Skraćeni cerviks, mirovanje, serklaža - iskustva

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Heki8
    02. Ožujak 2025. 08:58

Zanima me ako itko zna da li se u Petrovoj primaju posjete jer ovdje u OB Karlovac nisu dozvoljene zbog gripe,a s obzirom da imam dijete kod kuće,ne mogu si baš zamislit da ju mjesecima ne vidim.

Libo1415
    02. Ožujak 2025. 08:58

Heki8

Nemam ništa od toga.
    Ne primam ni tokolizu,samo 3 ture antibiotika na infuziju zbog ureaplasme,zadnju turu jucer primila pa ce sljedeci tjedan ponavljat nalaz. U 2 tjedna otkako ležim u bolnici stanje se nije pogoršalo.
    Jer Petrova ima najbolji odjel neonatologije ako se dijete prijevremeno rodi da mu damo najbolje šanse.

Držim fige da bude sve ok I da dođeš do sigurnih tjedana 🤞

Ja 35 sve ok, on 36 OAT
    4 ICSI postupka, 2 trodnevna vraćena, 7 blastica, 2 spontani, 2 kiretaže...
    5.postupak +❤️

Heki8
    02. Ožujak 2025. 08:59

Nevjerojatno je što su mi nalazi krvi i urinokulture odlični,ne pokazuju infekciju ni upalu,a brisevi pokazuju ureaplasmu u vecim koncentracijama.

Heki8
    02. Ožujak 2025. 09:00

Libo1415

Heki8

Nemam ništa od toga.
    Ne primam ni tokolizu,samo 3 ture antibiotika na infuziju zbog ureaplasme,zadnju turu jucer primila pa ce sljedeci tjedan ponavljat nalaz. U 2 tjedna otkako ležim u bolnici stanje se nije pogoršalo.
    Jer Petrova ima najbolji odjel neonatologije ako se dijete prijevremeno rodi da mu damo najbolje šanse.

Držim fige da bude sve ok I da dođeš do sigurnih tjedana 🤞

Puno hvala.
    Također želim da tebi sve protekne u najboljem redu do kraja!

Piamia
    06. Ožujak 2025. 15:01

Cure da se javim i na ovu temu. 25ti tjedan sam i na redovnom pregledu mi je izmjerio cervix 25 mm. Zasad strogo mirovanje i utrogestani, pregled za 2 tj. Njega brine sto je s 36 pao na 25 u samo mjesec dana :(

Piamia
    06. Ožujak 2025. 15:01

Nije mi radio briseve? Jeste vi imale kakve simpt ureoplazme? Jel se pokazala na urino?

Heki8
    06. Ožujak 2025. 20:15

Piamia

Nije mi radio briseve? Jeste vi imale kakve simpt ureoplazme? Jel se pokazala na urino?

Ureaplasma prirodno živi u nama svima pa kad se aktivira nema simptoma u smislu nekih bolova,nelagode i sl. može se otkriti samo u brisevima.

Piamia
    06. Ožujak 2025. 20:54

Heki8

Piamia

Ureaplasma prirodno živi u nama svima pa kad se aktivira nema simptoma u smislu nekih bolova,nelagode i sl. može se otkriti samo u brisevima.

Hvala na odgovoru. Ne znam je li rizik raditi briseve u trudnoci? Imala sam osjecaj kao da dokt to pokusava izbjeci ako nije nuzno. Rekao je da cemo vidjeti za 2 tj kakvo je stanje pa ako bude potrebe da cemo tad napraviti komoletnu obradu

Heki8
    07. Ožujak 2025. 10:35

Zapravo su brisevi nužni za napraviti u trudnoći kako bi se na vrijeme krenulo liječit infekciju ako postoji. 

Nela2105
    07. Ožujak 2025. 11:02

Piamia

Heki8

Piamia

Hvala na odgovoru. Ne znam je li rizik raditi briseve u trudnoci? Imala sam osjecaj kao da dokt to pokusava izbjeci ako nije nuzno. Rekao je da cemo vidjeti za 2 tj kakvo je stanje pa ako bude potrebe da cemo tad napraviti komoletnu obradu

Apsolutno mi nije cilj plasit te, dapace, moja zadnja trudnoca je izgubljena u 18 tt jer doktorica nije smatrala da trebala radit cervikalne briseve.
    Ureaplazma mi je nakon spontanog bila 10 na 6tu sto je ogromna “kolicina”.. pila sam mjesecima preslabe antibiotike nakon spontanog i nikako ju spustit..
    Ostala sam opet trudna i bila je 10 na 5tu nakon 6 mj uzimanja atibiotika.
    Otisla privatno na pregled i sve i dobila jaci atibiotik (u trudnoci sad) i zadnje je bila 10 na 3 evo sad cekam bas nalaze ureaplazme..
    Svakako ako mislis da postoji sansa da je imas otidi na bris..
    Zelim ti sve najbolje :)

👩🏼 26
    🧔🏻‍♂️ 38
    Missed ab - 18tt - Lejla 🦋💕
    “Missing you comes in waves.
    Today I’m drowning!”

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.