Proljetne bebe 2024 🥰🌻🍀

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Martinaaa_
    09. Ožujak 2024. 22:15

Meni je patronazna rekla da je normalno da su im stopala hladna pa cak i plava radi slabije cirkulacije prema stopalima. Isto tako je rekla i za rukice 🤔
    Sto se tice pupka, otpao nam je 9. dan, ali poslije toga je bio granulom koji je sam nestao a sad ima malo sukrvice koju moramo cistit octaniseptom i stapicem za usi.
    Dojenje ide dobro, malo me muce kvrge u grudima koje moram masirati pa si malo izvucem izdajalicom tek toliko da popusti prtisak u dojkama. 
    Bebica je super, na kilazi je dobila ali na donjoj granici tako da nam u pon ponovo dolazi patronazna i vagat ce ju. 
    Jedino nas muce grcevi ali kupili smo bio gaja kapi koje su nam malo pomogle. Masiramo trbuscic i gibamo nogicama pa je malo lakse

💓

• Bananica80
    09. Ožujak 2024. 22:55

BlackRose

Bananica80

Blackrosejesu spominjali sto oko oblacenja bebe za spavanje? Tj temperature u sobi i obleke. Nisam sigurna kako procijeniti jel bebi vruce ili hladno? Tj kako da ga stavim lec.. u vreci, u dekici, u dugom bodiju i pidzamici, samo u pidzamici…

O tome se nije pricalo. Samo je receno za kupanje da bi temp vode trebala biti 37 stupnjeva, a prostorije oko 24. I da se novorođence nesmije dugo kupati jer se voda brzo hladi i moze doci do pothlađivanja.
    Sto se tice tvojeg pitanja, neko pravilo je da se bebe oblace za jedan sloj vise od nas. Ali iz osobnog iskustva, nebi se bas slozila u potpunosti s tim. Curica mi se vec u rodilistu znojila (a kao bebe se ne znoje) koliko joj je vruce bilo i ona mi je uvijek laganije bila obucena. Dok sno recimo maloga i na +30 obacili u dugi bodic i hlacice jer se inace tresao.
    Meni je patronazna rekla da se po stopalima gleda da li im je zima. Ako su stopala hladna, onda je i bebi hladno. Ako su vruca, bebi je vruce. Pa eto, mozda ti barem malo pomogne

Tenkju! Citala sam kao da se u prvim mjesecima bebe vise "pregriju" od nas odraslih jer nemaju jos termoregulaciju i da je bolje da je hladnije nego toplije. I ovo sto je martina napisala - da noge i ruke trebaju biti hladne i da se gleda po trbuhu i vratu. A onda na jednom tecaju je jedna patronazna rekla da im je zima i da ih treba dobro pokrivati dekicama. Pa druga da ne trebaju dekice nego da je bolje da je hladno 😀 vidit cu sta ce moja patronazna rec al dotle skupljam ovako tudja iskustva 😀

3/2024 💙

• BlackRose
    09. Ožujak 2024. 23:10

Bananica80

BlackRose

Bananica80

Blackrosejesu spominjali sto oko oblacenja bebe za spavanje? Tj temperature u sobi i obleke. Nisam sigurna kako procijeniti jel bebi vruce ili hladno? Tj kako da ga stavim lec.. u vreci, u dekici, u dugom bodiju i pidzamici, samo u pidzamici…

O tome se nije pricalo. Samo je receno za kupanje da bi temp vode trebala biti 37 stupnjeva, a prostorije oko 24. I da se novorođence nesmije dugo kupati jer se voda brzo hladi i moze doci do pothlađivanja.
    Sto se tice tvojeg pitanja, neko pravilo je da se bebe oblace za jedan sloj vise od nas. Ali iz osobnog iskustva, nebi se bas slozila u potpunosti s tim. Curica mi se vec u rodilistu znojila (a kao bebe se ne znoje) koliko joj je vruce bilo i ona mi je uvijek laganije bila obucena. Dok sno recimo maloga i na +30 obacili u dugi bodic i hlacice jer se inace tresao.
    Meni je patronazna rekla da se po stopalima gleda da li im je zima. Ako su stopala hladna, onda je i bebi hladno. Ako su vruca, bebi je vruce. Pa eto, mozda ti barem malo pomogne

