Proljetne bebe 2023. 🌷🍀🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • anaVi90
    15. Siječanj 2023. 20:15

Tinchilina

regica123

Marija jeeeej curicaaa, znala saam ☺ neka jos jedne curice, imate li vec spremna imena?
    Nove curkedobrodosle ☺☺
    Tinchilinaznam kako ti je za slike i sve.. nama u bolnici niti ne zeli pustit pratnju, a sliku niaam dobila do proslog pregleda jer im, pazi, nije radio printer 😤
    Ako kombiniras privatno i drzavno, koliko cesto ides na preglede?
    Sto se mene tice evo mi krenili cistit sobu za bebu i gostinsku, ima posla preko glave.. to nam je do sad sluzilo kao ostava, obe sobe, hahaha..tako da sam bas premorena..
    A sto se tice slatkog, ne znam sta mi je, od Bozica do danas sam se toliko opustila jer me tooliko vuce to slatko i stvarno se nadam da ce OGTT pokazati dobar rezultat jer se stvarno nadam da ne stetim bebici sa svojim unosom secera. Ako slucajno ne bude ok, mislite da joj moze nastetit ovih mojih mj dana nepazenja? Nisam nikad imala ovoliku zelju za slatkim 😣 inace prije trudnoce sam ludila za slatkim, onda kad sam zatrudnila mi se gadilo, a sada…sada gore nego prije trudnoce, samo bi cokolade i peciva jela……..

Bok Regica123, i s tobom sam tu negdje ☺️, meni jr prva trudnoća ne znam jel vi već imate bebice/dječicu? Išla sam sad možda malo češće, ali sad ću smanjiti malo, jedino jos planiram privatno otić na 4D zbog slikica i sve ostalo socijalno. Osim što nam je bilo bitno da suprug može sa mnom ući ppvremeno, moja ginekologinja mi je preporučila da odem privatno u tim nekim kritičnim tjednima za anomalije, jer njen socijalni ultrazvuk nije baš najprecizniji. Nisam išla ni na koje druge testove. Ja ću također na GUK za cca tjedan dana, isto mlatim po slatkom, i isto mi je kao tebi, prije sam ga isto tako redovno konzumirala, jedino u prva 3 mjeseca mi nije bilo ni do kakvog slatkog ni junk-a općenito. Ni ja neću nis posebno paziti, ali ću gledat da ne pretjeram nešto izvan uobičajenog. Kak stojite s kilicama? Ja se približavam +5 🫠

Tako ću i ja, malo pripaziti ali neću izbaciti ništa. Kako bude. Inače sam prije trudnoće jela stalno slatko (ovisnik), međutim nekako me sad ne traži toliko, ali dođu dani kad nadoknadim 😳
    Ja sam s kilama do zadnjeg pregleda bila na +3, međutim unazad evo točno mjesec dana dobila još 2kg 🤯 uopće mi se to ne sviđa. Tako da sam sad na ukupno +5.

• anaVi90
    15. Siječanj 2023. 20:19

Marija.1994

Cure da vas pitam, malo mi je neugodno, no u zadnjih par tjedana su mi dolje velike usne natecene malo, ali bez boli. Jel to normalno i kako to smanjiti ili skroz ukloniti ako je moguce?

Ja sam to isto primjetila...sve kao normalno, ali vidim da su uvećane. 😬 Nisam pridavala neku posebnu pažnju tome, nema nikakvih nuspojava (svrbež, peckanje, nelagoda...) Mislim da je to nekako normalno, sve se nešto poveća 😂

