@Rose, hvala, očekujem da bi trebalo bit.
@Zeljooo, da, ima smisla, al treba to i probavit, pitala me ženska jesam li povratila, kao da je znala da mi je bilo teško 😄
Još čekamo Regicu123, ona je isto danas išla na Ogtt, držim fige da sve prođe u granicama normale 😊
💙 5/2023
Vratila se s pregleda, sve je u redu, nema pojašnjenja zakaj me bolilo 🙄, nije ni bitno, samo vazno da je sve ok. Ogtt sam preživila, nije mi bilo toliko gadno piti kolko mi je teško sjelo na želudac. Sad samo da je sve ok da to ne moram ponavljati 😅
Mene su odmah tamo pitali za vrijeme ogtt dal mi je muka ili mi se vrti.jer kao ako dode do toga to imjeprvi z ak da je secer povisen. Tako da ako si uspjela bez ikakvih nuspojava vjerovatno je sve oke. I te nalaze se jako brzo moze vidjeti online tako da nemoras cekati da zoves doktoricu.
Uh ja ga danas radila OGTT i dosla mi muka i mantalo me bas. Srecom, uspjela sam ne povratit, al nagon na povracanje je bio ogroman.
Sutra ce mi mama skupit nalaze, nadam se najboljem
I ne znam koliko je curka na whatsappu, tamo sam aktivnija...isla sam danas privatno pregledat bebicu jer je nikako ne osjecam, srecom sve je ok, ipak je posteljica sprijeda i mala je cudnu poziciju zauzela pa je zato ne osjecam. I rekla mi je da nosim jako nisko, a ja zaboravila pitat znaci li to neko dodatno mirovanje ili nesto, sama mi nije napomenila nista. Je li koja nosi nisko da su joj napomenuli da mora vise pazit?
👩🏻28❤🧔🏻32
Stigla nam malena curica❤
Cekajte gdje vidit nalaze online? Nisu mi spomenili
👩🏻28❤🧔🏻32
@regica
Jedem po dijabetickoj prehrani, trenutno onoj od 1800 za trudnice, a inace 1500kcal.
Konkretno, od slatkog jedem sve u sto ide brasno s pirovim brasnom (npr palacinke), umjesto secera stavljam kokosov secer ili eritritol. Umjesto obicne cokolade ili cokolade za kuhanje stavim u recepte tamnu cokoladu sa sto manje secera i na taj nacin si onda prilagodim recepte. Kupujem i gotove slatkise za dijabeticare koji nemaju secer u sebi ili one koji imaju jako malo secera i radjeni su od integralnog brasna (npr loacker integralne napolitanke).
Ako mi se ne da radit tijesto za pizzu s pirovim brasnom, napravim pizzu na integralnoj tortilji, burger bez majoneze i kecapa (napravim si sama umak s grckim jogurtom i zacima) u pecivu od pira/heljde, hot dog isto u integralnim pecivima itd.
I nista ne przim u ulju, umjesto toga premazem papir za pecenje s malo ulja i u pecnici sve ispecem. A za sve koristim ili maslinovo ili kokosovo ulje.
Sokove i gazirano nikad nisam bas voljela tako da oduvijek pijem gotovo samo vodu. Tu i tamo popijem colu zero ili prirodni sok od jabuke.
Drzim fige da nalaz OGTTa bude super pa da mozes normalno jesti ostatak trudnoce 🤞😁
Hvala ti puno na savjetima
Nego nisam skroz shvatila, ti imas problem sa secerom pa tako jedes ili?
👩🏻28❤🧔🏻32
Cekajte gdje vidit nalaze online? Nisu mi spomenili
Trebali bi ti doć na e-građani, portal zdravlje. Kažu da kad je posteljica sprijeda da se slabije osjete pokreti. Sto se tiče tog niskog nošenja mislim da to ne znaci mirovanje, ali mozda netko zna vise o tome.
Drago mi je da je sve ok s bebom!
@regica
Jedem po dijabetickoj prehrani, trenutno onoj od 1800 za trudnice, a inace 1500kcal.
Konkretno, od slatkog jedem sve u sto ide brasno s pirovim brasnom (npr palacinke), umjesto secera stavljam kokosov secer ili eritritol. Umjesto obicne cokolade ili cokolade za kuhanje stavim u recepte tamnu cokoladu sa sto manje secera i na taj nacin si onda prilagodim recepte. Kupujem i gotove slatkise za dijabeticare koji nemaju secer u sebi ili one koji imaju jako malo secera i radjeni su od integralnog brasna (npr loacker integralne napolitanke).
Ako mi se ne da radit tijesto za pizzu s pirovim brasnom, napravim pizzu na integralnoj tortilji, burger bez majoneze i kecapa (napravim si sama umak s grckim jogurtom i zacima) u pecivu od pira/heljde, hot dog isto u integralnim pecivima itd.
I nista ne przim u ulju, umjesto toga premazem papir za pecenje s malo ulja i u pecnici sve ispecem. A za sve koristim ili maslinovo ili kokosovo ulje.
Sokove i gazirano nikad nisam bas voljela tako da oduvijek pijem gotovo samo vodu. Tu i tamo popijem colu zero ili prirodni sok od jabuke.
Drzim fige da nalaz OGTTa bude super pa da mozes normalno jesti ostatak trudnoce 🤞😁
Hvala ti puno na savjetima
Nego nisam skroz shvatila, ti imas problem sa secerom pa tako jedes ili?