Tenkju! Citala sam kao da se u prvim mjesecima bebe vise "pregriju" od nas odraslih jer nemaju jos termoregulaciju i da je bolje da je hladnije nego toplije. I ovo sto je martinanapisala - da noge i ruke trebaju biti hladne i da se gleda po trbuhu i vratu. A onda na jednom tecaju je jedna patronazna rekla da im je zima i da ih treba dobro pokrivati dekicama. Pa druga da ne trebaju dekice nego da je bolje da je hladno 😀 vidit cu sta ce moja patronazna rec al dotle skupljam ovako tudja iskustva 😀

Meni se cini da oni vise ni sami neznaju jer svatko drugacije govori 😂
    Uglavnom, ispocetka sam se vodila onim da bebu oblacim sloj vise nego sebe. Npr. Ja imam kratku majicu i hlace, bebi obucem dugi bodic i tanke hlacice. Do kad nisam "upoznala" svoju bebu i znala procijeniti dal joj je vruce ili hladno. Za spavanje sam stavljala jednodjelnu pidzamicu i nisam pokrivala (osim na samom pocetku). Ionako sam isla kasnije spavati pa sam provjerila bebu prije spavanja dal joj je vruce ili hladno. Moja preporuka je pratiti bebu jer su recimo moji bili potpuno razliciti po tom pitanju 🤷‍♀️

Anica88
    09. Ožujak 2024. 23:17

Ja sam skroz zbunjena s grijanjem i oblacenjem. Cula sam dvije razlicite verzije.
    Jedna je da bebe moraju imati sloj odjece vise od nas i da u stanu ne smijemo grijati iznad 20.
    Ne znam kako bi onda trebalo zagrijati stan na 24 za kupanje, pola dana bi nam trebalo za to. 
    Trenutno grijemo na 23 i preko cijele noci bez grijanja se spusti na 22, da grijemo na 24 za kupanje, ne bi palo ispod 23…

Druga verzija je da bebu treba oblaciti isto kao i nas i da u stanu treba biti 24 stupnja. To mi se cini realnije i objasnjava zasto je u rodilistu na odjelu babinjaca uvijek vruce

🙋🏻‍♀️36, PCOS
    🙋🏻‍♂️33
    👶 3/2024

Anica88
    09. Ožujak 2024. 23:18

Bananica80

BlackRose

Bananica80

Tenkju! Citala sam kao da se u prvim mjesecima bebe vise "pregriju" od nas odraslih jer nemaju jos termoregulaciju i da je bolje da je hladnije nego toplije. I ovo sto je martinanapisala - da noge i ruke trebaju biti hladne i da se gleda po trbuhu i vratu. A onda na jednom tecaju je jedna patronazna rekla da im je zima i da ih treba dobro pokrivati dekicama. Pa druga da ne trebaju dekice nego da je bolje da je hladno 😀 vidit cu sta ce moja patronazna rec al dotle skupljam ovako tudja iskustva 😀

I onda dodje treca pa kaze nikako ne dekica, to povecava sansu od slucajnog gusenja

🙋🏻‍♀️36, PCOS
    🙋🏻‍♂️33
    👶 3/2024

Zelena123
    09. Ožujak 2024. 23:26

Ja ne znam kako da utjecem na temperaturu stana kad se grijemo na gradsku toplanu. Koliko oni nariktaju, takva mi je temperatura 😂

👩 1994 god. PCOS, endometrioza. AMH 14.5
    🧑 1991. Sve ok
    Poliklinika IVF
    12/22 AIH ❌, 02/23 AIH ❌
    Ivf postupak -->07.07. - FET, vraćena 1 morula (ostalo 8 smrzlića)
    19.07. - beta 700, 21.07. beta 1424
    Panorama low risk - Boy 💙

• lucijaa_
    10. Ožujak 2024. 00:04

amystiqa

Čestitke i tebi na bebici! ❤️
    Koje rodilište je u pitanju? Joj ja sam dobila Dolantin u prvom porodu i grozno mi je zbog njega bilo, kao mamurluk najgori, a osjećaš bolove. I porod mi je u polumagli zbog njega. Kakvo je tebi iskustvo s njim? Jesu li te pitali da li ga želiš?
    Ja ću tražiti da mi ga ne daju ovaj put.

