Proljetne bebe 2023. 🌷🍀🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Rose.
    14. Veljača 2023. 15:16

DaMa_21

Cure, evo i mene s pregleda. Sve je ok s bebicom, ali…
    Gospodicna se okrenula na ZADAK, jucer sam imala jake menstrualne bolove i to je bilo njeno okretanje. Danas sam 34+6, znaci u 35. tjednu se okrenula a od 25. je bila na glavici (zadnji put prije 5 dana na uzv).
    Doktor kaze da se jos moze okrenut ali ako se ne okrene idemo na carski i tog se uzasavam jer sam samo to htjela izbjec 😔
    Danas ju dosta manje osjecam i ujutro me to zabrinulo jer ju uopce nisam osjecala, ali to je isto zbog tog novog polozaja. Do sada je cijelo vrijeme micala guzom lijevo desno, i dalje to radi prema onom sto smo vidjeli na uzvu ali je sad guza slroz dolje i ne osjetim ju.
    Uz sve to je i jako velika, ima 2.900g, skoro 3kg a imamo jos 5tj do termina 🙈

Prava curetina već 😍 s obzirom da će po procjenama do kraja biti već velika beba, ukoliko se ne okrene, u jednu ruku nek te tješi da možeš izbjeći vaginalni, gledaj s pozitivne strane, i jako puno žena/cura kažu da im je cr bio bolja opcija, razumijem da je to operacija i zahvat, ali ima jako puno iskustava gdje se žene puno bolje/brže oporave nakon carskog. Ne zagovaram ga niti sam ga iskusila, ali najbitnije je da ti i bebica budete dobro 🤞🏻🥰

Rose.
    14. Veljača 2023. 15:18

Studenticaa

DaMa_21

Gospodicna se okrenula na ZADAK, jucer sam imala jake menstrualne bolove i to je bilo njeno okretanje. Danas sam 34+6, znaci u 35. tjednu se okrenula a od 25. je bila na glavici (zadnji put prije 5 dana na uzv).
    Doktor kaze da se jos moze okrenut ali ako se ne okrene idemo na carski i tog se uzasavam jer sam samo to htjela izbjec 😔
    Danas ju dosta manje osjecam i ujutro me to zabrinulo jer ju uopce nisam osjecala, ali to je isto zbog tog novog polozaja. Do sada je cijelo vrijeme micala guzom lijevo desno, i dalje to radi prema onom sto smo vidjeli na uzvu ali je sad guza slroz dolje i ne osjetim ju.

Ne brini! Kao prvo super što malena napreduje i što je sve u redu🥰🥰🥰 a ovo za zadak,jako puno cura je reklo da im se beba okrenula tik pred porod,ili u kasnijim tjednima tako da ima još nade da se malena okrene🤞🏼🤞🏼🤞🏼 još malena traži optimalan položaj,nadam se da će se okrenuti s glavicom prema dolje🤞🏼

Studentice kakvo je kod tebe stanje? Ima li naznaka da uskoro nešto kreće? 
    Mene od sinoć šoraju bh kontrakcije češće nego inače, i počela me nekako zdjelica boliti, ne znam dali se sto mijenja dole, sutra sam na pregledu i ctg-u pa ćemo vidjeti

Ledolina
    14. Veljača 2023. 16:14

Evo da se i ja javim, moj pregled je bio jučer. Sve ok, otvorena jedan prst. Odredili su mi carski za ponedjeljak tako da sam ja slijedeća s liste, ako netko drugi ne požuri 🙂
    Super za vaše preglede, samo nek su bebice dobro i da dobro napreduju 🥰
    Spominjete umor, kod mene je isto prisutan već duže vrijeme.. Baš sam imala jedan period kad sam morala svaki dan popodne odspavati, inaće ne bi mogla funkcionirati... A sve su to čari trudnoće 😀 

Rose.
    14. Veljača 2023. 16:17

Studenticaa

Rose.

Studenticaa

DaMa_21

Ne brini! Kao prvo super što malena napreduje i što je sve u redu🥰🥰🥰 a ovo za zadak,jako puno cura je reklo da im se beba okrenula tik pred porod,ili u kasnijim tjednima tako da ima još nade da se malena okrene🤞🏼🤞🏼🤞🏼 još malena traži optimalan položaj,nadam se da će se okrenuti s glavicom prema dolje🤞🏼

Studentice kakvo je kod tebe stanje? Ima li naznaka da uskoro nešto kreće?
    Mene od sinoć šoraju bh kontrakcije češće nego inače, i počela me nekako zdjelica boliti, ne znam dali se sto mijenja dole, sutra sam na pregledu i ctg-u pa ćemo vidjeti

