![](/media/img/16/8a/332ccf6fc7cb1cb416df.jpeg)
Ja sam dns bila na pregledu i pitala sam za taj osjecaj probadanja dolje rekla mi je da samo usporim kada to osjetim. Ne mora znaciti nista ali za svaki slucaj prije 32 tt to ne zelimo da se pojavljuje. Pitala sam za natecenost usana rekla mi je da je to normalno i zbog hormona i prokrvljenosti. Maleni je skroz dole zbijen i vjv mi on i pravi taj pritisak dole. Cerviks je dobar 30 mm zatvoren, to mi je bitno da se ne skracuje jer sam zbog njega trebala usporiti tempo. Uglavnom sve je hvala Bogu u redu. Dole sam zatvorena, malo je omeksano sve doli ali rekla je da to nije problem jer mi je i trbuh mekan tako da sve je ok. Bas mi je pao kamen sa stca jer sam vjv kao i svi sad ovo oko Bozoca bas malo pretjerala sa aktivnostima i cak su me ledja znala boliti ritmicno ko grcevi ali u ledjima.
6/21 👧🏼
6/23 👼🏼 7tt
03/24 ⏳
Ja najveci problem trenutno imam sa zgaravicom. Na sve mi se javi i sve mi tesko pada na zelidac. Tako mi je bilo u prosloj trudnoci. Za sad mi pomazu bademi i reflustat po potrebi.
6/21 👧🏼
6/23 👼🏼 7tt
03/24 ⏳
Jutro svima! Nocas sam se bas namucila i ne jos uvijek ne razumjem sta je to bilo.
Oko 23:30 taman sam se mislila ici spavati i pocela sam osjecati neke lagane grceve, kao menstrualne. Kad sam legla to se nastavilo, nisam mogla zaspati jer svaki put kad krenem tonuti u san osjetim grc. Ne mogu reci da su bili jaki, niti u pravilnom intenzitetu. Onda sam se par puta dizala, pila vode, setala po kuci, mjenjala polozaj u krevetu, ali nisu stajali. Onda sam pomislila da nije probava, otisla u wc i obavila nuzdu. Ali kad sam legla u krevet nista lakse mi nije bilo, mozda cak i mrvicu jace sam ih osjecala. Tako sam lezala okrecuci se s boka na bok, i onda opet oko 4:30 osjetim da moram na wc i opet odem. Nakon toga mi se smanjilo i napokon sam uspjela zaspati od 5 do 8 jutros. U 8 kad sam se probudila prvo sam opet osjetila bol kao za wc i opet odem i opet obavim. Znaci 3 puta u nekih 6 sati, nije proljev, skroz normalno sve. Moram naglasiti da sam tokom svih tih grceva nocas osjecala bebu kako me lupa. To je valjda dobar znak??? Vise ne znam jesam se otrovala hranom, ili mi nesto nije dobro sjelo, ili nesto trece?
Sve sto si napisala je i meni tako i sinoc i jos neke noci mi je znalo biti i kad sam jutros obavila wc ko nova osoba, nista me trenutno ne boli ali cesto imam takve bolove i toliko puta idem na wc sve normalno nije proljev kao sto kazes. Ne znam sta je eto ali isto mi se desava doslovno isto
https://www.tickerfactory.com/ezt/d/2;41;116/st/20240401/dt/6/n/Lea/k/55a1/age.png
mozda vas stvarno boli od crijeva, mislim da beba pritisce crijeva i onda dok se ne obavi nuzda ne popusti pritisak? ne znam, mozda u lezecem polozaju bude veci pritsak na probavni sustav.
Sandra25, hvala na savjetu za željezo, probat ću to
Ja žgaravicu gasim vodom i trudim se ignorirati ju, ali kupila sam i neke tablete za žvakanje da imam ako baš bude jako.
baby development in progress ~ 14.3.24.
Bila sam na pregledu. Zatvorena sam, cerviks 46 mm kaze sve je super, ne zna zasto me tako boli. Rekla je manji fiticki napor i puno vode tokom dana. Dala mi je utrogestan do iduce kontrole za 4 tj(veselo😂) i to je to. S bebom je sve super, ima 900 grama, osjecam ju cijelo vrijeme i bas je bila vesela na pregledu. Uglavnom nemam razlog bolova takodjer je rekla leci na lijevi bok i pricekati da bol prodje, ako se nastavi ili bude bas grdo koji dan ici na hitnu za svaki slucaj da nebi krenuli trudovi ili sto god. Nsfam se da sam nekome pomogla eto. Ja sam mirnija posto znam da je sve ok al eto nije mi svakako svejedno sto ne znam razlog boli ali nadam se da se nece ni ponavljati🤞
https://www.tickerfactory.com/ezt/d/2;41;116/st/20240401/dt/6/n/Lea/k/55a1/age.png
Lallla drago mi je da ti je pregled okej, da je dole sve okej, ocito trebamo sve puno vise mirovati.
