsjeća Non stop..
👼🏼 11tj, ❤️, ❤️, 👼🏼 7tj, 👼🏼 18tj, 👼🏼 18tj
Bože svrati pogled na mene…
Sortiraj odgovore
Najstariji