Kk1109- ne stvara probleme, imala sam jedan odnos 2/3 tjedna iza spontanog i isla sam na pregled i nisam se do kraja očistila i poslali su me vaditi betu, sa prvom menstruacijom sam se očistila skroz. Jednostavno iza spontanog ( bila mala ili veća trudnoća ) treba vremena da se sve slegne na svoje mjesto, hormoni divljaju,ne zove se bez razloga drugo stanje. Koliko god da je teško, sve i jedan doktor mi je rekao da prvo treba srediti glavu prije sljedeće trudnoće, kada tad ćemo mi postat majke, pitanje je vremena kada. Vjerujem da se sve dešava radi nekog razloga, tako je moralo bit i mi tu ne možemo utjecat. Možemo utjecat na sljedeću trudnoću.
27👩🏻
33👦🏻
Mom of 2 angel in heaven
Spontani 31.07.2021 - 10 tj - emb 6+5👼🏻
Spontani 08.02.2022 - 9 tj - emb 7+5👼🏻
-Hashimoto, terapija 75/50 eurotirox
PAI-1 heterozigot 4g/5g
God will carry you trough the storm 🍀💪
Pregled 30.5 imamo ♥️
27.6.23-11+2 4.7 cm 🍀
14.7.23-13+5 7.55 cm 🌈
10.08.23- stiže mamina djevojčica 💜🌈👨👩👧
Točkica 89- meni je problem šta mi je Drž ginekolog rekao da nema potrebe dok privatni da koristim… koliko se on prije može koristiti do trudnoće?
Meni je rekao od 2o do 3o dana ciklusa, mislim da jedna ako se ne varam… još ću se raspitati i Pitat državnog da mi to pusti, ako ništa na svoju ruku :)
Beban, to sam si i mislila, al nisam htjela ništa pisati da te uznemirim, meni je Beta bila 10 mjesec i pol iza spontanog, nekome treba čak 2/3 mjeseca da se spusti na 0… bila si u drugom stanju i normalno je da se sve poremetilo. Oporavi se i kada budeš spremna idi u nove pobjede!
Mi u medicinski potpomognutoj dosta toga pijemo/stavljamo odmah nakon ovulacije ili aspiracije jajnih stanica poput utrogestana, folacina te nekada i andola 100. Ukoliko imas savjet od doktora privatnog mozda mozes pitati drzavnog da ti ipak pusti, jer mislim da kod nas ne ide bez recepta (al nisam sigurna), a ako ih ides kupovat "na lijepe oci" dok ti gin ne pusti recept dođu 80kn, a ima ih 15 vaginaleta, ako dnevno trebaju 6 (2 tablete po 3 puta) to potrošiš za dan i pola. Probaj pitat da ti ipak pusti receptić. Ali posto je tebi savjet jedna dvije dnevno možda možeš kupit. Ja sam uvijek na recept i puno ih stavljala pa ne znam.
👩 1989., anovulacija, AMH 47,9
👨 1986., asthenozoo -> normo -> oligoasthenozoo / spermia
1 godina pokusavanja prije IVF, 1,5 godine u IVF
Vinogradska
1. 6/21 IUI, ❌
2. 10/21 prirodni ICSI ❌
dr. L
3. 12/21 stimulirani ICSI, ET ❌, ostala 2 🐧
3/22 prirodni FET 2 🐧, missed ab u 8tt ❌
4. 11/22 stimulirani IVF, ET ❌ ostala 4 🐧
2/23 stimulirani FET 2 🐧❌
ostala 🐧🐧🙏🙏
Meni su je vadili da vide jesu dobro napravili kiretažu, nisu me slali na ultrazvuk pa valjda radi toga...ipak je to hormon posteljice. Ne kužim baš što nije lakše pogledati na ultrazvuk, ali im to izgleda nije praksa u Zadru. Ultrazvuk su mi rekli tek nakon prve menstruacije.
Prva beta nakon spontanog i kiretaze je bila dosta visoka pa su mi ponovno vadili... na sreću pala je bila na 260, 2 tjedna nakon kiretaže. To je kao ok pa su mi rekli da ne moram opet vaditi..
A na zadnje pitanje stvarno ne ni znala odgovor. Samo su mi rekli da sačekam 3 mjeseca prije ponovnih pokušaja
Meni su je vadili da vide jesu dobro napravili kiretažu, nisu me slali na ultrazvuk pa valjda radi toga…ipak je to hormon posteljice. Ne kužim baš što nije lakše pogledati na ultrazvuk, ali im to izgleda nije praksa u Zadru. Ultrazvuk su mi rekli tek nakon prve menstruacije.
Prva beta nakon spontanog i kiretaze je bila dosta visoka pa su mi ponovno vadili… na sreću pala je bila na 260, 2 tjedna nakon kiretaže. To je kao ok pa su mi rekli da ne moram opet vaditi..
A na zadnje pitanje stvarno ne ni znala odgovor. Samo su mi rekli da sačekam 3 mjeseca prije ponovnih pokušaja
Hej, vidim da si iz Zadra.