Ništa, kao da i nisam trudna. Često i zaboravim da sam trudna dok se mala ne probudi i miče guzicom😅 nikakve bh kontrakcije,nikakvi bolovi,baš ništa.. sve se smirilo
    Pij punopuno vode, a za zdjelicu je normalno jer se širi/priprema za porod. Ja sam imala bolove u zdjelicama mjeseecima do 9.mj i onda je stalo🤷🏻‍♀️
    Javi sutra kako je prošo pregled, ja isto imam sutra pregled. Nadam se da će me sad pregledat vaginalno jer me zanima da li ima kakvih naznaka🤞🏼 ili sve stoji isto od 34.tjedna

Ajde super da se dobro osjećaš 👌🏻 
    Hvala na savjetu, javim naravno, i ti. 😘

Rose.
    14. Veljača 2023. 16:18

Ledolina

Evo da se i ja javim, moj pregled je bio jučer. Sve ok, otvorena jedan prst. Odredili su mi carski za ponedjeljak tako da sam ja slijedeća s liste, ako netko drugi ne požuri 🙂
    Spominjete umor, kod mene je isto prisutan već duže vrijeme.. Baš sam imala jedan period kad sam morala svaki dan popodne odspavati, inaće ne bi mogla funkcionirati… A sve su to čari trudnoće 😀

Oho, stiže nam uskoro bebica 😍 kako se osjećaš? Jel te pere nervoza? 

MiniGirl
    14. Veljača 2023. 17:12

Marija super za pregled! Dosta cesto te nekako narucuju, ili mi se cini?
    DaMa ma gle ti curke, ona je odlucila sjedit. Nadam se da ce ti se okrenuti nazad na glavicu, ali sto kaze Rose ako bude velika onda je to sreca u nesreci da te uzmu na carski. Kad ti je sljedeci pregled?
    Studentice lakse mi je kad cujem da jos netko ima potrebu spavati punoo sati. Sretno na pregledu i javi događa li se sto!
    Rose ja nemam ponocno gladovanje, al ne ide mi samokontrola po danu nikako. Dobila sam 1kg u tjedan dana. Valjda ce me to prepasti da stanem jest. Imas kontrakcije i u mirovanju ili kad si aktivna?
    Ledolina to je bas lijepi datum. U nedjelju ides u bolnicu ili bas na dan carskog? Zelim da sve prode glatko! 

Ledolina
    14. Veljača 2023. 17:22

Rose.

Ledolina

Spominjete umor, kod mene je isto prisutan već duže vrijeme.. Baš sam imala jedan period kad sam morala svaki dan popodne odspavati, inaće ne bi mogla funkcionirati… A sve su to čari trudnoće 😀

Oho, stiže nam uskoro bebica 😍 kako se osjećaš? Jel te pere nervoza?

Ma joj, nervozna sam.. Sad me to čekanje izluđuje, samo da sve prođe i da vidim svoju malu curicu 🥰
    Još sad uz to klinci dobili temperaturu, nemam pojma jel gripa ili neka viroza. Čekamo nalaze od doktorice... Pa samo da ozdrave dok ne odem, a opet i da mene nešto ne uhvati... Tak da nisam baš opuštena, a opet zbog bebe se trudim ne opterećivati previše, bit će kako mora biti..
    Tebi sretno na pregledu sutra 🤞😊

Ledolina
    14. Veljača 2023. 17:28

MiniGirl

Ledolina to je bas lijepi datum. U nedjelju ides u bolnicu ili bas na dan carskog? Zelim da sve prode glatko!

Da, imat ćemo jednu ribicu po horoskopu 🥰 u nedjelju moram doći... Hvala ti 😊 

MiniGirl
    14. Veljača 2023. 17:40

Znam da ste to vec pisale, ali moze li mi netko napisati kojeg datuma u mjesecu sjeda porodiljni? I dobije li se neko rjesenje od HZZO-a?

Akane
    14. Veljača 2023. 17:57

Ledolina ajme i ti se uskoro maziš s bebicom 🥰🥰🥰
    Jesi uzbuđena? A starija braća? Sretno i neka sve prođe školski 🤞🤞🤞
    Dama držim fige da se se bebica ipak okrene, a sad ako i neće neka carski prođe bez problema. 
    Ja sam odradila pregled danas, opet sam dečke morala sa sobom vodit. Bebač je super, sve po špagi. Okrenuo se dolje glavom, ako tako ostane, super. Za dva tjedna opet moram vadit antitijela na Rhesus. I onda ćemo konačno i neko bolovanje otvorit. Ne spavam baš najbolje, probudim se u 3 i po u noći, bole me križa kad sjedim u uredu, i generalno mi je svega dosta. Jučer imala neku krizu na poslu, zovu svi živi, od stresa nisam ni zaspat mogla. Riješila sve danas, ali ono... Ima još 10 projekata za složit, a nikako.  Nemam više živaca za te stvari. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.