Pozdrav cure! Ja se nisam stigla javiti, blagdani, gosti…stalno neka gužva. Sad imamo zadnje pripreme još i za svadbu pa je napeto 🙈
Žao mi je da Vas ima toliko bolesnih, i oko mene je puno takvih situacija. Doduše nije nitko s koronom, nego neke viroze s temperaturom…nadam se da neće i mene uhvatiti.
A Vama želim što brži oporavak!! ❤️
Marija.1994.ja sam sad u 20om tjednu. Tu i tamo baš kad se smirim kao da osjetim lagano bebu da lupka, ali moram baš čak ležati jer inače ne osjetim. Prije Božića kak sam dosta stajala, i nešto radila osjetila bi čak malo jače kad bi se umirila. Ali evo dva dana nisam skoro ništa osjetila, tek nešto jutros… Prva mi je trudnoća pa ne znam koliko je normalno, jel ova tvoja situacija ok ili ne. Nadam se da ćeš uskoro konkretno osjetiti! I ja baš iščekujem ❤️
Zanima me, uzima li koja od vas još dodatno uz prenatal i dodatak magnezija?
U bolnici su mi dali Roidakal, doktorica mi nije preporučila neki drugi. A meni je iskreno to sve malo skupo. Oko 165kn je kutija 30kom, još mi je rekla da uzmem dvije tablete dnevno ako bi osjetila neke trnce ili grčeve u mišićima.
I još oko cca 140kn za prenatal…
Nadam se da me nećete krivo shvatiti, nije meni žao dati, za mene i bebu je…ali me zanima ako neka od vas uzima nešto drugo, možda jednako dobro a povoljnije. 😊
Roidakal ti je takode za cuvanje trudnoce, ja ga pijem od pocetka ove trudnoce zbog bolova u pocetku i nastavila sam ga i sada,trenutno sam u 21 tjednu.zato ti mozda nisu ponudili nista drugo u zamjenu toga
👩🦰30
👨🦱32
4/2021 beba anđel
4/2022 beba anđel
5/2023 baby girl
Cure jel neka mozda pocela spremati torbu za rodiliste, ima li tko slucajno popis stvari da je lakse krenuti.. Hvala
[ol]
[li]Dvije spavaćice[/li]
[li]Ogrtač[/li]
[li]Grudnjak za dojenje[/li]
[li]Chicco paket uložaka[/li]
[li]Dva paketa mrežastih gaćica[/li]
[li]Ručnik[/li]
[li]Gumene papuče[/li]
[li]Češalj za kosu[/li]
[li]Šampon za suho pranje[/li]
[li]Gumica za kosu[/li]
[li]Dezodorans[/li]
[li]Gel za tuširanje- mini putni[/li]
[li]Britvica[/li]
[li]Dezinfekcijske vl. maramice za ruke[/li]
[li]Tetra pelena i par onih malih krpica za brisanje[/li]
[/ol]
Ovako okvirno sto je meni trebalo, dodat ću još kad se sjetim sto još 😃
Hvala
U Ri se ne mora nositi ništa za bebu, sve imaju tamo, svakako treba provjeriti u rodilištu gdje ćeš roditi, jer čitam da u dosta rodilišta moraš nositi i za bebicu stvari.
Svakako pored ovog popisa još ću uzeti vodu/sok (čaj njihov mi je 🥴🤭), mlijeko, šalicu, kekse, nešto slano, kroasane… meni osobno je hrana bila onako😏 i predugo je između obroka pa mi je dobro došlo imati to kod sebe. Tj.to mi je muž donesao kad je došao u posjetu da ne trpam torbu.
Vjerojatno mi gore na popisu još nešto fali, al se trenutno ne mogu sjetiti, pa svakako tko bude slagao si popis, neka napise ovdje još što je stavio/što mu je bilo potrebno. 😘
Obavila ogtt danas, mogu reci da mi je bila fina tekucina prvih par gutljaja, a kasnije sam jedva cekala da popijem jer je postalo preslatko 😅 i cak mi je vrijeme dost brzo proslo.
Meni je precudno sta si isla sa samo 23tjedna na ogtt, vecina ide iza 25og tjedna
👩🏻28❤🧔🏻32
Stigla nam malena curica❤
A valjda je to sve ono li-la...nadam se da ce sve bit ok..javi rezultate 🥰
👩🏻28❤🧔🏻32
A valjda je to sve ono li-la…nadam se da ce sve bit ok..javi rezultate 🥰
Hvala ti, hocu. 🤗
Jesi isla sama ili netko s tobom? Kako si vrijeme provela?
👩🏻28❤🧔🏻32
Obavila ogtt danas, mogu reci da mi je bila fina tekucina prvih par gutljaja, a kasnije sam jedva cekala da popijem jer je postalo preslatko 😅 i cak mi je vrijeme dost brzo proslo.
Meni je precudno sta si isla sa samo 23tjedna na ogtt, vecina ide iza 25og tjedna
A i meni, na zadnjem pregledu sam bila 20 tjedana, a dr. mi rekla tad da idem za 2, 3 tjedna na ogtt. Nije nista rekla da kasnije, a ja sam citala da se radi od 24 do 28 tjedna, e sad.. ja sam napravila kako mi je receno, niti u labosu me nisu pitali koliko sam trudna. 🤷🏼♀️
Moze se od 24. tjedna, a ti si vec usla u 24. tako da je ok 😁
Generalno se on moze raditi apsolutno bilo kada, ali najcesce problemi s metabolizmom glukoze nastaju iza 20. i nekog tjedna pa se zato radi od 24.
👱🏼♀️31 🧔🏼♂️32
👱🏼♀️ hiperprolaktinemija (adenom hipofize), hashimoto, inzulinska rezistencija. Ciklusi ~26 dana
07/2022 ➕
03/2023 N💕
Drago mi je da ti nije bilo lose i da je sve brzo proslo! I rezultati ce biti nadamo se dobri. Osjecas li bebu kad lezis na boku i mirujes?
Evo vec stigao nalaz, secer nataste 4.4, nakon 60 min 6.2 i nakon 120 min 3.9
Odlično :)
Jos sad docekat pregled za tjedan dana, nadam se da ce se bebica lijepo okrenut da se vidi spol, pojest cu nesto slatko prije uzv-a da bude aktivnija. 🙈
Obavezno 😃Moj podivlja na slatko. 😂
Drago mi je da ti nije bilo lose i da je sve brzo proslo! I rezultati ce biti nadamo se dobri. Osjecas li bebu kad lezis na boku i mirujes?
Hvala ti, javim kad dodu nalazi. Pa evo recimo jucer sam osjetila dok sam lezala, ali bas onako lagano kao da mi s prstima proslo po trbuhu.
Pitam jer sam ja u pocetku (iskreno vise ne znam do kojeg tjedna) osjetila bebu samo kad bih ležala ili mirovala. I kad je lupala vise prema dolje to sam slabije osjetila, a kad je pocela prema rebrima ili u gornjem djelu trbuha onda puno jace. I super su ti nalazi!
Sortiraj odgovore
Najstariji