Za utrogestan. Znam da se on uzima odmah dan nakon ovulacije, mi koje smo u medicinski potpomognutoj to nam je redovna terapija jer on proizvodi progesteron. Tako da ne može odmoći. Može se dobiti na recept, a stavljala sam dvije vaginalete tri puta dnevno.
Drage devojke, beta je 2,3 ipak nista ovaj ciklus, ipak sam zadovoljna sto se bar nesto desavalo, nadam se da cu uskoro dobiti pa u nove pobede
👩💼38 🤵♂️38
28.05. poslednji ciklus i + treca sreca!
Točkica 89- meni je problem šta mi je Drž ginekolog rekao da nema potrebe dok privatni da koristim… koliko se on prije može koristiti do trudnoće?
Meni je rekao od 2o do 3o dana ciklusa, mislim da jedna ako se ne varam… još ću se raspitati i Pitat državnog da mi to pusti, ako ništa na svoju ruku :)
Beban, to sam si i mislila, al nisam htjela ništa pisati da te uznemirim, meni je Beta bila 10 mjesec i pol iza spontanog, nekome treba čak 2/3 mjeseca da se spusti na 0… bila si u drugom stanju i normalno je da se sve poremetilo. Oporavi se i kada budeš spremna idi u nove pobjede!
29👩🏻
35👦🏻
Mom of 3 angel in heaven
Spontani 31.07.2021 - 10 tj
Spontani 08.02.2022 - 9 tj
04.01.2024, stigla mamina djevojčica 💜🌈👨👩👧
23.5.2025- molarna trudnoca 7+3
-Hashimoto, terapija 100 eurotirox
PAI-1 heterozigot 4g/5g Aspirin 100
God will carry you trought the storm 🌈
Piabuu nisam znala da tako dugo ostane u telu, nisam se razocarala, posle svega sto smo prosle nije nas lako izbaciti iz ravnoteze
👩💼38 🤵♂️38
28.05. poslednji ciklus i + treca sreca!
Beban-ukucaj bhcg iza spontanog, velim meni je iza mj i pol bila 10…
Nije, al osjetljivost dolazi tek kasnije… sve smo na početku jake i sve možeš al kako vrijeme ide to te sve vise ‘gusi’ sve ovo..
29👩🏻
35👦🏻
Mom of 3 angel in heaven
Iz kojeg razloga je potrebno vaditi betu iza spontanog?
Meni to nitko nije spomenuo niti slao vadit
Mislite da bi trebala?
Jel stvara povisena beta neke probleme sa zacecem ako ne dode na 0?
🙋♀️- 28
🙋♂️- 31
4/2022 18 tt. naš mali anđeo _ Noa 🙏🏻🕯😇
6/2022 ➕️ ❤🤞🌈
18 DPO - beta 1086 🤗 /22 DPO- beta 5522🥰
7/2022 kuca nam srceko 🤗❤️
Stiže nam dečko 💙
11.02.2023. Niko 👶💙
Ta Bogu ništa nije nemoguće! ( Lk 1,37) 🍀
Kk1109- ne stvara probleme, imala sam jedan odnos 2/3 tjedna iza spontanog i isla sam na pregled i nisam se do kraja očistila i poslali su me vaditi betu, sa prvom menstruacijom sam se očistila skroz. Jednostavno iza spontanog ( bila mala ili veća trudnoća ) treba vremena da se sve slegne na svoje mjesto, hormoni divljaju,ne zove se bez razloga drugo stanje. Koliko god da je teško, sve i jedan doktor mi je rekao da prvo treba srediti glavu prije sljedeće trudnoće, kada tad ćemo mi postat majke, pitanje je vremena kada. Vjerujem da se sve dešava radi nekog razloga, tako je moralo bit i mi tu ne možemo utjecat. Možemo utjecat na sljedeću trudnoću.
