Proljetne bebe 2024 🥰🌻🍀

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    amystiqa
    14. Ožujak 2024. 20:03

Male bebice tek rođene ipak treba buditi po noći, jer  im zna pasti šećer ako dugo ne jedu pa budu dodatno uspavane, plus ako dojite, dok se ne uspostavi “ponuda i potražnja” u proizvodnji mlijeka.
    Dodatno ako imaju žuticu (čak i granično), onda ih posebno treba buditi za hranjenje jer budu uspavane od toga, a i trebaju što više piškiti. 
    Zguglajte samo koliko male želučiće imaju te prve tjedne pa proporcionalno s veličinom moraju jesti periodično češće.  

2020. 👦🏻

Lucy08
    14. Ožujak 2024. 20:12

Koga zanima neka isproba aplikaciju. Pokazali su se bolji Dm-ovi i Hipp-ovi pojedini proizvodi nego neki skuplji iz ljekarne sto me bas iznenadilo. Bas zbog tih raznoraznih dermatitisa zelim pripazit koliko god mogu. Ja sam se odlucila za blazinice, vodu i bademovo ulje umjesto svih sampona, kupki i vlaznih maramica bar za pocetak i duze dok god bude funkcioniralo. Ne mozemo se stavit pod stakleno zvono ali bebu dok je mala cu je zastitit sto vise mogu od svih tih škovaca kojima nas "truju". 

🙋‍♀️ 1988. - zdrava, AMH 35, trombofilija (Andol 100)
    🧔 1983. - azoospermia, FSH 32.6, testosteron 7.4
    Polik. CITO: 05.2022. m-tesse ✔️🔝🥳
    06.22. ICSI 6🥚 ET 2 trodnevna✖️💔
    09.22. FET(2🐧) ✖️💔💔
    5./23. histeroskopija ✔️
    6./23. 2. ICSI 11🥚 29.6.ET 2 trod (3d🐧🐧+ B🐧) 10dpt➕️ beta 14dpt 134.5, 16dpt 351.3, 1. UZV 💙 👶Nifty ✔️♂️ 21.3.'24. 👨‍👩‍👦

• Sandra25
    14. Ožujak 2024. 20:17

12345M, svaka cast na hrabrosti, ja dan danas nisam pogledala kako izgleda nakon poroda a proslo je 7 godina🤣🤣🤣🤣
    Lucy08, potpuno si u pravu, necemo bit pod staklenim zvonom, ali ipak mozemo neke stvari pripazit. Ja cu isto koristit za kupanje samo bademovo ulje, a za guzu blazinice namocene u vodi, vlazne maramice kad bas moram. Tako sam i sa prvim sinom i stvarno nikad nije imao alergije ni dermatitise. 

2015 👼🏻
    2016 👦🏼

• BlackRose
    14. Ožujak 2024. 21:24

Nazalost, to vam nije garancija da nece imati dermatitis. Stvarno sam pazila sa svojima i nisam nista koristila osim blazinica s vodom i kreme za guzu iz ljekarne. Oboje su mi alergicni i to sto imaju je nasljedno, tako da mi badava da neznam kolko pazim. I jos uvijek ne koristimo nista od kozmetike (samo emolijentne kreme koje nam pomazu drzati pod kontrolom dermatitis kolko tolko) i kupaju se samo u cistoj vodi, perem njihovu odjecu odvojenu, omeksivac ne koristim nikako. 
    Jos su mi za maloga u bolnici rekli da on nece imati problema s kozom jer mu se sve lijepo upilo, a sad mi na kraju ima vise nego curica 🤷‍♀️
    A za neke stvari mozda i bolje da neznam sta sve ima jer necu vise nista koristiti 🤣

• BlackRose
    14. Ožujak 2024. 21:28

12345M

Ja sam morala budit prvi tjedan ipo jer je bio na granici da dobije žuticu prvi tjedan i po danu i po noci nije smjelo bit duze od 3 ipo sata onda poslje mi je rekla da ga po noci pustim da spava a po danu da ga budim, sad ga vise ne moram nikako proslo mu je i to malo zutilo sto je imao ali ionak se on sam probudi
    Mene nakon poroda nitko nije pregledo ni savove nit su me pipkali, al sam pogledala te unutarnje savove ogledalom cim sam dosla kuci i par dana plakala jer sam mislila da nije dobro zasiveno, ali sad je sve okej nit se ne vidi

I ja sam nakon prvog poroda pogledala. Bolje da nisam 😂 nakon drugog sam bila pametnija 😂

WhiteOrchid
    14. Ožujak 2024. 22:19

Ja moram priznati da baš nisam toliko pazila koju kozmetiku i vlažne maramice koristim pa sam najčešće kupovala na akcijama. Niti jedan sin nema nikakve alergije niti dermatitise a znam dosta klinaca oko nas koji imaju velikih problema a mame su od prvog dana jako pazile što koriste. 
    Slažem se da kod novorođenčeta treba koristiti što manje te kemije, ali da toliko pazim na to zaista ne. Možda sam samo imala sreće da na ništa nisu reagirali pa sam mogla biti tako opuštena.

