Nije Alexica isto prosla termin? Ili sam krivo zapamtila? 🙈
Ja cu se i s ovim djetetom drzati toga da oblacim sloj vise nego sebe pa cu onda procijeniti dal joj je vruce tako ili ne. 🤷♀️ barem prvih mjesec dana
Izgleda da osjete da se dogada nesto ali da nisu svjesni sto. Moja je 15 mj 🫣
Iskreno ne znam kako cu ja to prezivit 😅
ne bojim se toliko ni poroda, dobro nije mi svejedno ako bude carski npr ne znam koju anesteziju izabrati i strah me toga jer sam 24h na intenzivnoj i ono znam da cu sama sebe izludit jer je necu vidjeti ni cuti 24 h. S njom je bio hitni carski ali u tom momentu nisam stigla ni razmisljati o njoj jer mi je bilo jako lose. Jer ni nju nisam vidjela 24 h ali ona se toga ne sjeca pa ajde 🤣
Tako da se ipak nadam prirodnom da se mozemo makar preko kamere vidjeti.
Ja sam na intenzivnoj nakon carskog imala normalno mobitel. Ti nisu na prvom?
…
Toplina bebe - staviti dva prsta na prsa i tako odredite da li je beba topla ili hladnija. Stopala i ručice definitivno ne.
…
Dolantin - iskreno, toliko sam loših priča čula i prije prvog poroda da sam ga i tad planirala odbiti, ali me nitko nije pitao nego su mi ga samo spojili. Onda to moje osobno grozno iskustvo gdje sam bila kao pijana i mamurna, a bolilo me sve i dalje. I to da se poroda skoro uopće ne sjećam, tj. u magli mi je. Ja svakako planiram odbiti.
Da mi ponude rajski plin jer iz nekog razloga ne mogu epiduralnu, to bih uzela.
…
Odvajanje od djeteta - bome moj ima 4 i inače bez problema idemo i muž i ja na par dana ako treba negdje i drugi ga bez problema hendla, ali u zadnje vrijeme sam isto skužila da je moj priljepak i da je vezaniji za mene nego prije. Možda se neki hormoni pred kraj trudnoće izlučuju pa ih klinci detektiraju, nemam pojma.
2020. 👦🏻
Izgleda da osjete da se dogada nesto ali da nisu svjesni sto. Moja je 15 mj 🫣
Iskreno ne znam kako cu ja to prezivit 😅
ne bojim se toliko ni poroda, dobro nije mi svejedno ako bude carski npr ne znam koju anesteziju izabrati i strah me toga jer sam 24h na intenzivnoj i ono znam da cu sama sebe izludit jer je necu vidjeti ni cuti 24 h. S njom je bio hitni carski ali u tom momentu nisam stigla ni razmisljati o njoj jer mi je bilo jako lose. Jer ni nju nisam vidjela 24 h ali ona se toga ne sjeca pa ajde 🤣
Tako da se ipak nadam prirodnom da se mozemo makar preko kamere vidjeti.
Ja sam na intenzivnoj nakon carskog imala normalno mobitel. Ti nisu na prvom?
…
Toplina bebe - staviti dva prsta na prsa i tako odredite da li je beba topla ili hladnija. Stopala i ručice definitivno ne.
…
Dolantin - iskreno, toliko sam loših priča čula i prije prvog poroda da sam ga i tad planirala odbiti, ali me nitko nije pitao nego su mi ga samo spojili.
…
Odvajanje od djeteta - bome moj ima 4 i inače bez problema idemo i muž i ja na par dana ako treba negdje i drugi ga bez problema hendla, ali u zadnje vrijeme sam isto skužila da je moj priljepak i da je vezaniji za mene nego prije. Možda se neki hormoni pred kraj trudnoće izlučuju pa ih klinci detektiraju, nemam pojma.
Ajme blago tebi. Da sam ga imala bilo bi mi odlicno 🤣
Ja sam bila prikopcana na sve moguce one diode i tlakomjer puna 24 h. Nisam ni bebu vidjela a ne mobitel imala 😅
Vidim da u nekim bolnicama donesu bebu i na intezivnu no to u nasoj bolnici nije slucaj. Znaci kod nas je nebitno bila uspavana skroz ili spinalna intenzivna je 24h nema posjeta nema mobitela. Mogu nazvati tamo i pitati kako si i to je to. Meni je bila neka dobra sestra pa mi je donela telefon svoj jer je cula da mi je muz izvan sebe pa da se cujemo na doslovno 30 sek. Eto to je bila njena dobra volja.
Sto se tice intenzivne kao intenzivne sve je bilo okej iako sam ja uzivala dok su mi davali kisik. Bas mi je bio predobar osjecaj jer kad smo na ledima mi tesko disati. I kad zaspem znam hrkat 🤣😅 ovako dok su mi kisik davali jedno 4 h sam bas uzivala bilo mi fino. E onda kad sam nadosla od anestezije mi je bilo uzasno dosadno. Jos dosla neka baka pa je i ona hrkala pa ne mogu od nje spavat a ni ja nisma nista bolja pa se ne mogu zaliti 🤣🤣
6.4.22 ➕
11/22 ♥️😍
🤵31 👰29
Ajme blago tebi. Da sam ga imala bilo bi mi odlicno 🤣
Ja sam bila prikopcana na sve moguce one diode i tlakomjer puna 24 h. Nisam ni bebu vidjela a ne mobitel imala 😅
Vidim da u nekim bolnicama donesu bebu i na intezivnu no to u nasoj bolnici nije slucaj. Znaci kod nas je nebitno bila uspavana skroz ili spinalna intenzivna je 24h nema posjeta nema mobitela. Mogu nazvati tamo i pitati kako si i to je to. Meni je bila neka dobra sestra pa mi je donela telefon svoj jer je cula da mi je muz izvan sebe pa da se cujemo na doslovno 30 sek. Eto to je bila njena dobra volja.
