Spontani pobačaj

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    kk1109
    25. Svibanj 2022. 13:09

Ella..

Pozdrav Ella....strasno mi je zao sto ti se to desilo i sto moras prolaziti kroz sve ovo 🥺🥺
    Stvarno je najgori osjecaj na svijetu.
    Ne znam sta bi ti rekla da te utjesi, nema ja mislim trenutno tih rijeci. Kolko god da je rana trudnoca vezes se za svoju bebu cim vidis plusic na testu.
    Mogu ti samo reci da ti to mozes, da si jaka i da ces izaci iz ovog jos jaca.
    Odzaluj, isplaci se, a s vremenom ces se nauciti zivjet s tim. 
    U pravu si, treba vjerovati. Evo meni skoro 2 mjeseca od kad sam u 18 tt morala roditi svog zivog sincica. Jedino sto mi pomaze i sto mi je do sada pomagalo je molitva i vjera.
    Nasi andeli nas cuvaju i kad tad cemo se s njima sresti na nekom ljepsem mjestu. I vjeruj mi njima je prekrasno, mirni su i uzivaju. Imali su svoj cilj, Bog ih je s nekim razlogom poslao nama iako mozda trenutno ne vidis zasto. Mene je to zblizilo s deckom, priblizila sam se Bogu i kolko god i danas placem, lakse je nosit se s tim kad znas da je On tako odlucio. Ima savrsen plan za svakog od nas iako se nama to mozda nekad ne svida.
    Odzaluj, isplaci se,pricaj o tome i izbaci sve negativno iz sebe. Ne sumnjam da te jednog dana ceka novi plusic koji ce na kraju donijet tvoju bebicu ravno u tvoje narucje, a zajedno s tobom imat ce svog andela cuvara koji ce ju zajedno s vama vodit kroz zivot ❤❤

🙋‍♀️- 28
    🙋‍♂️- 31
    4/2022 18 tt. naš mali anđeo _ Noa 🙏🏻🕯😇
    6/2022 ➕️ ❤🤞🌈
    18 DPO - beta 1086 🤗 /22 DPO- beta 5522🥰
    7/2022 kuca nam srceko 🤗❤️
    Stiže nam dečko 💙
    11.02.2023. Niko 👶💙
    Ta Bogu ništa nije nemoguće! ( Lk 1,37) 🍀

Ella..
    25. Svibanj 2022. 14:39

kk1109

Pozdrav Ella….strasno mi je zao sto ti se to desilo i sto moras prolaziti kroz sve ovo 🥺🥺
    Ne znam sta bi ti rekla da te utjesi, nema ja mislim trenutno tih rijeci. Kolko god da je rana trudnoca vezes se za svoju bebu cim vidis plusic na testu.
    U pravu si, treba vjerovati. Evo meni skoro 2 mjeseca od kad sam u 18 tt morala roditi svog zivog sincica. Jedino sto mi pomaze i sto mi je do sada pomagalo je molitva i vjera.
    Nasi andeli nas cuvaju i kad tad cemo se s njima sresti na nekom ljepsem mjestu. I vjeruj mi njima je prekrasno, mirni su i uzivaju. Imali su svoj cilj, Bog ih je s nekim razlogom poslao nama iako mozda trenutno ne vidis zasto. Mene je to zblizilo s deckom, priblizila sam se Bogu i kolko god i danas placem, lakse je nosit se s tim kad znas da je On tako odlucio.

Hvala ti na lijepim riječima,  zaista mi puno znači pričati s nekim o tome pogotovo jer mi nismo bili nikome rekli ni za trudnocu, pa tako sad ni za ovu cijelu situaciju...
    Jednostavno se moj suprug i ja zajedničkim snagama i zajedničkom molitvom borimo s tim.. 
    Mogu misliti kako je tebi bilo, stvarno treba preživjeti sve to i ostati sabran i normalan.
    No vjera u bolje sutra i to da ću jednoga dana držati u rukama svoje pilence me drži i podiže,  moram ostati jaka i moram se boriti da dođem do cilja ! 
    Bitno da mi budemo dobro, da ostanemo normalne u glavi i da pustimo da nas Božja ruka vodi putem kojim trebamo ići.🙏🙏😔❤️

🚺 31
    🚹 31

"Pogledaj unatrag i zahvali Bogu. Gledaj naprijed i vjeruj Bogu."

