Evo i mene sa redovne kontrole, sve je uredno, malac raste rapidno - rekla je da je oko 1300 g tezak, s tim da je pokazivao guzu pa ga nije mogla cijelom dužinom izmjeriti. I dalje je kao malo veći - cca tjedan dana. Trenutno je okrenut na zadak, al kaze da to nije ništa za zabrinjavanje. Sutra ponovno na kontrolu krvi itd. Za test glukoze i onaj nizak rezultat nakon 2 sata kaže da je to sve ok, valjda sam malo izgladnjela bila 😅 Općenito mi se čini da mi je ginekologinja dosta ležerna, valjda je to ok.
Što se tiče najavljenog baby boom-a, baš sam i ja gledala listu i stvarno nam puno bebica stiže uskoro, a jako malo tamo pred kraj proljetnih termina. Jesu li te mame u nekim drugim grupama, ili će možda u svibnju biti manja gužva i u rađaonicama…pitam se, pitam 😄
Odlično za pregled! Dečko je već veeliki☺☺ Lijepo napreduje☺
Hm, ja i par cura spadamo pod zimske bebe, jer realno proljeće počinje tek 21.3., ja sam se ovdje pridružila iz razloga jer sam bila najbliža tjednima ovdje nego u zimskim bebama. Tamo su sve već na veeliko počele kupovati i spremati se za rodilište a ja ništa, daleko sam od njih ahhaha. Nisam se mogla pratiti sa njima, pa sam se ovdje pratila sa curama koje su me lijepo prihvatile☺
Rose - ostale cure su dobro, bebe im lijepo napreduju, jedna koja nije nikad bila na ovom forumu je puštena doma konačno jer je bila u bolnici zbog otvaranja, a negdje je 33/35.tjedan nisam sigurna. Par njih imaju i dalje bolove, neke su se počele i otvarati ali zasad nema nijedne u bolnici koliko ja znam. Izgleda da će dvije cure koje su u bolovima i koje se otvaraju mene prestići ako se nastave otvarati hahahah. A one su skoro u sigurnim tjednima, tako da će to sve biti odlično nakraju☺
Baš si to lijepo sročila 🥰
Super mi je čuti ovako direktna iskustva i od vas u kasnijoj trudnoći, da znam što me očekuje, a ima i nas par koji smo blizu sa terminima u svibnju. Meni je lijepo u ovoj grupi, bas je ugodna atmosfera. ☺️
Veselim se da nam cure pred terminima počnu javljati kad krene mali baby boom 🥰
27.05.25 ❤️💙
💙 5/2023
Evo i mene s ultrazvuka, sve je super, mjere su u dan jedino je femur veci za 6 dana, veli doktorica dugonoga cura 😅 Ovaj put nisam dobila slikice.. 🤷🏼♀️
Super, bravo za uredan pregled ☺️ Jel znaš mozda koliko je curka teska? Moj malac je pokazivao samo guzu i piška, nogice nije htio ispruziti za mjerenje 😄 Za slikice uopće vise ni ne pitam, s obzirom da ih nema od početka. Jbg.
27.05.25 ❤️💙
💙 5/2023
Evo i mene s ultrazvuka, sve je super, mjere su u dan jedino je femur veci za 6 dana, veli doktorica dugonoga cura 😅 Ovaj put nisam dobila slikice.. 🤷🏼♀️
Super, bravo za uredan pregled ☺️ Jel znaš mozda koliko je curka teska? Moj malac je pokazivao samo guzu i piška, nogice nije htio ispruziti za mjerenje 😄 Za slikice uopće vise ni ne pitam, s obzirom da ih nema od početka. Jbg.
Aha sad vidim da nisam napisala, ima kilu i pol. 😊 Ja sam do sad uvijek dobivala slike, al je danas bila neka druga dr. pa ne znam, ni ekran mi nije okrenula. Al nema veze bitno da je sve dobro 🙂
Super, baš lijepo napreduje 🥰
Meni pokaže ekran, al kao da kad je bio manji se bolje vidjelo, jer se cijeli vidio od do, a sad mi kao pokazuje dio po dio, a slabi ja to kužim kaj gledam 😄 .
27.05.25 ❤️💙
💙 5/2023
Super za uredan pregled i dugonogu curku 🥰
Cure, evo i mene s pregleda. Sve je ok s bebicom, ali…
Gospodicna se okrenula na ZADAK, jucer sam imala jake menstrualne bolove i to je bilo njeno okretanje. Danas sam 34+6, znaci u 35. tjednu se okrenula a od 25. je bila na glavici (zadnji put prije 5 dana na uzv).
Doktor kaze da se jos moze okrenut ali ako se ne okrene idemo na carski i tog se uzasavam jer sam samo to htjela izbjec 😔
Danas ju dosta manje osjecam i ujutro me to zabrinulo jer ju uopce nisam osjecala, ali to je isto zbog tog novog polozaja. Do sada je cijelo vrijeme micala guzom lijevo desno, i dalje to radi prema onom sto smo vidjeli na uzvu ali je sad guza slroz dolje i ne osjetim ju.
