Super da su ti se smirile, neka idući put budu prave i da si blizu kraja 😇🙏🏻 ja bih tu još dodala skakanje na lopti i vježbice istezanja za poticanja poroda, šetnje i stepenice :D akupunktura je isto super, ja sam imala dogovoren prvi termin, ali je propao zbog očitih razloga :D
Zanimljivo mi je kako moj gin ne radi ctg npr, ali me svaki put vaginalno pregleda, od samog početka. A kod tebe pak drugačije. Svatko ima svoj neki način očito 😃
Ja sam imala bas jake kontrakcije koje su trajale po cijelu noc i zbog toga su me stavili na ctg neki dan, ali su ocito lazne bile.. moj privatno ginekolog kad predjemo na uzv preko abdomena vise ne radi vaginalni pregled, osim ako imass indikacije,.. a jucer sam se 2x popila stepenicama na 7.. uhh.. sad sam se malo ogrebala od prozor pa me odmah panika je li sve dobro sa bebom..
Hej, bila sam neki dan na ctg, ma mirno sve, i lazne opet prestale 😅, ja cu do 42, ali samo da sve dobro prodje.. sl sedmice imam ctg i pregled kod svoje doktorice, nadam se da ce me ginekoloski pregledati ne bi li se sta pokrenulo, ali cula sam da ona to ne radi do 39tj.. imala sam tecaj ovih dana za trudnice, uglavnom savjetuju datule, caj od lista maline (ako ste imali krvarenje u toku trudnoce onda ne), za taj caj kazu da olaksava porod i poslije porodjaja vracanje maternice isto ananas, i odnose. I meni su ruke otekle i bolne su, kad ustanem jedva kosu pokupim.. koji talkomjer koristis, digitalni nisu dobri, svaki put ce ti biti druga vrijednost. Joj pa tebi je bas jos malo ostalo 🥰🥰
A valjda neces do 42! Ajde 40 jos nekako! Kako se osjecas? Znam da dosta ;judi preporucuje datulje, caj od maline, ananas, alii kad citam bas znanstvenu literaturu (jer se time bavim), kazu studije da nema nikakvih dokaza. Za ananas znam da je nije do mesa ananasa nego valjda postoji enzim u onom tvdom dijelu koji potice kontrakcije, pa neki pokusavaju to jesti. 🤷🏻♀️ Ovdje svi samo digitalne i koriste i u bolnici i kod mojih doktora, nikad manualni nisam vidjela. Ja imam isto digitalni Omron, ali mjerim obicno 5 puta zaredom jer mi prvi uvijek bude visok i puls mi bude visok, pa onda 4 sljedeca budu podjednaka kad se smirim. Pricala sam s kolegama, jer sam i sama u medicinskoj bransi a neki od njih su bili na ginekologiji, pa su mi rekli u mom slucaju vjerojatno krvni tlak nije toliko mjerodavan jer patim od te anksioznosti, nego da inzistiram na provjeri proteina u urinu. Meni je svaki put na pregledu tlak 140-150 / 90-100 ali nisam imala proteina u urinu (2x sam imala 1 plus ali su mi rekli da to ne gledaju jer moze biti od dehidracije, nego samo 2 i 3 plusa).Ma sad samo da dobro psve prodje. Najvise me brine sto nemam pregleda osim tog CTG-a u ponedjeljak, i onda 10 dana nista preko Bozica i Nove Godine, a volila bi da mogu jos jednom otici. 🙏🏻💕
Evo, kao da sebe slušam! Osim ovih poteškoća koje očito sve dijelimo (i to ne samo tu, nego i cure koje ne miruju) poput brige oko pokreta, sijevanje itd., ja sam ti isto barem 2-3 puta zabrijala da imam preklampsiju zbog natečenih ruku 😅 trčala u ljekarnu da mi izmjere tlak pa bi se smirila 😅 ma uglavnom, malo je stanja koja nisam sebi krivo dijagnosticirala u ovih 8 mjeseci 🤣
Vjerujem da ti približavanje datuma carskog teško pada, ali stvarno mislim da će sve biti dobro i ono što je sigurno jest da ćeš napokon upoznati svog bebača i ove brige koje imaš sad ostaviti iza sebe 😇 doći će neke druge, da, ali idemo dan po dan haha samo hrabro, stvarno smo blizu💪🏻
Evo meni danas 36+2, jedva čekam 37 🤠 jedinooo što me malo muči jest trebam li inzistirati da mi naprave ctg u pon na idućoj kontroli… moj gin inače radi od 38. tjedna ako je sve ok (iako kod mene nije sve skroz ok, ipak sam otvorena 1.5 cm 😅)
