A da ne pričam o tome da te pokrete isto je jako teško pratiti i procijeniti dok ti je trbuh tvrd i kontrakcije rade… nekad ne znam je li kontrakcija ili beba gura laktom, proteže se… doslovno sad mislim da bi porod bio spas 😅
A kod mene se bas razlikuje od pokreta bebe, lakta i tako to. Kod mene se cijeli stomak zategne i bude kao kamen i prema naprijed, dok beba kad je nije tako tvrdo, ovo bas bude kao kamen. I drzi pa nekad vise nekad manje i onda popusti pa nakon 15 min opet ako ih je vise.. Meni je noc prije nego sto cu otici u bolnicu bilo na svakih 10 pa 15 min i cijelu noc.. a taj dan kad sam otisla u bolnicu nije bio ni pola kao tu noc, ali sam se bojala da ce opet biti isto i sreca pa sam otisla..
Joj ja bih sad da se ubrza kako hah.. strah me svega, samo da se rode zivi i zdravi.. ma i bolje ti je sto ste sami, napravit ces svoj neki tempo, nema nikog da pametuje zasto si ovako, onako, jos mali stan pa poludis.. Kod mene je veci stan ali ipak vise volim da smo sami, ako sam i nervozna ne moraju svi to gledati.. a ja imam bas problema sa probavom sad mi vise ne djeluje, I grceve imam svaki dan.Jooj, evo i ja 36 tjedana danas! Sad me panika pomijesana s uzbudjenjem pocela krpati svako malo, moram na puls i tlak pripaziti jer me bas strah poroda. Zna mi biti poviseno, ali se onda smirim pa bude normalan. I strah me da li ce s bebom biti sve ok. 🙏🏻 Mi smo tako odlucili sami probati, znam da cu biti uzasno nervozna kad dodjemo kuci tako da bolje da nemam milijun drugih misljenja okolo. Za probavu zadnjih 3-4 dana mi je lakse, stvarno evo religiozno svaki dan pojedem 1-2 Activije, popijem casu tih psylliumsjemenki (Mucofalk), pojedem nesto voca i povrca, i suhih sljiva ili smokava i po potrebi Espumisan. Ako to sve ne uzmem ili jednu od tih stvari je koma. Za poslije poroda cu uzeti laksative, nasla sam neke sigurne za trudnice i rodilje i sve ovo cu i dalje uzimati. Kako se psihicki drzis?
Happy 36 🎉🎉... Ma vjeruj mi najbolje sam, uciti se, sta mi vrijedi da je netko tu 10 dana kad ode sve me ceka.. ja sve to radim i probiotik i opet nista, moram uzeti cepice.. ma vec bih da se porodim, jer sam pod stresom bas, a kao da gledam da cu do 42 😅. Ti?
Baš sam čitala tvoje ranije objave i ful su me utješile jer se baš isto događa i meni! Danas mi je ta vlažnost puno manja, a i s prijateljicama sam pričala kojima je pukao ili napukao vodenjak da su to ipak veće količine (ako ne na početku onda barem da se kasnije pojačaju) i da zbilja cure CURE. One kažu da se teško fula 😄
Ali kako to već ide, zašto bi bio miran dan 🤣 pa sam danas imala krut trbuh cijeli dan i niz kontrakcija koje me izluđuju… točno onako kako i ti opisuješ, česte, nepravilne, ali se ne pojačavajuu intenzitetu. I točno tako su i meni rekli oba puta u bolnici: da je znak za uzbunu ako kontrakcije budu bolne da ne mogu pričati, krv, curenje vode i da ne osjećam bebu. Pa onda mantram te 4 stvari, pokušavam se smiriti.
Vidjela sam da je freyaa napisala da ju baš zanima kako te kontrakcije utječu na njih… ja sam pitala par puta, rekli su mi da ne mogu naštetiti bebi. Nadam se da je tako 🙏🏻
Sljedeći pregled mi je utorak ujutro, nadam se da ću izdržati dotad, a da ne poludim skroz 🤣
Tako ti i meni iz dana u dan - nekad vise do te mjere da kapa, nekad manje. I jos me izgleda dodatno progesteron iziritirao. Bila sam na pregledu, sve je ok, provjerila je pH, uvijek je oko 4, nema infekcije i nema plodne vode. ❤️ Tako sam i ja cula da kad krene porod i ako pukne vodenjak da cu bas znati. Mislim da smo m sve s prvim djetetom zbunjene, jer ne znamo sto oekivati. 🤷🏻♀️ Sto se kontrakcija tice, meni se znalo dogadjati da mi cijeli dan prodje u kontrakciji, doslovno bude tvrd trbuh kao kamen i onda ni bebu ne mogu osjetiti jer je tako tvrdo. Sad su se pocele smirivati kako se porod priblizava. Sve naopako. Ali i ja kao i freyaa isto lako razlikujem kontrakcije od bebinih pokreta. Beba se mice, rola, rasteze pa sve to bude vrlo aktivno vidljivo i na vise mjesta, dok mi kontrakcija cijeli godnji dio trbuha stvrdne, od pupka navise i nije ugodan osjecaj.
