Studentice jooj jos samo malo imas, drzi se 🥰 ja jedva cekam doci u te tjedne...svakako bolje da si otisla pregledati se.
Curke jedan toootalni off topic - kakve ste s fast foodom, slatkisima, gaziranim? Ja ne znam sta mi je zadnja 4tjedna, skroz poludila, toliko me vuce sve to da je to strasno. Znam da ne bi smjele, ali evo dok ovo pisem pijem casu coca cole. Nadam se da 1 casa u dva dana nece puno skoditi...
Svakako, kako se uspijete suzdrzati?
Sutra mi OGTT , nadam se najboljem
👩🏻28❤🧔🏻32
Stigla nam malena curica❤
Studenticejooj jos samo malo imas, drzi se 🥰 ja jedva cekam doci u te tjedne…svakako bolje da si otisla pregledati se.
Curke jedan toootalni off topic - kakve ste s fast foodom, slatkisima, gaziranim? Ja ne znam sta mi je zadnja 4tjedna, skroz poludila, toliko me vuce sve to da je to strasno. Znam da ne bi smjele, ali evo dok ovo pisem pijem casu coca cole. Nadam se da 1 casa u dva dana nece puno skoditi…
Mislim da je hrana dosta stvar navike i treba neko vrijeme da se naviknes.
Meni je kad sam pocela izbacivat te stvari jos puno prije trudnoce najbitnije bilo poslozit se u glavi, jednostavno sam razmisljala da to radim zbog zdravlja, kako bi si sredila hormone i kako bi uspjela zatrudniti jednog dana kad za to dodje vrijeme. I ta trudnoca mi je uvijek bila neki “visi cilj” zbog kojeg pazim, a onda je nekako i lakse odreci se gluposti kad znas zbog cega to radis.
U pocetku je jako tesko jer tijelo kao da je ovisno ali kroz par tjedana bude skroz ok i tijelo uopce vise to ne trazi.
Naravno, i dalje si priustim nesto slatko jer sam na to slaba (1x tjedno max) i tu i tamo fast food ali to ne vise niti ne privlaci previse. Nasla sam zdrave zamjene za skoro sve i onda radim takve recepte pa i dalje jedem fino ali zdravo.
Ali mislim i da takvom hranom ne stetis bebici tako da jedi sta ti se jede
👱🏼♀️31 🧔🏼♂️32
👱🏼♀️ hiperprolaktinemija (adenom hipofize), hashimoto, inzulinska rezistencija. Ciklusi ~26 dana
07/2022 ➕
03/2023 N💕
Studenticejooj jos samo malo imas, drzi se 🥰 ja jedva cekam doci u te tjedne…svakako bolje da si otisla pregledati se.
Curke jedan toootalni off topic - kakve ste s fast foodom, slatkisima, gaziranim? Ja ne znam sta mi je zadnja 4tjedna, skroz poludila, toliko me vuce sve to da je to strasno. Znam da ne bi smjele, ali evo dok ovo pisem pijem casu coca cole. Nadam se da 1 casa u dva dana nece puno skoditi…
Mislim da je hrana dosta stvar navike i treba neko vrijeme da se naviknes.
Meni je kad sam pocela izbacivat te stvari jos puno prije trudnoce najbitnije bilo poslozit se u glavi, jednostavno sam razmisljala da to radim zbog zdravlja, kako bi si sredila hormone i kako bi uspjela zatrudniti jednog dana kad za to dodje vrijeme. I ta trudnoca mi je uvijek bila neki “visi cilj” zbog kojeg pazim, a onda je nekako i lakse odreci se gluposti kad znas zbog cega to radis.
U pocetku je jako tesko jer tijelo kao da je ovisno ali kroz par tjedana bude skroz ok i tijelo uopce vise to ne trazi.
Naravno, i dalje si priustim nesto slatko jer sam na to slaba (1x tjedno max) i tu i tamo fast food ali to ne vise niti ne privlaci previse. Nasla sam zdrave zamjene za skoro sve i onda radim takve recepte pa i dalje jedem fino ali zdravo.
Ali mislim i da takvom hranom ne stetis bebici tako da jedi sta ti se jede
Svaka ti cast!!
