Proljetne bebe 2023. 🌷🍀🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • regica123
    21. Siječanj 2023. 09:19

DaMa da da, vidila sam, dobro sam povezala sada haha, ovo komentiram za Mariju jer ona kao i ja slabije osjeca bebu, tj kao i ja 3 dana je nije osjetila.
    Marija pricekaj jos dan, dva, tri..ako je bas ni tad ne budes osjecala odi ili privatno ili na hitnu, ali vjerujem sa je tvoja malena neka tvrdoglavica kao i moja i da joj se samo ne da javljat svako malo 🙈
    Btw curke preuzela rezultate s e gradjani, sve je ok 🥰...4.3, 8.5 i 5.5 - ideala! Ja sam se toooliko brinila jer imam u obitelji secerasa i jer stvarno volim slatko tako da me ovaj nalaz bas smirio. Eto izgleda da ako ti pozli, manta ti se ili dodje na povracanje nakon te tekucine ne znaci da je nuzno to los znak.

👩🏻28❤🧔🏻32
    Stigla nam malena curica❤

• DaMa_21
    21. Siječanj 2023. 10:17

regica123

DaMada da, vidila sam, dobro sam povezala sada haha, ovo komentiram za Marijujer ona kao i ja slabije osjeca bebu, tj kao i ja 3 dana je nije osjetila.
    Marija pricekaj jos dan, dva, tri..ako je bas ni tad ne budes osjecala odi ili privatno ili na hitnu, ali vjerujem sa je tvoja malena neka tvrdoglavica kao i moja i da joj se samo ne da javljat svako malo 🙈
    Btw curke preuzela rezultate s e gradjani, sve je ok 🥰…4.3, 8.5 i 5.5 - ideala! Ja sam se toooliko brinila jer imam u obitelji secerasa i jer stvarno volim slatko tako da me ovaj nalaz bas smirio. Eto izgleda da ako ti pozli, manta ti se ili dodje na povracanje nakon te tekucine ne znaci da je nuzno to los znak.

Dada skuzila sam to :)
    Odlicno za nalaze, sad se mozes opustiti 😁
    A ovo za mucninu stvarno ne mora imati veze. Evo meni kad su otkrili IR (prije trudnoce) uopce nije bilo lose na OGTTU, nije mi bilo muka niti sam ista cudno osjetila a nalazi su bili losi tako da nema pravila.

👱🏼‍♀️31 🧔🏼‍♂️32

👱🏼‍♀️ hiperprolaktinemija (adenom hipofize), hashimoto, inzulinska rezistencija. Ciklusi ~26 dana

07/2022 ➕
    03/2023 N💕

• Tinchilina
    21. Siječanj 2023. 11:13

regica123

DaMada da, vidila sam, dobro sam povezala sada haha, ovo komentiram za Marijujer ona kao i ja slabije osjeca bebu, tj kao i ja 3 dana je nije osjetila.
    Btw curke preuzela rezultate s e gradjani, sve je ok 🥰…4.3, 8.5 i 5.5 - ideala! Ja sam se toooliko brinila jer imam u obitelji secerasa i jer stvarno volim slatko tako da me ovaj nalaz bas smirio. Eto izgleda da ako ti pozli, manta ti se ili dodje na povracanje nakon te tekucine ne znaci da je nuzno to los znak.

I meni stigli nalazi: 4,5 / 5,2 / 3,8 🥳 Ispada da mi je nakon 2 sata bio niži šećer nego na tašte jutro 😅 Super mi je jer sam išla neplanirano ranije, pa je ovo realna slika, al svejedno me čudi jer oduvijek mlatim po slatkom. Možda ima veze što sam vegetarijanska (iako sad pojedem tu i tam koji komad piletine da ne bi bilo- jbg ne želim riskirati da sam nešto uskratila svom djetetu). Gledala sam neki dokumentarac u kojem je bila premisa da dijabetes dolazi od prevelikog konzumiranja mesa, a ne šećera. Kolko ima u tom istine, neću ulaziti u diskusiju, al svakako mi je ovaj test bio zanimljiv.

💙 5/2023

• regica123
    21. Siječanj 2023. 11:53

Tinchilina

regica123

I meni stigli nalazi: 4,5 / 5,2 / 3,8 🥳 Ispada da mi je nakon 2 sata bio niži šećer nego na tašte jutro 😅 Super mi je jer sam išla neplanirano ranije, pa je ovo realna slika, al svejedno me čudi jer oduvijek mlatim po slatkom. Možda ima veze što sam vegetarijanska (iako sad pojedem tu i tam koji komad piletine da ne bi bilo- jbg ne želim riskirati da sam nešto uskratila svom djetetu). Gledala sam neki dokumentarac u kojem je bila premisa da dijabetes dolazi od prevelikog konzumiranja mesa, a ne šećera. Kolko ima u tom istine, neću ulaziti u diskusiju, al svakako mi je ovaj test bio zanimljiv.

