Proljetne bebe 2023. 🌷🍀🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • DaMa_21
    19. Siječanj 2023. 21:25

@regica
    Jedem po dijabetickoj prehrani, trenutno onoj od 1800 za trudnice, a inace 1500kcal.
    Konkretno, od slatkog jedem sve u sto ide brasno s pirovim brasnom (npr palacinke), umjesto secera stavljam kokosov secer ili eritritol. Umjesto obicne cokolade ili cokolade za kuhanje stavim u recepte tamnu cokoladu sa sto manje secera i na taj nacin si onda prilagodim recepte. Kupujem i gotove slatkise za dijabeticare koji nemaju secer u sebi ili one koji imaju jako malo secera i radjeni su od integralnog brasna (npr loacker integralne napolitanke).
    Ako mi se ne da radit tijesto za pizzu s pirovim brasnom, napravim pizzu na integralnoj tortilji, burger bez majoneze i kecapa (napravim si sama umak s grckim jogurtom i zacima) u pecivu od pira/heljde, hot dog isto u integralnim pecivima itd.
    I nista ne przim u ulju, umjesto toga premazem papir za pecenje s malo ulja i u pecnici sve ispecem. A za sve koristim ili maslinovo ili kokosovo ulje.
    Sokove i gazirano nikad nisam bas voljela tako da oduvijek pijem gotovo samo vodu. Tu i tamo popijem colu zero ili prirodni sok od jabuke. 
    Drzim fige da nalaz OGTTa bude super pa da mozes normalno jesti ostatak trudnoce 🤞😁

👱🏼‍♀️31 🧔🏼‍♂️32

👱🏼‍♀️ hiperprolaktinemija (adenom hipofize), hashimoto, inzulinska rezistencija. Ciklusi ~26 dana

07/2022 ➕
    03/2023 N💕

• DaMa_21
    19. Siječanj 2023. 21:33

Ribice najbitnije je da je bebica dobro i ima vec lijepu kilazu 😍. Kao sto je dtudentica napisala, moze se sve do samog poroda okrenuti (znam slucaj gdje se tijekom trudova okrenula).
    Bila sam jucer na jednom tecaju pa su rekli da mozes probati okrenuti bebu na par nacina (ne znam koliko djeluje):
    - stavis hladni oblog gore na trbuh pa ce se beba kao okrenuti jer joj je hladno i bjezi od hladnoce
    - ugasiti sva svjetla (potpuni mrak) i sa svjetiljkom ici po trbuhu od gore prema dolje pa ce beba pratiti svjetlost
    - pustiti muziku na mobitelu i s njim ici od gore prema dolje po trbuhu isto kao i sa svjetiljkom

Tinchilina imala sam menstrualne bolove skoro cijelo deugo tromjesecje. U 16. tjednu sam isla na izvanredni pregled jer je doktora bilo strah da se otvaram. Morala sam iz predostroznosti strogo mirovat i imala sam cesce preglede, ali sve je bilo super na kraju. Povecali su mi tada dozu Utrogestana na 3x dnevno pa ce mozda i tebi tako. Nakon nekog vremena su prestali i vratili se jednom u 25. tjednu i tada je na pregledu sve bilo super, a zakljucak je bio da se vjerojatno beba okretala na glavicu jer je do tad bila okrenuta na zadak.
    Vjerujem da ce i kod tebe biti sve ok, javi nam 🤞

👱🏼‍♀️31 🧔🏼‍♂️32

👱🏼‍♀️ hiperprolaktinemija (adenom hipofize), hashimoto, inzulinska rezistencija. Ciklusi ~26 dana

07/2022 ➕
    03/2023 N💕

• Tinchilina
    19. Siječanj 2023. 21:47

Vjerujem da će sve biti ok jer je u oba slučaja prošlo nakon pola sata, ali bolje da sam mirna, javim svakako kako je prošlo. Budem odmah sutra napravila i test glukoze, da ne idem opet sljedeći tjedan. Nisam se sad niš "pripremala" jer nisam ni mislila ić prije utorka, al bar će rezultat biti ful realan. 😁

💙 5/2023

Akane
    20. Siječanj 2023. 09:29

pepillu

Pozdrav ekipa. Ponekad vas citam ali nisam do sad pisala. Vidim da se spominje stolac za radanje, imali koja trudnica iskustva s tim?? Sad sam trudna 25 tjedana i rado bi radala na njemu ovaj put. Prvi put sam klasicno lezeci radala i to mi je bilo grozno.