Mozes navesti otprilike sto jedes? Ja i kad zelim jest zdravo vise ne znam sta da pojedem 😅 toliko sam navikla jest gluposti
👩🏻28❤🧔🏻32
Stigla nam malena curica❤
Pozdrav ekipa. Ponekad vas citam ali nisam do sad pisala. Vidim da se spominje stolac za radanje, imali koja trudnica iskustva s tim?? Sad sam trudna 25 tjedana i rado bi radala na njemu ovaj put. Prvi put sam klasicno lezeci radala i to mi je bilo grozno.
Nadamo se da ces izgurati jos koji tjedan. Bitno da ste bebica i ti dobro. Kako se osjećas? Kako si primjetila da je slabije aktivna?
Radili su bris rodnice pa su ti prema tome dali antibiotike ili?
Pa ja sam ovak super, bez da bih osjećala da mi je nešto.
Prije se uvijek javljala svaki put kad sam se probudila, svaki put kad bih nešto jela, svaki put dok sjedim ili ležim, dok puštam mjuzu, ugl.po cijele dane je bila aktivna.. Bila bi mirna možda kojih polh/sat vremena i onda opet aktivna po polh i tak stalno je bilo. A sad se skroz primirila. Ne javlja se tijekom noći ni kad se probudim, ni kad jedem nešto, ako se javi onda par put udari i to je to od nje. Navečer isto malo nešto udari,ugl.u odnosu na prije je stvarno mirna! I to me zabrinulo, zato sam i otišla na hitnu.
Ne, to sam obavila kod svoje ginekologice prošli tjedan i bili su uredni(na streptokok i bhsh nekak takvo). Ovo su mi vadili krv 2 puta i uzimali mi urin 3 puta i tako su vidjeli upalu. A za zelenkasti iscjedak je doktor vidio prilikom vaginalnog pregleda.
Bitno da je beba dobro, i da se ti ok osjećaš i biti će to sve super.jos malo..nismo ni svjesne kako će brzo proći još ovih par tjedana...
Evo i mene sa pregleda, beba je super ima oko 2100kg , uzet mi je bris za streptokok i moram napraviti kks do sljedećeg pregleda koji je 9.02.beba je još uvijek okrenuta na zadak što me malo brine nadam se da će se okrenuti dok ne postane prevelika za to.s kilama baš nisam zadovoljna 🤣+15kg.al što je tu je pokušati ću malo pripaziti.
33tt.moja je već tjednima na istom mjestu, valjda će se okrenuti, postoje i vježbe za to pa ću vježbati. Jel tebi okrenuta prema dolje?
Ja sutra idem neplanirano na pregled, ovaj tjedan me 2 put jako bolilo u donjem dijelu trbuha, kao jaki menstrualni bolovi. Zvala sam ginekologinju danas, pa reče da dođem da provjeri cerviks. Ovo mi je prva trudnoća i brijem da je sve to normalno, al kad googlam, jedino di se spominje takva jača bol u donjem dijelu trbuha je uglavnom pred porod, a ja sam jos daleko od sigurnih tjedana. Jel imala koja možda takvih simptoma u drugom tromjesečju?
💙 5/2023
33tt.moja je već tjednima na istom mjestu, valjda će se okrenuti, postoje i vježbe za to pa ću vježbati. Jel tebi okrenuta prema dolje?
Super za pregled. Beba se jos stigne okrenuti.
Ja sutra idem neplanirano na pregled, ovaj tjedan me 2 put jako bolilo u donjem dijelu trbuha, kao jaki menstrualni bolovi. Zvala sam ginekologinju danas, pa reče da dođem da provjeri cerviks. Ovo mi je prva trudnoća i brijem da je sve to normalno, al kad googlam, jedino di se spominje takva jača bol u donjem dijelu trbuha je uglavnom pred porod, a ja sam jos daleko od sigurnih tjedana. Jel imala koja možda takvih simptoma u drugom tromjesečju?
Nisam imala bolova tipa menstrualnih, imala sam par puta jače bolove u području jajnika, ali su prošli spontano kad bih odmorila pa se nisam zabrinjavala. Bolje je provjeriti ako ti je nešto neobično.
Sortiraj odgovore
Najstariji