Hvala 🥰
    Radi se Vinogradskoj. Ja sam imala specifičnu situaciju da nisam mogla dobiti epiduralnu (u jednom trenutku sam ju tražila) i mogla sam birati između dolantina i rajskog plina. Bila mi je odlična babica koju sam pitala što bi ona uzela na mom mjestu i savjetovala mi je dolantin jer nakon njega mogu uzeti rajski plin, dok obratno ne mogu. Meni je pomogao. Osjetiš trudove, ali ih je smanjio do te mjere da ih mogu prodisati pa je bilo lakše. I jako važan savjet koji sam dobila je da zatvorim oči i ne otvaram ih dokle god djeluje dolantin jer inače mogu imati mučnine i povraćati. Slučajno sam otvorila oči za vrijeme prvog truda i moram priznati da je savjet bio odličan jer kako sam ja automatski otvorila oči, tako mi je pozlilo jer sam sve vidjela trostruko pa sam ih ostatak vremena bez problema držala zatvorenima i nije mi uopće bilo slabo. Definitivno mi dolantin nije bio prvi izbor i nisam išla sa namjerom da ga uzmem, ali kao druga opcija nakon epiduralne je bio odličan i ako ću opet rađati, definitivno ću ga tražiti odmah kad već znam da epiduralnu neću moći.

Martinaaa_
    10. Ožujak 2024. 02:31

Sad ni meni nije jasno kako da znam dal joj je toplo ili hladno 🤣 uglavnom rekla je da po glavi i vratu osjetim da li joj je toplo
    Zanimljivo meni na porodu nitko nije spomenuo ni rajski plin ni epiduralnu ni nista. A bome nisam se ni sjetila nicega samo sam razmisljala kada ce to zavrsiti

💓

buhtlica23
    10. Ožujak 2024. 06:22

BlackRose

buhtlica23

Mene je isto strah kako ce proci odvojenost od male.
    Jos je mala tako da bas ne shvaca kad joj kazem da me nece biti par dana. Govorimo joj svaki dan da je beba u stomaku i kad je se pita di je beba pokaze na stomak ali to je naucila od nass. Mislim da ne razumije uopce sto to znaci.
    U zadnjih par dana je postala bas jako vezana za mene. Samo mene trazi i hoce sa ju nosim,ljubi me i grli. A to nikad do sad nije radila. Onda mi jos sve teze padne kad se sjetim da me nece biti. Iskreno nadam se rodit dok je ona u jaslicama pa da je muz pokupi i bude s njom kod kuce. Ako bude bilo drugacije isto ne znam kako cemo….

Toga je sad mene strah s malim jer isto ne shvaca. Za 2 mj puni 2 god i neznam kako da mu objasnim. Govorimo i kazem di je beba, ali nemam bas dojam da razumije. I zna se buditi u noci i dere se maama tako dugo dok ga bas ja ne primim za ruku i privine se k meni. Cak si mislim da oni osjecaju da ce mama morati brinuti o nekome drugome pa se zato tako vezu za nas pred kraj trudnoce. Mozda me na dan poroda nece uopce pustati 😅

Izgleda da osjete da se dogada nesto ali da nisu svjesni sto. Moja je 15 mj 🫣
    Iskreno ne znam kako cu ja to prezivit 😅 
    ne bojim se toliko ni poroda, dobro nije mi svejedno ako bude carski npr ne znam koju anesteziju izabrati i strah me toga jer sam 24h na intenzivnoj i ono znam da cu sama sebe izludit jer je necu vidjeti ni cuti 24 h. S njom je bio hitni carski ali u tom momentu nisam stigla ni razmisljati o njoj jer mi je bilo jako lose. Jer ni nju nisam vidjela 24 h   ali ona se toga ne sjeca pa ajde 🤣
     Tako da se ipak nadam prirodnom da se mozemo makar preko kamere vidjeti.

6.4.22 ➕
    11/22 ♥️😍

🤵31 👰29

Maša🤰🏼
    10. Ožujak 2024. 06:41

Moj ima 2 god i 2 mjeseca i iskreno sad kad sam bila 5 dana u bolnici on je bio koma!
    Vristao je za u jaslice, nije htio jesti, stalno je doma plakao . Nije htio ni kod none bas je pokazivao nezadovoljstvo i meni je bilo bas tesko. 
    Sada imam plan hahaha bas mu jako puno pricam ne o bebi u trbuhu nego o tome kako ce mama otic na par dana u bolnicu da moze doma njemu donijet bebu! Pa se nadam da kad sad odem rodit da ce to bolje prihvatit 🤞 

Cudila sam se jer inace nije bas pretjerano vezan za mene vise je tatin sin, ali ocito je tako pokazivao nezadovoljstvo 🤷🏼‍♀️ cim sam dosla doma se sve smirilo i sve je bilo super 

👩🏼 27 g, 👦🏻 34 g

12/2020 missed 6tt
    Baby Vito 🩵 37+3 ( 19.12.2021)
    12.07.2022. ➕
    Panorama low risk ✅ It’s a girl 🎀

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.