Uz sve to je i jako velika, ima 2.900g, skoro 3kg a imamo jos 5tj do termina 🙈
Gospodicna se okrenula na ZADAK, jucer sam imala jake menstrualne bolove i to je bilo njeno okretanje. Danas sam 34+6, znaci u 35. tjednu se okrenula a od 25. je bila na glavici (zadnji put prije 5 dana na uzv).
Doktor kaze da se jos moze okrenut ali ako se ne okrene idemo na carski i tog se uzasavam jer sam samo to htjela izbjec 😔
Danas ju dosta manje osjecam i ujutro me to zabrinulo jer ju uopce nisam osjecala, ali to je isto zbog tog novog polozaja. Do sada je cijelo vrijeme micala guzom lijevo desno, i dalje to radi prema onom sto smo vidjeli na uzvu ali je sad guza slroz dolje i ne osjetim ju.
Prava curetina već 😍 s obzirom da će po procjenama do kraja biti već velika beba, ukoliko se ne okrene, u jednu ruku nek te tješi da možeš izbjeći vaginalni, gledaj s pozitivne strane, i jako puno žena/cura kažu da im je cr bio bolja opcija, razumijem da je to operacija i zahvat, ali ima jako puno iskustava gdje se žene puno bolje/brže oporave nakon carskog. Ne zagovaram ga niti sam ga iskusila, ali najbitnije je da ti i bebica budete dobro 🤞🏻🥰
Ne brini! Kao prvo super što malena napreduje i što je sve u redu🥰🥰🥰 a ovo za zadak,jako puno cura je reklo da im se beba okrenula tik pred porod,ili u kasnijim tjednima tako da ima još nade da se malena okrene🤞🏼🤞🏼🤞🏼 još malena traži optimalan položaj,nadam se da će se okrenuti s glavicom prema dolje🤞🏼
Studentice kakvo je kod tebe stanje? Ima li naznaka da uskoro nešto kreće?
Mene od sinoć šoraju bh kontrakcije češće nego inače, i počela me nekako zdjelica boliti, ne znam dali se sto mijenja dole, sutra sam na pregledu i ctg-u pa ćemo vidjeti
Evo da se i ja javim, moj pregled je bio jučer. Sve ok, otvorena jedan prst. Odredili su mi carski za ponedjeljak tako da sam ja slijedeća s liste, ako netko drugi ne požuri 🙂
Super za vaše preglede, samo nek su bebice dobro i da dobro napreduju 🥰
Spominjete umor, kod mene je isto prisutan već duže vrijeme.. Baš sam imala jedan period kad sam morala svaki dan popodne odspavati, inaće ne bi mogla funkcionirati... A sve su to čari trudnoće 😀
Ne brini! Kao prvo super što malena napreduje i što je sve u redu🥰🥰🥰 a ovo za zadak,jako puno cura je reklo da im se beba okrenula tik pred porod,ili u kasnijim tjednima tako da ima još nade da se malena okrene🤞🏼🤞🏼🤞🏼 još malena traži optimalan položaj,nadam se da će se okrenuti s glavicom prema dolje🤞🏼
Studentice kakvo je kod tebe stanje? Ima li naznaka da uskoro nešto kreće?
Mene od sinoć šoraju bh kontrakcije češće nego inače, i počela me nekako zdjelica boliti, ne znam dali se sto mijenja dole, sutra sam na pregledu i ctg-u pa ćemo vidjeti
Ništa, kao da i nisam trudna. Često i zaboravim da sam trudna dok se mala ne probudi i miče guzicom😅 nikakve bh kontrakcije,nikakvi bolovi,baš ništa.. sve se smirilo
Pij punopuno vode, a za zdjelicu je normalno jer se širi/priprema za porod. Ja sam imala bolove u zdjelicama mjeseecima do 9.mj i onda je stalo🤷🏻♀️
Javi sutra kako je prošo pregled, ja isto imam sutra pregled. Nadam se da će me sad pregledat vaginalno jer me zanima da li ima kakvih naznaka🤞🏼 ili sve stoji isto od 34.tjedna
Ajde super da se dobro osjećaš 👌🏻
Hvala na savjetu, javim naravno, i ti. 😘
Evo da se i ja javim, moj pregled je bio jučer. Sve ok, otvorena jedan prst. Odredili su mi carski za ponedjeljak tako da sam ja slijedeća s liste, ako netko drugi ne požuri 🙂
Super za vaše preglede, samo nek su bebice dobro i da dobro napreduju 🥰
Spominjete umor, kod mene je isto prisutan već duže vrijeme.. Baš sam imala jedan period kad sam morala svaki dan popodne odspavati, inaće ne bi mogla funkcionirati… A sve su to čari trudnoće 😀
Oho, stiže nam uskoro bebica 😍 kako se osjećaš? Jel te pere nervoza?
Sortiraj odgovore
Najstariji