Proljetne bebe 2023. 🌷🍀🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • DaMa_21
    08. Siječanj 2023. 14:42

Rose.

Marija.1994

Cure jel mozda znate, nacula sam da se nakon 3 mjeseca komplikacija dobije neki povrat novca u iznosu od oko 3000 kn?

Dobila kad sam bila u javnoj firmi, 2500 kn. Kod privatnika ovisi o kolektivnom ugovoru koliko sam upućena…

Tako je

👱🏼‍♀️31 🧔🏼‍♂️32

👱🏼‍♀️ hiperprolaktinemija (adenom hipofize), hashimoto, inzulinska rezistencija. Ciklusi ~26 dana

07/2022 ➕
    03/2023 N💕

Rose.
    08. Siječanj 2023. 16:13

Marija.1994

Povrat poreza sam dobila, a radim u bolnici nije privatna.

Raspitaj se u računovodstvu, ja sam zahtjev morala podnesti

• DaMa_21
    08. Siječanj 2023. 17:21

Marija.1994

Povrat poreza sam dobila, a radim u bolnici nije privatna.

Povrat poreza svi dobivaju, neovisno o firmi u kojoj rade jer je to definirano poreznom politikom/zakonom.
    Naknadna, odnosno jednokratna pomoc za dugotrajno bolovanje ovisi od firme do firme jer je definirana kolektivnim ugovorom. S obzirom da si u bolnici, imas sigurno pravo na tu jednokratnu pomoc, ali trebas predati zahtjev za to. U kadrovskoj ili racunovodstvu ce ti znati reci koji je postupak.

👱🏼‍♀️31 🧔🏼‍♂️32

👱🏼‍♀️ hiperprolaktinemija (adenom hipofize), hashimoto, inzulinska rezistencija. Ciklusi ~26 dana

07/2022 ➕
    03/2023 N💕

Rose.
    08. Siječanj 2023. 18:27

Proljetne bebe 2023.🌺
    Studentica - 25.02. / VŽ - Curica 
    Beban - 03.03. / NS - Dečko
    MiniGirl - 03.03. / RI - Curica
    ledolina - 05.03. - Curica
    kk1109 - 05.03./ZG-Vinogradska - Dečko
    Rose - 08.03. / RI - Dečko
    bebamazzzza - 09.03. / ST - Dečko
    SiA - 09.03.
    Bebanomoje - 13.03. /ZG- Sv.Duh - Dečko
    Donna2022 - 
    aider28 - ožujak / ZG - Petrova
    Ribica33- 16.03. / RI - Curica 
    Nina187 - 17.03. / KR - Curica
    Maslacko456 - 18.03. - Curica
    DaMa_21 - 22.03. / ZG - Curica
    Ananika- 22.03. - Blizanci
    Mel94 - 24.03. - Dečko
    kanapeić - 25.03. - Curica
    Hedwig.Z - 27.03. / PU
    Mia21998 - 28.03. / VT
    dix - ožujak / ZG
    ruta - 03.04. / Asfeld,DE
    Mialie - 04.04. / Sv.Duh - ZG
    honeyhoney - 05.04. / ZG
    pa.22 - 12.04. / VK
    maro2811 - 16.04. / ST
    Marija_1994 - 25.04. / Zabok 
    Katarina1410 - 05.05.
    Akane - 07.05. - Dečko
    regica123 - 09.05. / ST - Curica
    Ninić - 16.05.
    anaVi90 - 19.05. / Osijek
    Suncemoje - 29.05. - Curica

Cure evo liste, koliko sam pročitala na drugoj temi, Beban nam je rodila, čestitke i ovim putem i nadam se da mališa lijepo napreduje i da je sve u redu s mamom i bebom. 

Za ostale cure, ako treba nešto dodati/izmijeniti, slobodno pišite. 

Rose.
    08. Siječanj 2023. 18:34

Sretno svima koje imaju ovaj tjedan preglede. 