• Tinchilina
    15. Siječanj 2023. 23:08

regica123

Tinci da, blizu smo☺ kad mislis na 4D?
    Marija jedino sta sam ja primjetila da su meni natekle usne, ali usne na licu.. i to bas gornja je dosta natekla, nez jel to iskustvo imas?
    Sta se kilaze tice, mislim da sam na +4,5 🙈 bila sam u jednom periodu skroz slatko izbacila pa cak smrsavila, a sad kad se opet ne cuvam odma sam krenila dobivat kile..lako mi za kile, cekam taj OGTT kooo ozeblo sunce..samo mene zanima ako ga radim u petak vj ce rezultati bit tek tamo u pon?
    I podijelila sam na whatsppu, ali danas sam sluzbeno kupila djetetu prvu stvar - i to bodic na Hajduka 🙈 hahaha

Čekamo da još malo poraste. Baš smo tu negdje sve što se tiče kilica, malo me ohrabrilo jer sam i ja na početku pala par kila, a nisam imala mučnine, nego neku odbojnost i nikakav tek. Oko 18. Tjedna sam počela dobivat kilice i sad mi se to nekak činilo puno u kratko vrijeme.Valjda bude u nekim granicama normalne do kraja...

💙 5/2023

• Tinchilina
    15. Siječanj 2023. 23:08

I ja na pregled 13.2. 😇

💙 5/2023

• regica123
    15. Siječanj 2023. 23:31

Ja stala na vagu danas i kilo sam dolje.. opet, ne znam kako 🤔 sad ispada da sam na +3,5 otprilike ili cak +3..ne znam vise ni sama...al mi cudno da sam izgubila kilo od zadnjeg vaganja

👩🏻28❤🧔🏻32
    Stigla nam malena curica❤

Rose.
    16. Siječanj 2023. 06:25

kk1109

Rose.

kk1109

Evo dobroo, lagano secem konacno i zapravo sam tek sad opustena i mislim si kad bude bude…jedino sve vise leda bole 😅😅

Kak si ti? Ti i ja smo si tu, ko zna mozda nam i porod bude isti dan😅🤗

Ajde baš mi je drago to čut 😍 
    Pa ja sam jako nestrpljiva u jednu ruku, htjela bi da vrijeme sad proleti do termina, a u drugu sam pomalo u strahu, često imam pritisak dole zadnjih dana i na wc idem valjda 15x dnevno pa me strah da ne izdržim do tih sigurnih 37 tjedana. malo me i psiha počela zezati pa bez obzira što sam rodila dvoje, stalno gledam videa poroda, i sl…  😬 moram se sabrati malo… ne znam ni kolika je beba trenutno, ni ništa, udara jako,  trbuh nisko cijelo vrijeme…. Uh, ugl. pripremili smo sve za bebača. Ja polako pakiram torbu. Kako uzmem nešto tako nadopunim, baš ću ovih dana u dm sa spiskom pa uzeti sto mi fali… 
    Baš tako, ko zna, možda si budemo tipkale u isto vrijeme 🥰 
    Samo neka doguramo do sigurnih tjedana i neka sve prođe kako treba s bebicom, i da se mi ne ispatimo puno 😘😘
    Btw. 
    jel znate gdje imaju Violeta pelene br.1, ima li muller?  kod nas su sve veći brojevi, nema jedinice nigdje.  

Rose.
    16. Siječanj 2023. 06:29

Bubamaza

Pozdrav svima;u 33tt +7 po mojoj procjeni. Naglo sam pocela dobivat,al evo sad sam i stala . U zadnja 3 tj pola kg. Trubuh mi je ogroman.. a danas je krenio i svrab neki sto mi se nikako ne svida. Znam da on predhodi strijama,iako do sad u trudnocama nisam dobila ni jednu,ni kad sam na vise kg bila zelim se nadat da necu ni sada. Necu lagat i rec da mi to ne smeta. Smeta mi j ne zelim ih 🤔😵

Ti si super s kilama. 
    Svrab dokle je podnošljiv je normalan u tim tjednima, nažalost popucala sam u prijašnje dvi trudnoće, tako da u ovoj ni nema nešto “mjesta” za nove strije, ali trbuh je daleko veći nego u prve dvi. 
    Nadam se da ipak nećeš dobiti strije, znam da to smeta, zato 🤞🏻🤞🏻 😘😘

Rose.
    16. Siječanj 2023. 06:33

Marija.1994

Cure da vas pitam, malo mi je neugodno, no u zadnjih par tjedana su mi dolje velike usne natecene malo, ali bez boli. Jel to normalno i kako to smanjiti ili skroz ukloniti ako je moguce?