Imam inzulinsku rezistenciju, zbog nje sam na prehrani i terapiji vec godinama :) U grupu na wa sam ja pa sam i tamo pisala za prehranu
👱🏼♀️31 🧔🏼♂️32
👱🏼♀️ hiperprolaktinemija (adenom hipofize), hashimoto, inzulinska rezistencija. Ciklusi ~26 dana
07/2022 ➕
03/2023 N💕
Vratila se s pregleda, sve je u redu, nema pojašnjenja zakaj me bolilo 🙄, nije ni bitno, samo vazno da je sve ok. Ogtt sam preživila, nije mi bilo toliko gadno piti kolko mi je teško sjelo na želudac. Sad samo da je sve ok da to ne moram ponavljati 😅
Mene su odmah tamo pitali za vrijeme ogtt dal mi je muka ili mi se vrti.jer kao ako dode do toga to imjeprvi z ak da je secer povisen. Tako da ako si uspjela bez ikakvih nuspojava vjerovatno je sve oke. I te nalaze se jako brzo moze vidjeti online tako da nemoras cekati da zoves doktoricu.
Uh ja ga danas radila OGTT i dosla mi muka i mantalo me bas. Srecom, uspjela sam ne povratit, al nagon na povracanje je bio ogroman.
I ne znam koliko je curka na whatsappu, tamo sam aktivnija…isla sam danas privatno pregledat bebicu jer je nikako ne osjecam, srecom sve je ok, ipak je posteljica sprijeda i mala je cudnu poziciju zauzela pa je zato ne osjecam. I rekla mi je da nosim jako nisko, a ja zaboravila pitat znaci li to neko dodatno mirovanje ili nesto, sama mi nije napomenila nista. Je li koja nosi nisko da su joj napomenuli da mora vise pazit?
I ja nosim nisko (komentirali smo danas u grupi 😊). Samo nisko nosenje ne znaci potrebu za mirovanjem, mozes sve normalno radit. Evo moja doslovno dubi s glavom na cerviksu drito, a prije je sjedila s guzom na njemu i nisam morala mirovat jer je cx zatvoren i dovoljno dugacak iako je vec s 22tt postao omeksan i uloziv (ali vj iz drugih razloga).
Oni bi ti napomenuli da postoji ikakav razlog za mirovanjem tako da ne brini :)
👱🏼♀️31 🧔🏼♂️32
👱🏼♀️ hiperprolaktinemija (adenom hipofize), hashimoto, inzulinska rezistencija. Ciklusi ~26 dana
07/2022 ➕
03/2023 N💕
I ne znam koliko je curka na whatsappu, tamo sam aktivnija…isla sam danas privatno pregledat bebicu jer je nikako ne osjecam, srecom sve je ok, ipak je posteljica sprijeda i mala je cudnu poziciju zauzela pa je zato ne osjecam. I rekla mi je da nosim jako nisko, a ja zaboravila pitat znaci li to neko dodatno mirovanje ili nesto, sama mi nije napomenila nista. Je li koja nosi nisko da su joj napomenuli da mora vise pazit?
I ja nosim nisko (komentirali smo danas u grupi 😊). Samo nisko nosenje ne znaci potrebu za mirovanjem, mozes sve normalno radit. Evo moja doslovno dubi s glavom na cerviksu drito, a prije je sjedila s guzom na njemu i nisam morala mirovat jer je cx zatvoren i dovoljno dugacak iako je vec s 22tt postao omeksan i uloziv (ali vj iz drugih razloga).
Oni bi ti napomenuli da postoji ikakav razlog za mirovanjem tako da ne brini :)
Dama oprosti ne mogu povezat nikako brojeve s nadimcima vamo, slabo to pamtim.. ode vas znam po nadimcima, tamo po imenenu/broju na whatsappu, pokusat cu pohvatat i spojit jedno s drugim 😅 sad sam bas pogledala kako sam te tamo zapamtila 🙈 i spojila jedno s drugim
Marija mislim da smo se cak nas dvije najvise zalile da ne osjecamo bebu... al evo ako ce te sta smirit, ja ti je 3 dana bas nista nista nisam osjecala i danas na pregledu doktorica je probudila, ona se micala i sve, a ja i dalje nisam osjecala... 🤷🏻♀️... tako da ne mora znacit nista lose stvarno, vj ti je neka situacija kao i meni..gradja tijela, polozaj posteljice, kako se beba namjesti i slicno.. ali da je puno lakse osjetit je, svakako... za mi je sta ne spadamo u tu skupinu da nam je lakse cekati sljedece preglede 😅
👩🏻28❤🧔🏻32
RegicaJe istina sjecam se toga. Da u pravu si, ma bitno da me nista ne boli onda sam nekako mirnija. Mozda je samo lijena malo curka 🙈
Ja sam je evo iskreno prvi put bas VECERAS osjetila bez da sam drzala ruku na trbuhu. Ovo do sad kad bi nesto i osjecala bi bilo dok mi je ruka na trbuhu, sad evo prvi put osjetila mali udarac s desne strane nisko (danas sam na uzv vidila da su joj tu nogice).
Svakako, htjela bih te smirit jer znam kako je meni danas bilo...kazem ti, 3 dana bas nista nista, cak ni leptirici, nistaaaa...i na uzv vidim malena se mice i sve, ja nisam nista osjecala...tako da, nemoj se brinit (znam da vj oces bez obzira, ali nadam se da ce te moje iskustvo bar malo smirit)...🥰 jos malo pa ce dobivat dosta na tezini pa cemo ih bolje osjecat, ipak imaju jos manje od kilograma
👩🏻28❤🧔🏻32
regica - napisala sam danas da osjetim malu 0-24 i da je divlja 🙈, da znas s kojim porukama povezujes :)
👱🏼♀️31 🧔🏼♂️32
07/2022 ➕
03/2023 N💕
Sortiraj odgovore
Najstariji