Skraćeni cerviks, mirovanje, serklaža - iskustva

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Heki8
    07. Travanj 2025. 19:45

Nela2105

Libo1415

Nela2105

Libo1415

Nela2105

Bok cure,
    Na zadnjem pregledu u 16tt cerkviks mi je bio na 3.5cm, sva tjedna prije 4cm.
    S obzirom da se u dva tjedna dosta skratio dokror mi je odmah rekao da ako se jos skrati da ce me poslati na serklaz. (Imala sam dva spontana u visokoj trudnoci) ovo je jos predostroznosti radi.
    Zanima me da li se to radi u nekoj anesteziji, to se nikako nisam sjetila pitat
    Hvala unaprijed na odgovoru.

Pozdrav. Neznam u koju bolnicu bi ti išla ako bi morala, ja sam u vinogradskoj radila pa sam bila u spinalnoj anesteziji. I stvarno je jako brzo gotovo, duže je trajala sama priprema.

Isla bi u Petrovu.. samo sam zaboravila to pitat i vec tjefan dana sam u strahu dal se mozda na zivo radi 😂 jesi morala iza toga ostat u bolnici?

Provjeri si s petrovom samo dali rade trenutno jer su još u renovaciji. Bila sam poslije serklaze još 4 dana u bolnici.

Pa Zlopasa mi je reko da bi mi radio pa su valjda poceli radit.. 🤷🏼‍♀️

Evo da se javim sa friškim iskustvom.
    Prije 3 i po tjedna sam radila serklažu u Petrovoj kod doktora Zlopaše.
    Bila sam u spinalnoj anesteziji,apsolutno ništa nisam osjetila,operacija  je trajala ako 10tak min i nakon 2 dana sam puštena kući.

Heki8
    07. Travanj 2025. 19:47

Libo1415

Heki8

Libo1415

Heki8

Libo1415

Heki8

Ja sam isto pila utrogestan 2x200 onda su mi rekli dva dana nakon operacija da stavljam vaginalno 1x200 do kontrole. Roidakal sam također počela piti još prije hospitalizacije,ali onda kako smo krenuli sa hrpom antibiotika bilo mi je previše tableta na želudac.
    Evo meni zbilja nisu ništa posebno savjetovali i malo sam ostala i iznenađena što su me tako brzo nakon operacije otpustili kući,ali u svakom slučaju mislim da se podrazumijeva mirovati s obzirom na stanje i operaciju,ne mislim se šaliti sa trudnoćom da doguramo lijepo do termina.
    Vidjet ćemo nakon kontrole još što će reći.
    Pregledali su me na otoustu kući i rekli da sve čvrsto drži pa se nadam da će tako i ostati i kod mene i kod tebe. Tu smo tjedan dana razlike u trudnoći,ja sam 25+3 danas.

Sve ćemo mi izdržati za naše bebice 🙏💪🏻 ja pijem svašta od tableta ali pijem i pandu omnibiotic pa mislim da mi to regulira probavu i da mi ne padaju teško tablete na želudac.

Kako si Libo1415 ?
    Meni sutra punih 28-prvi cilj za dostignuti😄
    Prekosutra prva kontrola nakon serklaže 🤞

Bok. Tek sad vidjela da si pitala za mene. Ja sam ti u bolnici od 1.4. Išla na wc I imala krvi pa sam otišla da provjere i vidjeli da imam trudove. Dobivala sam tokolizu i sad moram tu mirovati. Vjerojatno do kraja. Ali šav drži I zatvorena sam🙏 kako si ti? Bila na kontroli?

Oh pa baš mi je žao da si u bolnici. Mislim da ako se trudovi smire,a zatvorena si da bi te trebali pustiti kući na mirovanje.
    Ja sam dobro,bila sam na kontroli, šav drži,zatvorena sam. Pitala sam kako se ponašati dalje,doktor je rekao umjereno mirovanje.
    Danas idem kod svoje primarne ginekologinje da mi izvadi kontrolne briseve,jer je doktor u Petrovoj zaboravio(zbilja im je ludnica od posla u trudničkoj ambulanti,a ja nisam iz ZG) i da mi napravi ultrazvuk.