29👩🏻
35👦🏻
Mom of 3 angel in heaven
Točkica 89- meni je problem šta mi je Drž ginekolog rekao da nema potrebe dok privatni da koristim… koliko se on prije može koristiti do trudnoće?
Meni je rekao od 2o do 3o dana ciklusa, mislim da jedna ako se ne varam… još ću se raspitati i Pitat državnog da mi to pusti, ako ništa na svoju ruku :)
Beban, to sam si i mislila, al nisam htjela ništa pisati da te uznemirim, meni je Beta bila 10 mjesec i pol iza spontanog, nekome treba čak 2/3 mjeseca da se spusti na 0… bila si u drugom stanju i normalno je da se sve poremetilo. Oporavi se i kada budeš spremna idi u nove pobjede!
Mi u medicinski potpomognutoj dosta toga pijemo/stavljamo odmah nakon ovulacije ili aspiracije jajnih stanica poput utrogestana, folacina te nekada i andola 100. Ukoliko imas savjet od doktora privatnog mozda mozes pitati drzavnog da ti ipak pusti, jer mislim da kod nas ne ide bez recepta (al nisam sigurna), a ako ih ides kupovat "na lijepe oci" dok ti gin ne pusti recept dođu 80kn, a ima ih 15 vaginaleta, ako dnevno trebaju 6 (2 tablete po 3 puta) to potrošiš za dan i pola. Probaj pitat da ti ipak pusti receptić. Ali posto je tebi savjet jedna dvije dnevno možda možeš kupit. Ja sam uvijek na recept i puno ih stavljala pa ne znam.
Meni su je vadili da vide jesu dobro napravili kiretažu, nisu me slali na ultrazvuk pa valjda radi toga...ipak je to hormon posteljice. Ne kužim baš što nije lakše pogledati na ultrazvuk, ali im to izgleda nije praksa u Zadru. Ultrazvuk su mi rekli tek nakon prve menstruacije.
Prva beta nakon spontanog i kiretaze je bila dosta visoka pa su mi ponovno vadili... na sreću pala je bila na 260, 2 tjedna nakon kiretaže. To je kao ok pa su mi rekli da ne moram opet vaditi..
A na zadnje pitanje stvarno ne ni znala odgovor. Samo su mi rekli da sačekam 3 mjeseca prije ponovnih pokušaja
Meni su je vadili da vide jesu dobro napravili kiretažu, nisu me slali na ultrazvuk pa valjda radi toga…ipak je to hormon posteljice. Ne kužim baš što nije lakše pogledati na ultrazvuk, ali im to izgleda nije praksa u Zadru. Ultrazvuk su mi rekli tek nakon prve menstruacije.
Prva beta nakon spontanog i kiretaze je bila dosta visoka pa su mi ponovno vadili… na sreću pala je bila na 260, 2 tjedna nakon kiretaže. To je kao ok pa su mi rekli da ne moram opet vaditi..
A na zadnje pitanje stvarno ne ni znala odgovor. Samo su mi rekli da sačekam 3 mjeseca prije ponovnih pokušaja
Hej, vidim da si iz Zadra.
Zao mi je zbog tvojeg iskustva, nazalost , nema neke rijeci utjehe za to, osim ostaviti vrijeme da napravi svoje.
I ja sam prosla kroz to dva puta, a evo sada ocekujem plusic nakon uskoro 7mj od zadnje spontanog.
Nesto se sitno nazire, no sutra radim test ponovno, taman na dan kada treba stici.
Kod kojeg ginekologa ides ovdje u Zadru ?

🧔 -32
👩 -32
( prve trudnoce )
06/2021 - spontani u 6tt 👼
11/2021 - missed ab u 11tt 👼
• Trombofilija (PAI 4G/4G + MTHFR) - Asp. + Noval.
🌸 2/2023 - baby S 🌸
🩵 11/2024 - [Qualified test - low risk] It's a boy 🩵
Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji