Pozdrav Ana2012..Joj ne znam što bih ti savjetovala.. Tako su i kod mene u prvoj trudnoći rekli pratiti stanje na cerviks 25,26mm da bi u 20tt došao na 20mm T oblika i dok sam čekala termin za serklazu cervik se skroz skratio i prolabirao vodenjak. Urađen je hitni koji je jedva izdrzao 3tjedna uz strogo mirovanje. Nekako ne znam zašto su kod nas doktori toliko bezbrizni što se tiče kratkog cerviksa kada se sve ispod 25mm smatra za serklazu. Također me i samu strah sada u ovoj trudnoći da ga ne zakasne staviti jer se preventivni stavlja već od 12,13 tt. Ja bih mozda na tvom mjestu otišla na pregled u petrovu. Sretno dalje što god odlučila.
Ako te smijem pitati jesi imala kakve simptome tog totalnog skracenja i prolabriranja vodenjaka?
Ja sam naravno stalno u strahu, baš mi teško to sve pada… Vjerujem da je i tebi sad jako teško u ovoj trudnoći nakon gubitka. S obzirom da imam vec jednu curicu, ne mogu si zamislit da ponovno kroz ovo prolazim, bez obzira na ishod ove trudnoce :(
Evo ja ti mogu reći svoje iskustvo skroz nestalog cerviksa i prolabiranog vodenjaka da me u bolnici u kojoj sam lezala od 22-24 tjedna trudnoće nisu htjeli zašiti, čekali su odnosno očekivali pobačaj pa sam čim sam napunila 24 tjedna trudnoće digla cijelu bolnicu na noge da me prebace u Petrovu što i jesu i tamo su me zašili u 25 tjednu trudnoće i pustili kući nakon 2 dana od zahvata i evo me danas u 37 tjednu trudnoće, za 6 dana mi skidaju šav.
Zbog svega toga,moj dobronamjeran savjet ti je da ideš u Petrovoj na serklažu. Ako nema nikakve infekcije i bakterije,može samo pomoći.
I nisam imala apsolutno nikakve simptome skracenog cerviksa niti prolabiranog vodenjaka osim da sam osjećala lagani pritisak ako bi bila duže na nogama ili sjedila,ali ništa zabrinjavajuće. Svoje stanje sam otkrila na redovnom pregledu u 22 tjednu trudnoće kada sam hitno hospitalizirana.
Pozdrav Ana2012..Joj ne znam što bih ti savjetovala.. Tako su i kod mene u prvoj trudnoći rekli pratiti stanje na cerviks 25,26mm da bi u 20tt došao na 20mm T oblika i dok sam čekala termin za serklazu cervik se skroz skratio i prolabirao vodenjak. Urađen je hitni koji je jedva izdrzao 3tjedna uz strogo mirovanje. Nekako ne znam zašto su kod nas doktori toliko bezbrizni što se tiče kratkog cerviksa kada se sve ispod 25mm smatra za serklazu. Također me i samu strah sada u ovoj trudnoći da ga ne zakasne staviti jer se preventivni stavlja već od 12,13 tt. Ja bih mozda na tvom mjestu otišla na pregled u petrovu. Sretno dalje što god odlučila.
Ako te smijem pitati jesi imala kakve simptome tog totalnog skracenja i prolabriranja vodenjaka?
Ja sam naravno stalno u strahu, baš mi teško to sve pada… Vjerujem da je i tebi sad jako teško u ovoj trudnoći nakon gubitka. S obzirom da imam vec jednu curicu, ne mogu si zamislit da ponovno kroz ovo prolazim, bez obzira na ishod ove trudnoce :(
Evo ja ti mogu reći svoje iskustvo skroz nestalog cerviksa i prolabiranog vodenjaka da me u bolnici u kojoj sam lezala od 22-24 tjedna trudnoće nisu htjeli zašiti, čekali su odnosno očekivali pobačaj pa sam čim sam napunila 24 tjedna trudnoće digla cijelu bolnicu na noge da me prebace u Petrovu što i jesu i tamo su me zašili u 25 tjednu trudnoće i pustili kući nakon 2 dana od zahvata i evo me danas u 37 tjednu trudnoće, za 6 dana mi skidaju šav.
