Proljetne bebe 2023. 🌷🍀🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Tinchilina
    13. Veljača 2023. 15:07

Evo i mene sa redovne kontrole, sve je uredno, malac raste rapidno - rekla je da je oko 1300 g tezak, s tim da je pokazivao guzu pa ga nije mogla cijelom dužinom izmjeriti. I dalje je kao malo veći - cca tjedan dana. Trenutno je okrenut na zadak, al kaze da to nije ništa za zabrinjavanje. Sutra ponovno na kontrolu krvi itd. Za test glukoze i onaj nizak rezultat nakon 2 sata kaže da je to sve ok, valjda sam malo izgladnjela bila 😅 Općenito mi se čini da mi je ginekologinja dosta ležerna, valjda je to ok. 

Što se tiče najavljenog baby boom-a, baš sam i ja gledala listu i stvarno nam puno bebica stiže uskoro, a jako malo tamo pred kraj proljetnih termina. Jesu li te mame u nekim drugim grupama, ili će možda u svibnju biti manja gužva i u rađaonicama...pitam se, pitam 😄

💙 5/2023

Rose.
    13. Veljača 2023. 19:20

Tinchilina

Evo i mene sa redovne kontrole, sve je uredno, malac raste rapidno - rekla je da je oko 1300 g tezak, s tim da je pokazivao guzu pa ga nije mogla cijelom dužinom izmjeriti. I dalje je kao malo veći - cca tjedan dana. Trenutno je okrenut na zadak, al kaze da to nije ništa za zabrinjavanje. Sutra ponovno na kontrolu krvi itd. Za test glukoze i onaj nizak rezultat nakon 2 sata kaže da je to sve ok, valjda sam malo izgladnjela bila 😅 Općenito mi se čini da mi je ginekologinja dosta ležerna, valjda je to ok.

Što se tiče najavljenog baby boom-a, baš sam i ja gledala listu i stvarno nam puno bebica stiže uskoro, a jako malo tamo pred kraj proljetnih termina. Jesu li te mame u nekim drugim grupama, ili će možda u svibnju biti manja gužva i u rađaonicama…pitam se, pitam 😄

Super za uredan pregled i za mališu 🥰🥰
    Stigne se on puno puta okrenuti 😀

Šteta sto se ostale curke slabo/nikako javljaju, nadam se da je sa svima sve ok 🤞🏻🙂

MiniGirl
    13. Veljača 2023. 23:08

Studenticaa

Tinchilina

Što se tiče najavljenog baby boom-a, baš sam i ja gledala listu i stvarno nam puno bebica stiže uskoro, a jako malo tamo pred kraj proljetnih termina. Jesu li te mame u nekim drugim grupama, ili će možda u svibnju biti manja gužva i u rađaonicama…pitam se, pitam 😄

Odlično za pregled! Dečko je već veeliki☺☺ Lijepo napreduje☺
    Hm, ja i par cura spadamo pod zimske bebe, jer realno proljeće počinje tek 21.3., ja sam se ovdje pridružila iz razloga jer sam bila najbliža tjednima ovdje nego u zimskim bebama. Tamo su sve već na veeliko počele kupovati i spremati se za rodilište a ja ništa, daleko sam od njih ahhaha. Nisam se mogla pratiti sa njima, pa sam se ovdje pratila sa curama koje su me lijepo prihvatile☺
    Rose - ostale cure su dobro, bebe im lijepo napreduju, jedna koja nije nikad bila na ovom forumu je puštena doma konačno jer je bila u bolnici zbog otvaranja, a negdje je 33/35.tjedan nisam sigurna. Par njih imaju i dalje bolove, neke su se počele i otvarati ali zasad nema nijedne u bolnici koliko ja znam. Izgleda da će dvije cure koje su u bolovima i koje se otvaraju mene prestići ako se nastave otvarati hahahah. A one su skoro u sigurnim tjednima, tako da će to sve biti odlično nakraju☺

Ma da sad je bila neka rupa. Na zimskim bebama se nitko ne javlja da rađa :)
    Tinchilina super za pregled, nadam se da ce vas se jos skupit za 5. Mozda su neke cure otisle u ljetne bebe.
    Nadam se da ce svim curama proci sve ok. 
    Studentice kako tebe prestic? Ja iscekujem da si ti svaki dan na redu :P 
    Ja sam zadnjih par dana konstantno umorna ili gladna. Ima li netko slicne "probleme" ili je to nevezano uz trudnocu? :D

Rose.
    14. Veljača 2023. 06:11

MiniGirl

Studenticaa

Tinchilina

Hm, ja i par cura spadamo pod zimske bebe, jer realno proljeće počinje tek 21.3., ja sam se ovdje pridružila iz razloga jer sam bila najbliža tjednima ovdje nego u zimskim bebama. Tamo su sve već na veeliko počele kupovati i spremati se za rodilište a ja ništa, daleko sam od njih ahhaha. Nisam se mogla pratiti sa njima, pa sam se ovdje pratila sa curama koje su me lijepo prihvatile☺

Ma da sad je bila neka rupa. Na zimskim bebama se nitko ne javlja da rađa :)
    Tinchilina super za pregled, nadam se da ce vas se jos skupit za 5. Mozda su neke cure otisle u ljetne bebe.
    Nadam se da ce svim curama proci sve ok.
    Studentice kako tebe prestic? Ja iscekujem da si ti svaki dan na redu :P
    Ja sam zadnjih par dana konstantno umorna ili gladna. Ima li netko slicne "probleme" ili je to nevezano uz trudnocu? :D

