Evo danas malo manje boli…
A sto se tice cimerice,svaki put kad idem u toalet naravno prvo sve dezinficiram i onda obavim sto trebam…
Sta vi mislite jel prevelika beba za 31 tjedan 1600gr?
Po ovoj tablici koju sam ja gledala jer je moj sitan po procjenama (2300 g 36. tjedan), tvoja beba je taman:
https://www.babycenter.com/pregnancy/your-body/growth-chart-fetal-length-and-weight-week-by-week_1290794
A sto se tice cimerice,svaki put kad idem u toalet naravno prvo sve dezinficiram i onda obavim sto trebam…
Sta vi mislite jel prevelika beba za 31 tjedan 1600gr?Po ovoj tablici koju sam ja gledala jer je moj sitan po procjenama (2300 g 36. tjedan), tvoja beba je taman:
https://www.babycenter.com/pregnancy/your-body/growth-chart-fetal-length-and-weight-week-by-week_1290794
Ma svaka aplikacija druge mjere stavlja, bas mi idu na zivce vise i mi se stresamo oko toga.. jos plus zavisi kako koji ginekolog mjeri, polozaj beb, svasta nesto.. ne opterecivati se sa tim, ako doktor ne kaze sta drugacije..
P.S. navalila sam na muza 🤣 ali I dalje nista.. jos mi se doktorica ne javlja sutra za termin, nervoza na kvadrat..
Je, i ja sam citala za akupunkturu da moze potaknuti… I za stimulaciju bradavica (ja sljedeci tjedan hocu kolostrum poceti skupljati prije carskog reza, nadam se da me nece potaknuti 😬). Ovdje stvarno ne zele da se porod potice prije 40. tjedna tako da to nista ne preporucuju. Ja evo danas imala pregled, samo CTG i nista drugo. Kazu beba aktivna, super nalaz, nije bilo kontrakcija. A moji strahovi za infekciju, plodnu vodu, preeklampsiju nista! Realno nije se nista pogorsalo, tako da se samo moram probati opustiti, sto je nemoguca misija. Ne mogu vjerovati da je za 10 dana porod. 😂😂😂 Kad me muz pita cega se toliko bojim, pa ja njemu kazem bebe, smije mi se.
Nasmijala sam se na zadnju rečenicu 😁 slično i kod nas doma...
Meni je baš zanimljivo kako svi imaju svoj neki pristup, ja sam danas bila na kontroli (36+5) i radili su mi sve osim CTG-a 🤷🏻♀️ i baš sam i pitala ginekologa i on mi je to nekako objasnio da svatko ima svoje metode, ali da u principu je sve ok dokle god se dobiju određene informacije, a sad na koji način... pa ako jesu neke indikacije onda se ide dalje. Što ti sigurno isto već znaš, ali teško je to racionalizirati kad zamišljaš 100 loših scenarija 😅 ali realno, ne bi ti CTG bio ok da ti je beba bez plodne vode! Preklampsija, iznimno otečeni ekstremiteti, visok tlak... stvarno mislim da to ne bi fulali, ali apsolutno razumijem što želiš reći.
Mene je isto boravak u bolnici doveo do ovolikog ludila. I isto bih išla s nekim pričati, šteta da nisam dosad.
Podržavam pokušati se opustiti i mantrati da je sve ok, moj pregled danas je isto bio dobar (osim što sam otvorena 2 cm sad, ali realno sutra sam 37 tj. pa nije ni toliko važno više, ide dok ide, gin kaže da normalno nastavim život)... ali ja evo u 00:47 ležim i čekam da se beba javi jer mi se čini da je nešto manje aktivna 😅🤣 i tako...
Izdržimo još malo sve 🤍
Ma svaka aplikacija druge mjere stavlja, bas mi idu na zivce vise i mi se stresamo oko toga.. jos plus zavisi kako koji ginekolog mjeri, polozaj beb, svasta nesto.. ne opterecivati se sa tim, ako doktor ne kaze sta drugacije..
P.S. navalila sam na muza 🤣 ali I dalje nista.. jos mi se doktorica ne javlja sutra za termin, nervoza na kvadrat..
Aaaapsolutno se slažem! Potpuno nepotrebna strašenja koja jako ovise o svemu što si rekla!
Isto vrijedi i za ovu otvorenost iskreno... ako je u trećem tromjesečju. Mislim, ima žena koje su zatvorene do zadnjeg trena i u 10 min su 10 cm, a ima i žena koje s 4 cm šeću okolo mjesecima. Stvarno je individualno i trebalo bi to tako i predstaviti.
Tina26, sretno s cimericom i super da te manje boli!
Freyaa, nadam se da će se doktorica javiti i sretno!
Sta vi mislite jel prevelika beba za 31 tjedan 1600gr?Po ovoj tablici koju sam ja gledala jer je moj sitan po procjenama (2300 g 36. tjedan), tvoja beba je taman:
P.S. navalila sam na muza 🤣 ali I dalje nista.. jos mi se doktorica ne javlja sutra za termin, nervoza na kvadrat..Aaaapsolutno se slažem! Potpuno nepotrebna strašenja koja jako ovise o svemu što si rekla!
Isto vrijedi i za ovu otvorenost iskreno… ako je u trećem tromjesečju. Mislim, ima žena koje su zatvorene do zadnjeg trena i u 10 min su 10 cm, a ima i žena koje s 4 cm šeću okolo mjesecima. Stvarno je individualno i trebalo bi to tako i predstaviti.
