Splitsko rodilište - iskustva

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Loreen
    08. Veljača 2015. 17:10

a ja bi ponila nekog sa sobom ali sto ce mi to kad bi tu osobu ionako pustili na kraju da dodje samnom bit. Njima je to vise tlaka nego ista virujen... a opet ic se kacit s njima da puste tu osobu ako im smeta mi se cini gore nego da sutim. I ja sam nervozna kad imam puno posla a ljudi zanovijetaju :)

Sara9
    08. Veljača 2015. 18:57

Ma loreen oprosti, al mislim da ne bi tribali oni žugat na to? Prvo i prvo, samo se u nas u st plaća prisustvo, al dobro. Drugo, sasvim je normalno da netko bude uz tebe na porode, to nije zanovijetanje, to je tvoje pravo (koje si plus tome platio)

Dare12
    08. Veljača 2015. 22:07

Na porod ti uglavnom puste prije samog poroda, sad sve to ovisi o babicama...nekome uru, nekome dvi, a nekome 20 min prije...

<3 Zivot se minja od tame do sunca , kad kraj tvoga srca jos jedno zakuca... <3

• Loreen
    08. Veljača 2015. 23:02

Pa znam sto posto da ne primaju kad dodes nego da moras prvo posteno odradit sama osim ako nisi dosla prekasno dok ti nekog ne puste s tobom... Zato ja i pomalo odustajem od tog placanja jer ne znam ni oce li moj dragi stici s otoka do mene a onda jos ako ga ne puste itd ne da mi se bacat 400 kuna... Jer brod vozi samo jednom dnevno i to rano ujutro pa ko zna oce stici... Ali opet mozda bolje da platim pa sam mirna... Ma nemam pojma ni sama vise. Glava mi je ko balon.

Croheidi
    09. Veljača 2015. 08:56

Loreen, mi smo s otoka (tri linije dnevno) al je mm uzeo godišnji pa je na čeki sa mnom u St.  i skupo je svakako, sad kako nisam rodila ranije kao što je očekivano ima sve manje slobodnih dana za biti s nama posli poroda. 

• kokolo5
    09. Veljača 2015. 10:14

Loreen, vjeruj mi da njima ne smeta kad rodilja dovede pratnju, mislim baš naprotiv-on je tu da ti doda vode, ručnik i takve sitnice za koje bi inače njih morala zvat...tako da ih to malo i rastereti.Istina, ne daju da je s tobom od početka i to je zbog toga što nitko ne zna koliko će potrajat otvaranje -može i cijeli dan, pogotovo kod prvorotki-a pošto jednom kad muž uđe, više ne smije izlazit (jer bi mu svaki put trebali dat novo sterilno odijelo) to baš nije praktično, da ne bi imali posla i oko njega kad se sruši tamo od gladi :) Ja sam došla u bolnicu ujutro oko 11, podne, njega su pozvali oko 6-7 predečer (kad sam se otvorila 5 prsti) a maleni se rodio u 2 ujutro. Znači dosta dugo je uspio bit sa mnom i to mi je stvarno značilo-a i sestre su mu zahvalile i i rekle da im je puno pomogao :)

• Loreen
    09. Veljača 2015. 16:50

Croheidi, i mene je toga frka jer ja cu otic 20 dana prije u Split, a on ima jos preostalih 10 dana godisnjeg a ja stalno imam bolove i cesto mi dolaze slabosti i proljevi i bojim se bit na otoku pa moram ic prije. Evo, sinoc ni trajekt koji vozi 15 minuta do kopna nije mogao nigdje a to je tako kratka vožnja... I ne mogu se smirit nikako. Nisam nocas oka sklopila jer sam svaki put pocela sanjat da imam trudove a ne mogu na kopno :)
    A kako ove stvari funkcioniraju mogu rodit sad a mogu i prenit dva tjedna... a kod mojih nema mjesta za jos jednog tako puno dana a i meni je neugodno pilat ljude iako bi rekli da moze ali eto nije mi ugodan osjecaj u tudjoj kuci... A opet si i mislim da bi bilo lipo da bude samnom a jedan dan kad me jako bolilo i kad je on skakao oko mene i pomagao mi sam ga htila tavom zamlatit po glavi koliko me nerviralo njegovo prisutstvo, valjda je bio nervozniji od mene, ne znam. Tako da se bas premisljam oko toga... Jedino bi me moglo spasit ako prenesem i onda kazu ok sutra inducirani i onda on dođe hahaKokolo, o toj strani price nisam ni razmisljala. Mozda i je bolje da bude neko samnom. Mozda cak i neka zenska osoba koja je vec rodila... Mislim da je i dobra stvar da ako me u noci uhvate trudovi kako to najcesce bude, u 8 se moze uplatit i onda valjda moze osoba doc na porod ako ja bas hocu... Na pocetku sam bila skroz za pratnju a sad kako se priblizava vrime i kad sam prosla par situacija sa bolovima i slabostima u kojima se nisam mogla kontrolirat koliko sam htila mi se nekako cini lakse bit sama kad me boli... Ne znam, mozda se varam. Ne mogu se odlucit nikako. Bit ce sto bude. Maštam da me uhvate trudovi, da ja odem u bolnicu da samo jedna osoba zna, koja me dovela i da tek javim ljudima kad rodim.... To mi se zadnje vrime mota po glavi da bi bilo lipo. Da izbjegnem pozive, paniku, brigu itd. Ali ko zna sto ce bit.

Dare12
    09. Veljača 2015. 17:26

Nemoj toliko razmisljat o tome...opusti se...  Mislin, znam da je meni lako rec jer me prvi porod uhvatija nenadano i nespremnu tako rec. I sa mnom je moj  bija 8 sati i cak su nam rekli da imamo neki povrat od mislim 150kn jer sam rodila na carski, a mozda ti je najbolje uplatit pa bit mirna pa ako on ne tigne, bude ti netko od tvojih koga zelis i ko bi moga doc ti. Meni osobno je par puta mama dolazila dok sam lezala u boxu (radi u bolnici), pa me to vise nerviralo, nego ista...odma bi ona plakala kad me vidi u bolovima, pa ono ajme ceri moja znam kako ti je, ja bi to sad radije prosla umisto tebe.. pa je doslo do toga da sam joj rekla da ne dolazi dok ne rodim jer mi samo negativnu energiju donosi...

<3 Zivot se minja od tame do sunca , kad kraj tvoga srca jos jedno zakuca... <3

• Loreen
    09. Veljača 2015. 17:33

Mislila sam da se ne moze prenijet uplata ? U slucaju da on ne stigne... ili?

• kokolo5
    09. Veljača 2015. 18:09

Nisam sigurna ali mislim da se može tražit povrat novca ako ne stigne...bilo bi ti najbolje nazvat bolnicu i pitat. Eto, nismo svi isti-neki ne žele nikoga oko sebe u tim momentima, a meni ne pada na pamet ić opet rodit bez muža -pomorac je pa moramo narihtat da napravi bebu dok je doma i da bude doma kad se rodi, hahahaha :) štogod ti odlučila, želim ti da sve dobro prođe za tebe i bebicu! Sretno

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.