Ma vidis nas 3 smo u istoj sitiuaciji i imamo iste probleme. 🤗 Kad ti jednom kazu da nesto nije ok, onda si zabrijes da svasta nije ok. Mislim ja sam vec anksiozna sama od sebe, a prvo tromjesjecje je bila frka oko genetiskog testiranja jer imam 38 godina, pa sta ako nesto nije ok. Pa sam se 2. tromjescjecje malo smirila, bila na moru, 20. tjedan scan sve bilo ok. Onda sam imala dosta stresa na poslu i nevezano za bebu i onda dosao taj skraceni cerviks i bolnica, i to me skroz unistilo, a sad mi se opet javlja strah hoce li s bebom biti sve ok. Znam da sav taj stres nije dobar za njega. Iskreno jedva cekam da sve bude gotovo! 😂 Evo ja sutra 37, ti si malo iza, freyaa malo ispred. Jos malo! 💕🙏🏻
Evo bas i freyi kazem, mozda da imam jos koji pregled prije tog carskog bi mi lakse bilo ali eto kad nitko ne radi. Malo meni oni to sve neozbiljno shvacaju. Nakon one cijele frke u bolnici, sad nista. 😛
Hej, bila sam neki dan na ctg, ma mirno sve, i lazne opet prestale 😅, ja cu do 42, ali samo da sve dobro prodje.. sl sedmice imam ctg i pregled kod svoje doktorice, nadam se da ce me ginekoloski pregledati ne bi li se sta pokrenulo, ali cula sam da ona to ne radi do 39tj.. imala sam tecaj ovih dana za trudnice, uglavnom savjetuju datule, caj od lista maline (ako ste imali krvarenje u toku trudnoce onda ne), za taj caj kazu da olaksava porod i poslije porodjaja vracanje maternice isto ananas, i odnose. I meni su ruke otekle i bolne su, kad ustanem jedva kosu pokupim.. koji talkomjer koristis, digitalni nisu dobri, svaki put ce ti biti druga vrijednost. Joj pa tebi je bas jos malo ostalo 🥰🥰A valjda neces do 42! Ajde 40 jos nekako! Kako se osjecas? Znam da dosta ;judi preporucuje datulje, caj od maline, ananas, alii kad citam bas znanstvenu literaturu (jer se time bavim), kazu studije da nema nikakvih dokaza. Za ananas znam da je nije do mesa ananasa nego valjda postoji enzim u onom tvdom dijelu koji potice kontrakcije, pa neki pokusavaju to jesti. 🤷🏻♀️ Ovdje svi samo digitalne i koriste i u bolnici i kod mojih doktora, nikad manualni nisam vidjela. Ja imam isto digitalni Omron, ali mjerim obicno 5 puta zaredom jer mi prvi uvijek bude visok i puls mi bude visok, pa onda 4 sljedeca budu podjednaka kad se smirim. Pricala sam s kolegama, jer sam i sama u medicinskoj bransi a neki od njih su bili na ginekologiji, pa su mi rekli u mom slucaju vjerojatno krvni tlak nije toliko mjerodavan jer patim od te anksioznosti, nego da inzistiram na provjeri proteina u urinu. Meni je svaki put na pregledu tlak 140-150 / 90-100 ali nisam imala proteina u urinu (2x sam imala 1 plus ali su mi rekli da to ne gledaju jer moze biti od dehidracije, nego samo 2 i 3 plusa).Ma sad samo da dobro psve prodje. Najvise me brine sto nemam pregleda osim tog CTG-a u ponedjeljak, i onda 10 dana nista preko Bozica i Nove Godine, a volila bi da mogu jos jednom otici. 🙏🏻💕
Istina, ispravi me ako griješim, ali mislim da je samo ta akupunktura (ako se izvodi od strane školovane osobe, liječnika, anesteziologa) znanstveno dokazana da ima nekog značaja na poticanje poroda i njegovo skraćivanje. Ali ja ću probati ove narodne metode pa što bude, možda mi psihički nešto potaknu 😁
Ja isto imam uzv + vaginalni pregled samo još u pon (i ne znam hoću li uspjeti nažicati ctg!!!) i mislim da onda niš do 8.1. i isto već sad razmišljam kako ću to premostiti 😅
Evo bas i freyi kazem, mozda da imam jos koji pregled prije tog carskog bi mi lakse bilo ali eto kad nitko ne radi. Malo meni oni to sve neozbiljno shvacaju. Nakon one cijele frke u bolnici, sad nista. 😛
Haha, slažem se! Ja isto baš govorim bila cijela frka panika, bolnica, otvorena, a sad svi teški chill 😆 ali ok, to nam može govoriti da je situacija pod kontrolom i da smo stvarno već u sigurnoj zoni 🫡
I sve kužim, svako tromjesečje je i kod mene nosilo svoj teret 😅 ja radim s djecom s teškoćama i isto tako puno strahova vučem iz svog posla...
