Proljetne bebe 2023. 🌷🍀🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    MiniGirl
    20. Prosinac 2022. 13:35

kk1109

MiniGirl

Lista pregleda za ovaj tjedan
    21.12 Studentica
    22.12 Ribica 33

Javite ako sam koga zaboravila.
    Super mi je popis i komentari iskusnih mama. Puno znaci nama neiskusnima. Moram priznat da sam se malo sokirala kad sam vidjela popis i koliko toga nemam ali planiram iza nove godine krenut u ozbiljnu kupnju. Imam ove velike stvari, ali nemam kozmetiku, robu.. Gdje ste uzimale obicne bodiće na preklop?
    Nisam vidjela nosni aspirator na popisu.. Trebam li to i koji je najbolji?
    Bubamaza moras mirovat jer je cerviks na 30 ili jer je uloziv?

Bok cure, nadam se da ste dobroo, citam vas i pratim redovito…malo sam se povukla, okrenula pisanju diolomskog i Bozicu. Evo sad u 1 mjesecu lagano krecemo s kupnjom stvari za bebaca pa sam i to trazila hahah
    Ja sam na strogom mirovanju (krevet-wc) jer mi je cerviks omeksan i uloziv, a imala sam porod u 4 mj i mali je veliki (imo je prije tj i pol kilu i 300cca pa stvara pritisak), kazu da nije bilo sveg prije nebi ni mirovala, primila sam deksice za pluca i sad cekamo jos koji tjedan😅
    Imam pregled 22.12. pa me mozes stavit na popis.

Drago mi je da si se javila! Malo te ima tu. Jesi nešto pocela osjecat ili je sve radi opreza da budete spremni ako bude ranije?
    Lista je dakle 
    21.12 Studentica
    22.12 Ribica 33 i kk1109

• smile123
    20. Prosinac 2022. 19:14

Ljudi, planirate li uključit partnere u porod? Ako da, kako ih planirate educirat, ako uopće?
     Čini mi se da postoji jako puno sadržaja i edukacije za mame, a jako malo za tate. Ja bi htjela da je moj partner smiren i staložen, da zna u kojem trenutku se što događa, da ima informacije kako bi mi mogao bit najbolja podrška, ali ne pronalazim resurse specijalizirane za edukaciju pratnje na porodu. Ima li netko iskustva s tim? 

kk1109
    20. Prosinac 2022. 20:02

MiniGirl

Drago mi je da si se javila! Malo te ima tu. Jesi nešto pocela osjecat ili je sve radi opreza da budete spremni ako bude ranije?
    Lista je dakle
    21.12 Studentica
    22.12 Ribica 33 i kk1109

A malo sam se povukla s foruma i grupa, trebalo mi je malo svog mira da se psihicki pripremim na lezanje. Isla sam na pregled pa su ustanovili da mi je cerviks omeksan. Kazu da je to normalno obzirom da sam morala ic na porod ove godine u 4 mjesecu, al da budemo mirni dali mi preventivno deksice za pluca i strogo mirovanje jer je malisa veliki pa da se nebi nesto prije vremena pokrenulo. Mislim da tu uvelike ima utjecaja i moja ginekologica koja nista ne prepusta slucaju (idem kod nje privatno, a inace je voditeljica radaone u Vinogradskoj pa stvarno imam super tretman i paze me). Rekli su mi otvoreno da nije bilo tako velikog spontanog u prethodnoj trudnoci nebi me ni zadrzali na inekcijama niti poslali na mirovanje. Ovako nemam nikakvih poteskoca osim kaj me bole kukovi od lezanja 😅😅
    Preksutra cemo vidjet kakvo je stanje 🤗

🙋‍♀️- 28
    🙋‍♂️- 31
    4/2022 18 tt. naš mali anđeo _ Noa 🙏🏻🕯😇
    6/2022 ➕️ ❤🤞🌈
    18 DPO - beta 1086 🤗 /22 DPO- beta 5522🥰
    7/2022 kuca nam srceko 🤗❤️
    Stiže nam dečko 💙
    11.02.2023. Niko 👶💙
    Ta Bogu ništa nije nemoguće! ( Lk 1,37) 🍀

MiniGirl
    20. Prosinac 2022. 21:13

smile123

Ljudi, planirate li uključit partnere u porod? Ako da, kako ih planirate educirat, ako uopće?
    Čini mi se da postoji jako puno sadržaja i edukacije za mame, a jako malo za tate. Ja bi htjela da je moj partner smiren i staložen, da zna u kojem trenutku se što događa, da ima informacije kako bi mi mogao bit najbolja podrška, ali ne pronalazim resurse specijalizirane za edukaciju pratnje na porodu. Ima li netko iskustva s tim?

Navodno na tečaju za trudnice u sklopu bolnice moze doci i partner pa moze nesto nauciti. Nemam iskustva, pricam teoretski. Mi ćemo jos ici na jedan tecaj koji je bas za partnere i kako olaksati zeni porod koji vodi zena koja se bavi trudnicama i malom djecom. To planiramo krajem prvog mjeseca pa javim iskustvo. 

• DaMa_21
    20. Prosinac 2022. 22:40

smile123

Moj ce biti na porodu i ici cemo na 2 tecaja. Jedan u bolnici di cu rodit i jedan privatno u MamaSoon u Zagrebu, oni organiziraju razne radionice za trudnice i partnere i bas se prica o tome kako partner moze pomoci.