Zao mi je zbog tvojeg iskustva, nazalost , nema neke rijeci utjehe za to, osim ostaviti vrijeme da napravi svoje.
I ja sam prosla kroz to dva puta, a evo sada ocekujem plusic nakon uskoro 7mj od zadnje spontanog.
Nesto se sitno nazire, no sutra radim test ponovno, taman na dan kada treba stici.
Kod kojeg ginekologa ides ovdje u Zadru ?
🧔 -32
👩 -32
( prve trudnoce )
06/2021 - spontani u 6tt 👼
11/2021 - missed ab u 11tt 👼
• Trombofilija (PAI 4G/4G + MTHFR) - Asp. + Noval.
🌸 2/2023 - baby S 🌸
🩵 11/2024 - [Qualified test - low risk] It's a boy 🩵
Kk1109- ne stvara probleme, imala sam jedan odnos 2/3 tjedna iza spontanog i isla sam na pregled i nisam se do kraja očistila i poslali su me vaditi betu, sa prvom menstruacijom sam se očistila skroz. Jednostavno iza spontanog ( bila mala ili veća trudnoća ) treba vremena da se sve slegne na svoje mjesto, hormoni divljaju,ne zove se bez razloga drugo stanje. Koliko god da je teško, sve i jedan doktor mi je rekao da prvo treba srediti glavu prije sljedeće trudnoće, kada tad ćemo mi postat majke, pitanje je vremena kada. Vjerujem da se sve dešava radi nekog razloga, tako je moralo bit i mi tu ne možemo utjecat. Možemo utjecat na sljedeću trudnoću.
Slažem se. Tijelo se treba oporavit svakako. Jer sve se smrda, hormoni, maternica. Pa je malo tu i grč ako se uhvati, a sve nije vraćeno kako treba pa se opet ponovi loš ishod. Potrebno je dat vremena tijelu, a što je najbitnije dati vremena glavi. Ja se još ne usudim niti spolne odnose imat mjesec dana nakon pobačaja, a kamoli išta drugo. Jednostavno se bojim.
Vinogradska
1. 6/21 IUI, ❌
2. 10/21 prirodni ICSI ❌
dr. L
ostala 🐧🐧🙏🙏
Točkica 89- meni je problem šta mi je Drž ginekolog rekao da nema potrebe dok privatni da koristim… koliko se on prije može koristiti do trudnoće?
Meni je rekao od 2o do 3o dana ciklusa, mislim da jedna ako se ne varam… još ću se raspitati i Pitat državnog da mi to pusti, ako ništa na svoju ruku :)
Beban, to sam si i mislila, al nisam htjela ništa pisati da te uznemirim, meni je Beta bila 10 mjesec i pol iza spontanog, nekome treba čak 2/3 mjeseca da se spusti na 0… bila si u drugom stanju i normalno je da se sve poremetilo. Oporavi se i kada budeš spremna idi u nove pobjede!
Mi u medicinski potpomognutoj dosta toga pijemo/stavljamo odmah nakon ovulacije ili aspiracije jajnih stanica poput utrogestana, folacina te nekada i andola 100. Ukoliko imas savjet od doktora privatnog mozda mozes pitati drzavnog da ti ipak pusti, jer mislim da kod nas ne ide bez recepta (al nisam sigurna), a ako ih ides kupovat "na lijepe oci" dok ti gin ne pusti recept dođu 80kn, a ima ih 15 vaginaleta, ako dnevno trebaju 6 (2 tablete po 3 puta) to potrošiš za dan i pola. Probaj pitat da ti ipak pusti receptić. Ali posto je tebi savjet jedna dvije dnevno možda možeš kupit. Ja sam uvijek na recept i puno ih stavljala pa ne znam.
Sad sam gledala na receptu sta mi je napisao, i pise mi ipak dvije na dan... Pitala sam drzavnog i rekao je da nema potrebe za tim dok se ne ostvari trudnoca.. mislim,htjela bih pokusati jer realno nakon dva spontana nema smisla da ne probam... Sada kada budem isla vadit briseve pa cu pitat, ako nista kupit cu i nema problema, samo bih rado htjela da mi drz pristane na to cisto da zna da cu to koristiti
27👩🏻
33👦🏻
Mom of 2 angel in heaven
PAI-1 heterozigot 4g/5g
Pregled 30.5 imamo ♥️
27.6.23-11+2 4.7 cm 🍀
14.7.23-13+5 7.55 cm 🌈
Hvala cure.
Mene su na uvz slali mj dana nakon spintanog, odma nakon prve m i sad su me narucili odmah nakon 2 m za svaki slucaj.
Na svim uvz je sve bilo ok i kazu fizicki je tjelo spremno (doslo je do ovulacije, vratilo se sve na svom mjestu). Moj andelcic se rodio i koliko se ja u to razumjem on je bio u posteljici tj ona je citava izasla. Moguce da me zato nisu slali.