Happy 36 🎉🎉… Ma vjeruj mi najbolje sam, uciti se, sta mi vrijedi da je netko tu 10 dana kad ode sve me ceka.. ja sve to radim i probiotik i opet nista, moram uzeti cepice.. ma vec bih da se porodim, jer sam pod stresom bas, a kao da gledam da cu do 42 😅. Ti?
Hvala ti! Evo i ja s pregleda, sve ok, beba oko 2.3 kg procijenjena tako da mi je veliki kamen pao sa srca. Doduse jos se smirila nisam, bas sam bila pod stresom. 😔 Ima puno plodne vode, posteljica i popcana vrpa su u redu, protok krvi, srce isto. CTG pokazuje da je dosta aktivan, kontrakcija nema. Prestajem s progesteronom, magnezij mogu nastaviti uzimati. Provjerila je pH i to je ok - nema naznake plodne vode ni infekcija. Cerviks nije mjerila vise iako stalno istice da moram svima govoriti za taj pesar da ga znaju otkloniti prije ili na porodu. Ne moram vise mirovati, cak mi je rekla da idem van, jer su mi misli posvuda i pod ogromnom kolicinom sam stresa. Mislim da smo u istoj situaciji. 😂😂😂 Bas me pocelo strah biti i poroda i svega nakon, kako cemo se snaci. Jedva cekam s jedne strane, a s druge sam izbezumljena. Ja jos brojim 2 tjedna i 4 dana do carskog reza.
Happy 36 🎉🎉… Ma vjeruj mi najbolje sam, uciti se, sta mi vrijedi da je netko tu 10 dana kad ode sve me ceka.. ja sve to radim i probiotik i opet nista, moram uzeti cepice.. ma vec bih da se porodim, jer sam pod stresom bas, a kao da gledam da cu do 42 😅. Ti?Hvala ti! Evo i ja s pregleda, sve ok, beba oko 2.3 kg procijenjena tako da mi je veliki kamen pao sa srca. Doduse jos se smirila nisam, bas sam bila pod stresom. 😔 Ima puno plodne vode, posteljica i popcana vrpa su u redu, protok krvi, srce isto. CTG pokazuje da je dosta aktivan, kontrakcija nema. Prestajem s progesteronom, magnezij mogu nastaviti uzimati. Provjerila je pH i to je ok - nema naznake plodne vode ni infekcija. Cerviks nije mjerila vise iako stalno istice da moram svima govoriti za taj pesar da ga znaju otkloniti prije ili na porodu. Ne moram vise mirovati, cak mi je rekla da idem van, jer su mi misli posvuda i pod ogromnom kolicinom sam stresa. Mislim da smo u istoj situaciji. 😂😂😂 Bas me pocelo strah biti i poroda i svega nakon, kako cemo se snaci. Jedva cekam s jedne strane, a s druge sam izbezumljena. Ja jos brojim 2 tjedna i 4 dana do carskog reza.
Blago tebi, ja tko zna kad cu hah.. Odlicno za super pregled, sad uzivaj.. lijepo je izaci van ali toliko se umorim hah i nekkako me strah sama da izadjem u setnju, pa stalno nekog cekam..
Tako ti i meni iz dana u dan - nekad vise do te mjere da kapa, nekad manje. I jos me izgleda dodatno progesteron iziritirao. Bila sam na pregledu, sve je ok, provjerila je pH, uvijek je oko 4, nema infekcije i nema plodne vode. ❤️ Tako sam i ja cula da kad krene porod i ako pukne vodenjak da cu bas znati. Mislim da smo m sve s prvim djetetom zbunjene, jer ne znamo sto oekivati. 🤷🏻♀️ Sto se kontrakcija tice, meni se znalo dogadjati da mi cijeli dan prodje u kontrakciji, doslovno bude tvrd trbuh kao kamen i onda ni bebu ne mogu osjetiti jer je tako tvrdo. Sad su se pocele smirivati kako se porod priblizava. Sve naopako. Ali i ja kao i freyaa isto lako razlikujem kontrakcije od bebinih pokreta. Beba se mice, rola, rasteze pa sve to bude vrlo aktivno vidljivo i na vise mjesta, dok mi kontrakcija cijeli godnji dio trbuha stvrdne, od pupka navise i nije ugodan osjecaj.
