Hvala cure! 🤗
Moji su obojica bili 4kg pri rođenju, stariji dug 54cm, a mlađi 52. Robica 56 prva dva tjedna, i onda 62. Uzet ću samo kompletić za izlazak iz bolnice, ostalo će mi proslijedit šogorica koja je rodila dečka sad u 12.mj.
I bolji su oni bodići na preklop kad su još malecni i ne mogu glavu držat.
Drage dame, po zadnjoj menstruaciji sam trudna 5+4. Moja beta iznosi 6384.78 IU/l , da li je to okej ili je premala? Na uz sa 5 sedmica vidjela se samo gestacijska vrecica. Pozz
Drage dame, po zadnjoj menstruaciji sam trudna 5+4. Moja beta iznosi 6384.78 IU/l , da li je to okej ili je premala? Na uz sa 5 sedmica vidjela se samo gestacijska vrecica. Pozz
Beta jako varira odnosobe do osobe, nije toliko bitan sam po sebi njen iznos nego je bitno da se dupla u 48h.
Normalno je da se s 5 tjedana vidi samo gestacijska vrecica, sa 6-7tjedana se najcesce vidi srce.
👱🏼♀️31 🧔🏼♂️32
👱🏼♀️ hiperprolaktinemija (adenom hipofize), hashimoto, inzulinska rezistencija. Ciklusi ~26 dana
07/2022 ➕
03/2023 N💕
Bila na pregledu danas. Mala super napreduje i još uvijek je veća za tj.dana i ima 2400g. S glavom je dolje, ali nije u porođajnom kanalu.
Ginekologica je stalno hvalila kako je napredovala, baš joj se vidio osmijeh na licu i bila je čudno pozitivna pa mi vrag nije dal mira i pitala sam ju zaš je sve tako super ako se dosad normalno razvijala. Pa mi je rekla da je na prošlom pregledu bila u malom zaostatku, ali da mi nije htjela govoriti da me ne plaši i da se te mjere često i pogriješe. Zaboravila sam ju pitati za BH kontrakcije nakon toga,ali sam ju napočetku odmah pitala za zdjelice i rekla mi je da samo moram se više kretati ako puno sjedim/ležim. Cerviks zatvoren i smekšan. Ne znam što znači smekšan jer je dosad pisala samo zatvoren.
Kontrola opet za dva tjedna 24.01.
Velika cura! Odlicno, zatvorena si to je bitno, znaci kontrakcije su stvarno BH i ne otvaraju. Je li pisala duljinu cerviksa? Nije nista spominjala jos otvaranje porodiljnog?
Bila na pregledu danas. Mala super napreduje i još uvijek je veća za tj.dana i ima 2400g. S glavom je dolje, ali nije u porođajnom kanalu.
Ginekologica je stalno hvalila kako je napredovala, baš joj se vidio osmijeh na licu i bila je čudno pozitivna pa mi vrag nije dal mira i pitala sam ju zaš je sve tako super ako se dosad normalno razvijala. Pa mi je rekla da je na prošlom pregledu bila u malom zaostatku, ali da mi nije htjela govoriti da me ne plaši i da se te mjere često i pogriješe. Zaboravila sam ju pitati za BH kontrakcije nakon toga,ali sam ju napočetku odmah pitala za zdjelice i rekla mi je da samo moram se više kretati ako puno sjedim/ležim. Cerviks zatvoren i smekšan. Ne znam što znači smekšan jer je dosad pisala samo zatvoren.
Kontrola opet za dva tjedna 24.01.
Velika cura! Odlicno, zatvorena si to je bitno, znaci kontrakcije su stvarno BH i ne otvaraju. Je li pisala duljinu cerviksa? Nije nista spominjala jos otvaranje porodiljnog?
Evo piše u nalazu - cerviks 1čl, smekšana i zatvoren.
Ja ću primati porodiljnu za nezaposlene jer sam student. To ću dobivati tek kad rodim
Ah bas sam bedasta!
Hm ne znam sto im je 1čl. Cekaj je li ti cerviks gledala ultrazvukom ili manualno? Meni obicno gleda utrazvukom pa napise u mm.