Cure, jel osjećate povremeno kontrakcije? Meni se dešava da tokom dana 3-4 x osjetim. 
    Znam da su to lažne, ali nije mi svejedno kad me odjednom stisne… 🥴 panikica me lagano uhvati. 

Kad namjeravate spremati torbu za rodilište? 
    Uz onaj popis što sam stavila neki dan, imate li ideja još što bi moglo biti korisno? 

Vjerojatno se ponavljam sa pitanjem, vezano za vreću za spavanje, koju uzeti s obzirom da će biti treći mjesec, primorje, grijanje u sobi, ako imate kakve preporuke, pišite. 

Namjeravate li stavljati široko povijanje bebama? Po novim smjernicama Ri rodilišta, ne treba ništa do prvog pregleda kukova, ali neka rodilišta imaju i dalje tu praksu. 

Rose.
    08. Siječanj 2023. 18:53

Sretno s faksom! Neka sve prođe kako treba. 
    Baš mi je drago za Beban i bebača. ♥️
    Za tu bočicu sam čula, ne znam dali ima za kupiti u dm/muller/bipa… baš ću proguglati malo. 
    Za hladne uloske nisam. 
    Ja sam koristila cicatridina kremu za šavove, a mislim da ima i sprej, mislim da je to bolje. Kantarionovo ulje također, ali nije mi tako pomoglo kao cicatridina. 
    Stavi slobodno slike sve će biti korisno naravno 😃 

MiniGirl
    08. Siječanj 2023. 19:13

Ajme Beban rodila! Čestitke!! Sad ce me frka poceti hvatati. Ja valjda imam kontrakcije ako je to to. Trbuh se ukruti, najcesce kad imam puni mjehur ili kad se setam nakon nekih 35 minuta krene ta neka napetost. Ali ne znam je li to to, vec sam se navikla na to i prestane kad se sjednem legnem pa se nisam puno uzrujavala. I svaki put do sad mi je ginekolog rekao da sam zatvorena. Javite se sutra nakon pregleda ako stignete sto su vama rekli za to :D
    Siroko povijanje za sad necu dok me netko uvjeri u suprotno. Za torbu sam prikupila 90% stvari, jos moram vidjet robu za sebe za izlazak i nemam pojma jos u sto cu bebu obuc, to ovaj tjedan idem nabaviti. Ostalo valjda imam prema popisu. Uzela sam si japanke za tusiranje i šlape za ovako. Rose znas li mozda hoce li kbc Ri imat uskoro neki tecaj?
    Vrecu sam neki dan htjela kupit pa me zena razuvjerila da mi se ne isplati jer je kao treci mjesec pa ce bit toplo brzo, ali nasla sam da postoje i ljetne vrece za spavanje. I sad ni sama ne znam.

MiniGirl
    08. Siječanj 2023. 19:14

Ovaj tjedan nam pregled imaju ako sam sve dobro pohvatala 9.1 Studentica i Rose. Sretno!

Rose.
    08. Siječanj 2023. 19:28

MiniGirl

Ajme Beban rodila! Čestitke!! Sad ce me frka poceti hvatati. Ja valjda imam kontrakcije ako je to to. Trbuh se ukruti, najcesce kad imam puni mjehur ili kad se setam nakon nekih 35 minuta krene ta neka napetost. Ali ne znam je li to to, vec sam se navikla na to i prestane kad se sjednem legnem pa se nisam puno uzrujavala. I svaki put do sad mi je ginekolog rekao da sam zatvorena. Javite se sutra nakon pregleda ako stignete sto su vama rekli za to :D
    Siroko povijanje za sad necu dok me netko uvjeri u suprotno. Za torbu sam prikupila 90% stvari, jos moram vidjet robu za sebe za izlazak i nemam pojma jos u sto cu bebu obuc, to ovaj tjedan idem nabaviti. Ostalo valjda imam prema popisu. Uzela sam si japanke za tusiranje i šlape za ovako. Rose znas li mozda hoce li kbc Ri imat uskoro neki tecaj?
    Vrecu sam neki dan htjela kupit pa me zena razuvjerila da mi se ne isplati jer je kao treci mjesec pa ce bit toplo brzo, ali nasla sam da postoje i ljetne vrece za spavanje. I sad ni sama ne znam.