♡ Baby Girl ♡
    ♡ A ♡ 21.01. ♡

Loza 💙😇
    25. Svibanj 2022. 14:41

PiaBuu

Jel se netko možda susreo s utrogestanom vaginaletama?
    Meni je jedan doktor rekao da kada saznam da sam trudna onda ima smisla to krenuti, al realno ti bi bilo negdje u 5/6 tjednu dok ja saznam… a privatni da ga mogu koristiti prije trudnoće ( rekao mi je kao to je čuvar trudnoće ) , ne može mi naštetit i da ga je dobro uzimat za prevenciju.
    Jel netko koristio prije trudnoće ? Ako i da, iskustva molim :)

nisam koristila, ali to je kao duphaston koliko sam shvatila po priči, samo malo bolje jer ima direktan učinak jer su vaginalete, a duphaston je oralna primjena. Znam kolegicu kojoj je gin rekao da nakon ovulacije počne odmah piti duphaston, za svaki slučaj. Odmoći ne može u svakom slučaju. Tako da bi ti rekla bez brige :)

Ja 27 / M 32
    aktivan rad na bebi od 10/2020
    11/2021 ➕🤰 dečkić :) 💙
    02/2022 - 16tt, inducirani pobačaj, curenje plodne vode 💔
    02/2022 papa, brisevi, tsh, trombofilija ✔️
    "I will not cause pain without allowing something new to be born." Isaiah 66:9
    🌈28.04.2022. ➕🙏❤️
    Marko, moja najveća pobjeda 💙 13.01.2023.
    Bože, hvala Ti!

kk1109
    25. Svibanj 2022. 15:45

gatalinka

kk1109

gatalinka

kk1109

gatalinka

Kad ste dobile mengu nakon nemilog dogadaja?
    Meni je za par dana pet tjedana, jos nista 😑

Meni je spontani bio 3.4., a prvu mengu sam dobila 4.5. - 30 dana nakon spontanog (porod + kiritaza)
    Posto sam bila na pregledu taman na sredini ciklusa receno mi je da se i ovulacija vratila (ovaj mj potvrdile i LH trakice) tako da i drugu ocekujem za kojih 10ak dana. Inace mi je ciklus uredan i traje 28 dana pa mozda ima i u tome nesto.

Inace su i meni bili uredni ciklusi… Mislim da se meni to odužilo jer je bio medikamentozni pa je i ciscenje potrajalo. Tek zadnjih tjedana dana nema nista… ako ne dobijem do sestog mjeseca, javit cu se ginekologu pa cemo vidjet 🤷‍♀️

To ti ne znam, nisam imala iskustva, ali mozda je bio sok za organizam i malo su se hormoni poremetili 🤷‍♀️
    A sta te nisu narucivali na preglede nakon spontanog? Ja sam bila u Vinogradskoj hospitalizirana i rodila (SAMO POHVALE I PREPORUKE ZA DOKTORE I SESTRE !!!)
    Mene su narucili odmah mj dana nakon spontanog, onda sam dobila uputu nakon prve menge odmah doci ( to je bilo tjedan dana nakon prvog pregleda) i sad nakon druge opet.
    Sve je oke fizicki al kazu da im je praksa pratit bar 2 ciklusa nakon spontanog da vide kako se sve oporavlja i tek onda uputit na ginekologa u dom zdravlja.

Isla sam kod svog ginekologa prije desetak dana i ona je rekla da je to sve okej, da se jos cistim… nikakva kontrola vise ne treba 🙈

Ja bi rekla da tvoj ginekolog ima poprilicno vise znanja od mene pa ako tako kaze onda valjda tako i treba 🙂
    Ako ne dobijes jos neko vrijeme i pocne te to opasno zabrinjavat mozda napravit jos jedan pregled, al kazem ako je gin tako rekao onda je izgleda normalno... i samo bez stresa 🤗

🙋‍♀️- 28
    🙋‍♂️- 31
    6/2022 ➕️ ❤🤞🌈
    Stiže nam dečko 💙
    11.02.2023. Niko 👶💙

kk1109
    25. Svibanj 2022. 15:49

Ella..

kk1109

Pozdrav Ella….strasno mi je zao sto ti se to desilo i sto moras prolaziti kroz sve ovo 🥺🥺
    Nasi andeli nas cuvaju i kad tad cemo se s njima sresti na nekom ljepsem mjestu. I vjeruj mi njima je prekrasno, mirni su i uzivaju. Imali su svoj cilj, Bog ih je s nekim razlogom poslao nama iako mozda trenutno ne vidis zasto. Mene je to zblizilo s deckom, priblizila sam se Bogu i kolko god i danas placem, lakse je nosit se s tim kad znas da je On tako odlucio.

