Pozz imam jedno pitanje..
Jel neka od vas slučajno imala bolove u bubrezima onako kao da vas neko bode nožem i bol se proteže prema naprijed.. Evo u ovih 9 sedmica kako sam u bolnici danas je treći put da me boli tako,infekcija nemam nalazi ok,jel moguće da je od predugog lezanja ili samog položaja bebe?Npr.. ne boli me konstantno nego boli me dan dva pa kad popijem 2 paracetamola prestane me i onda budem mirna sedmicu dvije...
Bok, Tina26! Pa ja nisam imala sličnu situaciju, ali ako te tješi imala sam 50 drugih 😄
Ne mogu ti puno pomoći, ali ovako laički mi se čini da je sve ok ako te i popusti nakon tablete i ne vraća se neko vrijeme, nije stalno… Što ti kažu u bolnici?
Bok,
Nista još ne kažu,rekli su da će mi raditi uzv,i evo danas sam urin dala da slučajno nisam dobila neku bakteriju čega me najviše i strah jer sam dobila cimericu u sobi koja je užasno prljava,ne vodi računa ni o čemu i trpim to velika 2 tjedna već sve misleći da će ići kući i bude mi nekako zao,al svakako danas da ću prijaviti jer stvarno nakon 2mj lezanja u bolnici nemam živaca više I mislim da mi sad nikako ne treba da placem svaki dan i nerviram se...pa vidjet ćemo,nadam se ilo da ona ide u drugu sobu ili ja...
Jel neka od vas slučajno imala bolove u bubrezima onako kao da vas neko bode nožem i bol se proteže prema naprijed.. Evo u ovih 9 sedmica kako sam u bolnici danas je treći put da me boli tako,infekcija nemam nalazi ok,jel moguće da je od predugog lezanja ili samog položaja bebe?Npr.. ne boli me konstantno nego boli me dan dva pa kad popijem 2 paracetamola prestane me i onda budem mirna sedmicu dvije…
Hej, ja sam imala nekoliko dana, i narucila se za uzv i sve proslo, kazu da je vjerovatno beba vrsila pritisak.. i
Jel neka od vas slučajno imala bolove u bubrezima onako kao da vas neko bode nožem i bol se proteže prema naprijed.. Evo u ovih 9 sedmica kako sam u bolnici danas je treći put da me boli tako,infekcija nemam nalazi ok,jel moguće da je od predugog lezanja ili samog položaja bebe?Npr.. ne boli me konstantno nego boli me dan dva pa kad popijem 2 paracetamola prestane me i onda budem mirna sedmicu dvije…Hej, ja sam imala nekoliko dana, i narucila se za uzv i sve proslo, kazu da je vjerovatno beba vrsila pritisak.. i
Hej,ja se nadam iskreno da će isto biti samo da beba vrši pritisak..
Uzeli su urin pa kažu vidjet ce,i kao ako nastavim imati dalje ovo dan dva bolove onda će ponovo mi mjeriti cerviks,kao moze biti ova bol od bubrega prema naprijed da su i kontrakcije mada na ctg nikad nema nijedne kontrakcije..
Je, i ja sam citala za akupunkturu da moze potaknuti... I za stimulaciju bradavica (ja sljedeci tjedan hocu kolostrum poceti skupljati prije carskog reza, nadam se da me nece potaknuti 😬). Ovdje stvarno ne zele da se porod potice prije 40. tjedna tako da to nista ne preporucuju. Ja evo danas imala pregled, samo CTG i nista drugo. Kazu beba aktivna, super nalaz, nije bilo kontrakcija. A moji strahovi za infekciju, plodnu vodu, preeklampsiju nista! Realno nije se nista pogorsalo, tako da se samo moram probati opustiti, sto je nemoguca misija. Ne mogu vjerovati da je za 10 dana porod. 😂😂😂 Kad me muz pita cega se toliko bojim, pa ja njemu kazem bebe, smije mi se.
Je, i ja sam citala za akupunkturu da moze potaknuti… I za stimulaciju bradavica (ja sljedeci tjedan hocu kolostrum poceti skupljati prije carskog reza, nadam se da me nece potaknuti 😬). Ovdje stvarno ne zele da se porod potice prije 40. tjedna tako da to nista ne preporucuju. Ja evo danas imala pregled, samo CTG i nista drugo. Kazu beba aktivna, super nalaz, nije bilo kontrakcija. A moji strahovi za infekciju, plodnu vodu, preeklampsiju nista! Realno nije se nista pogorsalo, tako da se samo moram probati opustiti, sto je nemoguca misija. Ne mogu vjerovati da je za 10 dana porod. 😂😂😂 Kad me muz pita cega se toliko bojim, pa ja njemu kazem bebe, smije mi se.
surich, ovo je tebi odgovor!