I jasno da objektivno možda nije najbolje da se toliko stresiramo, ali to je nekad malo teže izbjeći kod svih i mislim da treba normalizirati da se neke trudnice puno brinu i da nam nije lako, a da će bebe svejedno to sve dobro obraditi i biti ok 🙏🏻🙂 nismo svi isti...
Bit će sve ok, i s tvojim carskim i s našim porodima i sa svim bebicama, blizu smo cilja 🤍
Hej, bila sam neki dan na ctg, ma mirno sve, i lazne opet prestale 😅, ja cu do 42, ali samo da sve dobro prodje.. sl sedmice imam ctg i pregled kod svoje doktorice, nadam se da ce me ginekoloski pregledati ne bi li se sta pokrenulo, ali cula sam da ona to ne radi do 39tj.. imala sam tecaj ovih dana za trudnice, uglavnom savjetuju datule, caj od lista maline (ako ste imali krvarenje u toku trudnoce onda ne), za taj caj kazu da olaksava porod i poslije porodjaja vracanje maternice isto ananas, i odnose. I meni su ruke otekle i bolne su, kad ustanem jedva kosu pokupim.. koji talkomjer koristis, digitalni nisu dobri, svaki put ce ti biti druga vrijednost. Joj pa tebi je bas jos malo ostalo 🥰🥰A valjda neces do 42! Ajde 40 jos nekako! Kako se osjecas? Znam da dosta ;judi preporucuje datulje, caj od maline, ananas, alii kad citam bas znanstvenu literaturu (jer se time bavim), kazu studije da nema nikakvih dokaza. Za ananas znam da je nije do mesa ananasa nego valjda postoji enzim u onom tvdom dijelu koji potice kontrakcije, pa neki pokusavaju to jesti. 🤷🏻♀️ Ovdje svi samo digitalne i koriste i u bolnici i kod mojih doktora, nikad manualni nisam vidjela. Ja imam isto digitalni Omron, ali mjerim obicno 5 puta zaredom jer mi prvi uvijek bude visok i puls mi bude visok, pa onda 4 sljedeca budu podjednaka kad se smirim. Pricala sam s kolegama, jer sam i sama u medicinskoj bransi a neki od njih su bili na ginekologiji, pa su mi rekli u mom slucaju vjerojatno krvni tlak nije toliko mjerodavan jer patim od te anksioznosti, nego da inzistiram na provjeri proteina u urinu. Meni je svaki put na pregledu tlak 140-150 / 90-100 ali nisam imala proteina u urinu (2x sam imala 1 plus ali su mi rekli da to ne gledaju jer moze biti od dehidracije, nego samo 2 i 3 plusa).Ma sad samo da dobro psve prodje. Najvise me brine sto nemam pregleda osim tog CTG-a u ponedjeljak, i onda 10 dana nista preko Bozica i Nove Godine, a volila bi da mogu jos jednom otici. 🙏🏻💕
Meni doktorica kaze da je najbolje imati odnose, jer ejakulat sadrzi prostaglandin.. Setam, koristim stepenice, ma da me hoce malo ginekoloski pregledati da se pokrene sta hah.. ma dzaba sve, beba kad je spremna ona ce izaci, nadam se prije 40 😅.. A vjeruj mi da sam i ja pocela osjecati anksioznost.. Ja samo vjerujem u stare manualne, kod nas doktori i sestrice u ginekoloskoj ambulanti koriste one sa zivom a na odjelu sestrice koriste digitalne..