Freyaa, nadam se da će se doktorica javiti i sretno!
Eto meni su rekli da je velika za ove tjedne i da moram na dijetu i mjeriti secer,zatim će doći u petak ponovo da provjeri i sko ne budu dobro vrijednosti onda od pon inzulin..
Da napomenem mjerim secer I uvijek je super e sad je ona meni smanjila granične vrijednosti eto kao mora mi jos niži biti..
Ma samo prave stres ,od jucer nikako nisam dobro u glavi,sad samo o tome razmišljam,nije mi jasno sta oni misle pa ne prave se bebe na "kalup" pa da bude svaka ista sve je ti individualno...
https://www.babycenter.com/pregnancy/your-body/growth-chart-fetal-length-and-weight-week-by-week_1290794Ma svaka aplikacija druge mjere stavlja, bas mi idu na zivce vise i mi se stresamo oko toga.. jos plus zavisi kako koji ginekolog mjeri, polozaj beb, svasta nesto.. ne opterecivati se sa tim, ako doktor ne kaze sta drugacije..
P.S. navalila sam na muza 🤣 ali I dalje nista.. jos mi se doktorica ne javlja sutra za termin, nervoza na kvadrat..Aaaapsolutno se slažem! Potpuno nepotrebna strašenja koja jako ovise o svemu što si rekla!
Isto vrijedi i za ovu otvorenost iskreno… ako je u trećem tromjesečju. Mislim, ima žena koje su zatvorene do zadnjeg trena i u 10 min su 10 cm, a ima i žena koje s 4 cm šeću okolo mjesecima. Stvarno je individualno i trebalo bi to tako i predstaviti.
Freyaa, nadam se da će se doktorica javiti i sretno!Eto meni su rekli da je velika za ove tjedne i da moram na dijetu i mjeriti secer,zatim će doći u petak ponovo da provjeri i sko ne budu dobro vrijednosti onda od pon inzulin..
Da napomenem mjerim secer I uvijek je super e sad je ona meni smanjila granične vrijednosti eto kao mora mi jos niži biti..
Ma samo prave stres ,od jucer nikako nisam dobro u glavi,sad samo o tome razmišljam,nije mi jasno sta oni misle pa ne prave se bebe na "kalup" pa da bude svaka ista sve je ti individualno…
Ma ako je secer ok, zasto ukljucivati terapiju. Moja sestra je imala gestacijski dijabetes, bila je samo na dijeti, i poslije svakog obroka mjerila secer i isla na cesce kontrole, u slucaju da je imala 2 visa mjerenja ukljucili bi terapiju tek tad.. Beba je bila krupna, skoro 4 kg, a ona nista nije dobila, imala je i vise plodne vode.. Moja je sitnija beba ali i ja sam sitna, muz je krupan, jedna doktorica je napravila frku oko toga, dok druga govori beba uredno dobija na kilazi, pogledaj majku koja je sitna ne mozes ni ocekivati da ce imati dijete od 4 5 kg.. Ja sam 160 cm, zatrudnila sa 47kg..
Ja isto tako kad sam radila Oggt vrijednosti su bile povišene ,tada kad sam ga radila sam tek bila par dana u bolnici i pod velikim stresom sto je takodje ja mislim moglo uticati na rezultate.. i nakon toga rekla mi je dijeta i od tada mjerim uvijek nakon obroka i uvijek je bio ispod granice,da bi sad nakon uzv smanjila mi tu granicu sa 140mmol na 120mmol..A i muz i ja smo rođene bebe preko 4kg,ja zatrudnila sa 73kg-175cm,muz 190cm i 95kg...plodne vode u početku sam imala malo vise dok sad je bas ima onoliko koliko treba biti,ne znam nikako mi nije jasno,sad ako do petka ne bude ok onda od ponedjeljka inzulin sto nikako ne bi voljela..
Cure vi ste vec u odmakloj trudnoći, ali me zanima vas početak.
Ja sam danas bila na pregledu i beba je super. Danas mi je prvi put mjerila cerviks i izmjerila je 32 mm. Nije ništa komentirala da je skraćen i da moram mirovati ili nešto čak je rekla nek uživam u blagandima kad je sve ok, ali mene ipak malo kopka.
Čitala sam dok sam zatvorena da je sve ok, možda mi je prirodno kraći. Na klasični redovni pregled sam naručena za 4 tjedna.
28👩🏽
29🧔🏽♂️
9.9. + prvi put iz prve 🥰
28.11. dečko 💙
Cure vi ste vec u odmakloj trudnoći, ali me zanima vas početak.
Ja sam danas bila na pregledu i beba je super. Danas mi je prvi put mjerila cerviks i izmjerila je 32 mm. Nije ništa komentirala da je skraćen i da moram mirovati ili nešto čak je rekla nek uživam u blagandima kad je sve ok, ali mene ipak malo kopka.
Čitala sam dok sam zatvorena da je sve ok, možda mi je prirodno kraći. Na klasični redovni pregled sam naručena za 4 tjedna.
To je ok cerviks, zavisi I kako se postavi sonda i od ginekologa do ginekolog. Samo bih ti savjetovala da uzmes roidakal ili feronu, super su za ocuvanje cerviksa. Da je sta lose, rekla bi ti doktorica, tako da uzivaj.. 😊
Sortiraj odgovore
Najstariji