Smekšan ti je isto što i uloživ. Gleda ne nekoliko stvari kod cerviksa - je li i koliko je uloživ/smekšan/prohodan, koliko je dugačak i je li otvoren/zatvoren te kojeg je oblika.
Dok smo zatvorene cerviks je T oblika. Možeš zamisliti cijeli cerviks kao slovo T - samo ovaj gornji dio di se spavaju 2 okomite crte je unutarnje ušće (na nalazu UU) i ono može biti zatvoreno ili otvoreno. Kod tebe je zatvoreno i to je bitno.
Ovaj drugi dio cerviksa, koji je u obliku ravne cijevi (donji dio slova T) može biti uloživ/smekšan/prohodan. To znači da se počeo omekšavati i da se prstom kod njega može proći za određeni dio (za članak, cijeli prat itd.), a na kraju je prohodan skroz do unutarnjeg ušća. Također, pred kraj se sve više smanjuje i na samom porodu nestaje skroz.
Smekšanost/uloživost je normalna u tvojim tjednima jer se cerviks priprema za porod i “sazrijeva”.
Kod mene je uloživ za članak prsta od 22. tjedna tako da je to sve ok :)
Nadam se da sam uspjela objasniti 🙈😁
👱🏼♀️31 🧔🏼♂️32
👱🏼♀️ hiperprolaktinemija (adenom hipofize), hashimoto, inzulinska rezistencija. Ciklusi ~26 dana
07/2022 ➕
03/2023 N💕
Ovo sam laicki opisala, mislim da nisu smeksanost i ulozivost/progodnost identicna stvar, ali obje se odnose na taj duguljasti dio prije unutarnjeg usca i normalno je da je i omeksan i uloziv cerviks u ovim tjednima (od mog doktora i nalaza sam zakljucila da su isto ali kako citam mozda i nisu)
👱🏼♀️31 🧔🏼♂️32
07/2022 ➕
03/2023 N💕
Smekšan ti je isto što i uloživ. Gleda ne nekoliko stvari kod cerviksa - je li i koliko je uloživ/smekšan/prohodan, koliko je dugačak i je li otvoren/zatvoren te kojeg je oblika.
Dok smo zatvorene cerviks je T oblika. Možeš zamisliti cijeli cerviks kao slovo T - samo ovaj gornji dio di se spavaju 2 okomite crte je unutarnje ušće (na nalazu UU) i ono može biti zatvoreno ili otvoreno. Kod tebe je zatvoreno i to je bitno.
Ovaj drugi dio cerviksa, koji je u obliku ravne cijevi (donji dio slova T) može biti uloživ/smekšan/prohodan. To znači da se počeo omekšavati i da se prstom kod njega može proći za određeni dio (za članak, cijeli prat itd.), a na kraju je prohodan skroz do unutarnjeg ušća. Također, pred kraj se sve više smanjuje i na samom porodu nestaje skroz.
Smekšanost/uloživost je normalna u tvojim tjednima jer se cerviks priprema za porod i “sazrijeva”.
Znači prema tome, ako sam dobro shvatila, meni se počeo omekšavati iako sam zatvorena ne?
Tako je :) I to je skroz normalno za tvoje tjedne.
Najbitnije su zatvorenost i duljina cerviksa tako da ne moras brinuti.
👱🏼♀️31 🧔🏼♂️32
07/2022 ➕
03/2023 N💕
Super si objasnila! Hvala! :)
Studentice bravo za bebicu i dobar pregled 🥰
Moj pregled prošao tako, bzvz, nadala sam se uzv, ali nisu napravili tako da nemam apsolutno pojma niti kolika je bebica niti išta. 😏
Samo je bio vaginalni pregled i uzv dole radi cerviksa.
Pitala sam za kontrakcije, da je to sve normalno u ovim tjednima, ako nisu nešto bolne i prečeste. Idući pregled 30.1.
Bas sam razočarana malo da nije bio uzv, jer sam baš čitala da se u ovim tjednima obavezno radi uzv, ali eto… nadam se da će biti idući pregled, ako ne, inzistirat ću 😅
Sortiraj odgovore
Najstariji