Proljetne bebe 2023. 🌷🍀🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    MiniGirl
    08. Siječanj 2023. 19:52

Stuuuuudenticaaaaa

Hvala Rose!! Naravno da ću staviti slike, ali bilo bi dobro da me onda tad jedna uputi kak se ovdje stavi slikaMiniGirl - ja sam na svakom pregledu dosad bila čvrsto zatvorena, zato nije ništa posebno spomenula za te BH kontrakcije. Vidim da smo tu negdje po terminima, pa me zanima kako se ti osjećaš i Rose? Da li ti je postalo teško nekaj obavljati, neke bolove? Ja evo, jedva čekam da rodim koliko mi je postalo teško ahhahaha. Mrak mi pada na oči kad trebam ustat sa stolca ili kreveta, kada se moram okretati u krevetu jer me tad zdjelice toliko zabole kao da mi se šire i znaju pucati kosti, leđa me znaju boljeti prilikom dužeg hodanja,stajanja ili saginjanja, nekad me znaju i stopala boljeti od dužeg hodanja..Mada meni je najgore ustajanje i okretanje u krevetu. I mala mi izgleda nema više baš mjesta za udaranje pa se miče i to mi je dosta neugodno.. Svi mi kažu da mi je jako niski trbuh, a niski trbuh imam od početka tako da nisam uopće pridavala tome pažnju, ali trenutno mi je i teško dugo sjediti, lakše mi je biti u poluležećem položaju, ali opet tu zdjelice ubijaju. Tako da kod mene je iščekivanje da rodim jače od straha od poroda i bolova koje nosi.

Haha pa ja sam isto pokušavala shvatit kako se stavi slika, ali za sad nisam otkrila XD.
    Evo nisam jos u toj fazi da bih rađe rodila jer nisam jos spremna, nisam odradila sve sto sam si ja zamislila prije nego ona dođe. Čini mi se da je tebi bila uvijek malo teža bebica na pregledima pa bi ti i mogla ranije roditi. Vidjet cemo sutra sto ti kažu. Teže mi definitivno je, frustrira me najvise sto ne mogu setat koliko bi htjela jer me trbuh pocne grcit i da prebacivanje s boka na bok u krevetu je proces. Mene i dalje hvata nedostatak zraka i nikako mi nije ugodno ležat na ravnom štovise samo si povećavam količinu jastuka pod sobom. 
    Vjerujem da ti je jos i teže jer imas obaveze na fakultetu pa ne mozes odmarat bas kad i kako zelis.
    I imam divnog muža koji mi masira stopala i leđa, to jako pomaze :D

Rose.
    08. Siječanj 2023. 20:01

MiniGirl, također nisam odradila sve što sam zaplanirala, planiram to u idućim tjednima, tako da zadnjih mjesec dana kad dođe mogu lagano, bez pritiska. Ovaj tjedan bi složili komodu, kinderbet, pa bi kroz onaj tamo tjedan krenula prati robicu, peglati, slagati. A onda pokupovati još što vidim da mi nedostaje plus spremiti torbu, pa neka to sve lijepo stoji, i bude pripremljeno… 😊

MiniGirl
    08. Siječanj 2023. 20:13

Evo bas me zanima koliko će vam sutra biti velike bebe. Ja valjda nosim visoko jer sam najprije dobila ovu gornju crtu po trbuhu do pupka. 
    Ma za tečaj me zanima najviše da ispitam kakvo je stanje, moze li bit pratnja na porodu, moze li se uzeti ona zasebna soba apartman (to znam da su prije imali, sad ne znam kakvo je stanje) i kako izgleda rađaona i sl. Volim bit pripremljena XD.
    Vreću bih onda uzela tu neku prijelaznu. 
    Je li premalo obuc joj bodi na duge rukave, one hlacice koje imaju integrirane carapice i debelo mekano odjelce? I kapica naravno. 

MiniGirl
    08. Siječanj 2023. 20:16

Rose.

MiniGirl, također nisam odradila sve što sam zaplanirala, planiram to u idućim tjednima, tako da zadnjih mjesec dana kad dođe mogu lagano, bez pritiska. Ovaj tjedan bi složili komodu, kinderbet, pa bi kroz onaj tamo tjedan krenula prati robicu, peglati, slagati. A onda pokupovati još što vidim da mi nedostaje plus spremiti torbu, pa neka to sve lijepo stoji, i bude pripremljeno… 😊

Evo mi smo danas složili komodu. I sljedecih dva tjedna planiram prat robicu i obavit zadnju kupnju.

Rose.
    08. Siječanj 2023. 20:25

MiniGirl

Evo bas me zanima koliko će vam sutra biti velike bebe. Ja valjda nosim visoko jer sam najprije dobila ovu gornju crtu po trbuhu do pupka.
    Ma za tečaj me zanima najviše da ispitam kakvo je stanje, moze li bit pratnja na porodu, moze li se uzeti ona zasebna soba apartman (to znam da su prije imali, sad ne znam kakvo je stanje) i kako izgleda rađaona i sl. Volim bit pripremljena XD.
    Vreću bih onda uzela tu neku prijelaznu.
    Je li premalo obuc joj bodi na duge rukave, one hlacice koje imaju integrirane carapice i debelo mekano odjelce? I kapica naravno.

Nadam se da će mi sutra raditi uzv, čitam po int da je obavezan uzv između 30.-34.TT radi posteljice. Kao da se vidi u kom je položaju. Pa se svakako nadam da ću saznati mjere bebe. 
    Koliko znam pratnja je dozvoljena, apartman ukoliko je slobodan tada kada dođeš onda moze (nema kao onih rezervacija unaprijed, sto je i logično, ne možeš znati ukoliko ne ideš na dogovoreni ) znam da je bio jedan na katu prije par godina, a jel se što mijenjalo/dodavalo zadnje, ne znam. Rađaone su super, nove, lijepo opremljene. 
    Mislim da je možda premalo samo bodi, po mome možda bi  bilo bolje bodi i možda tuticu na tregerice ili jednodjelnu tuticu preko. Barem ja tako volim oblačiti, slojevito, a opet nije pretjerano. A ovisno onda o vremenu medo odijelce/ dekica ili oboje. 