Pa slusaj, nisam nikad cula za tu teoriju, ali ja recimo nisam bas od mesa..jako jako malo ga jedem, a slatko tamanim ko luda, a sa secerom ipak nemam problema (i svi su se cudili s obzirom na kolicine koje sam unosila prije trudnoce) tako da mozda ta teorija i nije toliko luda :D
    Kako je zivjeti kao vegeterijanac? Ja se isto razmisljam okrenuti mozda vegeterijanstvu, ali ne sad dok sam trudna i dok dojim. Naravno, iz ljubavi prema zivotinjama, ali me strah da ne uskratim nesto svom tijelu...kakva su tvoja iskustva?

👩🏻28❤🧔🏻32

kk1109
    21. Siječanj 2023. 17:58

Bok cure...evo da se javim da sam opet u krevetu 😅😅 ocito Bog zeli da se dobrano odmorim prije nego stigne kmecavac.
    Obicni brisevi su me na kraju kostali ostanka u bolnici jer sam se pocela otvarat (2 prsta) i dobila kontrakcije.
    Ja ih ne osjecam, zadrzana sam bila u bolnici preko noci i pustena na mirovanje uz normabele po potrebi.
    Sad cekamo, moze za koji dan, moze za tjedan,dva,tri hahah
    Kaze gin da i da se rodi da nece bit nista strasno jer smo dobili deksice, a malac procjenjen na 2 i pol kile, al sto vise dana izdrzimo u komadu to bolje.
    Eto ja se lagano pripremam da moze svaki tren pa cemo vidjet kolko cemo izdrzat😅

🙋‍♀️- 28
    🙋‍♂️- 31
    4/2022 18 tt. naš mali anđeo _ Noa 🙏🏻🕯😇
    6/2022 ➕️ ❤🤞🌈
    18 DPO - beta 1086 🤗 /22 DPO- beta 5522🥰
    7/2022 kuca nam srceko 🤗❤️
    Stiže nam dečko 💙
    11.02.2023. Niko 👶💙
    Ta Bogu ništa nije nemoguće! ( Lk 1,37) 🍀

• Tinchilina
    21. Siječanj 2023. 18:34

Regica123, U svakom slučaju je zanimljivo, ja sam se iskreno malo brinula za te rezultate jer imam 35 god, a navodno su starije trudnice sklonije šećeru u trudnoći. Ne jedem meso od svoje 20-e, al sad gledano unazad, dosta sam se lose hranila kroz 20-e, zadnjih par god možda malo više razmišljam o hrani pa je malo bolje. Sad smo kupili kuću na selu, pa planiramo možda imat koju koku i to bi mogla nastaviti konzumirati i u budućnosti. Budem vidjela. 😅 zanima me koji model će moj malac uzeti, od mene će vidjet jednu priču, od supruga sasvim drugu, jer suprug tamani meso ko lud, pa ko zna kaj će si misliti - tko je tu lud? 😄

Kk109 držim fige da čim dulje zduraš, al stvarno je olakšavajuće što je već u sigurnoj fazi razvoja. Sad si mislom kak je to od mene jako sve daleko, al znam da će brzo proć. 

💙 5/2023

• Želja00
    21. Siječanj 2023. 18:45

regica123

Cekajte gdje vidit nalaze online? Nisu mi spomenili

Portal.zdravlje.hr 
    Tamo mozes vidjet sve, ja ulazim pomocu pbz aplikacije ali imas raznih mogucnosti

