Proljetne bebe 2023. 🌷🍀🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Rose.
    16. Siječanj 2023. 19:08

Studentice, ti si nam prva na listi, kako se osjećaš? 

• Tinchilina
    16. Siječanj 2023. 21:10

Cure, stvarno lijepo i pametno pišete, stvarno ste iznimka u ovim interenet bespučima. Zahvaljujem na savjetima i curama u viskoj trudnoći želim što ugodnije dane i što prihvatljivija iskustva poroda. 🥰
    Kod mene kreće adaptacija kuće, u koju ćemo nadam se uselit prije poroda, tak da mislim da ćemo sve kupovat i slagat u zadnjim minutama... a tko zna kakvi nas izazovi s majstorima očekuju, a ja tek trebam postat velika 🙈

💙 5/2023

• regica123
    17. Siječanj 2023. 00:20

Bubamaza

regica123

Zamislite kakav je kao u ST..cijeli Split i okolica na samo JEDNOM rodilistu..uzas

Oprosti al kao netko tko je odrzavao trudnocu i dva puta rodio tamo dajes krive informacije. Imamo novo rodiliste prakiricki,s vrhunskon opremom i tehnologijom. U sobi su najvise dvije zene sa svojim wc-om,na patalogiji svaki krevet ima svoj tv. Osoblja bi moglo biti i vise ali porkivaju se maksimalno. Znam da jos nisi rodila,pa mi je zao da razmisljas tako negativno nema razloga za to. Ne skusaj skijepo tuda iskustva. Zelim ti da se sto prijw razuvjeris u to da je u St rodilistu uzas.

Spominjala sam kapacitet, ne uredjenje. A oprema nije nikako vrhunska jer se vodim u bolnici trenutno bas tamo i npr UZV-ovi koji su primarni su blagi uzas, cak je i doktor priznao da su losi. A jedno rodiliste da pokriva toliko podrucje je premalo koliko god uredjeno bilo i koliko god TV-a imalo. Nije normalno da zena u 9.mjesecu trudnoce ceka preko sat vremena na provjeru plodne vode jer nemaju dovoljno osoblja i jer svi idu u istu bolnicu. Da ne govorim da svaki pregled cekam preko sat vremena, prosli put 2 sata jer nema osoblja ni opreme.
    Pa koliko je samo otoka, koliko manjih gradova i podrucja oko Splita i svi idu u isto rodiliste, nije ni cudo. Definitivno treba jos barem jedno da se rastereti.

👩🏻28❤🧔🏻32
    Stigla nam malena curica❤

kk1109
    17. Siječanj 2023. 01:02

regica123

Bubamaza

regica123

Zamislite kakav je kao u ST..cijeli Split i okolica na samo JEDNOM rodilistu..uzas

Oprosti al kao netko tko je odrzavao trudnocu i dva puta rodio tamo dajes krive informacije. Imamo novo rodiliste prakiricki,s vrhunskon opremom i tehnologijom. U sobi su najvise dvije zene sa svojim wc-om,na patalogiji svaki krevet ima svoj tv. Osoblja bi moglo biti i vise ali porkivaju se maksimalno. Znam da jos nisi rodila,pa mi je zao da razmisljas tako negativno nema razloga za to. Ne skusaj skijepo tuda iskustva. Zelim ti da se sto prijw razuvjeris u to da je u St rodilistu uzas.

Spominjala sam kapacitet, ne uredjenje. A oprema nije nikako vrhunska jer se vodim u bolnici trenutno bas tamo i npr UZV-ovi koji su primarni su blagi uzas, cak je i doktor priznao da su losi. A jedno rodiliste da pokriva toliko podrucje je premalo koliko god uredjeno bilo i koliko god TV-a imalo. Nije normalno da zena u 9.mjesecu trudnoce ceka preko sat vremena na provjeru plodne vode jer nemaju dovoljno osoblja i jer svi idu u istu bolnicu. Da ne govorim da svaki pregled cekam preko sat vremena, prosli put 2 sata jer nema osoblja ni opreme.
    Pa koliko je samo otoka, koliko manjih gradova i podrucja oko Splita i svi idu u isto rodiliste, nije ni cudo. Definitivno treba jos barem jedno da se rastereti.

Zg-Vinogradska ...u trudnickoj se ceka i po 3 sata da bi te pregledali tako da ovih tvojih sat vremena super zvuci.
    Srecom jos koji tjedan ne moram u trudnicku, al kad krenem obavezno nesto za jest, pit i skratit vrijeme 😅

🙋‍♀️- 28
    🙋‍♂️- 31
    4/2022 18 tt. naš mali anđeo _ Noa 🙏🏻🕯😇
    6/2022 ➕️ ❤🤞🌈
    18 DPO - beta 1086 🤗 /22 DPO- beta 5522🥰
    7/2022 kuca nam srceko 🤗❤️
    Stiže nam dečko 💙
    11.02.2023. Niko 👶💙
    Ta Bogu ništa nije nemoguće! ( Lk 1,37) 🍀

Rose.
    17. Siječanj 2023. 09:14

Studentice, 
    Ne znam kako ublažiti što se tiče vode, nemam pametan savjet, a i mislim da nema tu neke pomoći… 😏😏 

Baš mi je žao da su te takve tegobe zbombale sad, sve se skupilo. Jedino što se tiče žgaravice, znao bi mi pomoći Reflustat gel, ali isto kako kad, ako je prejaka žgaravica, nekad niti on nebi pomogao. Probaj, ako već nisi, možda ti bar malo ublaži. 

Rose.
    17. Siječanj 2023. 09:15

Tinchilina

Cure, stvarno lijepo i pametno pišete, stvarno ste iznimka u ovim interenet bespučima. Zahvaljujem na savjetima i curama u viskoj trudnoći želim što ugodnije dane i što prihvatljivija iskustva poroda. 🥰
    Kod mene kreće adaptacija kuće, u koju ćemo nadam se uselit prije poroda, tak da mislim da ćemo sve kupovat i slagat u zadnjim minutama… a tko zna kakvi nas izazovi s majstorima očekuju, a ja tek trebam postat velika 🙈

Neka adaptacija prođe kako treba, bez većih problema i zastoja 🤞🏻🤞🏻😘😘

Rose.
    17. Siječanj 2023. 09:19

Studenticaa

Rose.

Studentice, ti si nam prva na listi, kako se osjećaš?

Jesi li možda obavila briseve na streptokok? Navodno se to radi sad negdje u tom tjednu. Ja sam napravila i uredni su nalazi ☺
    Tinchilina - uživaj u pripremanju, to je najbolji dio svega☺ Kaj se oblekica tiče, dobri su i pepco i kik za te prve dane što brzo prerastu.. Jesam kupila par odjeća u h&m-u i c&a, ali sam se bazirala na to da ju bude nosila duže jer nisu to male pare. Dok za kik i pepco mi nije žao tih novaca jer će brzo prerasti pogotovo u prvih mj,dva.

Kod nas se rade s 36 tjedana. Super da ti je uredan nalaz 🙏🏼 
    Što se tiče robice, tu se slažem s tobom, pepco i kik su super, ne samo u početku, već i kasnije, trenutno za bebača nisam tamo uzimala jer sam sve naručivala online, jer kod nas nema tih trgovina, nego u većem gradu, pa mi je bilo zgodnije, ali da, definitivno ko ima u blizini njih, svakako je bolje za početak uzeti tamo, jer su cijene super, jedino pripaziti na veličine, kik ima nešto veće, a pepco manje, i mrvicu je kik možda kvalitetniji (barem što se tiče pranja i smanjivanja u pranju). 
    I također preporuka za lidl bodiće, njihov materijal je super. 

• Bebanomoje
    17. Siječanj 2023. 11:22

Na sv Duhu se u trudnickoj isto čeka min 3 sata, jednom sam čekala više od 4 sata, već mi je guzica bila utrnula, hodala sam tamo vamo samo da se ne pokocim skroz.
    A kad sam imala spontani, isto na.sv Duhu, tek na 3.uredjaju su uspjeli nešto vidjeti, toliko o uređajima... nije Split najgori, nego je to općenito stanje nasih bolnica, uređaja, doktora, organizacije...
    I uvijek ću radije čekati duže ili bilo šta drugo, ali da pregled i doktor i kasnije sestra na odjelu budu ljudi prema nama, eto, to mi je bitnije od uređenja/gužve/čekanja....

