Proljetne bebe 2024 🥰🌻🍀

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Bananica80
    15. Ožujak 2024. 13:49

Javljam se sa pregleda.. ja sam usla u 38tjedan. U bolnicu ulazim u 39tjednu i ostajem tamo do poroda. Ne planira se da dojdem do termina radi mojih dijagnoza, pa ocekujem indukciju ili carski nedugo nakon ulaska. Zasad sam zatvorena skroz, sa bebom je sve okej, plodne vode ima, i sad je procijenjen na 3600 - dakle ceka me veca beba. Jos malo i nisam vise u komadu 😀

3/2024 💙

Anica88
    15. Ožujak 2024. 14:03

Lucy08

Moj bebac je oploden 12. dan ciklusa sto je ranije od moje regularne ovulacije pa se nadam da nece otezat 😄 po oplodnji bi termin bio 18.3. , po zadnjoj menstruaciji 20.3. , a moj gin je krivo stavio 21.3. a ko mu smi rec da je veljaca nosila 29 dana i da mu je kriv datum 😅
    Pise mi u trudnicu tocno po zadnjoj menstruaciji tjedan i kolko je plus dana trenutno a po tome se ne slaze termin 🤣 krade mi jedan dan

Onda ti je termin prije mojeg :)

🙋🏻‍♀️36, PCOS
    🙋🏻‍♂️33
    👶 3/2024

Lucy08
    15. Ožujak 2024. 14:11

Ljubomorna sam 🤣 vecina rađa malo prije termina pa ocu i ja 😅 🤪
    Bananice super! sad lipo uzivaj jos jedan tjedan i onda stize tvoj beban 🥳
    Anice bit ce kad nase bebe budu spremne za ic van 🤗 nadam se da je tako i da ce ic prirodno sve samo od sebe  🙂

🙋‍♀️ 1988. - zdrava, AMH 35, trombofilija (Andol 100)
    🧔 1983. - azoospermia, FSH 32.6, testosteron 7.4
    Polik. CITO: 05.2022. m-tesse ✔️🔝🥳
    06.22. ICSI 6🥚 ET 2 trodnevna✖️💔
    09.22. FET(2🐧) ✖️💔💔
    5./23. histeroskopija ✔️
    6./23. 2. ICSI 11🥚 29.6.ET 2 trod (3d🐧🐧+ B🐧) 10dpt➕️ beta 14dpt 134.5, 16dpt 351.3, 1. UZV 💙 👶Nifty ✔️♂️ 21.3.'24. 👨‍👩‍👦

Mary36
    15. Ožujak 2024. 14:13

Lucy08

Moj bebac je oploden 12. dan ciklusa sto je ranije od moje regularne ovulacije pa se nadam da nece otezat 😄 po oplodnji bi termin bio 18.3. , po zadnjoj menstruaciji 20.3. , a moj gin je krivo stavio 21.3. a ko mu smi rec da je veljaca nosila 29 dana i da mu je kriv datum 😅
    Pise mi u trudnicu tocno po zadnjoj menstruaciji tjedan i kolko je plus dana trenutno a po tome se ne slaze termin 🤣 krade mi jedan dan

Ja sam isto u zadnje vrijeme imala rane ovulacije i kratke cikluse. Tako da sam sigurna da mi je pravi termin četiri, pet dana ranije. Točno znam i jer sam nakon tog vikenda dobila upalu mjehura, pa zbog toga nije ni bilo sexa taj tjedan koji doktori računaju da je oplodnja . Nema veze, meni je još bolje da to misle da me dulje puste na miru 

Anica88
    15. Ožujak 2024. 15:26

Lucy08

Anice bit ce kad nase bebe budu spremne za ic van 🤗 nadam se da je tako i da ce ic prirodno sve samo od sebe 🙂

Samo neka bude prirodno i bez komplikacija, nije bitno kad 🤞

🙋🏻‍♀️36, PCOS
    🙋🏻‍♂️33
    👶 3/2024

• 12345M
    15. Ožujak 2024. 15:31

Vidim da ste napisali da sam hrabra jer sam pogledala nakon poroda 😂😂 ja bi rekla da je to moja najgluplja ne najhrabrija odluka i drugi put definitivno necu gledat 😂😂 jos sam sva uplakana zvala i decka i njemu pokazivala i govorila kako to ne izgleda dobro da su mi pukli savovi i izdramila dok je on govorio da uopce nije strasno i grlio me da ce proc 😂😂 iskreno mi ga je zao sta je sve proso samnom i ceg se sve nagledo  tako da…. NE GLEDAJTE ŠAVOVE 😂

https://www.tickerfactory.com/ezt/d/2;54;28/st/20240220/dt/6/n/Arton/k/253f/age.png

• Sandra25
    15. Ožujak 2024. 15:37

Lucy08

U Splitu je pregled svako drugi ili po potrebi svaki dan od termina. Meni je ludo da vam ne gledaju plodnu vodu. Ja trudnocu vodim privatno i tu cu do poroda. Jucer sam bila samo na ctg , u ponedjeljak ce bit kompletni pregled i onda od termina vjerovatno svako drugi dan .

