bajo, jesi bila danas na kontroli? Šta su ti rekli?
htjela sam još pitati da li je možda netko od vas bio u bolnici Sveti Duh zbog pobačaja? Privatna gin me poslala tamo ,a moj socijalni gin je na vijest da sam bila tamo na hitnoj reagirao sa uuuuuu, jooooj. A ja onako zbunjena, šta to znači? Pa je rekao da će onda to trajati sve duže, kaže da sam trebala ići u Petrovu. Da, ali bi me tamo vjer odmah slali na kiretažu, što mi se ne sviđa. I ja bih odabrala tablete ako mi ponude, iako me strah kako će to sve izgledati.
Zapravo bi ti morali ponuditi i tablete jer bi svaka pacijentica trebala biti upućena u sve metode koje postoje.. tako da pitaj i inzistiraj na informacijama! Mene su doktori prvotno upućivali da je najbolja kiretaža dok se nisam dodatno informirala i odlucila da ipak zelim tablete a onda su mi poslije govorili kak je to super izbor, posebno za iduce trudnoće i da samo treba strpljenja vise.. Nisam bila nestrpljiva..bila sam vise preplašena kiretaže i opće anestezije.. Tako da bi ti ja savjetovala tablete ako nema nekog posebnog razloga da se ide na kiretažu.. uzmi tablete!
A ovisi i o praksi bolnice. Ja sam u Njemackoj, i bila sam na pregledu kod svoje doktorice da potvrdi da bebino srce ne kuca i kad je potvrđeno, isti tren mi je rekla da idem u jednu bolnicu jer 80% slučajeva "rjesavaju" tabletama a ostatak kiretazom. A ako bi otisla u drugu bolnicu, odmah bi išla na kiretažu.I kad sam dosla u tu prvu bolnicu, rekla mi je sve opcije, ja sam odabrala tablete i rekla sam joj da je razlog to što se bojim da ne dođe do oštećenja maternice prilikom čišćenja. Ne događa se često uopće, al ako mogu birat, zasto ne bi. I složila se sa mnom. ☺️
Joj znam.. kad mi je doktor poceo sa moze doci do ostecenja maternice samo mi se stalo grlo.. uzas..
Neću se prenaglit sa tim jel mi odluka bila dobra il ne, buduci da jos krvarim i postoje sanse da ja nakon svega opet zavrsim na kiretazi jer se nisam dobro sama ocistila. Vidit cemo u petak. Drzite mi fige. 🙏🏻
Ja vjerujem da bude sve ok.. jako velik postotak zena to prode bez kiretaze.. osim toga mislim da sad bas nesto sitno sitno i ostane.. vjerojatno puste da se s iducim ciklusom ocisti samo..
Pokušavamo od 09/2019.
2x missed ab 8 i 6tj (2020)
09/21- beta 245❤️
0.4 ml heparin 💉➡️ 25.tj. 0.6 ml
05/2022 👶🌸💓
Benanomoje drzi se i javi kako bude. Najbolje bi bilo da samo izade sve van!
Cure javljajte danas vijesti 🤞🙏
👨👩👦
🧑 4god.
3/2020 kiretaža u 13tt
3/2021 biokemijska
06.05.21 10dpo ➕🥰🙏🌈
Stiže nam Mia 💝
I ti Danchy?
Posadila sam ružu na posebno mjesto u dvorištu da me podsjeća na mog anđela.
Pokušavam zaokupiti misli da ne mislim na to sve,da se i psihički oporavim. Ali me okolina podsjeća, odjednom svatko ima želju o tome pričati a ja ne želim. Želim preboljeti i ići dalje...
👨👩👦
🧑 4god.
3/2020 kiretaža u 13tt
3/2021 biokemijska
06.05.21 10dpo ➕🥰🙏🌈
Stiže nam Mia 💝
Mrljice jesi nam ti dobro?
👨👩👦
🧑 4god.
3/2020 kiretaža u 13tt
3/2021 biokemijska
06.05.21 10dpo ➕🥰🙏🌈
Stiže nam Mia 💝
Nisam se jučer stigla javiti. Jučer ujutro je krenula krv i rekoh ok, dobro je. I onda oko podne su u 10 minuta počeli tako jaki bolovi da sam zvala muža da dođe po mene i vodi me na hitnu. Izašao je baš veliki ugrušak i još jedan kasnije, ali nisam vidjela koliki je bio. Inače imam bolne i obilne menge, ali ovi bolovi jučer su bili neizdrživi, počelo mi se vrtiti, crniti pred očima, hladan znoj, jedina opcija mi je bila hitna. Pregledali me, potvrdili da je počeo pobačaj i dali ketonal u venu, i onda sam se smirila kao da ništa nije bilo. Ležala na hitnoj skoro 5 sati, pregledali me i pustili doma jer me skoro uopće više nije boljelo, krvarenja je bilo, ali ništa obilno. Danas vadila betu ujutro pa oko podne opet idem na hitnu s nalazom.
Jedino što me tješi je da je doktor jučer tokom pregleda rekao da mu se čini da je trudnoća bila unutar maternice prema tome kako pobačaj izgleda. I podsjetio me da bi jučer bilo točno 7 tjedana, a ja ne želim brojati
I ti Danchy?
Posadila sam ružu na posebno mjesto u dvorištu da me podsjeća na mog anđela.
Pokušavam zaokupiti misli da ne mislim na to sve,da se i psihički oporavim. Ali me okolina podsjeća, odjednom svatko ima želju o tome pričati a ja ne želim. Želim preboljeti i ići dalje…
Danchy, svaki tvoj post me baš rasplače jer se sjetim svega što si nam pisala. Bit će to dobro, daj si vremena, pusti ljude. Meni se sad priča o tome, ali za sat vremena kad me netko pita kako sam najradije bih ugasila mob. To je normalno. Još kad vidim slikice dječice od frendica, baš se slomim. Muž se jučer smješkao i mahao dječici dok smo išli doma, ja sam se smješkala, ali samo sam razmišljala tko zna kad ćemo mi uspjeti dobiti dijete i trudila sam se da ne plačem pred njim. Proći će, treba nam samo vremena. Mi ćemo uvijek pamtiti naše anđele ❤️
Sortiraj odgovore
Najstariji