Gladna 🖐🏻 i to po noći 🫣 suzdržavam se od jela koliko mogu 🤭 
    Umor, pa ono, ne mogu rec da mi je jače izražen nego prije nekoliko tjedana, msl što god da radim definitvno češće pauze trebaju, brzo se uspušem 🤣 a navečer kako kad, nekad me slomi da jedva čekam krevet, a nekad mi je “muka” ići spavati, zadnjih par noći me ubija spavanje, ne mogu se namjestiti, promijenim 1000 poza tokom noći, jedvacekam više da krene iskreno 😏🥴

Rose.
    14. Veljača 2023. 06:17

Studenticaa

Rose - ostale cure su dobro, bebe im lijepo napreduju, jedna koja nije nikad bila na ovom forumu je puštena doma konačno jer je bila u bolnici zbog otvaranja, a negdje je 33/35.tjedan nisam sigurna. Par njih imaju i dalje bolove, neke su se počele i otvarati ali zasad nema nijedne u bolnici koliko ja znam. Izgleda da će dvije cure koje su u bolovima i koje se otvaraju mene prestići ako se nastave otvarati hahahah. A one su skoro u sigurnim tjednima, tako da će to sve biti odlično nakraju☺

Ma jasno da ovo za datume i “ko gdje spada”,  ali baš su sve bile dosta ranije na redu, msl koliko pratim forum uvijek je tako bilo da se “ranije” otvaraju nove teme baš radi tog “većeg” razmaka. Možemo otvoriti novu grupu mame i bebe proljetnice pa tamo razmjenjivati iskustva kad bebice stignu, ako vam paše, pa se možda prijave i druge mame koje budu trebale/mogu dati savjet. 

Znaci u grupi vam je veselo, ma hajde samo neka sve dobro prođe 🤞🏻🤞🏻😘
    -————
    Kako su nam kk1109 i bebica? Jel sve dobro? Jel se oporavljaš? 🥰🥰

• Tinchilina
    14. Veljača 2023. 10:21

Studenticaa

Tinchilina

Baš si to lijepo sročila 🥰
    Super mi je čuti ovako direktna iskustva i od vas u kasnijoj trudnoći, da znam što me očekuje, a ima i nas par koji smo blizu sa terminima u svibnju. Meni je lijepo u ovoj grupi, bas je ugodna atmosfera. ☺️
    Veselim se da nam cure pred terminima počnu javljati kad krene mali baby boom 🥰

💙 5/2023

• Tinchilina
    14. Veljača 2023. 10:25

Marija.1994

Evo i mene s ultrazvuka, sve je super, mjere su u dan jedino je femur veci za 6 dana, veli doktorica dugonoga cura 😅 Ovaj put nisam dobila slikice.. 🤷🏼‍♀️

Super, bravo za uredan pregled ☺️ Jel znaš mozda koliko je curka teska? Moj malac je pokazivao samo guzu i piška, nogice nije htio ispruziti za mjerenje 😄 Za slikice uopće vise ni ne pitam, s obzirom da ih nema od početka. Jbg.

💙 5/2023

• Tinchilina
    14. Veljača 2023. 12:36

Marija.1994

Tinchilina

Marija.1994

Evo i mene s ultrazvuka, sve je super, mjere su u dan jedino je femur veci za 6 dana, veli doktorica dugonoga cura 😅 Ovaj put nisam dobila slikice.. 🤷🏼‍♀️

Super, bravo za uredan pregled ☺️ Jel znaš mozda koliko je curka teska? Moj malac je pokazivao samo guzu i piška, nogice nije htio ispruziti za mjerenje 😄 Za slikice uopće vise ni ne pitam, s obzirom da ih nema od početka. Jbg.

Aha sad vidim da nisam napisala, ima kilu i pol. 😊 Ja sam do sad uvijek dobivala slike, al je danas bila neka druga dr. pa ne znam, ni ekran mi nije okrenula. Al nema veze bitno da je sve dobro 🙂

Super, baš lijepo napreduje 🥰
    Meni pokaže ekran, al kao da kad je bio manji se bolje vidjelo, jer se cijeli vidio od do, a sad mi kao pokazuje dio po dio, a slabi ja to kužim kaj gledam 😄 . 

💙 5/2023

Rose.
    14. Veljača 2023. 13:16

Marija.1994

Super za uredan pregled i dugonogu curku 🥰

• DaMa_21
    14. Veljača 2023. 14:55

Cure, evo i mene s pregleda. Sve je ok s bebicom, ali…
    Gospodicna se okrenula na ZADAK, jucer sam imala jake menstrualne bolove i to je bilo njeno okretanje. Danas sam 34+6, znaci u 35. tjednu se okrenula a od 25. je bila na glavici (zadnji put prije 5 dana na uzv).
    Doktor kaze da se jos moze okrenut ali ako se ne okrene idemo na carski i tog se uzasavam jer sam samo to htjela izbjec 😔
    Danas ju dosta manje osjecam i ujutro me to zabrinulo jer ju uopce nisam osjecala, ali to je isto zbog tog novog polozaja. Do sada je cijelo vrijeme micala guzom lijevo desno, i dalje to radi prema onom sto smo vidjeli na uzvu ali je sad guza slroz dolje i ne osjetim ju.
    Uz sve to je i jako velika, ima 2.900g, skoro 3kg a imamo jos 5tj do termina 🙈

👱🏼‍♀️31 🧔🏼‍♂️32

👱🏼‍♀️ hiperprolaktinemija (adenom hipofize), hashimoto, inzulinska rezistencija. Ciklusi ~26 dana

07/2022 ➕
    03/2023 N💕

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.