• regica123
    17. Siječanj 2023. 11:27

Bubamaza

Referiram se na uvjete za i nakon poroda,te sam tretman koji sam imala mjesecima prije. Ne na uredenje. Samo mi je zao da netko npr tko ne zna procirta da je tamo "uzas" jer evo meni i jako puno zena koje znam nije. Naravno,nismo svi isti i nemamo ista ocekivanja. U St rodilistu sam osjecala sa sa sigurna,kao i moja bebe. Meni dovoljno 🤔

Ja govorim i iz vlastitog iskustva i iz iskustva bliske obitelji, a ne "tamo nekog". Osobno u tom rodilistu kad sam u 5.tjednu prokrvarila UZV im je bio "toliko dobar" da kad nisu nista vidili i onda su mi bez ustrucavanja rekli da je spontani i na jako ruzan nacin. Ja sam placuci izlazila s hitne, a takozvani doktor me popratio uz rijeci "nemate sta plakat". Kad sam pitala ima li sanse da nije spontani nego nesto drugo (sto je na kraju i bilo-hematom), hladno mi je odmahnuo glavom i rekao da se bolje mislim da nije vanmaternicna trudnoca. Noc sam provela u suzama placuci, okrivljavajuci sebe. Naravno da je dosta vas proslo spontani i znate kakav mi je osjecaj bio, a zamislite da ste taj osjecaj dozivjele, a niste trebale vec je bio izazvan nemarom ljecnika splitskog rodilista i lose opreme u bolnici.
    Sutradan sam isla privatno i vidjela se i zumnjcana i GV i hematom, a prekosutra dosao uredan nalaz bete koja se dupla.
    Nadalje,  zetova sestra mi radi kao babica tu i slaze se da je jedno rodiliste preeemalo za toliki kapacitet trudnica jer je podrucje koje pokriva naprosto preveliko.
    Da ne govorim daljna iskustva iz bliske obitelji, sestru su mi "mucili" 24 sata prije nego su je stavili na carski rez. Rodici je dijete ostalo bez kisika jer su je prekasno stavili na carski rez jer je uz nju radjalo jos mnogo zena i nitko joj se nije imao vremena posvetit. Danas je djecak s potrebama.
    Dakle, to sto mi soba ima TV me apsolutno nije briga. Zbog manjka kapaciteta i radne snage postupaju tako s trudnicama. Drago mi je da ti nemas takva iskustva, ali ne umanjuj tudja losa iskustva.
    Uz sve to da kad sam narucena medju prvima (dakle 8 i 15) i cekam minimalno sat vremena, a prosli put od 8 ipo do 11 na pregled - to jednostavno nije humano. I trudnice u 9.mjesecu trudnoce na pregled plodne vode cekaju po sat vremena...
    Ja ne znam gdje je ovdje mjesto za pohvalu naseg divnog rodilista. Ne kazem da su doktori krivi, ali jednostavno je njihov broj i broj opreme premalen za ovo podrucje i to je ono sto sam od starta i istakla.

👩🏻28❤🧔🏻32
    Stigla nam malena curica❤

• Tinchilina
    17. Siječanj 2023. 12:43

Rose.

Tinchilina

Kod mene kreće adaptacija kuće, u koju ćemo nadam se uselit prije poroda, tak da mislim da ćemo sve kupovat i slagat u zadnjim minutama… a tko zna kakvi nas izazovi s majstorima očekuju, a ja tek trebam postat velika 🙈

Neka adaptacija prođe kako treba, bez većih problema i zastoja 🤞🏻🤞🏻😘😘

Hvala draga Rose. 😊 
    Čitajući negativna iskustva, nisam pametna koristi mi li to i mogu li ikako nešto izvuči iz tuđih iskustava, na kraju zaključim da će bit kako mi padne grah, a to je ono što me i najviše zabrinjav, ta neujednačenost u iskustvima. Može li se ikako pripremiti na to? Koje su vaše mantre?

💙 5/2023

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.