Ja sam isto danas značajno bolje, imala sam kontrolu i stanje je nepromijenjeno, beba izgleda super. Nisu mi radili ctg doduše, ali pretpostavit ću da je uzv dovoljan 😄
Meni je liječnik (kojem inače zbilja vjerujem) rekao da s ovih 1.5 cm mogu bez beda do punog termina...
Isto mi je rekao da mogu obavljati sitne stvari po kući i lagano šetati tako da sam i ja danas bila zaokupiranija, to pomaže. A šetnje ću ipak ostaviti još 7 dana dok ne napunim 37.
APSOLUTNO se slažem za probavu i stres, to sam ja još na početku skužila dok nisam imala kontrakcije nego samo pritiske... probava baš zna biti okidač!
Mislim da sam ovih dana naučila razlikovati njezine pokrete jer u biti ih osjetiš u jednoj ili dvije točke za razliku od tvrdog trbuha ili kontrakcije, bar ja tako razlikujem... ali najviše volim kad me baš šutne, onda sam 100% 😁
Vi isto imate ona sijevanja u rodnicu? Jako neugodna pojava isto 🙄😒
Cure ja sam se toliko sinoc uspanicila, cijelo vecer lazne a bebu nekad izmedju osjetim.. I tokom noci isto, spavam osjetim tvrd stomak ali ne bebu, inace ga i u snu znam osjetiti.. jutros ustala oko 5 tvrd stomak, prosetam se, opet.. vratim se u krevet do pola 7, ustanem popijem vocni sok iz frizidera i datulu i opet isto, pocela sam plakati, muza budim, on mi nosi apaurin i nakon toga osjetim bebu. Taj stres uzas, i danas je mirniji nego inace, ako opet bude isto mislim da cu u bolnicu, toliko me strah, da mi je ssmo da ga rodim zivog I zdravog odmah sad.. lp
Saljem virtualni zagrljaj, tocno znam kako se osjecas… 🙁 🤗 Vjerojatno je "mirniji" jer imas problema s probavom i kontrakcijama, tj. vjerojatno on nije mirniji nego ti se cini jer ga ne mozes dobro osjetiti. Prosla sam to vise puta, i tocno znam koja panika te hvata. Ako nista ne pomaze, natopi suhe sljive i to popij i ako mozes taj Espumisan bas smanji nadutost i vjetrove. Nadam se da si bolje i nadam se da nema potrebe da ides u bolnicu! Ali razumijem te skroz. 😫 Mogu ti samo reci da je meni sve bolje otkad sam prestala uzimati progesteron. Bole li te te kontrakcije ili je samo sve tvrdo?
Evo dolazi noc i opet pocinju, malo je i bolno i grcici. Ma joj da hoce puci vodenjak da im odmah odem.. prije bih prave kontrakcije i da se porodim nego ovako sto me muci.. Isla sam i u wc danas, bez ikakvih tableta i cepica. Kod mene je sve bilo super do prije 2 dana.. Hvala ti puno 🤗🤗
Joj, freyaa, i ja stvarno šaljem podršku maksimalno jer zbilja znam što prolaziš i kolika je to zabrinutost i stres. Nema se što tu reći, tko nije prošao ne razumije, uspaničiš se i više ne znaš što osjetiš, što ne osjetiš, krenuti ili ostati itd 😅 Drago mi je da se brzo javio, samo se sjeti da si zbilja u sigurnoj zoni već sad, a kamoli za par dana kad si službeno 37 🥳
Bit će sve ok, navijam da nas sve ove bebe ne drže u neizvjesnosti predugo nakon 37. tjedna jer smo očito sve na rubu 😄
Ja bih odmah sad da se porodim eto, uzasno sam i nervozna i sve.. 🤗🤗
Ja sam isto danas značajno bolje, imala sam kontrolu i stanje je nepromijenjeno, beba izgleda super. Nisu mi radili ctg doduše, ali pretpostavit ću da je uzv dovoljan 😄
Meni je liječnik (kojem inače zbilja vjerujem) rekao da s ovih 1.5 cm mogu bez beda do punog termina…
Isto mi je rekao da mogu obavljati sitne stvari po kući i lagano šetati tako da sam i ja danas bila zaokupiranija, to pomaže. A šetnje ću ipak ostaviti još 7 dana dok ne napunim 37.
APSOLUTNO se slažem za probavu i stres, to sam ja još na početku skužila dok nisam imala kontrakcije nego samo pritiske… probava baš zna biti okidač!
Mislim da sam ovih dana naučila razlikovati njezine pokrete jer u biti ih osjetiš u jednoj ili dvije točke za razliku od tvrdog trbuha ili kontrakcije, bar ja tako razlikujem… ali najviše volim kad me baš šutne, onda sam 100% 😁
Vi isto imate ona sijevanja u rodnicu? Jako neugodna pojava isto 🙄😒
Hey, drago mi je cuti da je sve ok! 🥰 Ja sam si sad zabrijala neke gluposti oko preeklampsije, jer su mi ruke otekle, morala sam prstenje skinuti. Mislim nije strasno, ali eto moram se oko neceg brinuti. Srecom imam tlakomjer, pa si provjerim, svaki put kad prvi put mjerim je visok (imam fobiju od tlakomjera) ali vec min poslije je normalan. Boze sacuvaj! Jos tocno 2 tjedna za mene do carskog. 😛 Malo je reci da sam prestravljena. Jucer sam i ja imala problema s probavom, pa nisam bas mogla svaki pokret osjetiti ali evo mice se sad, pa mi je odmah lakse. Ja jos u u ponedjeljak imam CTG kod neke druge ginekologice jer moja ne radi preko praznika i onda nista do 02.01.kad mi je preoperativna priprema.😬 Mene moj vise ne suta, samo se kako ja kazem rola, a nekad bude bas jako a nekad neki slabasni pokreti, stvarno nekad ne znam sto bi mislila, ali dok god se javi, ja sam sretna! Imam i ta sijevanja, ne stalno ali svkih par dana. Kad sijevne vidim sve zvjezdice. Moj je i donedavno svaki dan stucao, evo zadnja 2-3 dana nije.