Sto se tice intenzivne kao intenzivne sve je bilo okej iako sam ja uzivala dok su mi davali kisik. Bas mi je bio predobar osjecaj jer kad smo na ledima mi tesko disati. I kad zaspem znam hrkat 🤣😅 ovako dok su mi kisik davali jedno 4 h sam bas uzivala bilo mi fino. E onda kad sam nadosla od anestezije mi je bilo uzasno dosadno. Jos dosla neka baka pa je i ona hrkala pa ne mogu od nje spavat a ni ja nisma nista bolja pa se ne mogu zaliti 🤣🤣
Koje je to rodilište tvoje?
A kisik, o da, super osjećaj, odmah ti je lakša glava. 😁
2020. 👦🏻
Blackrosejesu spominjali sto oko oblacenja bebe za spavanje? Tj temperature u sobi i obleke.
O tome se nije pricalo. Samo je receno za kupanje da bi temp vode trebala biti 37 stupnjeva, a prostorije oko 24. I da se novorođence nesmije dugo kupati
Tenkju! Citala sam kao da se u prvim mjesecima bebe vise "pregriju" od nas odraslih jer nemaju jos termoregulaciju i da je bolje da
I onda dodje treca pa kaze nikako ne dekica, to povecava sansu od slucajnog gusenja
Ovo za dekicu u kreveticu sam isto vidjela da bi je trebalo ukloniti - kao prevenciju SIDSa, pa mi je bilo cudno sto je jedna patronazna dosta hvalila dekicu 😀 ja sam streberica i mislim da cu se pokusati maksimalno drzati tih mjera prevencije SIDSa - koliko bude islo 🙂
Kad se taj dolatin daje? To kao anestetik ako ne uspije epiduralna ili je odbijemo? Ne ide kod carskog jelda?
3/2024 💙
Imate savjet za side by side krevetic, a da nije skupi? Nisam ga imala namjeru kupovati, ali kako klinci cesto spavaju s nama, strah me da koji od njih ne legne na bebu. Pogotovo malac koji nema uopce osjecaj kako spava. On nam doslovno cijeli na glavi zna biti. Nekako si mislim da mi je onda prakticniji taj krevetic da je beba zasticena, a opet blizu da ju mogu dojiti.
Blackrosejesu spominjali sto oko oblacenja bebe za spavanje? Tj temperature u sobi i obleke.
O tome se nije pricalo. Samo je receno za kupanje da bi temp vode trebala biti 37 stupnjeva, a prostorije oko 24. I da se novorođence nesmije dugo kupati
Tenkju! Citala sam kao da se u prvim mjesecima bebe vise "pregriju" od nas odraslih jer nemaju jos termoregulaciju i da je bolje da
I onda dodje treca pa kaze nikako ne dekica, to povecava sansu od slucajnog gusenja
Ovo za dekicu u kreveticu sam isto vidjela da bi je trebalo ukloniti - kao prevenciju SIDSa, pa mi je bilo cudno sto je jedna patronazna dosta hvalila dekicu 😀 ja sam streberica i mislim da cu se pokusati maksimalno drzati tih mjera prevencije SIDSa - koliko bude islo 🙂
Kad se taj dolatindaje? To kao anestetik ako ne uspije epiduralna ili je odbijemo? Ne ide kod carskog jelda?
Ne za carski. To ti je opijat koji se daje službeno “da se opusti sve i potakne otvaranje, a neslužbeno da rodilja bude omamljena i da lakše surađuju s njom u porodu.
Jer boli i dalje (nije anestetik), a ti si kao pijan i mamuran.
Meni je bilo grozno.
2020. 👦🏻
Kad se taj dolatindaje? To kao anestetik ako ne uspije epiduralna ili je odbijemo? Ne ide kod carskog jelda?
Ne za carski. To ti je opijat koji se daje službeno “da se opusti sve i potakne otvaranje, a neslužbeno da rodilja bude omamljena i da lakše surađuju s njom u porodu.
Jer boli i dalje (nije anestetik), a ti si kao pijan i mamuran.
Meni je bilo grozno.
Meni je bilo rečeno da će ga dat ,ali sam se onda skroz otvorila pa nisu.
Ja sam ga tila dobit jer mi je parilo sve bolje od trudova 😆u tom momentu.
KBC Split
- poliklinika Šparac
-Pfc Prag
3 IVF stimulirana❌
1 u prirodnom ciklusu❌
Pfc Prag
12/22: 9 opl. ,nema nijedne blastice za PGD
06/23 transfer 4 .dan
3.7. beta 1535
27.02. 24. Stigao mali miš F🥰
Čitam sad, tj guglam, on ne jak anelgetik, ali prvenstveno opijat. Znači kad upišeš u google Dolantin, prvo što izbaci je “droga”. 😬
2020. 👦🏻
Meni je dolatin isto bio katastrofa, nema šanse da ga opet uzmem. Radije sam svjesna i u bolovima, nego ko pijana i u bolovima 😂. Stravičan osjećaj 🙄 Za bolove ne pomaže ništa, a općenito ne volim taj osjećaj kad se napijem. Ovo je tako nekako slično.
Sortiraj odgovore
Najstariji