![](/media/img/62/2d/864ec85398e743c209ae.jpeg)
Velicina bebe, ma valjda je to okej ako doktori kazu da je okej. Ja se tjesim da su mjere bitniji indikator - iako i one znaju odstupati po tjednima, pa je i to okej. A tezina je neka procjena UZ uređaja - nije da te mogu izvagat. Čula sam za dosta iskustava da zna ona bit puno drukčija izmjerena u ambulanti i na porodu. Mene je brinulo jer je u mom slučaju (APS) jako bitno da beba ne zaostaje u rastu jer je to jedan od indikatora prestanka funkcije posteljice. Iako je moja dr upoznata sa svim i prati me bas detaljno radi toga, i ona je rekla da je sve oke sa mjerama... crv sumnje radi svoje 😶
Ja nekako najviše mislim da mjere ovise o preciznosti doktora koji ih uzima (opseg glavice, trbuha, dužine bedrene kosti itd) jer po tome utz izračunava težinu bebe. I sad ako je beba malo nemirnija i pomakne se mjera može biti netočna šta može dovest do nekakvih odstupanja. Zato i kažu da je sve +/- 2 tjedna u granicama.
Bananice ako te baš jako uznemirava i opterećuje usprkos tome šta kažeš da te baš detaljno prati tvoja gin, ja bi na tvom mjestu išla po drugo mišljenje, privatno. Bolje nego da se stalno sekiraš.
33👙 36🩳
MPO 6/23, 4.7. ➕️
Pa meni su dan prije poroda rekli da beba ima ne znam otprilike cu sad bubnut 3700 a rodio se sa 3340, to je sve okvirno kako im aparat izbaci po mjerama twko da nemas brige dok gin nista ne komentira.
https://www.tickerfactory.com/ezt/d/2;41;116/st/20240401/dt/6/n/Lea/k/55a1/age.png
Ja nekako najviše mislim da mjere ovise o preciznosti doktora koji ih uzima (opseg glavice, trbuha, dužine bedrene kosti itd) jer po tome utz izračunava težinu bebe. I sad ako je beba malo nemirnija i pomakne se mjera može biti netočna
Bananice ako te baš jako uznemirava i opterećuje usprkos tome šta kažeš da te baš detaljno prati tvoja gin, ja bi na tvom mjestu išla po drugo mišljenje, privatno. Bolje nego da se stalno sekiraš.
I hocu.. jel ima tko kojih preporuka kod koga? Al ja cu ti se sekirat do kraja trudnoce sigurno. Ovo moje st(r)anje uzrokuje infarkte i insuficijencije posteljice sto dovodi do mrtvorodjenja 😑 Tako da mi nema druge nego "strepiti" do samog kraja. I nadati se da su pogodili terapiju i da cemo imati srece. I otici u privatnika koji put na dodatni pregled.. zato mi treba neki "dobar" strucnjak fetalne medicine koji dobro barata UZVom. Na podrucju Zg
Bananica, u Podobniku imaju najbolji 4D uzv aparat, ali to naravno ne znači da su i najbolji dijagnostičari. Ima puno dr koji rade na Sv Duhu i privatno pa da se možda raspitaš i odeš kod nekog od njih tko se bavi tim stvarima s kojima imaš problema.
Što se tiče težine bebe, dobro su cure rekle, uzv aparat izbaci procijenjenu težinu na osnovu uzetih mjera, a pitanje je koliko su mjere dobre, tj. koliko je precizno ginekolog izmjerio. Meni su oba puta unutar 100gr rekli, nije bilo iznenađenja ☺️
💔💔💔 3 missed ab
💙 prva mrva
💙 šašavko
💔💔 2 missed ab
💙 Hrabri Palčić
Moja beba je sa 20tt bila 350g, a prosli tjedan kad sam bila punih 29 je bila 1335g
A sto se tice iscjedka koma, bez dnevnog uloska ne mogu, to promoci i na tajice. Ne svrbi, nema neobican miris samo je voden sa dosta bijelog gustog
💓
Moja beba je sa 20tt bila 350g, a prosli tjedan kad sam bila punih 29 je bila 1335g
A sto se tice iscjedka koma, bez dnevnog uloska ne mogu, to promoci i na tajice. Ne svrbi, nema neobican miris samo je voden sa dosta bijelog gustog
Ja odmah dobijem gljivice ili neki vrag od dnevnih ulozaka, a sad mi je dala utrogestan 4 tjedna, nemam toliko gacica za mijenjanje😂😂😂😂
https://www.tickerfactory.com/ezt/d/2;41;116/st/20240401/dt/6/n/Lea/k/55a1/age.png
Ma sam vec skroz navikla na dnevne uloske, inace imam pcos i nemam normalnu mjesecnicu nego smedi iscjedak koji traje tjedan dana. I uopce ne koristim uloske za mengu nego dnevne uloske tako da su mi oni skroz ok 🤣
A utrigestan sam od pocetka trudnoce pa do 16 tt koristila 3x1 vaginaletu. Takoo da sam od pocetka trudnoce na dnevnim uloscima.
Bit ce ti puno lakse kad ih prestanes stavljati, meni su bile uzas jos obilniji iscjedak sam od njih imala
💓
Mašo, ne uzrujavaju se. Njihove te mjere ne znam sto bi rekla. Sve zavisi koliko je doktor precizan. Doslovno 1 milimetar igra ulogu prilikom mjerenja. Meni je dan prije poroda receno da je mala 4210, rodila se 3210 znaci punu kilu su fulali... A ja vec u 100 briga bila kako cu ja nju roditi toliku 🤣
6.4.22 ➕
11/22 ♥️😍
🤵31 👰29
I hocu.. jel ima tko kojih preporuka kod koga? Al ja cu ti se sekirat do kraja trudnoce sigurno. Ovo moje st(r)anje uzrokuje infarkte i insuficijencije posteljice sto dovodi do mrtvorodjenja 😑 Tako da mi nema druge nego "strepiti" do samog kraja. I nadati se da su pogodili terapiju i da cemo imati srece. I otici u privatnika koji put na dodatni pregled.. zato mi treba neki "dobar" strucnjak fetalne medicine koji dobro barata UZVom. Na podrucju Zg
Preporuka za doktoricu Beatu Gebauer u poliklinici Podobnik, ima dosta godina staža + subspecijalist je fetalne medicine, strpljiva i detaljna
I tamo imaju dobar ultrazvuk
Sortiraj odgovore
Najstariji