Skraćeni cerviks, mirovanje, serklaža - iskustva

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Libo1415
    12. Veljača 2025. 09:38

Bok cure. Evo i mene sa skraćenim cervixom, u 22 tjednu sam...cervix 28mm, prije 2 tjedna bio 39mm. Vidim da ima puno pozitivnih priča pa se nadam da ce tako biti i kod mene. Dobila sam terapiju i sad čekam iduci tjedan kontrolu da vidimo kako će biti, a nadam se najboljem.🙏 

Ja 35 sve ok, on 36 OAT
    4 ICSI postupka, 2 trodnevna vraćena, 7 blastica, 2 spontani, 2 kiretaže...
    5.postupak +❤️

Heki8
    12. Veljača 2025. 12:05

Mislim da nije toliki problem skracenog cerviksa, koliko otvorenost unutarnjeg ušća, barem sam tako ja shvatila doktoricu.
    Također imam kontrolu za tjedan dana kada cu biti 22+0, ne očekujem baš najbolje vijesti obzirom da jedva utrogestan vaginaletu stavim u rodnicu koliko mi je sve dolje nisko nabijeno😔
    Ali nadam se da ćemo sve na kraju izaći sa lijepim i dobrim vijestima🙏

Libo1415
    12. Veljača 2025. 12:42

Heki8

Mislim da nije toliki problem skracenog cerviksa, koliko otvorenost unutarnjeg ušća, barem sam tako ja shvatila doktoricu.
    Također imam kontrolu za tjedan dana kada cu biti 22+0, ne očekujem baš najbolje vijesti obzirom da jedva utrogestan vaginaletu stavim u rodnicu koliko mi je sve dolje nisko nabijeno😔

A koliki je tebi cerviks bio? Meni je oblik slova T i rekla mi je da je to dobro i da sam zatvorena. Ali se skratio. Jel mirujes ili?

Ja 35 sve ok, on 36 OAT
    5.postupak +❤️

Heki8
    12. Veljača 2025. 13:02

Libo1415

Heki8

A koliki je tebi cerviks bio? Meni je oblik slova T i rekla mi je da je to dobro i da sam zatvorena. Ali se skratio. Jel mirujes ili?

Sa 20+0 cerviks 33mm,ali unutarnje ušće otvoreno u slovo V.
    Mirujem,ali opet ne strogo (krevet-wc), imam curicu od godinu i po, večinu stvari obavi suprug, ali nije da cijeli dan preležim baš.

• Jagoda01
    13. Veljača 2025. 04:52

Pozdrav cure, mirujte obavezno, vrijeme brzo prodje, kad budete akoBogda pred kraj reci cete kad prije a i sve se nadoknadi kasnije... Ja sam cijelu trudnocu mirovala, prvo krvarenje spoting, pa hematom, pa serklaza... Pa rodila sa 38+5, 3.dan nakon skidanja serklaze

https://www.tickerfactory.com/ezt/d/2;10716;116/st/20230902/dt/6/n/Baby/k/d096/age.png

Heki8
    19. Veljača 2025. 17:29

Evo mene opet sa lošim vijestima
    Danas na pregledu cerviks 7,5mm, unutarnje ušće "U",
    Hospitalizirana,čekamo nalaze briseva (ureaplasma je bila pozitivna na zadnjima) ako je sve ok radit će serklažu,ako je Ureaplasma i dalje prisutna treba je liječit,a ne znam da li imamo vremena za to.
    Za sad samo mirovanje i utrogestan 3×200.
    Roidakal i magnezij pijem na svoju ruku,doktori se složili.
    Nadamo se najboljem.

Libo1415
    23. Veljača 2025. 14:06

Heki8

Hospitalizirana,čekamo nalaze briseva (ureaplasma je bila pozitivna na zadnjima) ako je sve ok radit će serklažu,ako je Ureaplasma i dalje prisutna treba je liječit,a ne znam da li imamo vremena za to.
    Nadamo se najboljem.

Pozdrav. Kako si? Jesi dobila nalaze? Di si u bolnici?

Ja 35 sve ok, on 36 OAT
    5.postupak +❤️

Heki8
    25. Veljača 2025. 12:58

Libo1415

Heki8

Nadamo se najboljem.

Pozdrav. Kako si? Jesi dobila nalaze? Di si u bolnici?

OB Karlovac, nažalost nikako se riješiti Ureaplasme, sutra dolaze novi nalazi, trenutno sam na tokolizi i svaki dan je neizvjesan.

Heki8
    25. Veljača 2025. 13:02

Cerviks se više nije skračivao međutim od nedjelje mi izlazi sluzni čep, doktore to ne zabrinjava,kažu još uvijek bi me mogli zašiti ukoliko bi se Ureaplasma povukla,ali vremena je sve manje,a bakterija se neda.
    Nisam baš sigurna da se išta može napraviti ako sluzni čep ispadne,ali nisam toliko stručna,znam onoliko koliko pročitam na internetu.

Libo1415
    25. Veljača 2025. 20:02

Heki8

Cerviks se više nije skračivao međutim od nedjelje mi izlazi sluzni čep, doktore to ne zabrinjava,kažu još uvijek bi me mogli zašiti ukoliko bi se Ureaplasma povukla,ali vremena je sve manje,a bakterija se neda.
    Nisam baš sigurna da se išta može napraviti ako sluzni čep ispadne,ali nisam toliko stručna,znam onoliko koliko pročitam na internetu.

Jesi dobila nove nalaze briseva? Mene su jučer zasili. 

Ja 35 sve ok, on 36 OAT
    5.postupak +❤️

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.