Mi smo jedino promjenu napravili da više ne vodim trudnoću u Zagrebu jer mi je isto sad to organizacijski radi djece puno teže, dalje i skuplje.
Tako da smo krenuli u bolnicu koja mi je od kuće 10 km pa je sve lakše i brže.
Ali sam jako jako zadovoljna pristupom i svime.
Doslovno me vodi jedan doktor koji onda ima sve pod nadzorom.
Jucer sam npr. Došla na kontrolu i mada je bila velika gužva odmah sam išla preko reda unutra radi svježe serklaže.
Toga u petrovoj nije bilo...vozi se do tamo 2 sata, sjedi i čekaj još 2 sata...
A i jako su me nervirali jer u trudničkoj nemaju uzv. Ja ga ovdje maltene svaki put dobijem. Mislim to mi je pogotovo bilo važno na početku doslovno smo toliko pogledali da vidimo kuca li srce. Pa sam opet bila mirnija.
Bok cure,
Eto mene i da se ja javim..
Ja sam serklazu radila s tocno na 23tt jer je cerviks bio na2.8, ali oblik je bio U i ja vec pred otvaranjem..
Sad sam 33tt nadam se da cemo izdrzat jos bar 2-3 tjedna..
Bila sam s 30tt tjedan dana u bolnici jer su mi krenuli trudovi i to dosta jaki, ali evo uspjeli su ih zaustavit.. sad sam opet doma i cekam..
Kofer je spreman jer se mala vec spustila dole i trbuh mi se skroz spustio tako da mislim da je uskoro to to..
Zelim vam svima da izdrzite sto dulje 😊
👩🏼 26
🧔🏻♂️ 38
Missed ab - 18tt - Lejla 🦋💕
“Missing you comes in waves.
Today I’m drowning!”
Bok cure,
Ja sam serklazu radila s tocno na 23tt jer je cerviks bio na2.8, ali oblik je bio U i ja vec pred otvaranjem..
Bila sam s 30tt tjedan dana u bolnici jer su mi krenuli trudovi i to dosta jaki, ali evo uspjeli su ih zaustavit.. sad sam opet doma i cekam..
Kofer je spreman jer se mala vec spustila dole i trbuh mi se skroz spustio tako da mislim da je uskoro to to..
Jao da mi je zaspati i probuditi se u tvojim tjednima 🫣
Odlično da ste uspjeli zaustaviti, kod mene kad krene u pravilu nema stajanja. Odem u bolnicu i već sam 8 prstiju otvorena. 🙈
Ako ništa drugo porodi su iznimno laki i brzi.
Eto, samo da ne krene prerano.
Tebi od srca želim da izdržiš još barem 2 tjedna i gotovo da si u terminu.
Javi nam se svakako!
Mislim da su ovakve priče i dobre da ostanu za sve one cure koje ovo tek čeka pa da vide da stvarno krajnji ishodi mogu biti jako dobri.
Bok cure,
Mi smo tjedan razlike :) Nadam se da ćete dogurat barem do 35. tjedna. Jesu ti skidali serklažu kad si imala trudove? Uopće ne znam kako bi to funkcioniralo da krene porod dok je šav još na mjestu pa sam malo u strahu od toga
Meni je torba spremna već tjednima, ali samo torba haha
Bok cure,
Mi smo tjedan razlike :) Nadam se da ćete dogurat barem do 35. tjedna. Jesu ti skidali serklažu kad si imala trudove? Uopće ne znam kako bi to funkcioniralo da krene porod dok je šav još na mjestu pa sam malo u strahu od toga
Dok čekaš Nelu, mogu ti i ja odgovoriti.
S prvom trudnoćom planirano je bilo da skidamo šav sa 38 tt, međutim pukao je vodenjak na 37+3 i odmah krenuli trudovi na 3-4 minute.
Došli smo u bolnicu i spremili su me i prvo smo išli skidati šav.
To je bilo dosta problematično jer moraš se opustiti, a trudovi te šoraju pa se prirodno kreneš grčiti. Znam da je već i doktor bil jadan i spominjal da ako neće ići morat će zvati anesteziologa, ali onda je nekako uspio...