Ne gledaju plodnu vodu ako si zatvoren. Ja sam sa prvim malim isla u bolnicu svako dva dana, ali samo ctg bi napravili i izmjerili tlak i urin jer sam bila totalno zabetonirana🤣🤣🤣

Cekaj, ja znam tocan dan kad je beba napravljena, odnosno bio je taj jedan jedini odnos iz kojeg je mogla nastati. Dakle, koliko dana da brojim od tog dana🤣

2015 👼🏻
    2016 👦🏼

amystiqa
    15. Ožujak 2024. 15:44

Anica88

Lucy08

Anice bit ce kad nase bebe budu spremne za ic van 🤗 nadam se da je tako i da ce ic prirodno sve samo od sebe 🙂

Samo neka bude prirodno i bez komplikacija, nije bitno kad 🤞

Ti kao da si već rađala (prvi put ti je ovo jel?),  totalno imaš taj opušteni stav. I tako i treba. 👏
    Često žene žele indukciju jer više ne mogu pri kraju trudnoće, a zapravo stvarno je najbolje čekati da beba sama krene jer je spremna. Indukcija često vodi u kaskadu intervencija i duge bolne porode, na kraju često i carski. 
    Radije izdržati još koji dan pa neka sve ide svojim prirodnim tokom. 
    I opuštenost, opuštenost je ključ. Opušteni mišići (maternica je sastavljens od mišića) pokreću porod. 
    Prirodni mehanizmi zadržavaju bebu unutra ako je stres i strah u pitanju jer tijelo govori da nije “vani sigurno” za bebu. 

2020. 👦🏻

Lucy08
    15. Ožujak 2024. 16:27

Sandra25

Lucy08

U Splitu je pregled svako drugi ili po potrebi svaki dan od termina. Meni je ludo da vam ne gledaju plodnu vodu. Ja trudnocu vodim privatno i tu cu do poroda. Jucer sam bila samo na ctg , u ponedjeljak ce bit kompletni pregled i onda od termina vjerovatno svako drugi dan .

Ne gledaju plodnu vodu ako si zatvoren. Ja sam sa prvim malim isla u bolnicu svako dva dana, ali samo ctg bi napravili i izmjerili tlak i urin jer sam bila totalno zabetonirana🤣🤣🤣

Cekaj, ja znam tocan dan kad je beba napravljena, odnosno bio je taj jedan jedini odnos iz kojeg je mogla nastati. Dakle, koliko dana da brojim od tog dana🤣

Logicno ako si zatvorena bila da je ne mogu vidit 🤣🤣🤣
    Broji se otprilike 266 dana od datuma oplodnje ako je 14.dan ovulacija. Trudnoca traje otprilike 280 dana od prvog dana menstruacije a to je isto racunica za ovulaciju na 14.dan. Moga su smutili u labu na 12.dan ciklusa pa eto oduzmen 2 dana i ispadne 18.3. termin. 
    Naravno do poroda ce doc kad beba bude spremna , a ovo su okvirne racunice.😄

🙋‍♀️ 1988. - zdrava, AMH 35, trombofilija (Andol 100)
    🧔 1983. - azoospermia, FSH 32.6, testosteron 7.4
    Polik. CITO: 05.2022. m-tesse ✔️🔝🥳
    06.22. ICSI 6🥚 ET 2 trodnevna✖️💔
    09.22. FET(2🐧) ✖️💔💔
    5./23. histeroskopija ✔️
    6./23. 2. ICSI 11🥚 29.6.ET 2 trod (3d🐧🐧+ B🐧) 10dpt➕️ beta 14dpt 134.5, 16dpt 351.3, 1. UZV 💙 👶Nifty ✔️♂️ 21.3.'24. 👨‍👩‍👦

• cocinella
    15. Ožujak 2024. 18:23

Bela23

Meni je vise pun kufer svega. Kako je krenulo u 38 tt mislila sam da cemo brzo bit gotovi a evo sad 40+4 i nista jos. Od onog straha od prijevremenog poroda sad sam se zabetonirala. Bas vidim da sam jako nervozna jer me sve zivo smeta i teska sam i troma sama sebi.
    Sutra imam pregled pa cemo vidjeti sto kazu. Mene od termina gledaju samo uzv nitko me dole nije gledao.

Skroz te razumijem, mene je samo jedan dan prekoračenog termina dotukao. Od srca ti držim fige da se nešto samo noćas pokrene. 
    Jesi probala tražiti stripping? Ili ti ga odvajanje plodovih ovoja? Ja sam tražila ujutro na pregledu i popodne sam rodila.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.