Maki šaljem puno podrske i drži se, znam da nije lako jer sam I sama bila u toj situaciji. Nadam se da će ti uspijeti sanirati infekciju i produžiti tjedne za drugu mrvu. ❤️
Nela imam pitanje za tebe. Zašto su ti odlučili raditi setklaz sa 23 tt? Vidim da isto imaš jedan gubitak iza sebe kao i ja. Također sam u sedmom tt i sad ne znam kad je najbolje vrijeme za serklaz i po čemu oni to odlucuju. U kojoj si bolnici ?
Radili su mi serklaz jer sam se od 20tt pocela otvarat i cerkviks se poceo skracivat.. imala sam svaki tjedan cerkvikometriju i stalno se cerkviks skracivao, na kraju u tjedan dana za skoeo 1cm.. i to je mom doktoru bio znak da se serklaz mora odraditi hitno.. u srijedu sam imala taj uzv, u cet odradila pripremne nalaze za operaciju i u petak serklaz.. sve sam obavila u petrovoj.. za doktora koji mi je radio serklaz same pohvale, za sestre a tako tako ovisi koja smjena 🤷🏼♀️ curu iz sobe je i cistacila izruzila tak da ono 🤷🏼♀️🤷🏼♀️
👩🏼 26
🧔🏻♂️ 38
Missed ab - 18tt - Lejla 🦋💕
“Missing you comes in waves.
Today I’m drowning!”
Hvala ti na podjeljenom iskustvu..vj isto sve čeka i mene. Također će me ostaviti nakon serklaza na strogom mirovanju u petrovoj koliko sam razumjela doktoricu. Sretno nam bilo!
24tt prijevremeni porod 👼
Pozdrav, evo skupila sam malo snage da vam se kratko javim. Nazalost, nikakvi serklazi mi ne bi pomogli u mojoj situaciji. Bakterija je bila toliko jaka da je zbog nje prolabirao vodenjak i skroz nestao cerviks. Kao i vecina drugih zena sa skracenim cerviksom, samo sam strogo mirovala doma, krevet-wc, jedino sam odlazila u doktora. Gdje sam skupila bakteriju, to nikad necemo otkriti.
Usprkos milijun antibiotika na dan, prije 6 dana sam dobila prejake trudove. Dan ipo sam odbijala otici u radaonu jer sam znala sto to znaci, ali na kraju sam morala. Srecom, doktori su odlucili da bude prirodan porod. Rodila san prekrasnu curicu koja je zivjela dan ipo na neonatologiji. Imala je samo 460 grama, rodena u 23.tjednu.
S obzirom na to da su mi tada samo prestali trudovi, doktori su odlucili drugu bebu ostaviti u meni.
Tako sam evo prije 5 dana rodila - a jos sam trudna. Uopce vam ne mogu opisati taj vrtlog emocija.
Trenutno je CRP u padu, veselimo se svakoj nizoj brojci. Ja sam na milijun antibiotika i dalje pa se nadamo da infekcija prolazi i da nije zahvatila drugu posteljicu.
Maki jako mi je žao kroz što prolaziš, isto se najiskrenije nadam da će CRP skroz pasti i da će sve biti u redu do kraja sa tobom i tvojom drugom bebicom!
Hvala ti na podjeljenom iskustvu..vj isto sve čeka i mene. Također će me ostaviti nakon serklaza na strogom mirovanju u petrovoj koliko sam razumjela doktoricu. Sretno nam bilo!
U kojem si sad tjednu?
Mene nisu zadrzali, pustena sam jucer doma.. samo moram mirovat i ne smijem dizat nista tesko niti hodat ili sjedit vise od 20minuta
👩🏼 26
🧔🏻♂️ 38
Today I’m drowning!”
U kojem si sad tjednu?
Mene nisu zadrzali, pustena sam jucer doma.. samo moram mirovat i ne smijem dizat nista tesko niti hodat ili sjedit vise od 20minuta
Tek je pocetak, danas točno 7 tjedana. Super što si kod kuce, odmaraj i stvarno probaj cim više biti u ležećem položaju.
Pozdrav drage supatnice,
pročitala sam cijelu temu nekoliko puta i javljam se u nadi da će razgovor djelovat pozitivno na moju psihu.
Moja priča je ovakva. Nakon idealne prve trudnoće, i druga je krenula u istom tonu. Bez mučnina, ja sam radila bez problema, konstantna aktivnost uz curicu od 2,5 godine i osjećala sam se odlično.
A onda je uslijedio šok na anatomy scanu. 21+1 tjedan, Cerviks 18 mm, UU y oblika!
Dotorica u toj privatnoj poliklinici nije uopć djelovala zabrinuto, samo je rekla malo skraćen cerviks, nemojte raditi fizičke poslove i za svaki slučaj se idući pregled naručite u bolnicu. Tek kad sam doma sama pročitala nalaz pao mi je mrak na oči jer je takav nalaz moja sestra imala u 31. tjednu i morala je strogo mirovati. Moja soc. gin mi odmah šalje uputnicu za hitnu ginekološku, a ne opću uputnicu i ja sam bila u teškoj komi. Popodne sam se ipak čula s prof. Habekom s Merkura koji je rekao da tu nema neke prevelike pomoći i da dođem na pregled za deset dana.