Pa je li moguće da može tako naopako 🤣
Super da ti je pregled prošao dobro, vjerujem da si sad barem danas sutra na miru 😁 mislim, nadam se da ti izdržiš i duže, ali ja obično već 2 dana kasnije poberem neki novi simptom 😆
Kužim što govorite i ti i freyaa, recimo da i ja razlikujem, ali s manjim samopouzdanjem nego ranije kad nisam imala kontrakcija, samo to. Uvijek se preispitujem mrvicu da nisam pomiješala pokret i kontrakciju... a i posteljica mi je sprijeda pa su i ti pokreti uvijek bili suptilniji.
A taj gornji dio trbuha mi je 24 h valjda bio tvrd, danas malo popušta 😖
Cure ja sam se toliko sinoc uspanicila, cijelo vecer lazne a bebu nekad izmedju osjetim.. I tokom noci isto, spavam osjetim tvrd stomak ali ne bebu, inace ga i u snu znam osjetiti.. jutros ustala oko 5 tvrd stomak, prosetam se, opet.. vratim se u krevet do pola 7, ustanem popijem vocni sok iz frizidera i datulu i opet isto, pocela sam plakati, muza budim, on mi nosi apaurin i nakon toga osjetim bebu. Taj stres uzas, i danas je mirniji nego inace, ako opet bude isto mislim da cu u bolnicu, toliko me strah, da mi je ssmo da ga rodim zivog I zdravog odmah sad.. lp
Cure ja sam se toliko sinoc uspanicila, cijelo vecer lazne a bebu nekad izmedju osjetim.. I tokom noci isto, spavam osjetim tvrd stomak ali ne bebu, inace ga i u snu znam osjetiti.. jutros ustala oko 5 tvrd stomak, prosetam se, opet.. vratim se u krevet do pola 7, ustanem popijem vocni sok iz frizidera i datulu i opet isto, pocela sam plakati, muza budim, on mi nosi apaurin i nakon toga osjetim bebu. Taj stres uzas, i danas je mirniji nego inace, ako opet bude isto mislim da cu u bolnicu, toliko me strah, da mi je ssmo da ga rodim zivog I zdravog odmah sad.. lp
Saljem virtualni zagrljaj, tocno znam kako se osjecas... 🙁 🤗 Vjerojatno je "mirniji" jer imas problema s probavom i kontrakcijama, tj. vjerojatno on nije mirniji nego ti se cini jer ga ne mozes dobro osjetiti. Prosla sam to vise puta, i tocno znam koja panika te hvata. Ako nista ne pomaze, natopi suhe sljive i to popij i ako mozes taj Espumisan bas smanji nadutost i vjetrove. Nadam se da si bolje i nadam se da nema potrebe da ides u bolnicu! Ali razumijem te skroz. 😫 Mogu ti samo reci da je meni sve bolje otkad sam prestala uzimati progesteron. Bole li te te kontrakcije ili je samo sve tvrdo?
Pa je li moguće da može tako naopako 🤣
Super da ti je pregled prošao dobro, vjerujem da si sad barem danas sutra na miru 😁 mislim, nadam se da ti izdržiš i duže, ali ja obično već 2 dana kasnije poberem neki novi simptom 😆
Kužim što govorite i ti i freyaa, recimo da i ja razlikujem, ali s manjim samopouzdanjem nego ranije kad nisam imala kontrakcija, samo to. Uvijek se preispitujem mrvicu da nisam pomiješala pokret i kontrakciju… a i posteljica mi je sprijeda pa su i ti pokreti uvijek bili suptilniji.
A taj gornji dio trbuha mi je 24 h valjda bio tvrd, danas malo popušta 😖
Joj ja sam isto panicar pa se smirim na 10 min i onda opet isto. Jucer sam cijeli dan bila jos pod stresom, ali danas je puno bolje. Pokusavam se malo vise kretati jer mi je ginekologica blagoslovila da krenem vise vani i po kuci, pa me sad to okupira. 😌 Ja sam isto s tim kontrakcijama imala sito i reseto ali sam shvatila da su dva pokretaca: probava i stres. Jave se one i kad je sve ok, i kad nema stresa i kad je sve s probavom ok, ali ih ja skoro ni ne primijetim onda. I meni se posteljica naprijed ali me on zna nogama sa strane udarati ili se rasteze pa guza izadje na jednu stranu a noge na drugu. Ovisi ti i kako je on okrenut.
Joj, freyaa, i ja stvarno šaljem podršku maksimalno jer zbilja znam što prolaziš i kolika je to zabrinutost i stres. Nema se što tu reći, tko nije prošao ne razumije, uspaničiš se i više ne znaš što osjetiš, što ne osjetiš, krenuti ili ostati itd 😅 Drago mi je da se brzo javio, samo se sjeti da si zbilja u sigurnoj zoni već sad, a kamoli za par dana kad si službeno 37 🥳
Bit će sve ok, navijam da nas sve ove bebe ne drže u neizvjesnosti predugo nakon 37. tjedna jer smo očito sve na rubu 😄
Sortiraj odgovore
Najstariji