Haha, slažem se! Ja isto baš govorim bila cijela frka panika, bolnica, otvorena, a sad svi teški chill 😆 ali ok, to nam može govoriti da je situacija pod kontrolom i da smo stvarno već u sigurnoj zoni 🫡
I sve kužim, svako tromjesečje je i kod mene nosilo svoj teret 😅 ja radim s djecom s teškoćama i isto tako puno strahova vučem iz svog posla…
I jasno da objektivno možda nije najbolje da se toliko stresiramo, ali to je nekad malo teže izbjeći kod svih i mislim da treba normalizirati da se neke trudnice puno brinu i da nam nije lako, a da će bebe svejedno to sve dobro obraditi i biti ok 🙏🏻🙂 nismo svi isti…
Bit će sve ok, i s tvojim carskim i s našim porodima i sa svim bebicama, blizu smo cilja 🤍
Sve i je pod kontrolom, osim nas samih ocito. 😂 Ja pokusavam mantrati da vjerujem malo sebi, svom tijelu i bebi i da je dosad sve bilo ok. Mislim to je to, sas treba porod proci i upoznati se s malisom. Da, nismo svi isti, i isto s posla vucem svoje strahove jer sam radila u prosllosti na genetickim bolestima a sad infektivnim. Rekla sam ginekologici da sam joj najgori pacijent ikada. Nekako je sve bilo jos i ok dok je trudnoca isla ok, ali nakon bolnice i lezanja sam ja mentalno skroz izludila. Sad samo da mi se malo opustiti ovih 10 dana i da onda taj porod prodje kako treba. I to sto kazes, nismo svi isti. Znam da neke zene samo srecu i uzbudjenje osjecaju, a ja poludi od brige. Cak razmisljam da odem s nekim pricati nakon ovog svega, jer majcinstvo je samo po sebi stresno i nista nije pod kontrolom. 🙏🏻
Meni doktorica kaze da je najbolje imati odnose, jer ejakulat sadrzi prostaglandin.. Setam, koristim stepenice, ma da me hoce malo ginekoloski pregledati da se pokrene sta hah.. ma dzaba sve, beba kad je spremna ona ce izaci, nadam se prije 40 😅.. A vjeruj mi da sam i ja pocela osjecati anksioznost.. Ja samo vjerujem u stare manualne, kod nas doktori i sestrice u ginekoloskoj ambulanti koriste one sa zivom a na odjelu sestrice koriste digitalne..
Pa nista ti sad s muzem udri brigu na veselje! 😂 Mozda bih i ja trebala da se opustim, haha, ali ne smijem s pesarom, nije preporucljivo. Meni su danas zadnji CTG radili, sve ok, stovise super. Nema ni uzv, ni urin da testiraju na protein (sto su uvijek dosad radili), nisu mi ni tlak mjerili (hvala svim svetima jer sam svakako uzasno nervozna, ni doma nisam jutros mogla skroz normalne brojeve dobiti). Puls mi je na CTGu bio 120 😩 Skoro kao bebin, haha.
Jel neka od vas slučajno imala bolove u bubrezima onako kao da vas neko bode nožem i bol se proteže prema naprijed.. Evo u ovih 9 sedmica kako sam u bolnici danas je treći put da me boli tako,infekcija nemam nalazi ok,jel moguće da je od predugog lezanja ili samog položaja bebe?Npr.. ne boli me konstantno nego boli me dan dva pa kad popijem 2 paracetamola prestane me i onda budem mirna sedmicu dvije…Hej, ja sam imala nekoliko dana, i narucila se za uzv i sve proslo, kazu da je vjerovatno beba vrsila pritisak.. iHej,ja se nadam iskreno da će isto biti samo da beba vrši pritisak..
Uzeli su urin pa kažu vidjet ce,i kao ako nastavim imati dalje ovo dan dva bolove onda će ponovo mi mjeriti cerviks,kao moze biti ova bol od bubrega prema naprijed da su i kontrakcije mada na ctg nikad nema nijedne kontrakcije..
Pozz Tina, i ja sam imala povremeno, ali kad god su testirali nije nista bilo i onda je proslo. Sad u zadnje vrijeme mi je ginekologica samo pH testirala, i uvijek je oko 4 bio, sto je valjda dobro (nema indikacija infekcije ni plodne vode). To je sve bilo za vaginalne infekcije, urin mi nisu na infekcije testirali nijednom, osim na pocetku trudnoce. 😊 Sto se tice cimerice, ja sam u bolnici trazila dezinfekcijska sredstva da mogu pobrisati wc skoljku prije koristenja i muz mi je donio maramica i gelova. Ne znam pomaze li ti to sto. Ja inace imam naviku da nigdje ne sjedam nego iz zraka, ali u trudnoci a pogotovo tako u bolnici, ne mozes. 😂
Sortiraj odgovore
Najstariji