Joj, freyaa, i ja stvarno šaljem podršku maksimalno jer zbilja znam što prolaziš i kolika je to zabrinutost i stres. Nema se što tu reći, tko nije prošao ne razumije, uspaničiš se i više ne znaš što osjetiš, što ne osjetiš, krenuti ili ostati itd 😅 Drago mi je da se brzo javio, samo se sjeti da si zbilja u sigurnoj zoni već sad, a kamoli za par dana kad si službeno 37 🥳
Bit će sve ok, navijam da nas sve ove bebe ne drže u neizvjesnosti predugo nakon 37. tjedna jer smo očito sve na rubu 😄Ja bih odmah sad da se porodim eto, uzasno sam i nervozna i sve.. 🤗🤗
Freyaa, kako je? Ja samo cekam da nam javis da si rodila! I ja sam uzasno nervozna. Kad mi kazu carski rez - super tebi, htjela bih nekog osamariti. 😂 Mislim svakako je lakse u tom trenutku i nemas bolova, ali je to ipak velika operacija, i oporavak traje do 2 mjeseca. Samo da sad sve prodje kako treba svima nama koji smo blizu, a za druge drzim fige da se cerviksi ne skracuju i da izdrzavaju lezanje. 🙏🏻
Moze li mi netko opisati postupak serklaze prije poslije i koliko dana je bilo hospitalizacije nakon zahvata ?
Hvala ❤️
Pozdrav Lina, dobrodosla! 💕 Od nas trenutno aktivnih nitko nije imao serklazu, a koliko sam ja citala signurno ces ostati u bolnici jedan dan do tjedan dana. MIslim da ovisi o doktorima i bolnicama i o tome da li ces imati komplikacija nakon procedure.
Bit će sve ok, navijam da nas sve ove bebe ne drže u neizvjesnosti predugo nakon 37. tjedna jer smo očito sve na rubu 😄Ja bih odmah sad da se porodim eto, uzasno sam i nervozna i sve.. 🤗🤗Freyaa, kako je? Ja samo cekam da nam javis da si rodila! I ja sam uzasno nervozna. Kad mi kazu carski rez - super tebi, htjela bih nekog osamariti. 😂 Mislim svakako je lakse u tom trenutku i nemas bolova, ali je to ipak velika operacija, i oporavak traje do 2 mjeseca. Samo da sad sve prodje kako treba svima nama koji smo blizu, a za druge drzim fige da se cerviksi ne skracuju i da izdrzavaju lezanje. 🙏🏻
Hej, bila sam neki dan na ctg, ma mirno sve, i lazne opet prestale 😅, ja cu do 42, ali samo da sve dobro prodje.. sl sedmice imam ctg i pregled kod svoje doktorice, nadam se da ce me ginekoloski pregledati ne bi li se sta pokrenulo, ali cula sam da ona to ne radi do 39tj.. imala sam tecaj ovih dana za trudnice, uglavnom savjetuju datule, caj od lista maline (ako ste imali krvarenje u toku trudnoce onda ne), za taj caj kazu da olaksava porod i poslije porodjaja vracanje maternice isto ananas, i odnose. I meni su ruke otekle i bolne su, kad ustanem jedva kosu pokupim.. koji talkomjer koristis, digitalni nisu dobri, svaki put ce ti biti druga vrijednost. Joj pa tebi je bas jos malo ostalo 🥰🥰
Evo, kao da sebe slušam! Osim ovih poteškoća koje očito sve dijelimo (i to ne samo tu, nego i cure koje ne miruju) poput brige oko pokreta, sijevanje itd., ja sam ti isto barem 2-3 puta zabrijala da imam preklampsiju zbog natečenih ruku 😅 trčala u ljekarnu da mi izmjere tlak pa bi se smirila 😅 ma uglavnom, malo je stanja koja nisam sebi krivo dijagnosticirala u ovih 8 mjeseci 🤣
Vjerujem da ti približavanje datuma carskog teško pada, ali stvarno mislim da će sve biti dobro i ono što je sigurno jest da ćeš napokon upoznati svog bebača i ove brige koje imaš sad ostaviti iza sebe 😇 doći će neke druge, da, ali idemo dan po dan haha samo hrabro, stvarno smo blizu💪🏻
Evo meni danas 36+2, jedva čekam 37 🤠 jedinooo što me malo muči jest trebam li inzistirati da mi naprave ctg u pon na idućoj kontroli... moj gin inače radi od 38. tjedna ako je sve ok (iako kod mene nije sve skroz ok, ipak sam otvorena 1.5 cm 😅)
Super da su ti se smirile, neka idući put budu prave i da si blizu kraja 😇🙏🏻 ja bih tu još dodala skakanje na lopti i vježbice istezanja za poticanja poroda, šetnje i stepenice :D akupunktura je isto super, ja sam imala dogovoren prvi termin, ali je propao zbog očitih razloga :D
Zanimljivo mi je kako moj gin ne radi ctg npr, ali me svaki put vaginalno pregleda, od samog početka. A kod tebe pak drugačije. Svatko ima svoj neki način očito 😃
Sortiraj odgovore
Najstariji