Sta se odnosa tice ja nemam jos ni zelju a evo za koji dan 2 mjeseca od spontanog, pogotovo jer ljecili smo bakteriju i nije mi palo na pamet. Sad cekamo briseve (u pon se ne radi pa ce moja agonija trajan njvj do utorka) da vidimo jel mjesec i vise dana antibiotika djelovalo🤞🤞
U svakom slucaju hvala vam na odgovorima, bas me.to bilo zbunilo 😅🤗
🙋♀️- 28
🙋♂️- 31
4/2022 18 tt. naš mali anđeo _ Noa 🙏🏻🕯😇
6/2022 ➕️ ❤🤞🌈
18 DPO - beta 1086 🤗 /22 DPO- beta 5522🥰
7/2022 kuca nam srceko 🤗❤️
Stiže nam dečko 💙
11.02.2023. Niko 👶💙
Ta Bogu ništa nije nemoguće! ( Lk 1,37) 🍀
Tockica, koliko si puta isla na umjetnu oplodnju? Meni je isto velik problem bila intima sa deckom, rekla bih da je i sada problem... tako da razumijem kako se osjecas, meni iza spontanog tj put osjecala sam se nekako spremno, vise spremno npr nego sada...vratit ce se sve to u normalnu svima nama samo je pitanje vremena.
anny35, koliko si spontanih imala?
27👩🏻
33👦🏻
Mom of 2 angel in heaven
PAI-1 heterozigot 4g/5g
Pregled 30.5 imamo ♥️
27.6.23-11+2 4.7 cm 🍀
14.7.23-13+5 7.55 cm 🌈
Hvala cure.
Mene su na uvz slali mj dana nakon spintanog, odma nakon prve m i sad su me narucili odmah nakon 2 m za svaki slucaj.
Na svim uvz je sve bilo ok i kazu fizicki je tjelo spremno (doslo je do ovulacije, vratilo se sve na svom mjestu). Moj andelcic se rodio i koliko se ja u to razumjem on je bio u posteljici tj ona je citava izasla. Moguce da me zato nisu slali.
Sta se odnosa tice ja nemam jos ni zelju a evo za koji dan 2 mjeseca od spontanog, pogotovo jer ljecili smo bakteriju i nije mi palo na pamet. Sad cekamo briseve (u pon se ne radi pa ce moja agonija trajan njvj do utorka) da vidimo jel mjesec i vise dana antibiotika djelovalo🤞🤞
U svakom slucaju hvala vam na odgovorima, bas me.to bilo zbunilo 😅🤗
Ako se ne varam imala si ureaplasmu?
mi smo odnos iza ljecenja ureaplasme imali nakon 3/4 tjedna mi se cini, i sada ce i on napraviti briseve, i ja cu, pa sta bude :)
27👩🏻
33👦🏻
Mom of 2 angel in heaven
PAI-1 heterozigot 4g/5g
Pregled 30.5 imamo ♥️
27.6.23-11+2 4.7 cm 🍀
14.7.23-13+5 7.55 cm 🌈
Tockica, koliko si puta isla na umjetnu oplodnju? Meni je isto velik problem bila intima sa deckom, rekla bih da je i sada problem… tako da razumijem kako se osjecas, meni iza spontanog tj put osjecala sam se nekako spremno, vise spremno npr nego sada…vratit ce se sve to u normalnu svima nama samo je pitanje vremena.
anny35, koliko si spontanih imala?
E sad. Ne znam koliko se razumiješ u potpomognutu. 1. put sam bila na inseminaciji (sperma direkt u maternici) slicno kao spolni odnos. Ukratko bezveze traćenje vremena.
2. put sam isla na vadjenje jajne stanice i spajanje sa spermijima vani, ali bio je prirodni ciklus (samo jedna jajna stanica izvučena). Ukratko bezveze traćenje vremena
3. put stimulacija (pikanje u trbuh - muž me piko, ja to ne bih mogla sama, odlazak na ultrazvuk svaki drugi dan i td). Vadjenje jajnih stanica sa jajnika naživo. Izvadjeno 9 jajnih stanica od kojih 7 oplodjenih, od tih oplođenih 2 vraćene 3 dana nakon. Ali nisu se uhvatile. Od toga nam ostaje 2 smrzlica
4. Vraćanje natrag onih dva smrzlica koja sam napisla gore nakon tri mjeseca. Jedan smrzlic se ulovi, razvija se 3 tjedna kako treba i nakon toga ne kuca vise srceko. Pobacaj medikamentima, a sad cekamo vjesticu. Nisam skroz ociscena i malo mi se sve smrdalo dolje. Vidjet cemo kako ce bit kad dodje vjestica.
Preporuka gina u potpomognutoj je cekati jesen za nove pokušaje, a vjerujem mu jer je iskren, direktan, ne okoliša i ne obećava.
Vinogradska
1. 6/21 IUI, ❌
2. 10/21 prirodni ICSI ❌
dr. L
ostala 🐧🐧🙏🙏