Zelena123
    14. Ožujak 2024. 22:29

Atopijski dermatitis me prati od rodjenja u odredjenim fazama zivota…Molim se da ga mali ne nasljedi. Ono sto mogu rec iz svog iskustva je da nema kreme, prehrane, tablete i sl koja ce ga izljecit. Jednostavno nemas srece s genima i mozes ga pokusati kontrolirati. Najgore su mi se pokazale “prirodne Perine kremice” i sl, a najbolje La Roche Cicaplast, al on moze samo smirit situaciju, nazalost ja u svojih 30 god nisam nasla potpuno rjesenje, a vjerujte nema sta nisam probala 😂. Sto se tice Inci aplikacije, dobra je kao vodilja, nemojte se iskljucivo vodit njome. Ako vas zanima sadrzaj preparata koje koristimo, toplo preporucam Martinu Dear Skin, najaktivnija je na IG(https://www.instagram.com/p/CLHPB5OMqjz/). Lijepo objasnjava kako se citaju sastojci, u kojem omjeru trebaju biti i sl. 
    Blackrose, zao mi je sto ste dosli do faze kortikosteroida, i sama sam bila u njoj par puta, znam te muke

👩 1994 god. PCOS, endometrioza. AMH 14.5
    🧑 1991. Sve ok
    Poliklinika IVF
    12/22 AIH ❌, 02/23 AIH ❌
    Ivf postupak -->07.07. - FET, vraćena 1 morula (ostalo 8 smrzlića)
    19.07. - beta 700, 21.07. beta 1424
    Panorama low risk - Boy 💙

amystiqa
    14. Ožujak 2024. 23:37

I moj mali je alergičar, također imao AD kao beba, ali mu se smirilo srećom relativno brzo. Sad ponekad zna imati tu i tamo nadraženu kožu i pomogne mu Mojo krema. 

2020. 👦🏻

bejbe2018
    15. Ožujak 2024. 04:35

amystiqa

Male bebice tek rođene ipak treba buditi po noći, jer im zna pasti šećer ako dugo ne jedu pa budu dodatno uspavane, plus ako dojite, dok se ne uspostavi “ponuda i potražnja” u proizvodnji mlijeka.
    Dodatno ako imaju žuticu (čak i granično), onda ih posebno treba buditi za hranjenje jer budu uspavane od toga, a i trebaju što više piškiti.
    Zguglajte samo koliko male želučiće imaju te prve tjedne pa proporcionalno s veličinom moraju jesti periodično češće.

Je,ali daju se oprečni savjeti.
    Jedna med. sestra kaže da , druga da ne trebamo.
    Ali evo sinoć sam ga pustila pola noći je spava,paket  cili dan  kunjao.
    Jutros sam mu dala jest ,jede i spava ,ali vuče znači da je bio gladan.

KBC Split
    - poliklinika Šparac
    -Pfc Prag
    3 IVF stimulirana❌
    1 u prirodnom ciklusu❌
    Pfc Prag
    12/22: 9 opl. ,nema nijedne blastice za PGD
    06/23 transfer 4 .dan
    3.7. beta 1535
    27.02. 24. Stigao mali miš F🥰

• Sandra25
    15. Ožujak 2024. 06:51

bejbe2018

amystiqa

Male bebice tek rođene ipak treba buditi po noći, jer im zna pasti šećer ako dugo ne jedu pa budu dodatno uspavane, plus ako dojite, dok se ne uspostavi “ponuda i potražnja” u proizvodnji mlijeka.

Je,ali daju se oprečni savjeti.
    Jedna med. sestra kaže da , druga da ne trebamo.
    Ali evo sinoć sam ga pustila pola noći je spava,paket cili dan kunjao.
    Jutros sam mu dala jest ,jede i spava ,ali vuče znači da je bio gladan.

Ti ces najbolje kao majka znati za svoje dijete, ali amystiqua je u pravu. Ako dugo ne jedu padne im secer. Ja sam svoga budila prva dva mjeseca, ipak su nekako mali i nikad ne znas…

2015 👼🏻
    2016 👦🏼

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.