Hvala ti na lijepim riječima, zaista mi puno znači pričati s nekim o tome pogotovo jer mi nismo bili nikome rekli ni za trudnocu, pa tako sad ni za ovu cijelu situaciju…
    Jednostavno se moj suprug i ja zajedničkim snagama i zajedničkom molitvom borimo s tim..
    Mogu misliti kako je tebi bilo, stvarno treba preživjeti sve to i ostati sabran i normalan.
    No vjera u bolje sutra i to da ću jednoga dana držati u rukama svoje pilence me drži i podiže, moram ostati jaka i moram se boriti da dođem do cilja !
    Bitno da mi budemo dobro, da ostanemo normalne u glavi i da pustimo da nas Božja ruka vodi putem kojim trebamo ići.🙏🙏😔❤️

Tako jed, samo smireno i sve ce bit oke. Vjeruj mi jaca si nego sto mislis. Vjerujem da smo sve ovdje u prvom periodu bile slomljene, a onda kad vidis da jedino sto ti preostaje je bit jaka vidis koliko zapravo puno mozes podnijeti.
    Samo vjeruj i sve ce bit oke, a ako trebas podrsku, posto vidim da svojim bliznjima niste rekli, pisi tu. Tu te sve razumijemo i suosjecamo ❤

🙋‍♀️- 28
    🙋‍♂️- 31
    6/2022 ➕️ ❤🤞🌈
    Stiže nam dečko 💙
    11.02.2023. Niko 👶💙

• anny35
    25. Svibanj 2022. 16:21

Ella..

kk1109

Hvala ti na lijepim riječima, zaista mi puno znači pričati s nekim o tome pogotovo jer mi nismo bili nikome rekli ni za trudnocu, pa tako sad ni za ovu cijelu situaciju…
    No vjera u bolje sutra i to da ću jednoga dana držati u rukama svoje pilence me drži i podiže, moram ostati jaka i moram se boriti da dođem do cilja !

I bolje da niste nikom rekli. Ja sam silom prilika morala, što zbog posla što zbog mučnina i slabosti u trudnoći. Na sve strane ljudi me ili žale ili mi pokušavaju pomoći s izjavama koje mi sve samo ne pomažu, tipa bolje sad nego poslije, pa nisi puno bila trudna, sigurno je bilo bolesno, skoro svi imaju pobačaj u prvoj trudnoći, sad bar znate da možete prirodno... bla bla bla. Tko nije doživio ima sreće što ne zna o čemu priča. Ta moja "nakupina stanica" od 8 tjedna je imala i ime i dan poroda do kojeg nažalost nikad neće doći. Ta psihička bol, fizička bol, hormoni, trauma bolnica i kiretaže i krvarenja vam daje za pravo da dolazite sebi koliko god vam treba. Sve je to jedna velika trauma, koja sigurno s odmaklim tjednima trudnoće bude još teža, ali i vi imate svako pravo osjecati tugu i bol.
    Želim svima da se što prije naučimo živit s tim 

Ella..
    25. Svibanj 2022. 16:36

anny35

Ella..

kk1109

I bolje da niste nikom rekli. Ja sam silom prilika morala, što zbog posla što zbog mučnina i slabosti u trudnoći. 

Slažem se u potpunosti..utjeha mi nisu riječi poput Svaka žena je skoro to dozivjela ili kao što kažeš" nisi bila puno trudna ",  nisam ali bila sam TRUDNA. Od prve crtice i prvog pozitivnog testa to dijete je voljeno, voljeno je i prije tog testa! Također je imalo i spremno ime i termin poroda i svaki detalj isplaniran još od prije ..nije mi potpuno ni sjela vijest da sam uopće trudna , a već se dogodi ovako nešto. Normalno da vrti to glupo pitanje po glavi Zasto ?! Očito s razlogom, nažalost. Naučit ćemo živjeti s tim i želim nam svima da jednoga dana i čim prije držimo svoje čudo u rukama i placemo od sreće ♡

🚺 31
    🚹 31

"Pogledaj unatrag i zahvali Bogu. Gledaj naprijed i vjeruj Bogu."

