Proljetne bebe 2023. 🌷🍀🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • DaMa_21
    10. Veljača 2023. 12:44

Rose.

DaMa_21

Cure evo i mene, odradila danas prvi pregled u trudnickoj ambulanti jer je moj ginekolog na godisnjem pa cu sad do kraja kod njih ici.
    Napravili su mi bris na BHSB i UZVom samo provjerili kolicinu plodne vode. Jos uvijek sam skroz zatvorena i nadam se da ce tako ostati jos neko vrijeme. Ukinuli su mi utrogestan napokon 🥳, doktor je rekao da sam za 2 tj u terminu i da nemamo sta vise zaustavljati, pogotovo jer je malena prije 2tj imala vec 2kg.
    Iduci tjedan (14.2.) imam samo UZV tamo radi procjene velicine bebe, a za 2 tj cu imati novi pregled u TA na kojem ce mi provjeriti jesam li se pocela otvarati i vjerojatno ctg.

Ribice,drzim fige da se bebica okrene jos, a za kile svaka cast 💪 Jesi pazila na prehranu?

Nije te dugo bilo, baš mi je drago da si se javila 🙂
    Jel spremno sve za bebicu?
    Super za utrogestane, još par tjedana i evo bebice 🥰🥰

Bas zbog priprema svega me nema cesto 🙈 Imam osjecaj da ovih zadnjih par tjedana prolazi brze nego cijelih 7-8mj prije toga 😂😂
    Sve je spremno, upravo perem cijeli stan i robicu za bebu i za bolnicu pa cu ovih dana spremiti i torbu da sam mirna. 
    Jel imas ti sve? Ti si vecvu terminu za par dana, a prema ovom doktoru iz bolnice vec jesi u terminu 🙈
    Ne mogu vjerovat da ce neke od nas vec kroz mjesec dana drzati svoje bebice

👱🏼‍♀️31 🧔🏼‍♂️32

👱🏼‍♀️ hiperprolaktinemija (adenom hipofize), hashimoto, inzulinska rezistencija. Ciklusi ~26 dana

07/2022 ➕
    03/2023 N💕

• DaMa_21
    10. Veljača 2023. 12:48

Ribica 33

Ovdje je netko pisao da ide na dogovoreni carski, nemogu se sjetit tko pa ako mi može napisati koja bolnica i kakav je postupak, oporavak nakon , dali treba još šta dodati u torbu za bolnicu ili neće trebati toliko puno ulozaka kao nakon vaginalnog poroda? Za svaki slučaj ako budem morala na carski da nebudem skroz nepripremljena.

Ne idem na carski (barem se nadam), ali u bolnici (Vinogradska) su mi rekli da se jednako spremim za bolnicu neovisno o vrsti poroda, tako da vjerujem da ti ne treba nista dodatno.
    Za uloske su rekli da ih trebam i nakon carskog jer ostane jednaka rana u maternici od odvajanja posteljice pa isto krvaris, ali ne znam koliko ih treba. Moze ti svaki dan muz ili netko donijeti jos ulozaka ili bilo sta ako ti zatreba pa ne moras zatrpat torbu s njima jer zauzmu jako puno mjesta 🙈
    Di ces ti roditi?

👱🏼‍♀️31 🧔🏼‍♂️32

👱🏼‍♀️ hiperprolaktinemija (adenom hipofize), hashimoto, inzulinska rezistencija. Ciklusi ~26 dana

07/2022 ➕
    03/2023 N💕

Rose.
    10. Veljača 2023. 12:50

DaMa_21

Rose.

DaMa_21

Cure evo i mene, odradila danas prvi pregled u trudnickoj ambulanti jer je moj ginekolog na godisnjem pa cu sad do kraja kod njih ici.
    Napravili su mi bris na BHSB i UZVom samo provjerili kolicinu plodne vode. Jos uvijek sam skroz zatvorena i nadam se da ce tako ostati jos neko vrijeme. Ukinuli su mi utrogestan napokon 🥳, doktor je rekao da sam za 2 tj u terminu i da nemamo sta vise zaustavljati, pogotovo jer je malena prije 2tj imala vec 2kg.
    Iduci tjedan (14.2.) imam samo UZV tamo radi procjene velicine bebe, a za 2 tj cu imati novi pregled u TA na kojem ce mi provjeriti jesam li se pocela otvarati i vjerojatno ctg.

Ribice,drzim fige da se bebica okrene jos, a za kile svaka cast 💪 Jesi pazila na prehranu?

