Proljetne bebe 2023. 🌷🍀🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Rose.
    09. Veljača 2023. 15:51

Studenticaa

Imam pitanje za vas, pošto mi na wappu nisu odg, pretpostavljam da ne znaju.
    Jel koja od vas u prošloj trudnoći imala osjećaj kao da vam se umrtvila koža na trbuhu? Prvo je bilo kod desnog pupka i do sad se ohoho raširilo. Nije prisutan cijelo vrijeme taj osjećaj, al ono mohu se bockat ništa ne osjećam. Osjećaj je kao da se ukočila ili što, pq nemam osjet. Ginekolog je samo reko da je to ok. Nije mi dao konkretni odgovor🤷🏻‍♀️

Nemam odgovor na ovo, nekad jedino točno na pupku se umrtvi koža (na van mi je izasao) ali nisam imala iskustva da se okolo širilo. Ako gin smatra da je to ok, nebi se posebno brinula oko toga.. 

• Ribica 33
    09. Veljača 2023. 17:27

Evo mene sa pregleda, beba se još nije okrenula, još uvijek je na zadak, kontrola je za 2 tj ako se do tad ne okrene idem na dogovor za carski,danas 35tt ima oko 2900kg, fali mi željeza, dobila sam tablete ferum i nalaz mi je pozitivan na streptokok, rekao mi je da se ne sekiram da ću na porodu dobit infuziji u kojoj je antibiotik pa neće preći na bebu, tj da beba nedobije temperaturu u prvim danima života, uglavnom veselo, Al necu se sekirat bit će sve ok, mora!

Rose.
    09. Veljača 2023. 17:35

Ribica 33

Evo mene sa pregleda, beba se još nije okrenula, još uvijek je na zadak, kontrola je za 2 tj ako se do tad ne okrene idem na dogovor za carski,danas 35tt ima oko 2900kg, fali mi željeza, dobila sam tablete ferum i nalaz mi je pozitivan na streptokok, rekao mi je da se ne sekiram da ću na porodu dobit infuziji u kojoj je antibiotik pa neće preći na bebu, tj da beba nedobije temperaturu u prvim danima života, uglavnom veselo, Al necu se sekirat bit će sve ok, mora!

Jesi do sad vaginalno rađala ili na cr?
    Još uvijek se stigne okrenuti, nemoj se brinuti. 
    Također i za streptokok, dobit ćeš antb i bebica je zaštićena, nemoj se sekirati, bit će sve to dobro 🥰 

• Ribica 33
    09. Veljača 2023. 18:19

Rose.

Ribica 33

Također i za streptokok, dobit ćeš antb i bebica je zaštićena, nemoj se sekirati, bit će sve to dobro 🥰

Da prvi porod vaginalno,mislila sam i ovaj Al bebi je lijepo ovako, kaže doktor da se posjela kao da je u fotelji🤣.dolje sam zatvorena skroz i ovu turu nisam dobila ni kile što me full iznenadilo a beba je dobila 800grama

• DaMa_21
    09. Veljača 2023. 21:16

Cure evo i mene, odradila danas prvi pregled u trudnickoj ambulanti jer je moj ginekolog na godisnjem pa cu sad do kraja kod njih ici.
    Napravili su mi bris na BHSB i UZVom samo provjerili kolicinu plodne vode. Jos uvijek sam skroz zatvorena i nadam se da ce tako ostati jos neko vrijeme. Ukinuli su mi utrogestan napokon 🥳, doktor je rekao da sam za 2 tj u terminu i da nemamo sta vise zaustavljati, pogotovo jer je malena prije 2tj imala vec 2kg. 
    Iduci tjedan (14.2.) imam samo UZV tamo radi procjene velicine bebe, a za 2 tj cu imati novi pregled u TA na kojem ce mi provjeriti jesam li se pocela otvarati i vjerojatno ctg. 

Ribice, drzim fige da se bebica okrene jos, a za kile svaka cast 💪 Jesi pazila na prehranu?

👱🏼‍♀️31 🧔🏼‍♂️32

👱🏼‍♀️ hiperprolaktinemija (adenom hipofize), hashimoto, inzulinska rezistencija. Ciklusi ~26 dana

07/2022 ➕
    03/2023 N💕

Rose.
    10. Veljača 2023. 08:29

Ribica 33

Rose.

Ribica 33

Da prvi porod vaginalno,mislila sam i ovaj Al bebi je lijepo ovako, kaže doktor da se posjela kao da je u fotelji🤣.dolje sam zatvorena skroz i ovu turu nisam dobila ni kile što me full iznenadilo a beba je dobila 800grama

Svaka čast za kile 👌🏻 
    A bebica neka uživa😘😘

Rose.
    10. Veljača 2023. 08:32

DaMa_21

Cure evo i mene, odradila danas prvi pregled u trudnickoj ambulanti jer je moj ginekolog na godisnjem pa cu sad do kraja kod njih ici.
    Napravili su mi bris na BHSB i UZVom samo provjerili kolicinu plodne vode. Jos uvijek sam skroz zatvorena i nadam se da ce tako ostati jos neko vrijeme. Ukinuli su mi utrogestan napokon 🥳, doktor je rekao da sam za 2 tj u terminu i da nemamo sta vise zaustavljati, pogotovo jer je malena prije 2tj imala vec 2kg.
    Iduci tjedan (14.2.) imam samo UZV tamo radi procjene velicine bebe, a za 2 tj cu imati novi pregled u TA na kojem ce mi provjeriti jesam li se pocela otvarati i vjerojatno ctg.

Ribice,drzim fige da se bebica okrene jos, a za kile svaka cast 💪 Jesi pazila na prehranu?

Nije te dugo bilo, baš mi je drago da si se javila 🙂
    Jel spremno sve za bebicu? 
    Super za utrogestane, još par tjedana i evo bebice 🥰🥰

• Ribica 33
    10. Veljača 2023. 09:07

DaMa_21

Ribice,drzim fige da se bebica okrene jos, a za kile svaka cast 💪 Jesi pazila na prehranu?

Super da ne moraš više pit utrogestan, smanjila sam slatko , radim dva puta na dan vježbe koje bi trebale bebu potaknuti da se okrene i šetam minimalno 5kilometara dnevno  tako mi paše i imam više energije tako da moguće da je zbog toga. 

• Ribica 33
    10. Veljača 2023. 11:34

Ovdje je netko pisao da ide na dogovoreni carski, nemogu se sjetit tko pa ako mi može napisati koja bolnica i kakav je postupak, oporavak nakon , dali treba još šta dodati u torbu za bolnicu ili neće trebati toliko puno ulozaka kao nakon vaginalnog poroda? Za svaki slučaj ako budem morala na carski da nebudem skroz nepripremljena.

Rose.
    10. Veljača 2023. 12:03

Ribica 33

Ovdje je netko pisao da ide na dogovoreni carski, nemogu se sjetit tko pa ako mi može napisati koja bolnica i kakav je postupak, oporavak nakon , dali treba još šta dodati u torbu za bolnicu ili neće trebati toliko puno ulozaka kao nakon vaginalnog poroda? Za svaki slučaj ako budem morala na carski da nebudem skroz nepripremljena.

Ako se ne varam, Ledolina, vjerojatno kad vidi poruku će ti odgovoriti. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.