Ma ležati ću ja tu do kraja samo da bude sve ok s bebom. Tebi sretno danas pa javi što će ti reći.🤞

Naravno Libo1415, bit će to sve u redu sigurna sam. 
    Radila sam urinokulturu to mi je u redu,danas mi je ponovno uzet bris na Ureaplasmu pa cemo vidjet krajem tjedna da li je i to u redu.
    Na ultrazvuku beba dobro, 1250g.

Libo1415
    07. Travanj 2025. 19:58

Heki8

Libo1415

Heki8

Libo1415

Heki8

Libo1415

Heki8

Ja sam isto pila utrogestan 2x200 onda su mi rekli dva dana nakon operacija da stavljam vaginalno 1x200 do kontrole. Roidakal sam također počela piti još prije hospitalizacije,ali onda kako smo krenuli sa hrpom antibiotika bilo mi je previše tableta na želudac.
    Evo meni zbilja nisu ništa posebno savjetovali i malo sam ostala i iznenađena što su me tako brzo nakon operacije otpustili kući,ali u svakom slučaju mislim da se podrazumijeva mirovati s obzirom na stanje i operaciju,ne mislim se šaliti sa trudnoćom da doguramo lijepo do termina.
    Vidjet ćemo nakon kontrole još što će reći.
    Pregledali su me na otoustu kući i rekli da sve čvrsto drži pa se nadam da će tako i ostati i kod mene i kod tebe. Tu smo tjedan dana razlike u trudnoći,ja sam 25+3 danas.

Sve ćemo mi izdržati za naše bebice 🙏💪🏻 ja pijem svašta od tableta ali pijem i pandu omnibiotic pa mislim da mi to regulira probavu i da mi ne padaju teško tablete na želudac.

Kako si Libo1415 ?
    Meni sutra punih 28-prvi cilj za dostignuti😄
    Prekosutra prva kontrola nakon serklaže 🤞

Bok. Tek sad vidjela da si pitala za mene. Ja sam ti u bolnici od 1.4. Išla na wc I imala krvi pa sam otišla da provjere i vidjeli da imam trudove. Dobivala sam tokolizu i sad moram tu mirovati. Vjerojatno do kraja. Ali šav drži I zatvorena sam🙏 kako si ti? Bila na kontroli?

Oh pa baš mi je žao da si u bolnici. Mislim da ako se trudovi smire,a zatvorena si da bi te trebali pustiti kući na mirovanje.
    Ja sam dobro,bila sam na kontroli, šav drži,zatvorena sam. Pitala sam kako se ponašati dalje,doktor je rekao umjereno mirovanje.
    Danas idem kod svoje primarne ginekologinje da mi izvadi kontrolne briseve,jer je doktor u Petrovoj zaboravio(zbilja im je ludnica od posla u trudničkoj ambulanti,a ja nisam iz ZG) i da mi napravi ultrazvuk.

Ma ležati ću ja tu do kraja samo da bude sve ok s bebom. Tebi sretno danas pa javi što će ti reći.🤞

Naravno Libo1415, bit će to sve u redu sigurna sam.
    Radila sam urinokulturu to mi je u redu,danas mi je ponovno uzet bris na Ureaplasmu pa cemo vidjet krajem tjedna da li je i to u redu.
    Na ultrazvuku beba dobro, 1250g.

Ajde super. Bitno da je beba dobro. Koliko si sad tjedana? 