Nije te dugo bilo, baš mi je drago da si se javila 🙂
    Jel spremno sve za bebicu?
    Super za utrogestane, još par tjedana i evo bebice 🥰🥰

Bas zbog priprema svega me nema cesto 🙈 Imam osjecaj da ovih zadnjih par tjedana prolazi brze nego cijelih 7-8mj prije toga 😂😂
    Sve je spremno, upravo perem cijeli stan i robicu za bebu i za bolnicu pa cu ovih dana spremiti i torbu da sam mirna.
    Jel imas ti sve? Ti si vecvu terminu za par dana, a prema ovom doktoru iz bolnice vec jesi u terminu 🙈
    Ne mogu vjerovat da ce neke od nas vec kroz mjesec dana drzati svoje bebice

Najslađi dio mi je pranje robice i peglanje, slaganje 😄
    Mi smo pripremili sve, kinderbet, komoda, robica, baš neki dan složili kolica, stigla kadica, prematalica, bočice, dudice, torba spremna, sad samo ovo iščekivanje ubija 😅😅  
    Moram jedino još uzeti octenisept za pupak i nešto za sebe za ranu nakon poroda ukoliko bude šavova ponovo. 
    I meni je sve pomalo nestvarno da se približava, na momente me uhvati strah, a s druge strane jedva čekam 😂

MiniGirl
    10. Veljača 2023. 19:21

Ribica 33

Ovdje je netko pisao da ide na dogovoreni carski, nemogu se sjetit tko pa ako mi može napisati koja bolnica i kakav je postupak, oporavak nakon , dali treba još šta dodati u torbu za bolnicu ili neće trebati toliko puno ulozaka kao nakon vaginalnog poroda? Za svaki slučaj ako budem morala na carski da nebudem skroz nepripremljena.

Nadamo se jos da će se beba okrenuti, ali ja sam isto za da se bolje pripremiti na sve sto mozes pa kako bude.
    Super za kg! 

MiniGirl
    10. Veljača 2023. 19:26

DaMa_21

Supeeer za pregled! Smijem pitati u kojoj si bolnici bila i jesi li dugo cekala, kakvo ti je iskustvo? Pripreme su najslađe, pogotovo ovaj dio s robicom, bar meni. 

MiniGirl
    10. Veljača 2023. 19:28

Ledolina,kk, studentica kakvo je stanje, je li se počelo stogod događati?

MiniGirl
    10. Veljača 2023. 19:39

Studenticaa

Hejo, ja imala jučer pregled..
    Sve je tip top, mala ima oko 3200grama i dalje jednom tjedno na kontrole. CTG uredan vrtilo se između 20 i 40.
    Samo čekam kad porod krene da se riješim neizvjesnosti hahah.
    Ps.nije me pregledao vaginalno pa ne znam da li sam se širila i dalje ili sam još uvijek na 1prst.

Sad vidim da si se jucer javila! Drago mi je da je sve ok. Sad stvarno moze svaki cas. Ti si jos ranije pisala i da ti je ispao sluzni cep, je tako? Kako ubijas vrijeme dok cekas trudove?

MiniGirl
    10. Veljača 2023. 19:44

Evo i liste pregleda:
    14.2 DaMa, Akane, Marija1994
    15.2 Rose
    16.2 kk1109, Studentica
    21.2. Regica, MiniGirl

Vjerojatno nisam uspjela pohvatati svih pa me ispravite.

• DaMa_21
    10. Veljača 2023. 21:58

MiniGirl Bila sam u Vinogradskoj i prezadovoljna sam, doktor je divan. Bila sam u 8 narucena i odmah sam dosla na red, uz mene je bila jos jedna zena, a kad sam zavrsila s pregledom vec se skupilo par njih.
    Dosla tamo u 8 i u 8:30 bila gotova sa svime.

👱🏼‍♀️31 🧔🏼‍♂️32

07/2022 ➕
    03/2023 N💕

kk1109
    11. Veljača 2023. 01:20

MiniGirl

Ledolina,kk, studentica kakvo je stanje, je li se počelo stogod događati?

Evo ja opet u bolnici, otvorena 6 cm...posto nisam 37+0 ostavili me i cekaju da krene. Ne znam dal ce me poslat u radaonu za 2 dana kad bude punih 37 jer mi niko nije nista konkretno reko🤷‍♀️

🙋‍♀️- 28
    🙋‍♂️- 31
    4/2022 18 tt. naš mali anđeo _ Noa 🙏🏻🕯😇
    6/2022 ➕️ ❤🤞🌈
    18 DPO - beta 1086 🤗 /22 DPO- beta 5522🥰
    7/2022 kuca nam srceko 🤗❤️
    Stiže nam dečko 💙
    11.02.2023. Niko 👶💙
    Ta Bogu ništa nije nemoguće! ( Lk 1,37) 🍀

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.