Proljetne bebe 2023. 🌷🍀🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    MiniGirl
    10. Siječanj 2023. 19:38

Joj bas bezveze da nisu pogledali bebicu, ali ajde bitno da si zatvorena. Ja se stvarno nadam da će mi radit ultrazvuk jer me jakooo zanima. 
    Marija kad si narucena na ultrazvuk? 

• anaVi90
    10. Siječanj 2023. 23:02

Heej cure!
    Ja vas čitam, ali ne stignem tipkati.
    U zadnjim smo pripremama za svadbu, još cca mjesec dana pa je ovih dana bilo baš puno obaveza.
    Konačno je evo sad malo mir pa sam uhvatila vrijeme.

Hvala na ovim brojim popisima za pripremu za bebu, i za rodilište. Na pola sam puta i uskoro planiram i ja krenuti s kupovinom (do sad nemam ništa). 🙈
    Veselim se pročitati da je kod svih sa pregledima sve u redu, bebe rastu ❤️ neka samo tako i ostane. Jedva čekam da sad krenu stizati 😊
    Ja imam OGTT 23.01.
    I kontrola kod gin. 25.01., ide i tata sada pa je uzbuđenje nekako veće. Nadam se da će se dokt. malo potruditi oko pregleda jer on ima pravo samo jednom ići.
    💙 dečko nam se par dana malo primirio, ali evo sad dva dana konkretno lupka da se vidi i prema van. Ne puno puta u danu, ali ulovim ga.

Ja sam sad 22. Tjedan, buša je baš naglo narasla unazad mjesec dana. Pa me zanima, dali je normalno da tijekom dana se osjeti da je stomak dosta tvrd i koža napeta. Najčešće nakon jela, čak i ako ne pojedem ništa puno. Ili ako popijem nešto malo više vode.
    Ne osjetim nikakve grčeve, već samo zatezanje mišića, kože...ne znam ni sama. Nije baš nekako ugodan osjećaj.

Rose.
    11. Siječanj 2023. 11:46

anaVi90

Heej cure!
    Ja vas čitam, ali ne stignem tipkati.
    U zadnjim smo pripremama za svadbu, još cca mjesec dana pa je ovih dana bilo baš puno obaveza.
    Konačno je evo sad malo mir pa sam uhvatila vrijeme.

Hvala na ovim brojim popisima za pripremu za bebu, i za rodilište. Na pola sam puta i uskoro planiram i ja krenuti s kupovinom (do sad nemam ništa). 🙈
    Veselim se pročitati da je kod svih sa pregledima sve u redu, bebe rastu ❤️ neka samo tako i ostane. Jedva čekam da sad krenu stizati 😊
    Ja imam OGTT 23.01.I kontrola kod gin. 25.01., ide i tata sada pa je uzbuđenje nekako veće. Nadam se da će se dokt. malo potruditi oko pregleda jer on ima pravo samo jednom ići.
    💙 dečko nam se par dana malo primirio, ali evo sad dva dana konkretno lupka da se vidi i prema van. Ne puno puta u danu, ali ulovim ga.

Ja sam sad 22. Tjedan, buša je baš naglo narasla unazad mjesec dana. Pa me zanima, dali je normalno da tijekom dana se osjeti da je stomak dosta tvrd i koža napeta. Najčešće nakon jela, čak i ako ne pojedem ništa puno. Ili ako popijem nešto malo više vode.
    Ne osjetim nikakve grčeve, već samo zatezanje mišića, kože…ne znam ni sama. Nije baš nekako ugodan osjećaj.

Neka svadba prođe kako treba i kako ste zamislili 🤞🏻 
    Vjerujem da je ludnica sad pred kraj priprema, izdrži 😀

Meni se znalo događati da imam osjećaj da će mi trbuh puknuti nakon jela ili pića, ali isto ne sad ne znam kolike količine. Bas velika težina, zatezanje kože i neugoda, ne znam kako opisati. Al očito je i to normalno u trudnoći 😅 

Rose.
    11. Siječanj 2023. 11:46

Ko nam ima još ovaj tjedan preglede? 
    Neka prođe sve kako treba 🤞🏻

• anaVi90
    11. Siječanj 2023. 12:51

Rose.Neka svadba prođe kako treba i kako ste zamislili 🤞🏻

Vjerujem da je ludnica sad pred kraj priprema, izdrži 😀

Meni se znalo događati da imam osjećaj da će mi trbuh puknuti nakon jela ili pića, ali isto ne sad ne znam kolike količine. Bas velika težina, zatezanje kože i neugoda, ne znam kako opisati. Al očito je i to normalno u trudnoći 😅