Ja dam zvala svog ginekologa privatnog, on inace radi samo popodne. Rekao mi je misli da nisu lazni trudovi nego nesto drugo, da popijem magnezij i Normabel od 2mg i mirujem, te da se cujemo popodne za pregled. Mal omi je bolje al sam i dalje preplasena, bojim se otvaranja i skracivanja cerviksa. Inace mi je dosad sve bilo uredno. 😔
Pozdrav žene,
kao i svi i ja sam pretjerala za Božić, od aktivnosti do hrane...rekla sam sebi neću, mirovat ću, ali eto. Napravi ovo, napravi ono i ode dan, pa poslje dođe slabost, grčevi, nesanica. Drago mi je da je prošao ovaj period. Jednu noć sam čak povraćala, toliko me uhvatila žgaravica da mi je u snu došao nagon za povraćanjem.
Vidim da spominjete grčeve i razne bolove dolje. Ja to isto imam konstantno...od grčeva za koje mislim da su više u crijevima, pa završe rijetkom stolicom, do grčeva koji su kao menstrualni, to se valjda maternica širi. Konstantni nagon za mokrenjem, iscjedak, stalno sam mokra i sl. Svaki pregled mi je bio uredan, radila sam i dodatne pretrage urina, svi nalazi bili ok. Doktorica kaže da je to jednostavno drugo stanje pa sam uspjela sebe malo smiriti tim, ali imam osjećaj da je dolje stalno neka akcija haha. Nastojim piti puno vode, magnezija, kretati se koliko mogu i to je to. Kupila sam i pilates loptu da malo doma vježbam zdjelicu.
Čestitam na dobrim pregledima :)
👩 1994 god. PCOS, endometrioza. AMH 14.5
🧑 1991. Sve ok
Poliklinika IVF
12/22 AIH ❌, 02/23 AIH ❌
Ivf postupak -->07.07. - FET, vraćena 1 morula (ostalo 8 smrzlića)
19.07. - beta 700, 21.07. beta 1424
Panorama low risk - Boy 💙
Bila sam na pregledu. Zatvorena sam, cerviks 46 mm kaze sve je super, ne zna zasto me tako boli. Rekla je manji fiticki napor i puno vode tokom dana. Dala mi je utrogestan do iduce kontrole za 4 tj(veselo😂) i to je to. S bebom je sve super, ima 900 grama, osjecam ju cijelo vrijeme i bas je bila vesela na pregledu. Uglavnom nemam razlog bolova takodjer je rekla leci na lijevi bok i pricekati da bol prodje, ako se nastavi ili bude bas grdo koji dan ici na hitnu za svaki slucaj da nebi krenuli trudovi ili sto god. Nsfam se da sam nekome pomogla eto. Ja sam mirnija posto znam da je sve ok al eto nije mi svakako svejedno sto ne znam razlog boli ali nadam se da se nece ni ponavljati🤞
Hvala ti na info i super da je sve super. Oprosti, samo me zanima, koji si tjedan t? Pitam zbog velicine bebe. Meni je sa 26 tt bila na 800g - kaze dr da je dobro, al sam nalazila po nekim tablicama da bi mogla bit i teza..
Drage cure, sretan Bozic i sve najbolje i od mene🎄🥂
Imala bih jedno pitanje, ako mi koja moze podjeliti iskustvo- da li vi koje ste blizu ili presle 30. tt imate pojacan iscjedak? Zadnja 2-3 dana imam gusci bijeli sluzav pojacan iscjedak, bez mirisa, crvenila, svrbezi ili slicno ali onako dobro smoci gacice🤪
Znala sam kroz trudnocu vec imati tako ali nisam sad vec neko vrijeme pa kako se blizi kraj tako ja vise panicarim🤪
Hvala unaprijed🥰🥰
👩 33
👨35
09/22 Missed Ab, 10. tt, prva T 👼🙏😢
TSH 1,5 (Euthyrox terapija, prvi nalaz 3,6)
6/2023➕🌈❤️🙏
Panorama Low risk, it’s a girl🩷💞
Hvala ti na info i super da je sve super. Oprosti, samo me zanima, koji si tjedan t? Pitam zbog velicine bebe. Meni je sa 26 tt bila na 800g - kaze dr da je dobro, al sam nalazila po nekim tablicama da bi mogla bit i teza..
Da li tvoja bude cura ili decko?
Moja je na pregledu isto u 26.tj. bila oko 800g, rekao je da je to u granicama normale, a vidim po webu da je nesto manje od prosjeka. Necu se buniti, bude je lakse roditi :)
🙋🏻♀️36, PCOS
🙋🏻♂️33
👶 3/2024
Sortiraj odgovore
Najstariji