To bi trebalo biti to… sutra nakon pregleda javim, msl to je uglavnom normalno za ove tjedne, al sto ćeš, luda glava odmah pomisli drugačije 🤣 kao da nisam prošla to već dva puta 😅
    Široko povijanje s prvim jesam, s drugim ne. Mislim da čak neću niti sa trećim, valjda oni znaju prednosti i nedostatke kad vec savjetuju tako. 
    Roba za sebe za izlazak, tajice i tunika/haljina, barem do sad je tako bilo, ili trenerka. A za bebaca ja planiram bodi kratki rukava, preko jednodjelna pidama (ne debela, normalna) i ovisno o vremenu preko medo odijelce, kapica. 

Sto se tiče tečaja, stvarno ti ne znam, ja poslušala tj.preletjela rodin tečaj preko int. , al me se nije dojmio 🤭😅 
    Sto se tiče vreće za spavanje, evo link. https://ibb.co/FWGwkJX
    Imaju ljetne, prijelazne(za grijane prostore) i zimske. 
    Ja bih svakako uzela ovu 1.0 tog za prijelazno razdoblje, i pokušala naviknuti bebu na to ako će htjeti, jer sam se uvijek borila s otkrivanjem i pokrivanjem, pogotovo kad krenu lamatati… 

Rose.
    08. Siječanj 2023. 19:35

Stuuuuudenticaaaaa

Hvala Rose!! Naravno da ću staviti slike, ali bilo bi dobro da me onda tad jedna uputi kak se ovdje stavi slikaMiniGirl - ja sam na svakom pregledu dosad bila čvrsto zatvorena, zato nije ništa posebno spomenula za te BH kontrakcije. Vidim da smo tu negdje po terminima, pa me zanima kako se ti osjećaš i Rose? Da li ti je postalo teško nekaj obavljati, neke bolove? Ja evo, jedva čekam da rodim koliko mi je postalo teško ahhahaha. Mrak mi pada na oči kad trebam ustat sa stolca ili kreveta, kada se moram okretati u krevetu jer me tad zdjelice toliko zabole kao da mi se šire i znaju pucati kosti, leđa me znaju boljeti prilikom dužeg hodanja,stajanja ili saginjanja, nekad me znaju i stopala boljeti od dužeg hodanja..Mada meni je najgore ustajanje i okretanje u krevetu. I mala mi izgleda nema više baš mjesta za udaranje pa se miče i to mi je dosta neugodno.. Svi mi kažu da mi je jako niski trbuh, a niski trbuh imam od početka tako da nisam uopće pridavala tome pažnju, ali trenutno mi je i teško dugo sjediti, lakše mi je biti u poluležećem položaju, ali opet tu zdjelice ubijaju. Tako da kod mene je iščekivanje da rodim jače od straha od poroda i bolova koje nosi.

Ideš na ovaj link https://imgbb.com/ i onda uploadas sliku i zalijepiš u komentar. 😊
    Sto se tiče bolova i obavljanja stvari, kako koji dan, jedan dan se osjećam tako poletno mogu “sve”, a drugi dan sam ko kit i valjam se po krevetu da se dignem 😂 
    Sto se tice leđa, čim sam duze na nogama, u pokretu, i radim po kući, isijas sastavi samo tako. I zna mi bit dosta neugodan taj pritisak u trbuhu navečer. Također mi je niski trbuh nekako od početka. U autu kad se duze vozim mi bas neodgovara, bas kao sto kažeš poluležeći položaj odgovara najviše, msl realno najviše odgovara na lijevom boku, ali nemam taj luksuz uz dvoje malih doma 🤪🤪

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.