Rose.
    08. Siječanj 2023. 20:27

MiniGirl

Rose.

Evo mi smo danas složili komodu. I sljedecih dva tjedna planiram prat robicu i obavit zadnju kupnju.

Odlično 😊😊

• DaMa_21
    08. Siječanj 2023. 20:30

Sto se tice BH kontrakcija, prvi put sam ih imala ovaj tjedan. Ne plase me i cak sam ih i htjela dobiti jer znam da su normalna priprema maternice za porod.
    Bocica za poslije poroda i ulosci/oblozi za hladjenje su FridaMom marka, imate za kupiti online i u nekim ducanima tipa Baby centar i Svijet beba, a imaju i svoju stranicu. Imaju vise proizvoda za oporavak poslije poroda, a ovdje sam za sad jedino nasla cijeli paket koji je moguce naruciti (imaju 2) - https://www.evitas.hr/fridamom-komplet-za-oporavak-nakon-porodaja.

Mi smo slozili sav namjestaj za sobicu, jos se moram odluciti oko rasporeda i iduci vikend bi trebali okreciti sobu i onda je ona gotova. Jos mi preostaje par sitnica za higijenu kupiti i dio robice i to je onda to. Moram ovaj tjedan vidjeti koliko mi robice jos fali pa i to kupiti. 

👱🏼‍♀️31 🧔🏼‍♂️32

👱🏼‍♀️ hiperprolaktinemija (adenom hipofize), hashimoto, inzulinska rezistencija. Ciklusi ~26 dana

07/2022 ➕
    03/2023 N💕

Rose.
    08. Siječanj 2023. 20:34

Stuuuuudenticaaaaa

Za izlazak iz rodilišta pripremila sam dva bodija. Jedan 50 vel, a drugi 56, pa da imam za svaki slučaj. Hlačice sa zatvorenim nogavicama, kapica, rukavice(da se ne grebe po licu), i na sve to topli kombinezon iz c&a i naravno u jastuku će izaći van. To isto moramo kupiti. Jer rodilište u Varaždinu dozvoljavaju iznošenje beba isključivo u dekici ili jastuku. U jajetu ne dozvoljavaju jer je prije par godina nekom tati beba ispala van. Pa me sve strah kako ćemo dragi i ja bebicu staviti u jaje koje će nas čekati u autuBez obzira kolko video tutoriala odgledala i dalje nisi spreman za to. Pogotovo jer će nam to biti prva tek rođena beba koju ćemo primiti u ruke. Ja sam čuvala bebe ali već kad su bile veće od 6mj na dalje, a moj dragi nijednom nije bebu držao. Najlakše bi mi bilo da ju babica stavi u jaje i gotovo, ali eto njihova glupa pravila.

Baš glupo pravilo… prije može ispasti nekome iz dekice nego iz jaja, odmah se zakopca i sigurno je, ali eto, svugdje je drugačije pravilo. U Rijeci možeš u rukama, u košari, u jaju, kako god hoćeš iznesti… 

Rose.
    08. Siječanj 2023. 20:36

I da Studentice, razumijem strah, ali mislim da stvarno ne moraš brinuti, nekako to sve prirodno dođe, ja sam rodila prvo dijete u tvojim godinama, i onako uvijek misliš da svi oko tebe misle da si “nesposoban” za tako nešto veliko, jer si kao mlad, ali stvarno se brzo uhodas i bude sve to bez probelma. 
    Ne brini, bitno je da ste ti i partner tim, i kad stigne bebica to će sve biti tip top 🥰

Akane
    09. Siječanj 2023. 07:56

Jutro ekipa! 
    Ne mogu vjerovati da je već stigla prva beba! Glavno da je sve ok! Čestitke! 🥰❤️❤️❤️
    Bubamaza super da je gotovo mirovanje, uživaj u šetnjama 🤗
    Vi ste ovdje većina "trudnije" od mene ali svejedno mi se nekako čini rano za BH kontrakcije, ne znam. Meni se trbuh isto stegne prilikom šetnji, ali samo ako taj dan još nisam uzela magnezij. Tako da obratite pažnju i na to. 
    Bh kontrakcije su meni bile zadnjih 10dana pred sam porod i one jesu lagani trudovi, samo nemaju pravilan ritam koji se ubrzava i nisu tako jake kao pravi trudovi. 
    Guštam čitati ove vaše pripreme za bebu, baš se veselim tome, iako sam ja tek prešla polovicu. Mi smo tek krenuli s rušenjem zidova u prizemlju, i sve se nadam da ćemo uspjeti sve srediti do poroda 😅. Još ništa nisam krenula ni kupovati. 
    Godišnji je gotov, iskrenula sam gležanj jutros kad sam izlazila iz kuće krcata stvarima, ali srećom nije strašno. Mogu stat na nogu. Došla u ured, negdje izbio kratki spoj i nema struje, pa sjedim u mraku 😂😂😂 jej
    Studentica, možete vi to! Samo polako, sve se to brzo savlada. Glupo pravilo ovo za jaje, doduše, mom mužu je isto prvi ispao iz jaja, jer eto što će ga on vezat, a nije namjestio ručku kako spada pod pravi kut. Srećom malac (imao je tad već 7mj)  je pao u onu donju košaru u kolicima i nije nigdje udario, ali sam muža htjela ubit na mjestu 🤦 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.