Bila je ovdje Bubamaza, koja je rodila na stolčiću, ali ne piše više na forumu. Nadam se da će se vratiti. Uglavnom, iskustva su pozitivna. Drugi porod, sve uredno, i bila je otvorena pa su joj ponudili stolčić u St rodilištu. 
    Ja sam oba puta u Zadru tražila stolčić, ali nisu mi htjeli dat jer je gužva, a za stolčić navodno trebaju dvije sestre, pa kao ne može 🙄. 
    Studentice, dobro da si otišla provjerit i da je sve super. Nemaju više ni toliko mjesta, pa se malo manje kreću kad su već veliki. Neka sad antibiotici odrade svoje. Još malo i stiže nam prva proljetnica 🥰

Rose.
    20. Siječanj 2023. 10:38

IStudenticaa

Hejj.. Bila sam u bolnici prekjučer zbog slabe aktivnosti bebe. Pa su mi radili preglede i ostavili me preko noći na promatranju. Tad su otkrili da sam otvorena, tj.cerviks nestao i ušće uloživo, a prije tj.dana sam bila zatvorena i cerviks omekšan.. Tad sam radila i pretrage i sve je bilo u redu tad… rekli su da nema smisla mirovati jer bih se svakako otvarala, i da nema pravila, da mogu i izgurati do termina. Ctg je uredan, s bebom je sve u redu hvala bogu, samo je eto mirnija. Meni su našli neku upalu pa su mi dali klindamicin zbog tog i medazol zbog zelenkastog iscjedka.

Kako se preko noći sve okrene. Čitam po redu pa ne znam jesi pisala, jesi imala kakve znakove koji bi upućivali na otvaranje?
    Izdrži sto duže ♥️♥️ bit će to sve ok  

Rose.
    20. Siječanj 2023. 10:39

Ribica 33

Evo i mene sa pregleda, beba je super ima oko 2100kg , uzet mi je bris za streptokok i moram napraviti kks do sljedećeg pregleda koji je 9.02.beba je još uvijek okrenuta na zadak što me malo brine nadam se da će se okrenuti dok ne postane prevelika za to.s kilama baš nisam zadovoljna 🤣+15kg.al što je tu je pokušati ću malo pripaziti.

Super za uredan pregled i bebicu 😍 

• Tinchilina
    20. Siječanj 2023. 11:32

Vratila se s pregleda, sve je u redu, nema pojašnjenja zakaj me bolilo 🙄, nije ni bitno, samo vazno da je sve ok.  Ogtt sam preživila, nije mi bilo toliko gadno piti kolko mi je teško sjelo na želudac. Sad samo da je sve ok da to ne moram ponavljati 😅

💙 5/2023

Rose.
    20. Siječanj 2023. 11:49

Tinchilina

Vratila se s pregleda, sve je u redu, nema pojašnjenja zakaj me bolilo 🙄, nije ni bitno, samo vazno da je sve ok. Ogtt sam preživila, nije mi bilo toliko gadno piti kolko mi je teško sjelo na želudac. Sad samo da je sve ok da to ne moram ponavljati 😅

Bitno da je sve ok 👌🏻 
    Neka dođe i ogtt uredan 😘

• Želja00
    20. Siječanj 2023. 12:37

Tinchilina

Vratila se s pregleda, sve je u redu, nema pojašnjenja zakaj me bolilo 🙄, nije ni bitno, samo vazno da je sve ok. Ogtt sam preživila, nije mi bilo toliko gadno piti kolko mi je teško sjelo na želudac. Sad samo da je sve ok da to ne moram ponavljati 😅

Mene su odmah tamo pitali za vrijeme ogtt dal mi je muka ili mi se vrti.jer kao ako dode do toga to imjeprvi z ak da je secer povisen. Tako da ako si uspjela bez ikakvih nuspojava vjerovatno je sve oke. I te nalaze se jako brzo moze vidjeti online tako da nemoras cekati da zoves doktoricu.

👩‍🦰30

👨‍🦱32
    4/2021 beba anđel
    4/2022 beba anđel

5/2023 baby girl

• smile123
    20. Siječanj 2023. 14:35

Ljudi, kako se nosite sa žgaravicom? 
    Prije nego posegnem za nečim iz ljekarne, ako netko ima iskustva s nečim što pali molim vas podijelite. Znači ubije me svaku večer, a tek 24. tjedan  Probala sam grickat bademe i to je pomoglo ali kratkoročno.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.