Drugi pregled, 22+3, nalaz identičan prošlom, prof. mi savjetuje mirovanje s pokojom šetnjicom i pregled za mjesec dana. Terapija utrogestanom 2x200, magnezij 375g x2. Ne zna se zašto je došlo do ovog stanja jer su brisevi bili sterilni, kao i UK. Također, s obzirom da je prvi trudnoća bila uredna i u terminu, smatra se da nije potreban serklaža.
E sad, nakon što sam pročitala tisuće strana foruma i članaka, ja sam nekako prema svom mišljenu ipak za serklažu i strogo mirovanje pa za sad mirujem koliko mogu uz starije dijete.
Pozdrav Ana2012.. Joj ne znam što bih ti savjetovala.. Tako su i kod mene u prvoj trudnoći rekli pratiti stanje na cerviks 25,26mm da bi u 20tt došao na 20mm T oblika i dok sam čekala termin za serklazu cervik se skroz skratio i prolabirao vodenjak. Urađen je hitni koji je jedva izdrzao 3tjedna uz strogo mirovanje. Nekako ne znam zašto su kod nas doktori toliko bezbrizni što se tiče kratkog cerviksa kada se sve ispod 25mm smatra za serklazu. Također me i samu strah sada u ovoj trudnoći da ga ne zakasne staviti jer se preventivni stavlja već od 12,13 tt. Ja bih mozda na tvom mjestu otišla na pregled u petrovu. Sretno dalje što god odlučila.
Pozdrav drage supatnice,
pročitala sam cijelu temu nekoliko puta i javljam se u nadi da će razgovor djelovat pozitivno na moju psihu.
Moja priča je ovakva. Nakon idealne prve trudnoće, i druga je krenula u istom tonu. Bez mučnina, ja sam radila bez problema, konstantna aktivnost uz curicu od 2,5 godine i osjećala sam se odlično.
A onda je uslijedio šok na anatomy scanu. 21+1 tjedan, Cerviks 18 mm, UU y oblika!
Dotorica u toj privatnoj poliklinici nije uopć djelovala zabrinuto, samo je rekla malo skraćen cerviks, nemojte raditi fizičke poslove i za svaki slučaj se idući pregled naručite u bolnicu. Tek kad sam doma sama pročitala nalaz pao mi je mrak na oči jer je takav nalaz moja sestra imala u 31. tjednu i morala je strogo mirovati. Moja soc. gin mi odmah šalje uputnicu za hitnu ginekološku, a ne opću uputnicu i ja sam bila u teškoj komi. Popodne sam se ipak čula s prof. Habekom s Merkura koji je rekao da tu nema neke prevelike pomoći i da dođem na pregled za deset dana.
Drugi pregled, 22+3, nalaz identičan prošlom, prof. mi savjetuje mirovanje s pokojom šetnjicom i pregled za mjesec dana. Terapija utrogestanom 2x200, magnezij 375g x2. Ne zna se zašto je došlo do ovog stanja jer su brisevi bili sterilni, kao i UK. Također, s obzirom da je prvi trudnoća bila uredna i u terminu, smatra se da nije potreban serklaža.
E sad, nakon što sam pročitala tisuće strana foruma i članaka, ja sam nekako prema svom mišljenu ipak za serklažu i strogo mirovanje pa za sad mirujem koliko mogu uz starije dijete.
Jeste razmisljali otic u petrovu po drugo misljenje?
Doktori su stvarno jako strucni i opet bi prije izabrala petrovu nego merkur sto se tice samog zahvata..
18mm je jako malo i tu moze nenadano doc do problema pogotovo kod oblika UU (taj sam i ja imala) jer moze doci i do samoj otvaranja
👩🏼 26
🧔🏻♂️ 38
Today I’m drowning!”
Da, razmisljam vec o tome par dana. Imamo možda neku vezu tamo, ali mislim da bu svakako otišla danas ili sutra na pregled da vidim što oni kažu.
Svi su me uvjeravali da je ovaj dr. jako stručan i da mu vjerujem, ali mislim da bi bila mirnija sa serklažom.
Pozdrav Ana2012..Joj ne znam što bih ti savjetovala.. Tako su i kod mene u prvoj trudnoći rekli pratiti stanje na cerviks 25,26mm da bi u 20tt došao na 20mm T oblika i dok sam čekala termin za serklazu cervik se skroz skratio i prolabirao vodenjak. Urađen je hitni koji je jedva izdrzao 3tjedna uz strogo mirovanje. Nekako ne znam zašto su kod nas doktori toliko bezbrizni što se tiče kratkog cerviksa kada se sve ispod 25mm smatra za serklazu. Također me i samu strah sada u ovoj trudnoći da ga ne zakasne staviti jer se preventivni stavlja već od 12,13 tt. Ja bih mozda na tvom mjestu otišla na pregled u petrovu. Sretno dalje što god odlučila.
Ako te smijem pitati jesi imala kakve simptome tog totalnog skracenja i prolabriranja vodenjaka?
Ja sam naravno stalno u strahu, baš mi teško to sve pada… Vjerujem da je i tebi sad jako teško u ovoj trudnoći nakon gubitka. S obzirom da imam vec jednu curicu, ne mogu si zamislit da ponovno kroz ovo prolazim, bez obzira na ishod ove trudnoce :(
Sortiraj odgovore
Najstariji