👩‍🦰30

👨‍🦱32
    4/2021 beba anđel
    4/2022 beba anđel

5/2023 baby girl

Akane
    21. Siječanj 2023. 21:41

Dama kako si došla do dijagnoze IR-a? Koji su ti simptomi bili?
    KK ohoho i ti ćeš brzo! Drži se u komadu to je duže moguće 🤗🤗🤗
    Gestacijski dijabetes je inače genetski, di je gen koji potječe od tate jače izražen od maminog ili obrnuto, pa dolazi do "natezanja" između mame i bebe oko toga ko će više kalorija pokupit 😅 možda se češće ta mutacija događa kod malo zrelijih trudnica, ali znam i nekoliko mladih mama koje su imale gestacijski dijabetes. 
    Vegetarijanke pozdrav, ja inače jedem meso eventualno za vikend. Primijetila sam da me meso dosta umara. No trudnoća me skroz izmunjesala, tako da sam imala svakave želje, pogotovo s dečkićem. 
    Cure s mirnijim bebicama, nadam se da će vas ipak krenuti jače udarat, ovako je samo panika. Znam da bih i ja šizila. 
    Mene još uvijek boli cijela lijeva prepona od te glupe bartolinijeve. Dr rekla proći će samo od sebe, i sve mi se nekako čini da ću ići po drugo mišljenje, jer se mučim s tim već više od mjesec dana. Danas sam malo počistila stan i sad sam iscrpljena kao da sam ne znam šta radila. Baš mi se više ništa neda, još imam i tonu posla, i radove u prizemlju (dobro to će muž 99%, ali treba naručiti i pločice i svašta) nisam ništa ni krenula kupovat za bebana 🫣. Križa su me počela bolit na poslu od sjedenja, polako odmiče ovaj bezbrižni dio trudnoće i počinje "kito-faza" di je teško ubuti cipele ili dignut se s kreveta 😅 

• DaMa_21
    21. Siječanj 2023. 23:28

Akane Trebalo je zapravo dugo da dodjem do dijagnoze, imala sam simptome jedno 2 godine prije toga.
    Zdebljala sam se 20 kg u jako kratkom vremenu bez da sam ista promijenila u prehrani i kile nisu isle dolje, imala sam svako malo mucnine i vrtoglavice pracene s hladnim znojem i ponekad povracanjem (hipoglikemija) i osjecala sam se kao da sam pijana. Nakon 2 god sam uspjela dobiti uputnicu za neurologa jer je dokt opce prakse sumnjala da je mozda neuroloski uzrok mucnina. Tada mi je pronadjen tumor na hipofizi zbog kojeg sam upucena na kompletnu endokrinolosku obradu gdje je, izmedju ostalog, otkrivena IR.
    Pretrage kojima je ona dijagnosticirana su OGTT uz inzulin. Inzulin mi je vec na taste bio jako povisen, a pogotovo nakon 2h. Glukoza je na taste bila normalna, ali je nakon 2h pala i to ispod normalne granice, odnosno u hipoglikemiju (slican nalaz kakav je Tinchilina dobila). Zapravo su mi mucnine i vrtoglavice bile izazvane hipoglikemijom, a nakon slatkog ili hrane s niskim glikemijskim indeksom bi se samo pogorsala ta hipoglikemija.
    Tinchilina, provjeri jos s ginekologom jel nalaz uredan za trudnocu. Kodd mene je takav nalaz bio znak inzulinske rezistencije, ali prije trudnoce pa ne znam kakvi su kriteriji za IR u trudnoci (znam da se tolerira niza glukoza nego inace)
    Akane nadam se da ces uskoro na cuvanje trudnoce i odmoriti u miru, realno sad krece sve teze 🙈

👱🏼‍♀️31 🧔🏼‍♂️32

👱🏼‍♀️ hiperprolaktinemija (adenom hipofize), hashimoto, inzulinska rezistencija. Ciklusi ~26 dana

07/2022 ➕
    03/2023 N💕

• regica123
    22. Siječanj 2023. 03:49

Tinchi divim se da si tako dugo vegeterijanka, ja vam se divim i podrzavam i nadam se da cu jednog dana smoci snage i sama postati.
    Marija jesi osjetila bebu?
    Kk1109 znam sve s whatsappa, nadam se da ce bebica sto duze ostati, mada super sta i da se sutra rodi je sve ok 🥰 drzim fige i drzi se!
    Dama joj zao mi je sto to te sve to zadesilo, sigurno nije bilo lako kroz to prolaziti. Drago mi je da je vecina iza tebe i da si se privikla na novu prehranu i nacin zivota. Sigurno si i ojacala u glavi u nekim poljima jer bas treba biti jak za takve stvari. Drago mi je da je s trudnocom sve ok ❤
    Zeljaoo nasla sam, hvala ti ☺
    Akane znam kako je s kucanskim poslovima i time sto je sve teze i teze raditi... suosjecam.. i da, tesko je slabije osjecati bebicu, ali je lakse sada kada znam razlog i kad sam se uvjerila gledajuci ekran da se ona mice, a ja je ne osjecam haha..mada zadnja dva dana osjetim standardne one leptirice ko prije..jucer cak prvi mali udarac ☺
    Sto se mene tice, mene muci moje zubno meso, tj zubni dzep i danas sam bas popila prvi lekadol u trudnoci jer nisam mogla podnit bol. Dragi mi trcao kupit onaj tus za ispiranje pa sad s time svako malo prskam...poludit cu s tim dzepom vise joj...

👩🏻28❤🧔🏻32

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.