♡ Baby Girl ♡
    ♡ A ♡ 21.01. ♡

Beban
    25. Svibanj 2022. 16:53

Moj test je danas ipak bolji, sad bi moj ginekolog rekao budite umereno srecni...
    Prvi spontani mi je teze pao mentalno iako je bila kraca trudnoca mnogooo i iako je mnogooo lakse ici na kiretazu nego na porodjaj... sad se sigurno necu ni blizu potresti ako dodje do loseg ishoda ali prvi put je najteze bez obzira na okolnosti...
    Moj stomak se uveliko video, komentari ljudi me nisu boleli jer su me deca iz vrtica (moj je vrtic) ocelicila komentarim: OPET! I izvoli maslacak, zamisli zelju da ti vise ne umiru bebe i oduvaj ga... bilo je strasno a opet osvescujuce slusati ih i raditi sa njima, pa sam brzo mogl razgovarati sa ljudima bez suza u ocima...

👩‍💼38 🤵‍♂️38
    28.05. poslednji ciklus i + treca sreca!

Beban
    25. Svibanj 2022. 16:57

Sto se ciklusa tice, mene su posle porodjaja kiretirali, sutradan su ustanovili da moraju opet... strasno ali sta mozes, nisam mnogo krvarila tad ali sam smedjarila 10 dana, prvi ciklus oskudniji ali trajalo je smedjarenje opet dugo, u otpusnoj listi je pisalo endometrijum 3-4 mm, tri nedelje kadnije prvi UZ endometrijum 8mm, mislim da od debljine endometrijuma zavisi koliko se krvari, moj su ogulili ali ipak ne previse, ipak im hvala

👩‍💼38 🤵‍♂️38
    28.05. poslednji ciklus i + treca sreca!

PiaBuu
    26. Svibanj 2022. 00:05

Loza 💙😇

PiaBuu

Jel se netko možda susreo s utrogestanom vaginaletama?
    Meni je jedan doktor rekao da kada saznam da sam trudna onda ima smisla to krenuti, al realno ti bi bilo negdje u 5/6 tjednu dok ja saznam… a privatni da ga mogu koristiti prije trudnoće ( rekao mi je kao to je čuvar trudnoće ) , ne može mi naštetit i da ga je dobro uzimat za prevenciju.
    Jel netko koristio prije trudnoće ? Ako i da, iskustva molim :)

nisam koristila, ali to je kao duphaston koliko sam shvatila po priči, samo malo bolje jer ima direktan učinak jer su vaginalete, a duphaston je oralna primjena. Znam kolegicu kojoj je gin rekao da nakon ovulacije počne odmah piti duphaston, za svaki slučaj. Odmoći ne može u svakom slučaju. Tako da bi ti rekla bez 

Tako sam i ja shvatila, meni je rekao 10 dana od 20 dana do 30 dana, vaginalete. Sta se tice oralno, koliko sam citala one dosta debljaju pa je bolje koristiti vaginalete. 
    Jos nisam cula i citala da je netko koristio prije trudnoce pa me zanimalo jel netko ovdje, jer realno to je kao " cuvar trudnoce " ako je tako, mislim da bi svaka zena trebala to koristiti sa dva ili vise spotanih pobacaja.
    Kako si ti Loza? sta ima novoga? :) 

27👩🏻
    33👦🏻
    Mom of 2 angel in heaven
    Spontani 31.07.2021 - 10 tj - emb 6+5👼🏻
    Spontani 08.02.2022 - 9 tj - emb 7+5👼🏻
    -Hashimoto, terapija 100 eurotirox
    PAI-1 heterozigot 4g/5g
    God will carry you trough the storm 🍀💪
    Pregled 30.5 imamo ♥️
    27.6.23-11+2 4.7 cm 🍀
    14.7.23-13+5 7.55 cm 🌈
    10.08.23- stiže mamina djevojčica 💜🌈👨‍👩‍👧

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.