Proljetne bebe 2024 🥰🌻🍀

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    bejbe2018
    15. Ožujak 2024. 08:02

Sandra25

bejbe2018

amystiqa

Male bebice tek rođene ipak treba buditi po noći, jer im zna pasti šećer ako dugo ne jedu pa budu dodatno uspavane, plus ako dojite, dok se ne uspostavi “ponuda i potražnja” u proizvodnji mlijeka.
    Dodatno ako imaju žuticu (čak i granično), onda ih posebno treba buditi za hranjenje jer budu uspavane od toga, a i trebaju što više piškiti.
    Zguglajte samo koliko male želučiće imaju te prve tjedne pa proporcionalno s veličinom moraju jesti periodično češće.

Je,ali daju se oprečni savjeti.
    Jedna med. sestra kaže da , druga da ne trebamo.
    Ali evo sinoć sam ga pustila pola noći je spava,paket cili dan kunjao.
    Jutros sam mu dala jest ,jede i spava ,ali vuče znači da je bio gladan.

Ti ces najbolje kao majka znati za svoje dijete, ali amystiqua je u pravu. Ako dugo ne jedu padne im secer. Ja sam svoga budila prva dva mjeseca, ipak su nekako mali i nikad ne znas…

Je ima logike.
    Oću,čim ga malo pohvatam.

KBC Split
    - poliklinika Šparac
    -Pfc Prag
    3 IVF stimulirana❌
    1 u prirodnom ciklusu❌
    Pfc Prag
    12/22: 9 opl. ,nema nijedne blastice za PGD
    06/23 transfer 4 .dan
    3.7. beta 1535
    27.02. 24. Stigao mali miš F🥰

Anica88
    15. Ožujak 2024. 10:31

Evo me s pregleda u trudnickoj ambulanti.
    Svi nalazi su super, beba se okrenula ledjima prema mojem trbuhu sto je idealno za porod. Krvna slika je odlicna. Beba ima 3400g. Plodna voda je ok. Nije bilo vaginalnog pregleda.
    Iduci pregled je u ponedjeljak.
    Sad kako imam cesce preglede mi svaki put bude drugi doktor. Danas je opet bila nova, mlada i ljubazna, simpaticna doktorica. Rekla mi je ime, ali sam zaboravila 😅

🙋🏻‍♀️36, PCOS
    🙋🏻‍♂️33
    👶 3/2024

• BlackRose
    15. Ožujak 2024. 10:43

Anica88

Svi nalazi su super, beba se okrenula ledjima prema mojem trbuhu sto je idealno za porod. Krvna slika je odlicna. Beba ima 3400g. Plodna voda je ok. Nije bilo vaginalnog pregleda.
    Sad kako imam cesce preglede mi svaki put bude drugi doktor. Danas je opet bila nova, mlada i ljubazna, simpaticna doktorica. Rekla mi je ime, ali sam zaboravila 😅

Pa tebi je sutra termin 😀 drzim fige da krene prije pregleda 🤞 bebica je taman 😊

Martinaaa_
    15. Ožujak 2024. 10:46

Mene su u bolnici pregledali 6.dan. Do tada nista. A i nisu bas puno ni gledali savovs samo se izdaleka navirili
    I cim sam dosla. Doma gledala. Sam ogledalom dolje i cisto je ok 🤣

💓

• BlackRose
    15. Ožujak 2024. 10:54

bejbe2018

amystiqa

Male bebice tek rođene ipak treba buditi po noći, jer im zna pasti šećer ako dugo ne jedu pa budu dodatno uspavane, plus ako dojite, dok se ne uspostavi “ponuda i potražnja” u proizvodnji mlijeka.
    Dodatno ako imaju žuticu (čak i granično), onda ih posebno treba buditi za hranjenje jer budu uspavane od toga, a i trebaju što više piškiti.
    Zguglajte samo koliko male želučiće imaju te prve tjedne pa proporcionalno s veličinom moraju jesti periodično češće.

Je,ali daju se oprečni savjeti.
    Jedna med. sestra kaže da , druga da ne trebamo.
    Ali evo sinoć sam ga pustila pola noći je spava,paket cili dan kunjao.
    Jutros sam mu dala jest ,jede i spava ,ali vuče znači da je bio gladan.

Ti svi doktori i sestre kao da su se razlicito ucili za vrijeme skolovanja 😂
    Moj mali je u rodilistu skoro 24 sata odspavao u komadu. Probala sam mu uvaliti sisu u par navrata, ali bezuspjesno. Pozvonila sam sestri i pitala ju dal je normalno da on uopce ne zeli jesti i spava vec skoro 24 sata, a nakon poroda je odmah lijepo sisao. Rekla mi je samo da nek uzivam dok mogu i da se vjerojatno napio plodne vode pa mu ne nedostaje hrane. To je bilo prvi dan, dalje mi se budio za sisanje po noci, ali ne cesto. Ponekad samo jedanput kroz noc.
    Curica mi je s druge strane cijele noci plakala u rodilistu i dali su joj u par navrata bocicu. Kad smo dosle doma, ona mi je cesto prespavala cijelu noc i nisam ju budila. Ispocetka sam se znala buditi da provjerim jel ziva, ali kasnije sam se naviknula na njezino dugo spavanje. Spavalica je i dan danas. Znala sam joj dati prije nego sam ja isla spavati i do jutra se nije budila. 