Ja 35 sve ok, on 36 OAT
    4 ICSI postupka, 2 trodnevna vraćena, 7 blastica, 2 spontani, 2 kiretaže...
    5.postupak +❤️

Heki8
    07. Travanj 2025. 20:22

28+5 danas

• maki07
    12. Travanj 2025. 10:23

Pozdrav cure, nadam se da je jos netko aktivan ovdje. Procitala sam cijeli chat od pocetka i moram reci da su me vase price bas inspirirale.
    Nadam se da netko ima slicnu situaciju kao i ja pa da ce mi moci dati savjet.
    Naime, IVF trudnoca, blizanci, u 17.tjednu cervik je na 22mm. Jedan doktor tvrdi da je V usce, drugi da je T usce. Svi brisevi su ok.
    Medutim, ni jedan ni drugi nisu za serklaz jer se to u nasoj bolnici ocito ne radi. 
    Ima li netko da je izdrzao bez serklaza do nekog pristojnog tjedna s ovako kratkim cerviksom? Najvise me brine sto nisam jos ni na pola, a vec je ovakva situacija.
    Takoder, ne znam zasto moji doktori odbijaju serklaz, postoje li neke negativne strane? Unaprijed zahvaljujem na odgovoru. 

Piamia
    15. Travanj 2025. 06:55

maki07

Pozdrav cure, nadam se da je jos netko aktivan ovdje. Procitala sam cijeli chat od pocetka i moram reci da su me vase price bas inspirirale.
    Naime, IVF trudnoca, blizanci, u 17.tjednu cervik je na 22mm. Jedan doktor tvrdi da je V usce, drugi da je T usce. Svi brisevi su ok.
    Medutim, ni jedan ni drugi nisu za serklaz jer se to u nasoj bolnici ocito ne radi.
    Ima li netko da je izdrzao bez serklaza do nekog pristojnog tjedna s ovako kratkim cerviksom? Najvise me brine sto nisam jos ni na pola, a vec je ovakva situacija.
    Takoder, ne znam zasto moji doktori odbijaju serklaz, postoje li neke negativne strane? Unaprijed zahvaljujem na odgovoru.

Pozdrav maki, ja dodem na temu vidjeti pise li tko sto jer sam isto na mirovanju zbog cervixa i unutarnjeg usca Y . Meni se s 25 tj skratio na 25 pa sam taman bila na granici i nismo onda nista poduzimali. Sad sam 30 i jos uvijek je 25 tako da samo mirovanje pomaze. Ja bih na tvom mjestu potrazila drugo misljenje. Iz kojeg si grada? Petrova i Vinogtadska stavljaju sav a za Sv Duh nisam sigurna.

• maki07
    16. Travanj 2025. 09:47

Piamia

maki07

Pozdrav maki, ja dodem na temu vidjeti pise li tko sto jer sam isto na mirovanju zbog cervixa i unutarnjeg usca Y . Meni se s 25 tj skratio na 25 pa sam taman bila na granici i nismo onda nista poduzimali. Sad sam 30 i jos uvijek je 25 tako da samo mirovanje pomaze. Ja bih na tvom mjestu potrazila drugo misljenje. Iz kojeg si grada? Petrova i Vinogtadska stavljaju sav a za Sv Duh nisam sigurna.

Pozdrav Piamia, malo si me utjesila da ti se vec 5 tjedana cerviks nije nista skracivao. To su bas dobre vijesti! Mozda ipak ima nesto u tom mirovanju. Bas danas iden po drugo misljenje pa cu vidjeti sto kazu. Ja sam iz Dalmacije, a cini mi se da ovdje nije obicaj to stavljati.
    Takoder se veselim danasnjem pregledu da vidim je li se i dalje sto skracivao.
    Tebi zelim da nastavis ovim tempom jos dva mjeseca 😀💪🏻

Piamia
    16. Travanj 2025. 18:03

Javi kako je proslo i sretno!!

• maki07
    21. Travanj 2025. 16:53

Piamia

Draga Piamia, ovaj tjedan sam opet na pregledu i tada ce odluciti hoce li mi ugraditi cerklaz ili ne. Jeste li vi jos u jednom komadu?

Piamia
    24. Travanj 2025. 09:48

Piamia

maki07

Piamia

Draga Piamia, ovaj tjedan sam opet na pregledu i tada ce odluciti hoce li mi ugraditi cerklaz ili ne. Jeste li vi jos u jednom komadu?

Hej! Jesmo, nadam se jos dugo! 32 puni nam je sutra. Na pregledu sve isto, oko 25 mm i Y. Kako si ti? Jesu ti stavili sav? 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.