Znam da vas ima par koje uzimate hormone štitnjače pa me zanima mislite li da je TSH 4.31 previsok za treće tromjesečje? Imala sam na početku vrijednosti 1.69mIU/LZnam da vas ima par koje uzimate hormone štitnjače pa me zanima mislite li da je TSH 4.31 previsok za treće tromjesečje? Imala sam na početku vrijednosti 1.69mIU/L
Meni je endokrinolog rekao na zadnjem pregledu da je idealno do 2.5 u trudnoći… oprosti ako sam propustila jel piješ ti terapiju za štitnjaču ili si tek sad otkrila povišen tsh? Ako tek sad, svakako bih ti savjetovala da odeš do endokrinologa s tim nalazom, i svakako još ft4 izvadi…
To mi ginekolog napise uputnicu? Pila sam jedno vrijeme od 25 jer nisam mogla ostati trudna pa mi je privatni ginekolog preporučio da uzimam da mi se spusti TSH ispod 2,5. Mislim da mi je TSH bio 2,9 i t3,t4 ok. Na tih 25 mi se spustio TSH. Nikad nisam bila kod endokrinologa zbog toga. Uzimate euthyrox sad u trudnoći ili nešto drugo? Hvala cure na savjetima.
Drage trudnice, pridruzujem se zboru :)
Pratim neko vrijeme pa sam se sad odlučila odvažiti da se registriram na forum. Nemam uživo drugih trudnica oko sebe pa mi dobro dođe razmijeniti iskustva.
Da se nadovežem na zadnjih par tema:
Svrbež - svrbi me užasno, već tjednima, samo lijeva bradavica nikakvo mazanje ne pomaže, ali svejedno se mažem bademovim uljem pa šta bude.
Kile - sad sam na +4, ali od toga su 2 iz prvog tromjesecja, a 2 samo od zadnja dva tjedna nece mi ni ovi praznici bas pomoc...zadnjih par tjedana mi je stvarno iskocio trbuh, pa ne znam jel to ima veze.
Lupanje - uzasno sam nestrpljiva da me pocne lupkat, i mislim da su mi poceli leptirici i mjehurici, jedva cekam da krene zapravo :)
Inace termin mi je 9.5. i nosim curicu.
Pozdrav svima!
Znam da vas ima par koje uzimate hormone štitnjače pa me zanima mislite li da je TSH 4.31 previsok za treće tromjesečje? Imala sam na početku vrijednosti 1.69mIU/LZnam da vas ima par koje uzimate hormone štitnjače pa me zanima mislite li da je TSH 4.31 previsok za treće tromjesečje? Imala sam na početku vrijednosti 1.69mIU/L
Meni je endokrinolog rekao na zadnjem pregledu da je idealno do 2.5 u trudnoći… oprosti ako sam propustila jel piješ ti terapiju za štitnjaču ili si tek sad otkrila povišen tsh? Ako tek sad, svakako bih ti savjetovala da odeš do endokrinologa s tim nalazom, i svakako još ft4 izvadi…
To mi ginekolog napise uputnicu? Pila sam jedno vrijeme od 25 jer nisam mogla ostati trudna pa mi je privatni ginekolog preporučio da uzimam da mi se spusti TSH ispod 2,5. Mislim da mi je TSH bio 2,9 i t3,t4 ok. Na tih 25 mi se spustio TSH. Nikad nisam bila kod endokrinologa zbog toga. Uzimate euthyrox sad u trudnoći ili nešto drugo? Hvala cure na savjetima.
Može i doktor opće prakse, ja idem privatno u obližnji grad jer kod nas dolazi samo jednom mjesečno pa mi je bilo dugo cekat termin i uskladit se.
Euthyrox uzimam, prvo 25, pa mi je u trudnoći digao na 50 iako se tsh počeo spuštati i na 25. Rekao je da inače u trudnoći povisuje doze jer hormoni malo podivljaju. I rekao je također da t3 i t4 ne gledamo trenutno nego samo tsh i ft4, ne znam točno zbog čega al eto tako on kaže.
Pratim neko vrijeme pa sam se sad odlučila odvažiti da se registriram na forum. Nemam uživo drugih trudnica oko sebe pa mi dobro dođe razmijeniti iskustva.
Svrbež - svrbi me užasno, već tjednima, samo lijeva bradavicanikakvo mazanje ne pomaže, ali svejedno se mažem bademovim uljem pa šta bude.