• BlackRose
    15. Ožujak 2024. 11:04

Zelena123

Atopijski dermatitis me prati od rodjenja u odredjenim fazama zivota…Molim se da ga mali ne nasljedi. Ono sto mogu rec iz svog iskustva je da nema kreme, prehrane, tablete i sl koja ce ga izljecit. Jednostavno nemas srece s genima i mozes ga pokusati kontrolirati. Najgore su mi se pokazale “prirodne Perine kremice” i sl, a najbolje La Roche Cicaplast, al on moze samo smirit situaciju, nazalost ja u svojih 30 god nisam nasla potpuno rjesenje, a vjerujte nema sta nisam probala 😂. Sto se tice Inci aplikacije, dobra je kao vodilja, nemojte se iskljucivo vodit njome. Ako vas zanima sadrzaj preparata koje koristimo, toplo preporucam Martinu Dear Skin, najaktivnija je na IG(https://www.instagram.com/p/CLHPB5OMqjz/). Lijepo objasnjava kako se citaju sastojci, u kojem omjeru trebaju biti i sl.
    Blackrose, zao mi je sto ste dosli do faze kortikosteroida, i sama sam bila u njoj par puta, znam te muke

Daa Cicaplast, ali ne ublazi uvijek. Sad su nam se Bepanderm i Bepanthol pokazali cisto ok. Ja cak nemam dermatitis, povremeno mi se pojavi cca 1cm promjera i prođe samo kroz 3 do 4 tjedna, ali zato imam alergijsku astmu. S curicom sam bila kod alergologa i dermatologa i rekli su da nista cudno posto smo i muz (sezonski) i ja alergicni. S malim smo tek sad naruceni alergologu i na svu srecu za sad za njega ne trebam kortikosteroide. Muke su to ogromne. Iz vrtica su me vec par puta zvali radi toga jer se cijela izgrebe po nogama, doma slusam mamu i njezine prodike kao da ja mogu utjecati na to. Curicu 99% krema pece i vise neznam s cim da joj odrzavam 🥴 za to nazalost nema lijeka i mogu se samo moliti da ce joj se barem ublaziti i da necemo voditi borbu bas cijele godine.
    Nadam se da sad beba nece pokupiti, ali nisam bas optimisticna 😒

Lucy08
    15. Ožujak 2024. 11:37

Anica88

Odlicno! Drzim fige da ne docekas taj pregled 😄🤞
    Cudno mi je da ti je pregled tek u ponedjeljak? Kolko ja znam od termina se ide na amnioskopiju svako drugi ili svaki dan . Kako se ti osjecas? Jel imas cesce BH kontrakcije? Meni je prekjucer dosta sluznog izaslo, ne znam kako ga jos ima kad vec dva tjedna ga nalazim na papiru po malo kad se brisem, cijelo popodne sam imala BH i nadala se da ce se ustabilit, kako sam legla u 23h tako se smirilo. Od jucer nista posebno se ne događa, di koja kontrakcija ... puna sam energije i nestrpljiva , jedva cekam da krene porod da se vise toga rijesim 😅

🙋‍♀️ 1988. - zdrava, AMH 35, trombofilija (Andol 100)
    🧔 1983. - azoospermia, FSH 32.6, testosteron 7.4
    Polik. CITO: 05.2022. m-tesse ✔️🔝🥳
    06.22. ICSI 6🥚 ET 2 trodnevna✖️💔
    09.22. FET(2🐧) ✖️💔💔
    5./23. histeroskopija ✔️
    6./23. 2. ICSI 11🥚 29.6.ET 2 trod (3d🐧🐧+ B🐧) 10dpt➕️ beta 14dpt 134.5, 16dpt 351.3, 1. UZV 💙 👶Nifty ✔️♂️ 21.3.'24. 👨‍👩‍👦

Bela23
    15. Ožujak 2024. 11:45

Meni je vise pun kufer svega. Kako je krenulo u 38 tt mislila sam da cemo brzo bit gotovi a evo sad 40+4 i nista jos. Od onog straha od prijevremenog poroda sad sam se zabetonirala. Bas vidim da sam jako nervozna jer me sve zivo smeta i teska sam i troma sama sebi.
    Sutra imam pregled pa cemo vidjeti sto kazu. Mene od termina gledaju samo uzv nitko me dole nije gledao. 

6/21 👧🏼
    6/23 👼🏼 7tt
    03/24 ⏳

Anica88
    15. Ožujak 2024. 11:46

BlackRose

Anica88

Pa tebi je sutra termin 😀 drzim fige da krene prije pregleda 🤞 bebica je taman 😊

Hvala 😊

🙋🏻‍♀️36, PCOS
    🙋🏻‍♂️33
    👶 3/2024

Lucy08
    15. Ožujak 2024. 11:50

Bela23

Meni je vise pun kufer svega. Kako je krenulo u 38 tt mislila sam da cemo brzo bit gotovi a evo sad 40+4 i nista jos. Od onog straha od prijevremenog poroda sad sam se zabetonirala. Bas vidim da sam jako nervozna jer me sve zivo smeta i teska sam i troma sama sebi.
    Sutra imam pregled pa cemo vidjeti sto kazu. Mene od termina gledaju samo uzv nitko me dole nije gledao.

Ajme za prodimit je kad prode dan termina i nista se konkretno ne događa 🙈 
    Jesi probala sa svim mogucim metodama za potaknit porod? 

🙋‍♀️ 1988. - zdrava, AMH 35, trombofilija (Andol 100)
    🧔 1983. - azoospermia, FSH 32.6, testosteron 7.4
    Polik. CITO: 05.2022. m-tesse ✔️🔝🥳
    06.22. ICSI 6🥚 ET 2 trodnevna✖️💔
    09.22. FET(2🐧) ✖️💔💔
    5./23. histeroskopija ✔️
    6./23. 2. ICSI 11🥚 29.6.ET 2 trod (3d🐧🐧+ B🐧) 10dpt➕️ beta 14dpt 134.5, 16dpt 351.3, 1. UZV 💙 👶Nifty ✔️♂️ 21.3.'24. 👨‍👩‍👦

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.