O da da…  nema ti sto bi neugodno, to su “čari trudnoće” 😏😂
    Koma jel da… ali ajde, prođe nakon poroda ( Bogu hvala ). 
    Nije ko strije 😬🫣

Rose.
    16. Siječanj 2023. 06:37

Tinchilina

regica123

Marija jeeeej curicaaa, znala saam ☺ neka jos jedne curice, imate li vec spremna imena?
    Nove curkedobrodosle ☺☺
    Tinchilinaznam kako ti je za slike i sve.. nama u bolnici niti ne zeli pustit pratnju, a sliku niaam dobila do proslog pregleda jer im, pazi, nije radio printer 😤
    Ako kombiniras privatno i drzavno, koliko cesto ides na preglede?
    Sto se mene tice evo mi krenili cistit sobu za bebu i gostinsku, ima posla preko glave.. to nam je do sad sluzilo kao ostava, obe sobe, hahaha..tako da sam bas premorena..
    A sto se tice slatkog, ne znam sta mi je, od Bozica do danas sam se toliko opustila jer me tooliko vuce to slatko i stvarno se nadam da ce OGTT pokazati dobar rezultat jer se stvarno nadam da ne stetim bebici sa svojim unosom secera. Ako slucajno ne bude ok, mislite da joj moze nastetit ovih mojih mj dana nepazenja? Nisam nikad imala ovoliku zelju za slatkim 😣 inace prije trudnoce sam ludila za slatkim, onda kad sam zatrudnila mi se gadilo, a sada…sada gore nego prije trudnoce, samo bi cokolade i peciva jela……..

Bok Regica123, i s tobom sam tu negdje ☺️, meni jr prva trudnoća ne znam jel vi već imate bebice/dječicu? Išla sam sad možda malo češće, ali sad ću smanjiti malo, jedino jos planiram privatno otić na 4D zbog slikica i sve ostalo socijalno. Osim što nam je bilo bitno da suprug može sa mnom ući ppvremeno, moja ginekologinja mi je preporučila da odem privatno u tim nekim kritičnim tjednima za anomalije, jer njen socijalni ultrazvuk nije baš najprecizniji. Nisam išla ni na koje druge testove. Ja ću također na GUK za cca tjedan dana, isto mlatim po slatkom, i isto mi je kao tebi, prije sam ga isto tako redovno konzumirala, jedino u prva 3 mjeseca mi nije bilo ni do kakvog slatkog ni junk-a općenito. Ni ja neću nis posebno paziti, ali ću gledat da ne pretjeram nešto izvan uobičajenog. Kak stojite s kilicama? Ja se približavam +5 🫠

Treća trudnoća… do sada +12 (plus 3 kg što sam pala prva tri mj.) 
    U početku sam slabo dobivala, a sad zadnje vrijeme ide to…🥹

Rose.
    16. Siječanj 2023. 06:41

regica123

Ja stala na vagu danas i kilo sam dolje.. opet, ne znam kako 🤔 sad ispada da sam na +3,5 otprilike ili cak +3..ne znam vise ni sama…al mi cudno da sam izgubila kilo od zadnjeg vaganja

Jesi se na istoj vagi vagala? Možda si taj dan prije kad si se vagala popila vise vode/morala na wc/ bila vise obučena…. Mislim da su normalne male oscilacije, a i neka te ne zabrine sto si dobila samo toliko kg. Znam žene sto su dobile po 6-7 kg u cijeloj trudnoći (uvijek mi je to bilo fascinantno😅) pa je sve bilo ok s bebicama, i rodile su se normalne težine. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.