Evo, kao da sebe slušam! Osim ovih poteškoća koje očito sve dijelimo (i to ne samo tu, nego i cure koje ne miruju) poput brige oko pokreta, sijevanje itd., ja sam ti isto barem 2-3 puta zabrijala da imam preklampsiju zbog natečenih ruku 😅 trčala u ljekarnu da mi izmjere tlak pa bi se smirila 😅 ma uglavnom, malo je stanja koja nisam sebi krivo dijagnosticirala u ovih 8 mjeseci 🤣
Vjerujem da ti približavanje datuma carskog teško pada, ali stvarno mislim da će sve biti dobro i ono što je sigurno jest da ćeš napokon upoznati svog bebača i ove brige koje imaš sad ostaviti iza sebe 😇 doći će neke druge, da, ali idemo dan po dan haha samo hrabro, stvarno smo blizu💪🏻
Evo meni danas 36+2, jedva čekam 37 🤠 jedinooo što me malo muči jest trebam li inzistirati da mi naprave ctg u pon na idućoj kontroli… moj gin inače radi od 38. tjedna ako je sve ok (iako kod mene nije sve skroz ok, ipak sam otvorena 1.5 cm 😅)Ma vidis nas 3 smo u istoj sitiuaciji i imamo iste probleme. 🤗 Kad ti jednom kazu da nesto nije ok, onda si zabrijes da svasta nije ok. Mislim ja sam vec anksiozna sama od sebe, a prvo tromjesjecje je bila frka oko genetiskog testiranja jer imam 38 godina, pa sta ako nesto nije ok. Pa sam se 2. tromjescjecje malo smirila, bila na moru, 20. tjedan scan sve bilo ok. Onda sam imala dosta stresa na poslu i nevezano za bebu i onda dosao taj skraceni cerviks i bolnica, i to me skroz unistilo, a sad mi se opet javlja strah hoce li s bebom biti sve ok. Znam da sav taj stres nije dobar za njega. Iskreno jedva cekam da sve bude gotovo! 😂 Evo ja sutra 37, ti si malo iza, freyaa malo ispred. Jos malo! 💕🙏🏻
Eh ja se nisam nikako smirila hah.. odmah nekoliko dana poslije poz testa, spotting, hematom i to kad se smirilo pocele su lazne kontrakcije nekad od 16 17 tj., zajedno sa bebinim pokretima, i onda u 27t. prave, kad vidim tad nalaz ctg i sad, razlika ogromna.. da li imas opciju privatno da odes na pregled..
Istina, ispravi me ako griješim, ali mislim da je samo ta akupunktura (ako se izvodi od strane školovane osobe, liječnika, anesteziologa) znanstveno dokazana da ima nekog značaja na poticanje poroda i njegovo skraćivanje. Ali ja ću probati ove narodne metode pa što bude, možda mi psihički nešto potaknu 😁
Ja isto imam uzv + vaginalni pregled samo još u pon (i ne znam hoću li uspjeti nažicati ctg!!!) i mislim da onda niš do 8.1. i isto već sad razmišljam kako ću to premostiti 😅
Otkrij nam sve narodne metode 😅 ne znam da li si upratila na fb stranicu prirodni porod doktor Ilija.. Umro je nedavno, ali zene su sastavile sta im je rekao da rade kako bi izbjegle indukciju
Otkrij nam sve narodne metode 😅 ne znam da li si upratila na fb stranicu prirodni porod doktor Ilija.. Umro je nedavno, ali zene su sastavile sta im je rekao da rade kako bi izbjegle indukciju
Ma sve si ih navela, ja mislim :D Znam za doktora Iliju, ima taj dokumentić s glavnim uputama i mislim da jedino što nismo spomenule, a da tamo piše je stimulacija/masaža bradavica.
Sortiraj odgovore
Najstariji