Zbog svega toga,moj dobronamjeran savjet ti je da ideš u Petrovoj na serklažu. Ako nema nikakve infekcije i bakterije,može samo pomoći.
Cure, hvala puno na savjetima jer ste me osnažile u odluci.
Jučer sam samoinicijativno otišla u Petrovu na hitnu gdje su se doslovno križali na savjete doktora s Merkura i rekli da sam došla 5 do 12 jer je beba vec na 800g. Sve u svemu, cerviks mi se malo skratio, ali još je dvoznamenkasto i zatvoreno izvana. Uzeli mi briseve i krvnu sliku i sutra ujutro sam odmah na redu za serklažu ako je sve u redu (za sada je crp super, brisevi se jos cekaju).
Nadam se da će sutra sve proći u redu kao i tebi Heki8, pogotovo da će me tako brzo pustiti doma jer me čeka moja curica :)
Evo iskreno nikakvih simptoma..da bar jesam nego apsolutno ništa.. obrisala rozi trag na papiru i zbog toga otišla na hitnu..kad tamo cerviksa više ni nema..kod mene je nastupilo potpuno bezbolno otvaranje.
24tt prijevremeni porod 👼
Ana sretnooo!! Tek sad vidim da si u petrovoj.. Serklaz je brzo gotovo i kod mene nije bilo nikakvih komplikacija! Javi kako je proslo!
Hej cure,
evo jutros mi je dr. Zlopaša napravio serklažu, bio je iznimno ugodan i sve je bilo gotovo za čas. Kaže da je sve dobro prošlo. Nisam čak uzimala ništa za bolove, imala sam samo malo pritisak od mjehura i neugodno je bilo skidanje tampona. Upravo sam ustala i napokon išla na wc i pojela nešto nakon skoro 24h i super se osjećam. Ne znam koja je sad procedura, pretpostavljam pregled pa možemo razgovarat o puštanju doma, nadam se što prije, prvi put sam odvojena od kćeri i nismo se vidjele već tri dana..
I još da dodam za cure koje će možda čitati forum. Ovdje su mi doktori rekli da je razlog mom stanju gotovo sigurni prvi porod na kojem se otprilike 4h bila skroz otvorena, ali se beba nije spuštala za izgon. To je oslabilo mišiće cerviksa i ušća i zato je u ovoj trudnoći popustio.
Tako da i to može biti razlog i nešto za obratiti pažnju. Navodno vani u takvim slučajevima prate cerviks u narednim trudnoćama. Da sam ikad prije čula za to, vjerojatno bih pričekala s drugom trudnoćom.
Hej cure,
evo jutros mi je dr. Zlopaša napravio serklažu, bio je iznimno ugodan i sve je bilo gotovo za čas. Kaže da je sve dobro prošlo. Nisam čak uzimala ništa za bolove, imala sam samo malo pritisak od mjehura i neugodno je bilo skidanje tampona. Upravo sam ustala i napokon išla na wc i pojela nešto nakon skoro 24h i super se osjećam. Ne znam koja je sad procedura, pretpostavljam pregled pa možemo razgovarat o puštanju doma, nadam se što prije, prvi put sam odvojena od kćeri i nismo se vidjele već tri dana..
Drago mi je da je sve dobro proslo. I sama sam čula vecinom pozitivne dojmove na dr. Zlopasu..
Mislim da je procedura puštanje doma na mirovanje kroz koji dan kad vide da je sve ok. Negdje sam na stranim forumima već procitala da takvo iskustvo poroda zna utjecati na cerviks. Dobro da si napisala da druge žene budu informirane.
Sortiraj odgovore
Najstariji