Bok cure,
Sutra imam bas pregled kod gin koji mi je i radio serklaz.. pa cemo dogovarati kad cu doc na skidanje serklaza.kolko ja znam u Petrovoj serklaz skidaju u 36tt i ugl se cure porode kroz 5 dana max..
Nije mi skidan kad su mi krenuli trudovi jer je njima cilj bio zaustavit trudove sto na kraju i jesu.
Sad osjetim jedino da se spustila skroz dole sto mi nekako znaci da necemo jos dugo sa serklazem i bez..
Bas sam isla gledat jucer kad sam slagala papire opet taj dan su mi trudovi bili bas jaki preko 80 a ja nit sam se otvorila niti je serklaz pukao tako da eto..
Ma nek izdrzimo da udemo u punih 34 i dobro je.. tad je vec to odlicno
👩🏼 26
🧔🏻♂️ 38
Missed ab - 18tt - Lejla 🦋💕
“Missing you comes in waves.
Today I’m drowning!”
Bok cure,
Dok čekaš Nelu, mogu ti i ja odgovoriti.
S prvom trudnoćom planirano je bilo da skidamo šav sa 38 tt, međutim pukao je vodenjak na 37+3 i odmah krenuli trudovi na 3-4 minute.
Došli smo u bolnicu i spremili su me i prvo smo išli skidati šav.
To je bilo dosta problematično jer moraš se opustiti, a trudovi te šoraju pa se prirodno kreneš grčiti. Znam da je već i doktor bil jadan i spominjal da ako neće ići morat će zvati anesteziologa, ali onda je nekako uspio…
Joj, toga me strah jer sam i kćer rodila u 37-om tjednu, a imam do bolnice 35-40 minuta u najboljim uvjetima.
Nadam se da će mi skidati šav oko 36 tjedna, kako Nela2105 kaže jer sam i ja u Petrovoj. Ja sam se već lagano otvorila za vrh prsta pa nemam baš neko pouzdanje u to da će držati ako krenu trudovi, ali moj bebač je skroz visoko - ne osjećam baš nikakav pritisak dolje (tako mi se i kćer jedva spustila tek na porodu) pa će valjda izdržat još koji tjedan. Inače je meni cimerica bila curka koja je isto imala serklažu i bila je na tokolizi zbog trudova i jer je beba već bila praktički skroz dolje u zdjelici, i koliko sam čula rodila je u 33. tjednu čim su je skinuli s tokolize i to u 45 minuta 😅 beba je bila super, samo dostizanje kilaže
I ja sam prvu i drugu trudnocu vodila u Petrovoj. Očito je onda 2018. Bila praksa da šav ide dolje tek s 38.
Tada sam trebala biti primljena u bolnicu i ostati do poroda.
No, kako je odmah krenulo, a do Zg mi je sat i pola najmanje reko nema šanse..stajemo u Vž i zato sam se tu porodila.
Ista priča sa drugim, s time da nisam imala serklažu, ali kad je krenulo odmah sam bila na par minuta pa smo opet zbog straha stali u Vz.
Zato sad treću nisam niti kretala u Petrovu jer ionako na kraju ne rodim u njoj.
A iskreno za sad mi je usluga ovdje 100 puta bolja.
Kod druge trudnoće je ionako bila korona pa su mi u Petrovoj za sve nalaze rekli da odradim u Vz, njima sam ih maltene samo nosila da vide.
A ovdje su mu sve odradili + uvijek uzv da se vidi kako napreduje pa mi se to baš svidjelo.
Bok cure.. evo da se javim s novostima. Jutros određena serklaza sa 17tt i sad dalje mirovanje. Zanima me jesu li vama nakon serklaze ukljucili tokolizu i davali antibiotik? Ne znam jel to standardna procedura il su samo meni iz nekog razloga..
Prijevremeni porod 24tt 👼
hej...
Drago mi je da su ti odradili.
Vjerujem da to i psihički dosta znači. U smislu da ipak osjećaš da je beba sad zaštićenija.
Ja sam samo prvi dan morala popiti neke 4 tablete od jednom. To sam shvatila kao da su neke antibiotske.
Poslije toga samo 3x2 dufastona i normabel po potrebi, ako bi se javila neka stezanja ili nešto.
Sortiraj odgovore
Najstariji