Ma valjda hoće, ne sekiram se oko ničega više... 😊👰

I da, baš takav osjećaj je i meni. Kao da će trbuh puknuti ako uzmem još i gutljaj vode.
    Pomišljala sam da nije možda nedostatak magnezija, iako ga pijem. Ali opet razmišljam...nemam grčeve, bolove nikakve baš.
    Možda je samo zbog intenzivnog rasta trbuha, pa se osjeti tako 🙄
    Ugl, ipak mi je malo lakše kad znam da nije to samo meni 😂

• regica123
    11. Siječanj 2023. 13:20

bibi123

Drage dame, po zadnjoj menstruaciji sam trudna 5+4. Moja beta iznosi 6384.78 IU/l , da li je to okej ili je premala? Na uz sa 5 sedmica vidjela se samo gestacijska vrecica. Pozz

Ja se sjecam da je meni sa 5+1 bilo 2200 tako da mi tvoja beta djeluje OK, ali je bitnije jel se dupla. Meni je sa 4+6 bila 940 i onda za 2 dana tocno se poduplala. To ti je bitnije.

👩🏻28❤🧔🏻32
    Stigla nam malena curica❤

• regica123
    11. Siječanj 2023. 13:21

Curke super za preglede ☺❤
    Meni iduci pregled 31.1. i pokusat cemo nagovorit da dragi udje, a ako ovaj put ne uspijemo ici cemo privatno.
    Imam i OGTT 20.1. kada cu biti 24+3 i toga me bas strah nekako hoce bit sve ok s obzirom na moj 5,1 secer na taste i moju zelju za slatkim.

👩🏻28❤🧔🏻32
    Stigla nam malena curica❤

• lana065
    12. Siječanj 2023. 11:32

Pozdrav drage zenice..
    Ja sam nova na forumu..
    Trenutno sam trudna 9 tjedana i 5 dana…
    Prvi put sam bila na ultrazvuku sa 5+6 kad se vidjela pravilna gestacijska vrecica te pravilna zumajncana s eo bez otkucaja srca, sa 6 + 4 sam isla ponovno te nam je malo srceko kucalo 130 , ono sto me brine je crl(velicina ploda) koji je bio 4 mm  vidim da je to manje za taj tjedan u kojemu jesam, najme gestacijska vrecica odgovara 6 + 4, cikluso su mi od 28 do 30 dana…
    Sad u utorak idem na sljedeci pregled sa 10 tjedana..
    Dal je koja imala takvu situaciju?

• Tinchilina
    12. Siječanj 2023. 11:55

Pozdrav drage trudnice, nisam se još aktoivirala niti na jednom forumu, jedino na fejsu pratim što curke pišu u grupi, međutim pročitala sam par postova unazad i pronašla se u komentarima članica koje su skoro jednako dugo trudne kao i ja. Prva mi je trudnoća pa ne znam što je normalno a što ne, pa se pridružujem ekipi 🥳.

Super su mi ovi ruleri sa dužinom trudnoće, pokušala sam skužit sama kak da ga stavim, ali ako mi nije uspjelo, pliz help 😅

https://www.tickerfactory.com/ezt/d/1;20769;28/st/20230514/e/Pregnancy+Ticker/dt/6/k/4fcd/preg.png

💙 5/2023

• Tinchilina
    12. Siječanj 2023. 14:54

lana065

Pozdrav drage zenice..
    Ja sam nova na forumu..
    Trenutno sam trudna 9 tjedana i 5 dana…
    Prvi put sam bila na ultrazvuku sa 5+6 kad se vidjela pravilna gestacijska vrecica te pravilna zumajncana s eo bez otkucaja srca, sa 6 + 4 sam isla ponovno te nam je malo srceko kucalo 130 , ono sto me brine je crl(velicina ploda) koji je bio 4 mm vidim da je to manje za taj tjedan u kojemu jesam, najme gestacijska vrecica odgovara 6 + 4, cikluso su mi od 28 do 30 dana…
    Sad u utorak idem na sljedeci pregled sa 10 tjedana..
    Dal je koja imala takvu situaciju?

Nisam imala sličnu situaciju, ali ja nisam išla na prvi ultrazvuk prije 10-og tjedna na preporuku sestre, jer mi je rekla da će mi biti psihicki tesko ako odem kad se još ne čuje srčeko. Ali znam da je teško dočekati termine ultrazvuka da bi se uvjerila da je sve ok. Al brzo će utorak 😊

💙 5/2023

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.