👱🏼‍♀️31 🧔🏼‍♂️32

👱🏼‍♀️ hiperprolaktinemija (adenom hipofize), hashimoto, inzulinska rezistencija. Ciklusi ~26 dana

07/2022 ➕
    03/2023 N💕

• DaMa_21
    20. Prosinac 2022. 22:41

MiniGirl

kk1109

MiniGirl

Lista pregleda za ovaj tjedan
    21.12 Studentica
    22.12 Ribica 33

Javite ako sam koga zaboravila.
    Super mi je popis i komentari iskusnih mama. Puno znaci nama neiskusnima. Moram priznat da sam se malo sokirala kad sam vidjela popis i koliko toga nemam ali planiram iza nove godine krenut u ozbiljnu kupnju. Imam ove velike stvari, ali nemam kozmetiku, robu.. Gdje ste uzimale obicne bodiće na preklop?
    Nisam vidjela nosni aspirator na popisu.. Trebam li to i koji je najbolji?
    Bubamaza moras mirovat jer je cerviks na 30 ili jer je uloziv?

Bok cure, nadam se da ste dobroo, citam vas i pratim redovito…malo sam se povukla, okrenula pisanju diolomskog i Bozicu. Evo sad u 1 mjesecu lagano krecemo s kupnjom stvari za bebaca pa sam i to trazila hahah
    Ja sam na strogom mirovanju (krevet-wc) jer mi je cerviks omeksan i uloziv, a imala sam porod u 4 mj i mali je veliki (imo je prije tj i pol kilu i 300cca pa stvara pritisak), kazu da nije bilo sveg prije nebi ni mirovala, primila sam deksice za pluca i sad cekamo jos koji tjedan😅
    Imam pregled 22.12. pa me mozes stavit na popis.

Lista je dakle
    21.12 Studentica
    22.12 Ribica 33 i kk1109

Mozes i mene dodat za 4.1.

👱🏼‍♀️31 🧔🏼‍♂️32

👱🏼‍♀️ hiperprolaktinemija (adenom hipofize), hashimoto, inzulinska rezistencija. Ciklusi ~26 dana

07/2022 ➕
    03/2023 N💕

• regica123
    20. Prosinac 2022. 23:03

Evo i mene, malo sam manje na forumu jer sam cijelo vrijeme u pokretu oko Bozica i poklona i dragi mi dolazi nakon 3mj pa je trebalo i stan dovest u red. Moram priznat da evo, stvarno mi je ovoliko gibanje nesto novo u trudnoci jer sam do 14.tjedna lezala zbog hematoma i onda poslije me prao strah, a sad evo doslovno u nekim trenucima zaboravim da sam trudna 😅 trbuh se krenuo vidjet, ali nije prevelik i kad obucem nesto sire ne vidi se uopce.
    Bebicu jos ne osjetim, jedino neke one lagane leptirice o kojima sam citala i taj osjecaj mi je predivan ,🥰 jedva cekam da me krene udarat
    Moj pregled 3.1.i ne mogu docekat, tada radimo anomaly

👩🏻28❤🧔🏻32
    Stigla nam malena curica❤

• regica123
    20. Prosinac 2022. 23:07

Sto se tice poroda, zelim da je partner tu i ovde u Splitu je taj tecaj obavezan ako zeli biti... tako da eto, obavit cemo i to iako mi djeluje kao nesto di se samo jede novac. Iako mi je receno da ako je jedan od onih koji povraca i pada u nesvijest da bolje da ne bude jer da na kraju vise pomoci pruzaju muzevima nego zenama 😅 tako da triba razmislit...ali moja je zelja da bude.
    kk1109 drzi se❤

👩🏻28❤🧔🏻32
    Stigla nam malena curica❤

Rose.
    21. Prosinac 2022. 08:23

Što se tiče muža i pratnje na porodu, kod nas ne treba nikakav tečaj, kad sam došla tamo s trudovima, pitala me sestra za želje, jedna od njih je bila da muž prisustvuje. Bio je do samog izgona oba puta, kad sam krenula tiskati za porod, izašao bi van jer smo se tako dogovorili 😅 njemu i meni lakše… ono vrijeme dok su trudovi, i ovisno o otvaranju, ne pregledavaju te prečesto, sam si uglavnom, pa me spasilo sto je bio samnom… vrijeme je brze prošlo, što god mi je trebalo, bio je tu. Nekako je lakše kad nisi sam prepušten i imaš nekog svog pored sebe. I ovaj put smo se dogovorili da ćemo tako… 

• smile123
    21. Prosinac 2022. 15:34

Ma ja se vodim time kako je meni lakse kad sam u nesto upucena, mozda tako bude lakse i njemu. Ali na kraju ce on odlucit zeli li postupat po intuiciji i da jednostavno bude tu za mene ili da nesto malo i nauci o svemu sta ce se dogadat. Prepustam to njemu :) 

U St se samo placa 100 kn za onu zastitnu opremu i to je sve, imas na webu, bas gledala neki dan, to je jedini uvjet za pratnju. 

regica123 mi ne da se pratimo u dan po terminu i spolu, nego mi je i pregled tocno kad i tebi, 3.1. :D  jedino mi je anomaly radila vec prije na proslom pregledu, kad sam bila 18+0. Boze koje uzbudenje, ja bi da je svaki put anomaly, da je sta duze gledam na onom ekrancicu hihihi 
    Meni je trbuh vec poprilicno konkretan zadnjih par tjedana, i moram priznat da se to poklopilo sa nekim mojim unutarnjim mirom isto. Kao da mi je trebalo svo to vrijeme da prihvatim sta se dogada i da je zapravo. I tek sad kuzim koliko sam bila pod stresom u prvom tromjesecju  a sve kao kul sam, nije nista 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.