Evo da se javim s pregleda. Kaže zatvorena sam skroz, napravili mi ctg. Beba se udebljala dosta, procjena na 2500g. Kontrola za tri tjedna 7.2.
Morat ću malo pripazit na prehranu.
Mini, prava beba 😍 super za dobar pregled… zašto pripaziti na prehranu? Zbog svojih kila ili kila bebe?
Zbog kila bebe jer je od zadnjeg pregleda dobila vise od 1kg.
Ahaa… nisam baš znala da je to problem, znam u slučaju gestacijskog, ali ako je uredna trudnoća mislila sam da je to normalno.
Što se tiče rodilišta…mislim i ja da je generalno situacija svagdje ista. I sve ovisi hoćeš upisati kad je neka gužva i koja je ekipa.
Kad sam nedavno ležala u bolnici, jedna starija med. sestra je ušla s nama u priču i komentirala negativna iskustva o kojima se priča u javnosti (konkretno za Osijek). Da su i žene postale jako razmažene. Očekuju da je porod kao u filmu, i dolaze sa raznim željama i željicama (npr. Playlista glazbe za vrijeme poroda, plan kad se što treba odviti) a naša rodilišta uz sav trud nisu na toj razini. Žene ne surađuju, te ugroze i sebe i bebu i tada nema druge nego da osoblje nastupi "grublje".
Ima svega sigurno, i jako lijepih iskustava, a i propusta…
Trebamo sve samo pozitivno razmišljati i biti će sve u redu ❤️
Cure, jel vama koje ste na komplikacijama sjela uplata jučer/danas?!
Dobila sam jučer obavijest na građani da je uplata upućena na račun, a na računu ništa… inače mi do sad bila uplata kad i ta obavijest.
Također došla obavijest, isto nije sjelo, možda danas bude.
Evo da se javim s pregleda. Kaže zatvorena sam skroz, napravili mi ctg. Beba se udebljala dosta, procjena na 2500g. Kontrola za tri tjedna 7.2.
Mini, prava beba 😍 super za dobar pregled… zašto pripaziti na prehranu? Zbog svojih kila ili kila bebe?
Ahaa… nisam baš znala da je to problem, znam u slučaju gestacijskog, ali ako je uredna trudnoća mislila sam da je to normalno.
Pa nije problem, ali je kao puno dobila u odnosu na to kako je do sada rasla pa me ispitivao sto jedem i sl. Ne bi bilo dobro da sad nabije previse težine do poroda jer će i meni i njoj bit teže. U tom smjeru je isao razgovor. Mislim da po drugim mjerama nije napredna po tjednima samo je buca.
Pa nije problem, ali je kao puno dobila u odnosu na to kako je do sada rasla pa me ispitivao sto jedem i sl. Ne bi bilo dobro da sad nabije previse težine do poroda jer će i meni i njoj bit teže. U tom smjeru je isao razgovor. Mislim da po drugim mjerama nije napredna po tjednima samo je buca.
Jasno da, ma bit će to sve ok 🥰
Rose, ne znam kakva ti iskustva imaš s porodima do sad. Mene su oba puta rezali, i nisu mi dali mijenjati položaj. Iako mi je za vrijeme trudova najviše pasalo biti na sve 4, i voljela bih da me tako puste roditi, ali svjesna sam da je to daleko od realnosti. Inače vam svima preporučujem knjigu od One May Gaskin "Vodič kroz porođaj" malo da se pripremite. Evo i link https://www.audible.co.uk/pd/Ina-Mays-Guide-to-Childbirth-Audiobook/1515978850?ref=a_author_In_c9_lProduct_1_1&pf_rd_p=af5062e9-57de-425c-9e02-6d8ad006b9aa&pf_rd_r=QCXRR5XAMWTYE3VA1EDS&pageLoadId=4N7Vw2nQ5QR4npQy&creativeId=83220593-1d50-4883-bad4-b5d505543719
Imam negdje pdf verziju na srpskom, ako koja želi...
Na bolovanje ću ići samo ne sad odmah, nego cca za mjesec dana ako bude sve išlo po planu. Bit će dovoljno vremena za odmor, barem meni, koja ne mogu bit na miru nikako 😅
Jutro cure. 🙂
Jel prerano da sutra pokupim doznake? Idem na vadenje krvi pa mi je usput.
Kod nas daju poslije 25.og u mjesecu, ne znam kako je kod vas
Rose, ne znam kakva ti iskustva imaš s porodima do sad. Mene su oba puta rezali, i nisu mi dali mijenjati položaj. Iako mi je za vrijeme trudova najviše pasalo biti na sve 4, i voljela bih da me tako puste roditi, ali svjesna sam da je to daleko od realnosti. Inače vam svima preporučujem knjigu od One May Gaskin "Vodič kroz porođaj" malo da se pripremite. Evo i linkhttps://www.audible.co.uk/pd/Ina-Mays-Guide-to-Childbirth-Audiobook/1515978850?ref=a_author_In_c9_lProduct_1_1&pf_rd_p=af5062e9-57de-425c-9e02-6d8ad006b9aa&pf_rd_r=QCXRR5XAMWTYE3VA1EDS&pageLoadId=4N7Vw2nQ5QR4npQy&creativeId=83220593-1d50-4883-bad4-b5d505543719
Imam negdje pdf verziju na srpskom, ako koja želi…
Na bolovanje ću ići samo ne sad odmah, nego cca za mjesec dana ako bude sve išlo po planu. Bit će dovoljno vremena za odmor, barem meni, koja ne mogu bit na miru nikako 😅
Prvi put rezana, drugi put pukla uzduž i poprijeko, pa mi sad nije svejedno… i vecinu vremena morala lezat na lijevom boku ili na leđima… na lopti bila dok me nisu prikopčali na ctg (na prvom porodu).
Jutro cure. 🙂
Jel prerano da sutra pokupim doznake? Idem na vadenje krvi pa mi je usput.
Kod nas daju poslije 25.og u mjesecu, ne znam kako je kod vas
I kod mene, al jedanput sam bila 24. u mjesecu pa mi je dala. Tako cu biti u blizini pa cu probati.
Ma najbolje pitaj, možda prođe 😃
Hejj.. Bila sam u bolnici prekjučer zbog slabe aktivnosti bebe. Pa su mi radili preglede i ostavili me preko noći na promatranju. Tad su otkrili da sam otvorena, tj.cerviks nestao i ušće uloživo, a prije tj.dana sam bila zatvorena i cerviks omekšan.. Tad sam radila i pretrage i sve je bilo u redu tad… rekli su da nema smisla mirovati jer bih se svakako otvarala, i da nema pravila, da mogu i izgurati do termina. Ctg je uredan, s bebom je sve u redu hvala bogu, samo je eto mirnija. Meni su našli neku upalu pa su mi dali klindamicin zbog tog i medazol zbog zelenkastog iscjedka.
Nadamo se da ces izgurati jos koji tjedan. Bitno da ste bebica i ti dobro. Kako se osjećas? Kako si primjetila da je slabije aktivna?
Radili su bris rodnice pa su ti prema tome dali antibiotike ili?
Sortiraj odgovore
Najstariji