Osjetim, osjetim. Iako mi je ovo prva trudnoća, počela sam ga osjećati u 20. Tjednu, tata je već u 21. Uhvatio prvi kick, a sad već divlja na veliko. Mali je malo veći od početka pregleda, pa možda to ima veze s tim. 😅 S jedne strane mi je to super, ali s druge, čim ga neko dulje vrijeme ne osjetim si mislim jel sve ok. Moj dragi pizdi jer odmah mislim "loše", ali nemrem si pomoći. Nisam još primijetila one lažne trudove, al imam novi simptom - narastao mi je gospon hemić ovaj tjedan 🤣.
Kak je kod tebe?
Ja sam tek sad pocela osjecat da se nesto migolji u trbuhu, ali nikakve konkretne udarce jos uvijek.
Hemeroid? Uh, ja ti s tim od starta imam problem, i prije trudnoce, sad posebno.
Da hemeroid, ovo mi je prvi u životu, pa mi je to novost. Malo me muči zatvor pa je vjerojatno do toga, al čitam da je to normalna pojava u trudnoći.
Lijepi je osjećaj dok se riče, bar za sad dok još nije dovoljno jak da me istuče 😅
💙 5/2023
Osjetim, osjetim. Iako mi je ovo prva trudnoća, počela sam ga osjećati u 20. Tjednu, tata je već u 21. Uhvatio prvi kick, a sad već divlja na veliko. Mali je malo veći od početka pregleda, pa možda to ima veze s tim. 😅 S jedne strane mi je to super, ali s druge, čim ga neko dulje vrijeme ne osjetim si mislim jel sve ok. Moj dragi pizdi jer odmah mislim "loše", ali nemrem si pomoći. Nisam još primijetila one lažne trudove, al imam novi simptom - narastao mi je gospon hemić ovaj tjedan 🤣.
Kak je kod tebe?
Ja sam tek sad pocela osjecat da se nesto migolji u trbuhu, ali nikakve konkretne udarce jos uvijek.
Hemeroid? Uh, ja ti s tim od starta imam problem, i prije trudnoce, sad posebno.
Da hemeroid, ovo mi je prvi u životu, pa mi je to novost. Malo me muči zatvor pa je vjerojatno do toga, al čitam da je to normalna pojava u trudnoći.
Lijepi je osjećaj dok se riče, bar za sad dok još nije dovoljno jak da me istuče 😅
Magnezij je dobar za zatvor, a i općenito, za grčeve nogu (česti u trudnoći) , lažne kontrakcije Itd… pa svakako nebi bilo loše ako ga već ne koristiš, da uzmeš.
Pozdrav, evo i mene s pregleda. Išla s djecom 🙈 čekali su u čekaonici 😂
Momčič #3 je odlikaš, sve mjere po školski. I opet ga je lovila uzv-om, živahan je skroz. Ja, naravno, moram pazit na kile 🫣
Za bartolinijevu mi je rekla da se više ništa ne pipa, ali mene i dalje boli, pa sad ne znam što će biti s tim. 5x me pitala da mi piše bolovanje, kaže ajde ne moraš više, odmori malo prije nego dođe beba 😂 rekla sam joj da ću joj se javit ako baš neću moć.
Tinchi kod hemoroida pomaže i ako imaš onaj stolčić pa da digneš noge na njega kad obavljaš #2. Uz ostalo ofc. Vlaknasta hrana, manje soli...
Što se rodilišta tiče, znam da su iskustva šarolika, moji dojmovi za zadarsko rodilište su pozitivni. Briga me za sve, glavo mi je da smo beba i ja dobro. Bude li netko bezobrazan, nije do mene i ne shvaćam to osobno. Problem je jedino ako bude liječničkog nemara, pa da to ugrozi mene ili bebu. Voljela bih jedino dobit stolčić za porod, bude li sreće.
Momčič #3 je odlikaš, sve mjere po školski. I opet ga je lovila uzv-om, živahan je skroz. Ja, naravno, moram pazit na kile 🫣
Za bartolinijevu mi je rekla da se više ništa ne pipa, ali mene i dalje boli, pa sad ne znam što će biti s tim. 5x me pitala da mi piše bolovanje, kaže ajde ne moraš više, odmori malo prije nego dođe beba 😂 rekla sam joj da ću joj se javit ako baš neću moć.
Tinchi kod hemoroida pomaže i ako imaš onaj stolčić pa da digneš noge na njega kad obavljaš #2. Uz ostalo ofc. Vlaknasta hrana, manje soli…
Što se rodilišta tiče, znam da su iskustva šarolika, moji dojmovi za zadarsko rodilište su pozitivni. Briga me za sve, glavo mi je da smo beba i ja dobro. Bude li netko bezobrazan, nije do mene i ne shvaćam to osobno. Problem je jedino ako bude liječničkog nemara, pa da to ugrozi mene ili bebu. Voljela bih jedino dobit stolčić za porod, bude li sreće.