Kile - sad sam na +4, ali od toga su 2 iz prvog tromjesecja, a 2 samo od zadnja dva tjednanece mi ni ovi praznici bas pomoc…zadnjih par tjedana mi je stvarno iskocio trbuh, pa ne znam jel to ima veze.
Lupanje - uzasno sam nestrpljiva da me pocne lupkat, i mislim da su mi poceli leptirici i mjehurici, jedva cekam da krene zapravo :)
Pozdrav svima!
Dobrodošla Smile, stavim te na listu s nama kad budem idući put objavljivala. 🥰
Čestitke na curici, neka sve bude u redu i dalje. Ubrzo ćeš poceti osjećati kako treba bebicu.
Bas smo pričali prije kako preko noći trbuh naraste 😃 super si s kilama 👍🏻
Tipkaj s nama i dalje 😘😘
Znam da vas ima par koje uzimate hormone štitnjače pa me zanima mislite li da je TSH 4.31 previsok za treće tromjesečje? Imala sam na početku vrijednosti 1.69mIU/L
Kakav ti je Ft4?
Nije mi to vađeno jer mi je usput kliknuo TSH s krvnom slikom. Da idem dalje to istrazivati ili da ponovim nalaz za 3 tjedna pa vidim kako ce se razvijat?
Ja bi ponovila, ali obavezno uz Ft3 i Ft4. Meni su i endo i ginekolog rekli da je Ft4 najbitniji jer njega koristi beba od nas. Ako je on normalan a Tsh povisen to znaci da stitnjaca radi pod vecim naporom da bi proizvela normalnu kolicinu hormona.
Preporuka za tsh je do 2.5 u 1. tromjesecju, do 3 u drugom i do 3.5 cini mi se u 3. tromjesecju.
Meni je cijelo prvo tromjesecje bio 4.5-5.5 uz terapiju i nikako ga nisam mogla spustit ali se doktori nisu zabrinjavali jer je Ft4 bio normalan.
Najbolje je provjeravat sve s endokrinologom ali moze ti ginekolog dati uputnicu za sve to.
👱🏼♀️31 🧔🏼♂️32
👱🏼♀️ hiperprolaktinemija (adenom hipofize), hashimoto, inzulinska rezistencija. Ciklusi ~26 dana
07/2022 ➕
03/2023 N💕
Tj samo Ft4 i Tsh, ne treba i ft3 - ovako kako je i Rose napisala. Ft4 je hormon koji beba uzima od nas zato njega prate u trudnoci.
👱🏼♀️31 🧔🏼♂️32
👱🏼♀️ hiperprolaktinemija (adenom hipofize), hashimoto, inzulinska rezistencija. Ciklusi ~26 dana
07/2022 ➕
03/2023 N💕
Tj samo Ft4 i Tsh, ne treba i ft3 - ovako kako je i Rose napisala. Ft4 je hormon koji beba uzima od nas zato njega prate u trudnoci.
Izvadit cu onda jos fT4 u ponedjeljak pa ću se onda javit dalje s tim nalazima. Hvala vam punooo!
Izvadit cu onda jos fT4 u ponedjeljak pa ću se onda javit dalje s tim nalazima. Hvala vam punooo!
Javi sta ce ti reci, ali nije nista zabrinjavajuce 😊🤞
👱🏼♀️31 🧔🏼♂️32
07/2022 ➕
03/2023 N💕
Ima nas, ima u svibnju, wohooo! 🥰
Marija inhalator je meni spas
Cure, što provjereno koristite protiv strija? Preporuke, da čujem... Hvala
Ja: 29 (lawyer) On: 30 (manager)
👰♀️🤵♂️: 8.10.2022.
Radimo na bebi od 11/22
Nifty ✔️ Dolazi djevojcica 🎀
✨️29.9✨️
Svrbež - svrbi me užasno, već tjednima, samo lijeva bradavicanikakvo mazanje ne pomaže, ali svejedno se mažem bademovim uljem pa šta bude.
Kile - sad sam na +4, ali od toga su 2 iz prvog tromjesecja, a 2 samo od zadnja dva tjednanece mi ni ovi praznici bas pomoc…zadnjih par tjedana mi je stvarno iskocio trbuh, pa ne znam jel to ima veze.
Pozdrav svima!
Termin nam je istiii daaaaaan 🥰🥰🥰🥰 i obe nosimo curicuu
👩🏻28❤🧔🏻32
Stigla nam malena curica❤
Sortiraj odgovore
Najstariji