Bravo za momčića, samo neka tako nastavi 🥳
Pomažu mi na kraju najviše voćne pločice, magnezij slabo, al pokušavam se opet malo srediti što se riče prehrane, prvo tromjesečje sam bila baš po špagi, nekak sam se vratila na staro zadnjih tjedana, a kile krenule ko lude 😅 i mene brinu strije, trackam se al kako sam krenula, nema te kreme koja će pomoć kod ove brzine širenja ... Za Bartolinijevu ne znam šta je 🤔
💙 5/2023
Evo da se javim s pregleda. Kaže zatvorena sam skroz, napravili mi ctg. Beba se udebljala dosta, procjena na 2500g. Kontrola za tri tjedna 7.2.
Morat ću malo pripazit na prehranu.
Mini, prava beba 😍 super za dobar pregled… zašto pripaziti na prehranu? Zbog svojih kila ili kila bebe?
Zbog kila bebe jer je od zadnjeg pregleda dobila vise od 1kg.
Što se tiče rodilišta...mislim i ja da je generalno situacija svagdje ista. I sve ovisi hoćeš upisati kad je neka gužva i koja je ekipa.
Kad sam nedavno ležala u bolnici, jedna starija med. sestra je ušla s nama u priču i komentirala negativna iskustva o kojima se priča u javnosti (konkretno za Osijek). Da su i žene postale jako razmažene. Očekuju da je porod kao u filmu, i dolaze sa raznim željama i željicama (npr. Playlista glazbe za vrijeme poroda, plan kad se što treba odviti) a naša rodilišta uz sav trud nisu na toj razini. Žene ne surađuju, te ugroze i sebe i bebu i tada nema druge nego da osoblje nastupi "grublje".
Ima svega sigurno, i jako lijepih iskustava, a i propusta...
Trebamo sve samo pozitivno razmišljati i biti će sve u redu ❤️
Cure, jel vama koje ste na komplikacijama sjela uplata jučer/danas?!
Dobila sam jučer obavijest na građani da je uplata upućena na račun, a na računu ništa... inače mi do sad bila uplata kad i ta obavijest.
Što se tiče rodilišta…mislim i ja da je generalno situacija svagdje ista. I sve ovisi hoćeš upisati kad je neka gužva i koja je ekipa.
Kad sam nedavno ležala u bolnici, jedna starija med. sestra je ušla s nama u priču i komentirala negativna iskustva o kojima se priča u javnosti (konkretno za Osijek). Da su i žene postale jako razmažene. Očekuju da je porod kao u filmu, i dolaze sa raznim željama i željicama (npr. Playlista glazbe za vrijeme poroda, plan kad se što treba odviti) a naša rodilišta uz sav trud nisu na toj razini. Žene ne surađuju, te ugroze i sebe i bebu i tada nema druge nego da osoblje nastupi "grublje".
Ima svega sigurno, i jako lijepih iskustava, a i propusta…
Trebamo sve samo pozitivno razmišljati i biti će sve u redu ❤️
Cure, jel vama koje ste na komplikacijama sjela uplata jučer/danas?!
Dobila sam jučer obavijest na građani da je uplata upućena na račun, a na računu ništa… inače mi do sad bila uplata kad i ta obavijest.
Nije jos dosla uplata :(
Moguce da je malo sporije jer je prvi mjesec kako smo presli na euro pa je sustav mozda malo jos spor 🤷♀️
👱🏼♀️31 🧔🏼♂️32
👱🏼♀️ hiperprolaktinemija (adenom hipofize), hashimoto, inzulinska rezistencija. Ciklusi ~26 dana
07/2022 ➕
03/2023 N💕
Tinchi kod hemoroida pomaže i ako imaš onaj stolčić pa da digneš noge na njega kad obavljaš #2. Uz ostalo ofc. Vlaknasta hrana, manje soli…
Bravo Akane za uredan pregled 🙏🏼👌🏻🥰
A baš si mogla odmoriti malo sad pred kraj 😃
Slažem se za ovo vezano za rodilište, imaš super stav.
I drago mi je da netko razmišlja o stolčiću, ja ovih dana tražim sve moguće teme i iskustva vezano za isti, pricat ću bas s gin na idućem pregledu, koliko znam u Ri ga imaju, ali nema friškog iskustva nigdje za pročitati, dali dopuštaju ili ne, Itd. Ubija ono ležanje i rađanje na leđima, čudi me da nema više razgovora na tu temu, em što je prirodniji položaj, manja mogućnost pucanja međice i brže je, barem što sam pročitala do sada.
Sortiraj odgovore
Najstariji